Παρασκευή, 7 Μαρτίου 2014

Θεσσαλονίκη: Συνάντηση ΠΑΜΕ και απεργών της «Coca - Cola» με τη CGT


Συνάντηση με τη Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, την Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργαζομένων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ) και τους απεργούς της «Coca - Cola», πραγματοποίησε το πρωί ο Τζόνι Νέτο, από την Εθνική Ομοσπονδία Τροφίμων της γαλλικής Συνομοσπονδίας εργαζομένων CGT.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας για την προβολή και στήριξη του αγώνα των απεργών της «Coca - Cola».


Ο Τζ. Νέτο, επισκέφθηκε τους απεργούς, στο εργοστάσιο και δήλωσε τη συμπαράσταση στον πολύμηνο και δίκαιο αγώνα τους.

Στη συνάντηση με τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ, ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, σημείωσε την αναγκαιότητα να δυναμώσει η αλληλεγγύη τονίζοντας ότι ο αγώνας που κάνουν οι απεργοί της «Coca - Cola» είναι πολύ σημαντικός καθώς γίνεται ενάντια σε ένα διεθνές μονοπώλιο - σύμβολο του καπιταλισμού, είναι μεγάλης διάρκειας και αντοχής και δείχνει τί αγώνες χρειάζονται σήμερα.

Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη αλληλοενημέρωσης για τις εξελίξεις της επίθεσης του κεφαλαίου και της ΕΕ σε Γαλλία και Ελλάδα, καθώς όπως σημείωσε η επίθεση κλιμακώνεται ενιαία, ανεξάρτητα αν υπάρχουν μνημόνια ή όχι. Τέλος ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος τόνισε την αναγκαιότητα έντασης του συντονισμού των ταξικών δυνάμεων σε επίπεδο Ευρώπης και ανά κλάδο και συνολικά, ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεων του κεφαλαίου και στην ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου