Κυριακή, 9 Μαρτίου 2014

Ο Βουδούρης παραήταν αριστερός, ή πώς ο Μάκαρης πήρε μεταγραφή από ΝΔ για ΣΥΡΙΖΑ


ΣΥΡΙΖΑ:  ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟ

Προχωρημένες συζητήσεις του «Δικτύου» με τον Μανώλη Μάκαρη για το Δήμο Καλαμάτας
5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Καθυστερημένα αλλά αρχίζει να ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο για τις εκλογές στο Δήμο Καλαμάτας, μετά τα σημερινά δημοσιεύματα του «Θάρρους» και της «Ελευθερίας», για τις συζητήσεις που κάνει το «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών», το οποίο στηρίζεται και από το ΣΥΡΙΖΑ, με τον Μανώλη Μάκαρη, καρδιολόγο, πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών Μεσσηνίας και παρολίγον υποψήφιο βουλευτή της Ν.Δ. το 2012

Η σύνδεση του Μανώλη Μάκαρη με τη Νέα Δημοκρατία διακόπηκε αμέσως μόλις η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά ξεκίνησε να εφαρμόζει με αυστηρότητα και ευλάβεια το μνημόνιο, διαγράφοντας τις μέχρι τότε διακηρύξεις του προέδρου της Ν.Δ. Μάλιστα ο Μανώλης Μάκαρης δημόσια υπογραμμίζει τις καταστροφικές για την κοινωνία συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών, τουλάχιστον στον τομέα της δημόσιας υγείας, είναι ιδρυτικό μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης Καλαμάτας και συμμετέχει σε κινητοποιήσεις.

Το σημαντικό όμως με τον Μανώλη Μάκαρη, σε ό,τι αφορά το «Δίκτυο», δεν είναι μόνο η κοινωνική και αντιμνημονιακή δράση του αλλά και το ότι πρόκειται για υποψηφιότητα που με προϋποθέσεις θα μπορούσε να χτυπήσει στα ίσα την, για τρίτη συνεχόμενη φορά στο Δήμο, υποψηφιότητα του Παναγιώτη Νίκα.

Επισημαίνεται ότι το «Δίκτυο» δεν είναι δημοτική κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ όπως και από ανθρώπους ευρύτερου πολιτικού και κοινωνικού χώρου.

Επιτροπή που εκπροσωπεί το «Δίκτυο» έχει ήδη συζητήσει με τον Μανώλη Μάκαρη και φαίνεται ότι υπάρχει κοινή θέση σε πολλά σημεία. Το θέμα τώρα θα εξεταστεί από τη γραμματεία του «Δικτύου», η οποία και θα αξιολογήσει κατά πόσο η ενδεχόμενη συνεργασία ανταποκρίνεται στις αποφάσεις που έλαβε πρόσφατα η Γενική Συνέλευση της κίνησης, για την επιδίωξη συνεργασιών, επάνω όμως σε ένα καθαρό κοινωνικό πλαίσιο αντίθετο με την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται μέχρι τώρα.

Σημειώνεται ότι πριν από την περίπτωση του Μανώλη Μάκαρη, το «Δίκτυο» ανέμενε τις εξελίξεις με τον Βασίλη Κοσμόπουλο, ο οποίος ωστόσο για σειρά λόγων φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να μην επιστρέψει στο Δήμο.

Εάν η συνεργασία «Δικτύου» - Μανώλη Μάκαρη οριστικοποιηθεί, θα μένει να δούμε τι θα κάνουν τα προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ αυτοδιοικητικά πρόσωπα, που μπορούν να παίξουν ρυθμιστικό ρόλο. Ήδη η Λαϊκή Συσπείρωση, που στηρίζεται από το ΚΚΕ, θα κατέβει στο Δήμο Καλαμάτας με υποψήφιο δήμαρχο τον Παναγιώτη Κουφαλάκο, ενώ έχει ανακοινωθεί η υποψηφιότητα της Ελληνικής Δράσης για το Δήμο Καλαμάτας με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιώργο Δημητρούλια.
Στ.Μ.

