Παρασκευή, 7 Μαρτίου 2014

Ποιος βρίσκεται πίσω από την παγκόσμια εκστρατεία αλλαγής καθεστώτων; ΜΚΟ με την στήριξη της Wall Street και της Αμερικανικής Κατασκοπείας (ΙI)

Το πρώτο μέρος της μετάφρασης εδώ.

Ο παγκόσμιος ακτιβιστικός σύνδεσμος της Stratfor

Χρησιμοποιώντας τη διασημότητά του ως ακτιβιστής, ο Popovic άνοιξε πολλές πόρτες ώστε να συναντηθεί με ακτιβιστές παγκόσμια η Stratfor. Συνακόλουθα, οι πληροφορίες που ήθελε να συλλέξει η Stratfor από τους συνδέσμους του Popovic θα λειτουργούσαν ως “εφαρμόσιμες στη δράση πληροφορίες”—η εταιρεία αυτοδιαφημιζόταν ως “σκιώδης CIA”— για τους πελάτης της, τις πολυεθνικές.Ο Popovic έδωσε στη Stratfor πληροφορίες για εξελισσόμενες ακτιβιστικές δράσεις σε μια γκάμα χωρών σε όλο τον κόσμο: στις Φιλιππίνες, στη Λιβύη, την Τυνησία, το Βιετνάμ, το Ιράν, το Αζερμπαϊτζάν, την Αίγυπτο, το Θιβέτ, τη Ζιμπάμπουε, την Πολωνία και τη Λευκορωσία, τη Γεωργία, το Μπαχρέιν, τη Βενεζουέλα και τη Μαλαισία. Συχνά, όπως αποκαλύπτουν τα email, ο Popovic έδινε τις πληροφορίες στη Stratfor χωρίς τη συναίνεση των ακτιβιστών και χωρίς να γνωρίζουν οι ακτιβιστές ότι τα email τους πήγαιναν στην ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας. 

Στις ΗΠΑ, ο συν-συγγραφέας αυτής της έρευνας Carl Gibson (εκπροσωπεί τη US Uncut), καθώς και ο Andy Bichlbaum των Yes Men συνάντησαν τον Popovic λίγο αφότου οι ομάδες τους χρησιμοποίησαν μια μιντιακή φάρσα για να κάνουν πλάκα στην General Electric, γελοιοποιώντας την εταιρεία για το γεγονός ότι δεν πληρώνει φόρους στις ΗΠΑ.

Οι δύο έδωσαν στον Popovic πληροφορίες για τα σχέδια και των δύο ομάδων για την επόμενη χρονιά και αργότερα, εμφανίστηκαν ειδήσεις ότι η Stratfor παρακολουθεί στενά τη δράση των Yes Men. (Η φωτογραφία, που τραβήχτηκε από τον Bichlbaum τον Απρίλιο του 2011 δείχνει τον Popovic (αριστερά) και τον Carl Gibson του US Uncut).

Κατά τη διάρκεια της Αραβικής Άνοιξης στην Αίγυπτο, τον Ιανουάριο του 2011, ο Popovic έλαβε πρόσκληση να εμφανιστεί για συνέντευξη στο CNN. Οι πρώτοι άνθρωποι στους οποίους στράφηκε ήταν εργαζόμενοι στη Stratfor, οι οποίοι του έδωσαν πέντε σημεία συζήτησης για να θίξει.

Η Stratfor δήλωσε ότι η κύρια χρησιμότητα του Popovic για την εταιρεία ήταν η τεράστια συλλογή του από ακτιβιστικούς συνδέσμους σε όλο τον κόσμο.

“Μια μικρή υπενθύμιση ότι η βασική χρησιμότητα αυτού του συνδέσμου είναι η ικανότητά του να μας συνδέει με όσους κάνουν φασαρίες σε όλο τον κόσμο, με τους οποίους είναι σε επαφή. Η δική του ικανότητα να διακρίνει την κατάσταση στο έδαφος μπορεί να είναι περιορισμένη, κυρίως έχει αρχική επαφή με ένα περιουσιακό στοιχείο και μετά το αφήνει να κάνει τα δικά του,” γράφει ένα email του Μάη του 2010 από τον πρώην αναλυτή του Stratfor για την Ευρασία Marko Papic. “Ο ίδιος έχει πληροφορίες που μπορεί να είναι χρήσιμες πότε-πότε. Αλλά η ιδέα είναι να μαζέψουμε ένα δίκτυο επαφών μέσω της CANVAS -- επαφών με τις οποίες μπορούμε μετά να έχουμε επικοινωνία ανεξάρτητα.”

Ο Popovic είχε τόσο καλή υποδοχή στη Stratfor που εξασφάλισε δουλειά εκεί ακόμα και για τη σύζυγό του Marijah. Εργάστηκε για ένα χρόνο, από τον Μάρτιο του 2010 ως τον Μάρτιο του 2011 ως αναλυτής πληροφοριών ανοιχτού κώδικα στη Stratfor. Η άλλη υποψήφιος για τη δουλειά, η Jelena Tancic, δούλευε και αυτή για την CANVAS.

“Ο τύπος της CANVAS [Popovic] είναι φίλος/πηγή πληροφοριών [για τη Stratfor], και μας την πρότεινε,” είπε ο Scott Stewart, Αντιπρόεδρος Αναλύσεων της Stratfor σε email του τον Μάρτη του 2010, παραλείποντας το γεγονός ότι σε εκείνη τη χρονική περίοδο οι δύο είχαν σχέση.

Ο  Popovic και η σύζυγός του ανέπτυξαν τόσο στενούς δεσμούς με τη Stratfor, εξάλλου, που ο Popovic προσκάλεσε πληθώρα μελών του προσωπικού της Stratfor στο γάμο τους στο Βελιγράδι της Σερβίας

3 σχόλια:

 1. Παρόμια ιστορία (για Συρία) η οποία προωθείται μάλλον αυτή τη στιγμή, καθώς το βιντεάκι (http://www.you.tube.com/watch?v=RBQ-IoHfimQ) παίζει πρώτη μούρη frontpage εδώ και τρείς μέρες (υποτίθεται 15.000.000 views).
  Έργα και ημέραι: http://aangirfan.blogspot.gr/2012/09/save-children-front-for-cia.html

  Isidore

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δειτε το βίντεο από το βενεζουελάνικο κανάλι vtv canal 8. Για όσους δεν καταλαβαίνουν τα ισπανικά, γίνεται αναφορά στις ομοιότητες της "εξέγερσης" στην Ουκρανία και στη Βενεζουέλα. Το βίντεο ξεκινά με τη στημένη ουκρανή μορφονιά που "ενημερώνει" τη διεθνή κοινή γνώμη. Στο 6:28 παρουσιάζεται το δίδυμο βίντεο με μια Βενεζουελανή. Καρμπόν.

  http://www.youtube.com/watch?v=tDC3U0CqWQ8

  Βενεζουέλα: άλλοι δύο νεκροί τις τελευταίες ώρες από δράση ελευθέρων σκοπευτών ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σύμφωνα με μάλλον αξιόπιστη πηγή, η Otpor αποφάσισε αντί του συμβόλου της, να χρησιμοποιήσει συνειδητά στις διαδηλώσεις στην Ουκρανία την Wolfsangel (http://en.wikipedia.org/wiki/Wolfsangel), που χρησιμοποιούν κατά κόρον οι Ουκρανοί φασίστες εις ανάμνησιν των ουκρανικών SS και HJ, καθώς το δικό της σύμβολο παραείναι αναγνωρίσιμο και ο ρόλος της οργάνωσης γνωστός. Η Wolfsangel αντιθέτως γίνεται ευρέως ανεκτή, ακόμα και επί Γιανουκόβιτς.
  Το παραθέτω, γιατί το θεώρησα ενδιαφέρον και ενδεικτικό του τρόπου δράσης τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή