Τρίτη, 1 Απριλίου 2014

Διώξεις σε βάρος σωφρονιστικών και αστυνομικών για το θάνατο του Ιλία Καρέλι

Ποινικές διώξεις για τρία κακουργήματα ασκήθηκαν κατά σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας Σερρών και Μαλανδρίνου και κατά αστυνομικών του τμήματος Ιτέας, για το θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι.

Οι διώξεις που άσκησε ο εισαγγελέας Άμφισσας Νίκος Αντωναράκης αφορούν στα κακουργήματα του βασανισμού με αποτέλεσμα το θάνατο, του απλού βασανισμού και της βαριάς σκοπούμενης βλάβης.

Για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Νιγρίτας, οι διώξεις είναι κατά συγκεκριμένων προσώπων και εκδόθηκαν οκτώ εντάλματα σύλληψης. Για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους του Μαλανδρίνου και τους αστυνομικούς της Ιτέας, οι διώξεις είναι κατά παντός υπευθύνου και αναμένεται να προσωποποιηθούν κατά την ανάκριση.


Στο διαδίκτυο δημοσιεύτηκε επιστολή κρατουμένων από τις φυλακές Νιγρίτας, όπου χαρακτηρίζεται «βασανιστής» ο υπαρχιφύλακας των φυλακών Μαλανδρίνου που δολοφονήθηκε από τον Ιλία Καρέλι.

Στην επιστολή υποστηρίζεται ότι ο βαρυποινίτης ξυλοκοπήθηκε και στις φυλακές Νιγρίτας και ότι δολοφονήθηκε με επαγγελματική ακρίβεια. Όπως αναφέρεται, «ο Ιλία Καρέλι χώρια τους μώλωπες είχε και τρύπες στο σώμα του, μια στο χέρι και μια στην περιοχή του στέρνου, οι οποίες φέρεται να έγιναν με αιχμηρό αντικείμενο πράγμα το οποίο δεν έχει δημοσιευθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου