Σάββατο, 15 Μαρτίου 2014

Νέο σκάνδαλο στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει δημοτικών εκλογών

Η υπόθεση Μάκαρη, δηλαδή το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ σε πρώην υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Μεσσηνίας που χρήστηκε ψευδώς "αντιμνημονιακός" (βλ. Lenin Reloaded 1, 2, 3), σηματοδότησε μια επικοινωνιακή "στροφή" στο κόμμα. Ενώ οι προηγούμενες υποθέσεις Καρυπίδη (βλ. Lenin Reloaded 1, 2, 3, 4) και Βουδούρη (βλ. Lenin Reloaded 1) συνοδεύτηκαν από "κραυγές αγωνίας", παλινωδίες και αντιφάσεις στις προσπάθειες επικοινωνιακής διαχείρισης της Κουμουνδούρου, η υπόθεση Μάκαρη σφραγίστηκε από την καθολική σιωπή: κανένα μέσο του ΣΥΡΙΖΑ --ούτε η "Αυγή", ούτε το Red Notebook, ούτε το Left.gr, ούτε η δήθεν "αντιπολίτευση" του Ίσκρα-- δεν έβγαλε άχνα για το θέμα, καμία εσωκομματική "διαφωνία" και "σύγκρουση" δεν αναφέρθηκε πέρα από αυτές που αναφέρθηκαν στο τοπικό επίπεδο από τον τοπικό τύπο. Το ίδιο ίσχυσε και για τα δήθεν "ανεξάρτητα" μέσα τύπου Unfollow και TVXS, τα οποία συμμορφώθηκαν αξιοθαύμαστα με τη νέα ντιρεκτίβα σιωπής αλά Καμόρα και "έθαψαν" το θέμα ολοσχερώς. Η στροφή στην σιωπή, που μείωσε κάθετα τις αναφορές στην υπόθεση Μάκαρη στο διαδίκτυο και που ανάμεσα σε άλλα φυσιολογικοποιεί πλέον ανάλογα περιστατικά ως μη άξια αναφοράς και ενασχόλησης (βλ. Lenin Reloaded 1), είχε εγκαινιαστεί σε σημαντικό βαθμό από την υπόθεση Γρίβα (βλ. Lenin Reloaded 1), και είναι πολύ πιθανό να συνοδεύσει και την νέα υπόθεση που προέκυψε στον Νομό Φθιώτιδας, όπου το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Τιμπλαλέξης. Το ρεπορτάζ που ακολουθεί είναι λοιπόν από τον τοπικό Τύπο (altpressfthiotida), και επειδή δεν έχουμε ψευδαισθήσεις δεν αναμένουμε την "ευαισθητοποίηση" της διαδικτυακής "κοινής γνώμης", οι ευαισθησίες της οποίας περιορίζονται σε στάχτη στα μάτια δια της παπαγαλικής αναπαραγωγής ιστοριών επιστημονικής φαντασίας αλά "διαγραφή όλης της ΚΕ Κόνιτσας επειδή στήριζε υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ" (βλ. Lenin Reloaded 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7) ή "πρόταση του ΚΚΕ στη Γωγώ Νικολάου":

Τους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες για τους πέντε νομούς της Στερεάς ανακοίνωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα του ΕΒΕ στη Λαμία.

Ειδικά για τη Φθιώτιδα, ο Βαγγέλης Αποστόλου «το πήρε πάνω του» και προχώρησε στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Δημήτρη Τιμπλαλέξη παρά την αντίθετη άποψη των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ και τις σοβαρές ενστάσεις των μελών και φίλων του κόμματος. Εύλογα είναι τα ερωτήματα τι ακριβώς εξυπηρετεί μια τέτοια διεύρυνση και κατά πόσο μπορεί να σηματοδοτήσει το «καινούργιο» ένα κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου από τον συνδυασμό του Κλέαρχου Περγαντά. Ένα πρόσωπο ταυτισμένο για πολλές δεκαετίες στη συνείδηση της Φθιωτικής κοινωνίας με ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επαγγέλλεται να ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ! Αρκούν άραγε κάποιες όψιμες αντιμνημονιακές δηλώσεις να αναστρέψουν το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στο κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και σε πρώην μέλη και ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ;

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τη σημερινή παρουσίαση ήταν απόντα πολλά στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ αλλά απόντες και οι «συντρόφοι» του κ. Τιμπλαλέξη από το χώρο του ΠΑΣΟΚ στους οποίους ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης απεύθυνε κάλεσμα συμπόρευσης με το ΣΥΡΙΖΑ επικαλούμενος «την επισκίαση της διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη από την ελιά και τη συγκυβέρνηση που έκανε το ΠΑΣΟΚ συνιστώσα της ΝΔ». Παρόντες πάντως στην εκδήλωση ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κυριακάκης και Γιάννης Σταθάς και η υποψήφια Δήμαρχος Λαμίας Μαρία Αντωνίου.

Κατά τα άλλα όσο αφορά τους Αντιπεριφερειάρχες Στερεάς η «διεύρυνση» προς την κεντροαριστερά περιορίστηκε στη Φθιώτιδα μια και στις υπόλοιπες χωρικές ενότητες επιλέχτηκαν κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα οι Υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες του ψηφοδελτίου του Βαγγέλη Αποστόλου στη Στερεά είναι:

Φθιώτιδα: Δημήτρης Τιμπλαλέξης, Πρόεδρος Περιφ. Συμβουλίου του συνδυασμού του Κλ. Περγαντά, πρώην Γραμματέας ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας

Βοιωτία: Νίκος Θηβαίος, γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας

Εύβοια: Νίκος Στουπής, περιφ. Σύμβουλος της Ριζοσπαστικής και Οικολογικής Συνεργασίας

Φωκίδα: Γιάννης Αγγελέτος, πολιτικός Μηχανικός, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ

Ευρυτανία: Θωμάς Κότσιας, πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ

1 σχόλιο:

  1. είχε και ΚΚΕ το σχόλιο του Βαθέος

    http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/03/blog-post_7728.html

    tkar

    ΑπάντησηΔιαγραφή