ΤΩΝ ΣΤΑΛΙΝΙΚΩΝ, ΕΜΕΙΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΒΑΛΛΟΥΜΕ

Καλαμάτα: Ο Αλέξης θέλει Μάκαρη, η τοπική "όχι"
ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ... ΚΑΡΔΙΑΚΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ
19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Σκηνικό αλά Οδυσσέα Βουδούρη φαίνεται ότι προκύπτει πάλι για τον ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά στο Δήμο Καλαμάτας, την πόλη γενέτειρα του Αντώνη Σαμαρά. Και αυτό γιατί η Κουμουνδούρου προκρίνει για υποψήφιο δήμαρχο τον καρδιολόγο Μανώλη Μάκαρη, πρόεδρο ειδικευμένων γιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας.

Ο Μανώλης Μάκαρης έχει τη στήριξη του Δικτύου Ενεργών Πολιτών (ΣΥΡΙΖΑ), αλλά στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξε μέ­λος της ΝΔ και μάλιστα είχε προταθεί για βουλευτής με το κόμμα και στις εθνικές εκλογές του 2012.

Οι σχέσεις Μ. Μάκαρη με τη Συγγρού σταμάτησε, όταν όπως υποστηρίζει και ο ίδιος, άρχισε ο Αντώνης Σαμαράς να εφαρμόζει την πολιτική του μνημονίου... Όμως, περισσότερο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι σχέσεις Μάκαρη - Συγγρού επιβαρύνθηκαν από τον πολιτικό αποκελισμό του γιατρού από το "σαμαρικό" περιβάλλον των κομματικών οργανώσεων.

Η κομματική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμάτα ψήφισε «όχι» στην υποψηφιότητά του κατά πλειοψηφία, ωστόσο υπήρξαν 7 ψήφοι υπέρ του συνδικαλιστή-γιατρού, με την τελική λύση να αναμένεται να δώσει η Δημοτική Παράταξη, που επικεφαλής στις τελευταίες εκλογές είχε τον Σταμάτη Μπεχράκη με το συνδυασμό "Δικτύο Ενεργών Πολιτών για το Δήμο Καλαμάτας", ο οποίος κρίνεται ότι τουλάχιστον εργάστηκε άοκνα και πολλοί πιστεύουν ότι δεν μπορεί αυτό να παραβλέπεται...

Ωστόσο, πρέπει να επισημανθεί ότι το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, είναι αυτό που ζήτησε από τον κ. Μάκαρη να ηγηθεί της παράταξης, καθώς αναγνωρίζει πως η προσφορά του τόσο ως γιατρός όσο και η χαμηλών τόνων πολιτική του συμμετοχή στα δρώμενα του νομού μέχρι σήμερα, έχει εκτιμηθεί από τον κόσμο της Καλαμάτας.

...ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

Μάκαρης αλλά με πολλές διαφωνίες ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας
ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ «ΔΙΚΤΥΟΥ»
7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Μεσσηνίας, Μανώλης Μάκαρης, είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας που στηρίζει το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών. Την απόφαση έλαβε το βράδυ η Συνέλευση του Δικτύου αλλά οι αρνητικές ψήφοι ήταν πολλές…

Μια μεγάλη μερίδα μελών και φίλων του Δικτύου, κυρίως κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αντιτάχθηκαν στην πρόταση της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου για την επιλογή του Μανώλη Μάκαρη ως υποψηφίου δημάρχου της παράταξης. Ανάμεσά τους ήταν η Σίσσυ Πλακονούρη, η Χαρούλα Κιουρή, η Βαγγελιώ Παναγάκη, ο Κώστας Μπούρας. Ο τελευταίος πρότεινε για υποψήφια δήμαρχο τη Σίσσυ Πλακονούρη αλλά εκείνη ζήτησε να είναι υποψήφιος ο Σταμάτης Μπεχράκης, ο οποίος όμως εξ αρχής έχει τονίσει ότι υπηρετεί την απόφαση που έλαβε τον Γενάρη η Συνέλευση του Δικτύου, για άνοιγμα της κίνησης και δημιουργία μιας μεγάλης αυτοδιοικητικής παράταξης που θα έχει προοπτική νίκης και θα εφαρμόσει ένα πρόγραμμα που θα διαμορφωθεί και θα υλοποιηθεί από την κοινωνία και θα είναι απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές.

Την εισήγηση της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου, με το προγραμματικό πλαίσιο της παράταξης και την πρόταση για τον Μανώλη Μάκαρη, την οποία παρουσίασε ο Σταμάτης Μπεχράκης, υποστήριξαν, ανάμεσα σε άλλους, ο Βασίλης Αμανατίδης, ο Γιώργος Ψυχογιάννης, ο Σπύρος Μωρακέας, ο Νίκος Πατσαρίνος, ο Θεόδωρος Σινάνης, ο Κώστας Γκόνης, η Σταυρούλα Αγρίου, ο Βύρων Χαρίτσης, ο Μάκης Λεβέντης.

Ενώ η διαδικασία των τοποθετήσεων ήταν ιδιαίτερα δημοκρατική, στο τέλος, κατά την ψηφοφορία επί της εισήγησης της Συντονιστικής Επιτροπής, δημιουργήθηκε ένταση. Η ψηφοφορία έδειξε ότι η πλειοψηφία της Συνέλευσης ήταν υπέρ της επιλογής του Μανώλη Μάκαρη, ωστόσο δεν έγινε καταμέτρηση των θετικών, των αρνητικών και των λευκών ψήφων, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση όσων διαφωνούν με τη συγκεκριμένη επιλογή. Ο Σπύρος Μωρακέας επέμεινε ότι δεν πρέπει να γίνει καταμέτρηση των αρνητικών ψήφων για την ενότητα και τη συνοχή του «Δικτύου».

Πάντως όσοι διαφώνησαν με την επιλογή του Μάνωλη Μάκαρη, που προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία, το έκαναν γιατί τόνισαν ότι ο επικεφαλής του «Δικτύου» πρέπει να είναι αριστερός. Σχετικά με αυτό όμως ο Σπύρος Μωρακέας απάντησε ότι Μανώλης Μάκαρης στην πράξη ήταν και είναι αριστερός και ας προέρχεται από τη συντηρητική παράταξη και μάλιστα σημείωσε ότι είναι γιατρός που προσφέρει τις υπηρεσίες του χωρίς να κοιτάει την πολιτική ταυτότητα και την τάξη του ασθενούς, ότι δεν παίρνει φακελάκι, ότι έχει αντιταχθεί στις μνημονιακές πολιτικές που στρέφονται κατά του αγαθού της δημόσιας υγείας.

Μέλη της συνέλευσης ρώτησαν γιατί η Συντονιστική Επιτροπή δεν πρότεινε τον Βασίλη Κοσμόπουλο για υποψήφιο δήμαρχο, δεδομένου, όπως τόνισαν, ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο ακούγεται πως θα είναι υποψήφιο με δημοτική κίνηση που φτιάχνει η ΔΗΜΑΡ. Ο Σταμάτης Μπεχράκης είπε ότι έγιναν συζητήσεις με τον Βασίλη Κοσμόπουλο, ο οποίος τελικά απάντησε αρνητικά επικαλούμενος επαγγελματικούς και οικογενειακούς λόγους. Ο Σπύρος Μωρακέας είπε επίσης ότι υπήρξε ειλικρινής επιθυμία και βαθιά θέληση για συνεργασία με τον Βασίλη Κοσμόπουλο, πάντα στο πολιτικό πλαίσιο που είχε καθορίσει η Συνέλευση του «Δικτύου», προσπάθεια όμως που δεν ευδοκίμησε. Σχολίασε ακόμη ότι κάποιοι συνεχίζουν να περιφέρουν το όνομα του Βασίλη Κοσμόπουλου για να ψαρεύουν σε θολά νερά.

Τέλος, πολλοί αναφέρθηκαν επαινετικά στον Σταμάτη Μπεχράκη, υπογραμμίζοντας ότι λειτούργησε με μεγάλη ανιδιοτέλεια, δέχτηκε να κάνει πίσω και να προωθήσει την απόφαση της Συνέλευσης του Δικτύου για άνοιγμα, προσέφερε πολύ μεγάλες υπηρεσίες και θα συνεχίσει να προσφέρει.
Στ.Μ.
Kalamata Journal


ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΠΕΡΙΤΙΦ, ΑΝΕΛ!

Μάκαρη στην Καλαμάτα και Σπυρόπουλο στη Μεσσήνη στηρίζουν οι ΑΝΕΛ
2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Με ομόφωνη απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Μεσσηνία, το κόμμα θα υποστηρίξει τον Μανώλη Μάκαρη ως υποψήφιο δήμαρχο Καλαμάτας και τον Κώστα Σπυρόπουλο ως υποψήφιο δήμαρχο Μεσσήνης…

Στη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής παραβρέθηκε και ο Μανώλης Μάκαρης, ο οποίος παρουσίασε τις θέσεις του και ζήτησε τη στήριξη και των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Το Μανώλη Μάκαρη στηρίζει ως υποψήφιο δήμαρχο και το «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών», που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ, αν και η οριστική απόφαση θα ληφθεί στη συνέλευση των μελών και φίλων του «Δικτύου», στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Επίσης ομόφωνα η Συντονιστική Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποφάσισε να στηρίξει στο Δήμο Μεσσήνης την υποψηφιότητα του πρώην δημάρχου, Κώστα Σπυρόπουλου.

Την άλλη Κυριακή η Συντονιστική Επιτροπή θα συνεδριάσει για να επιλέξει ποιον θα στηρίξει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Φαίνεται πάντως ότι υπάρχει διχασμός στις τάξεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων για το θέμα της Περιφέρειας, καθώς φαίνεται ότι τα στελέχη είναι μοιρασμένα ανάμεσα σε υποψήφιους περιφερειάρχες.
Στ.Μ.
Π Press

10 σχόλια:

 1. Ο Κυρτσόγλου, πού είναι ο Κυρτσόγλου, κάπου εδώ τον είχα βάλει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλά, ντρέπονται για τα τοπικά στελέχη τους; Ούτε το ΠΑΣΟΚ του '81 δεν έκανε τέτοιου είδους συνεργασίες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το αντίθετο ακριβώς ισχύει: τα τοπικά στελέχη τους σε ορισμένες περιοχές δεν είναι ακόμα επαρκώς διεφθαρμένα...ε, εννοώ συνδεδεμένα με την τοπική ρεμούλα, εεεεε, εννοώ με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, οπότε προκρίνονται "σιγουράντζες" που χουν προλάβει να διαμορφώσουν πελατειολόγειο, εεεεεε....εννοώ στενούς δεσμούς με τις λαϊκές ανάγκες.

   Διαγραφή
  2. Ρε κουκουέδες, αφήστε ρε τον αποστειρωτισμό σας στην άκρη μια φορά!
   Ναι ρε, και η διαφθορά και η λαμογιά και το παπατζιλίκι είναι φαινόμενα που υπάρχουν στην Ελληνική κοινωνία και εμείς είμαστε κόμμα από τα σπλάχνα της κοινωνίας, όχι κλειστή ομάδα δογματικών θρησκόληπτων κολλημένων σε ιδέες που ο πολιτισμένος κόσμος έχει απορρίψει.
   Σταματήστε να βάφετε το άσπρο μαύρο,
   πάρτε το απόφαση από σήμερα για να πονέσετε λιγότερο αύριο,
   η Ελλάδα θα γίνει ΡΟΖ.
   ΣΥΡΙΖΑ ΨΗΦΙΖΩ - ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΤΗΡΙΖΩ

   Λαϊκός Σύνδεσμος ΣΥ.ΡΙΖ.Α Μεσσηνιακής Μάνης "ο φασιστέας"

   Διαγραφή
 3. Όταν η Καλαμάτα μπορεί και έχει Λευτέρη Πουρνάρα, στέλεχος του ΚΚΕ πρόεδρο του σωματείου του Νοσοκομείου εσύ θα επιλέξεις "Μανώλη Μάκαρη, καρδιολόγο, πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών Μεσσηνίας".
  Όταν ο υποψήφιος του ΚΚΕ για δήμαρχος είναι ο πρόεδρος του σωματείου Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Καλαμάτας Παναγιώτης Κουφαλάκος εσύ θα κάνεις "κολιγιές" με "Ανεξάρτητους Έλληνες" και περήφανους εθνικιστές.
  Εμπρός σύντροφοι των ταξικών δυνάμεων, πίσω συμβιβασμένοι.

  Καλαματιανός

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. "Από την πλευρά του, απαντώντας ο Σπύρος Μωρακέας στις ενστάσεις, σχολίασε ότι ο Μανώλης Μάκαρης στην πράξη ήταν και είναι αριστερός, κι ας προέρχεται από τη συντηρητική παράταξη."

  "Ο Σπύρος Μωρακέας επέμεινε ότι δεν πρέπει να γίνει καταμέτρηση των αρνητικών ψήφων για την ενότητα και τη συνοχή του «Δικτύου», κάτι που ως επιχείρημα επικράτησε τελικά."

  http://www.tharrosnews.gr/news/content/ξεπέρασε-τις-κομματικές-γραμμές-το-«δίκτυο»-και-στηρίζει-μάκαρη-για-την-καλαμάτα

  Αγαπητέ συντοπίτη, άκουσε τον ποιητή:

  "Όσο μπορείς

  Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
  τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
  όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
  μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,
  μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.
  Μην την εξευτελίζεις πηαίνοντάς την,
  γυρίζοντας συχνά κ' εκθέτοντάς την
  στων σχέσεων και των συναναστροφών
  την καθημερινήν ανοησία,
  ως που να γίνει σα μια ξένη φορτική."

  Καλαματιανός

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. papadimoulis mode on
  Καλα ολα αυτα αλλα ΤΙ γινεται στην Κονιτσα θα μας πει κανεις; #tinalitheiare
  papadimoulis mode off

  Oxy

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΓΕΝΙΚΑ: Και πού 'σαι ακόμα... ΕΙΔΙΚΑ:1) Η γενέτειρα του Σαμαρά είναι το Κολωνάκι, η Πύλος (όπου πήρε τη θέση του κομματάρχη της ΕΡΕ μπάρμπα του), είναι γενέτειρα του πατέρα του. Γι αυτό το παίζει Πύλιος. Το καλοκαίρι έμεινε σε γνωστό γκολφάδικο ξενοδοχείο πολυτελείας στην περιοχή, μιας και πατρικό ΔΕΝ διαθέτει. 2) Η επιλογή Μάκαρη, ΠΑΝΤΑ με δημοκρατικές διαδικασίες... αλά Κίεβο. "Η ψηφοφορία έδειξε ότι η πλειοψηφία της Συνέλευσης ήταν υπέρ της επιλογής του Μανώλη Μάκαρη, ωστόσο ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ των θετικών, των αρνητικών και των λευκών ψήφων, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση όσων διαφωνούν με τη συγκεκριμένη επιλογή. Ο Σπύρος Μωρακέας επέμεινε ότι δεν πρέπει να γίνει καταμέτρηση των αρνητικών ψήφων για την ενότητα και τη συνοχή του «Δικτύου», κάτι που ως επιχείρημα επικράτησε τελικά. - See more at: http://www.tharrosnews.gr/news/content/%CE%BE%CE%B5%CF%80%CE%AD%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%BF-%C2%AB%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CF%84%CF%85%CE%BF%C2%BB-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%BC%CE%AC%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%AC%CF%84
  %CE%B1#sthash.PYLrGqHZ.dpuf"

  ΑπάντησηΔιαγραφή