Σάββατο, 1 Μαρτίου 2014

Τι είπε ο Λένιν και τι κατάλαβαν ότι πρέπει να κάνουν τα "νέα κοινωνικά κινήματα"

ΤΙ ΕΙΠΕ:

Το ότι ο ιμπεριαλισμός είναι παρασιτικός καπιταλισμός ή καπιταλισμός που σαπίζει, εκδηλώνεται πρώτ΄απ΄όλα, στην τάση για σάπισμα που διακρίνει κάθε μονοπώλιο στις συνθήκες της ατομικής ιδιοκτησίας των μέσων παραγωγής. Η διαφορά ανάμεσα στη ρεπουμπλικανικο-δημοκρατική και τη μοναρχο-αντιδραστική ιμπεριαλιστική αστική τάξη εξαλείφεται ακριβώς επειδή και η μια και η άλλη σαπίζουν ζωντανές (πράγμα που δεν αναιρεί καθόλου την καταπληκτικά γοργή ανάπτυξη του καπιταλισμού σε ορισμένους κλάδους της βιομηχανίας, σε ορισμένες χώρες, σε ορισμένες περιόδους)....για τους καπιταλιστές σήμερα όχι μόνο υπάρχει λόγος να πολεμήσουν, αλλά και δεν μπορούν να μην πολεμήσουν, αν θέλουν να διατηρήσουν τον καπιταλισμό, επειδή χωρίς βίαιη αναδιανομή των αποικιών οι νέες ιμπεριαλιστικές χώρες δεν μπορούν να αποκτήσουν τα προνόμια που απολαμβάνουν οι πιο παλιές (και λιγότερο ισχυρές) ιμπεριαλιστικές Δυνάμεις.
V.I. Lenin, Ο ιμπεριαλισμός και η διάσπαση του σοσιαλισμού

ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ:

6 σχόλια:

 1. Εμ, τα θελε ο κώλος μας, δεν τα θελε; Δεν ήξερες, δεν ρώταγες;

  Que sera sera, whatever will be, will be...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Άει παρατάτε μας και σεις, ανέραστες, απολιθώματα, που θα πείτε στον ΕΛΛΗΝΑ, ΤΟΝ ΑΠΟΓΟΝΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΡΝΗΛΙΟΥ, ΤΟ ΝΕΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ τι είναι η πολιτική και τι σημαίνει σκέψη!

  https://www.youtube.com/watch?v=Ax4MF1NZcXk
  https://www.youtube.com/watch?v=Qg5TX48yWlY

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Είναι βαθύ. Χώμα, τέφρα, αναγέννηση, φοίνικας, πουλιά, η γεννιά των αϊτών που έλεγε και ο καρατζαφύρερ... διάφορα ΔΡΟΜΕΝΑ

  http://www.youtube.com/watch?v=fYGNYaILE8I

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φταίμε και μεις. Να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Δεν τα λέγαμε καθαρά τα πράματα, με το όνομά τους. Λέγαμε: "Η αστική τάξη στην εποχή του ιμπεριαλισμού και της κρίσης θα σε οδηγήσει στον πόλεμο." Πού να το καταλάβει ο λαός αυτό το πράμα; Δυσνότητο.

   Τον πιάσανε οι άλλοι που τα λέγανε ξεκάθαρα: "Οι νοηματοδοτήσεις που στο εσωτερικό της συνετέθησαν, περιείχαν και το αριστερό διάβημα. Η αστική πολυανεκτική Δημοκρατία, το κράτος Δικαίου, η κινηματική κουλτούρα, η κριτική, η Τέχνη, η διαφάνεια στις διακρατικές σχέσεις ήταν τα ισχυρά πολιτικοθεωρησιακά πυκνώματα που επέτρεψαν την ανάπτυξη και του αριστερού διαβήματος και που σήμερα ακριβώς αυτά τα νοηματικά πεδία οργανώνουν την πιο αξιόπιστη κριτική στους Μερκελισμούς και την ενδοευρωπαϊκή κόλαση."

   Το δίκαιο να λέγεται.

   Διαγραφή
 4. Μα... "A revolution without dancing is a revolution not worth having” (γραμμένο και σε τοίχο των Εξαρχείων...)
  http://youtu.be/Yv-w9_pw5tQ

  Β for Βεντούζα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι μωρέ τώρα, άμα δεν χορέψεις...τώρα θα χορέψουμε όμως. Θα πέσει πολύς χορός.

   Διαγραφή