Τετάρτη, 2 Απριλίου 2014

Η ΕΕ έκανε πραξικόπημα στην Κύπρο το 73 και εισέβαλλε το 74;

Ή, μήπως έχει ξεφύγει λίγο ο "ευρωσκεπτικισμός" στο "Σχέδιο Β";

Υ.Γ. Σε μια άλλη ζωή ("Ξεχνώ λέει!"):

Αλαβάνος - Χάθηκε η ευκαιρία για χρονοδιάγραμμα σε ελληνοτουρκικά και Κυπριακό

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα έχασε την ευκαιρία να τεθεί ένα σαφές και σύντομο χρονοδιάγραμμα για την επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών και το Κυπριακό διατυπώνει ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, εκφράζοντας παράλληλα υποστήριξη στην ενταξιακή πορεία της γείτονος.

Μιλώντας κατά την παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Χρ.Γιαλλουρίδη Η Τουρκία στον 21ο αιώνα - Ο μακρύς δρόμος της Τουρκίας προς την Ευρώπη, ο κ. Αλαβάνος υποστήριξε ότι θα πρέπει η χώρα μας να επιδιώξει μια ενεργητική, συγκροτημένη στρατηγική στο θέμα της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας στην ΕΕ.


«Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι η Τουρκία είναι μια μεγάλη χώρα, η δεύτερη σε πληθυσμό χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εμείς οφείλουμε να επιταχύνουμε τις παρεμβάσεις μας, να ενισχύσουμε τις επαφές μας με την Τουρκία» υπογράμμισε, προτείνοντας ταυτόχρονα να γίνονται «κάποιες κοινές συνεδριάσεις της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων με την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης».

«Μια τέτοια πρωτοβουλία θα μπορούσε να λειτουργήσει πέρα από τις κυβερνητικές επαφές, πέρα από τις επαφές των τεχνοκρατών, δίνοντας δυνατότητες για θετικές διεργασίες» υποστήριξε.

Και κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, ξεκαθαρίζοντας: «Υποστηρίζουμε την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ, αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει σε ένα πλαίσιο που δεν θα ωθήσει τους λαούς της Ευρώπης σε καταστάσεις ξενοφοβίας - και αυτό, μπορεί να γίνει μόνο με την εξασφάλιση και τη στήριξη του κοινωνικού κράτους και της κοινωνικής συνοχής της ΕΕ».
Η Πατρίς, 12 Οκτωβρίου 2005

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου