Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014

Παλιές ιστορίες...

Στην πραγματικότητα, συνέβη το εξής:

Γύρω στα τέλη της δεκαετίας του 1990, η πολιτικο-οικονομική ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης προέβη σε ένα μεγάλης έκτασης στρατηγικό σχέδιο.

Το σχέδιο αυτό περιελάμβανε τρεις βασικούς τομείς:

α) τον έλεγχο στις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τις πολιτικές τους
β) τον έλεγχο στα πολιτικά κόμματα της λεγόμενης Αριστεράς
γ) τον έλεγχο πάνω στους διανοούμενους


Δηλαδή:

α) τον έλεγχο πάνω στην οργάνωση της εργατικής τάξης
β) τον έλεγχο πάνω στις κομματικές "εναλλακτικές" στο ευρωπαϊκό πολιτικο-οικονομικό σύστημα
γ) τον έλεγχο πάνω στην κοινωνικο-πολιτική ιδεολογία των διαθέσιμων εναλλακτικών

Στόχος του σχεδίου αυτού ήταν ο απόλυτος εγκλωβισμός των πολιτών της Ευρώπης στην κυρίαρχη τάξη πραγμάτων σε περίπτωση σφοδρού κλυδωνισμού του συστήματος. Είναι άκρως πιθανό ότι η παρούσα κρίση είχε προβλεφθεί από τα σχετικά επιτελεία, τα οποία γνώριζαν την πραγματική κατάσταση των καπιταλιστικών οικονομιών και τον πλασματικό χαρακτήρα της "ανάπτυξής" τους, που είχε ήδη φτάσει σε τέλμα από τα μέσα της δεκαετίας του 1970. Εξού και η αναγκαιότητα κλεισίματος των διόδων αντίδρασης έγκαιρα.

Βασικό μέσο του σχεδίου ήταν το χρήμα, υπό τη μορφή πλουσιοπάροχων χρηματοδοτήσεων οργανισμών και ατόμων που εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα του στρατηγικού σχεδιασμού.
Lenin Reloaded, "Η πραγματικότητα", 17 Ιουλίου 2012

2 σχόλια:

 1. Αντωνης17 Ιουλίου 2012 - 2:29 π.μ.
  Αν η επαναστατική αισιοδοξία μας δεν είναι να καταπέσει στα επίπεδα μερικών από τους επιφανείς ταξικούς προδότες της χώρας μας, πρέπει να είναι αισιοδοξία που καταγράφει την αλήθεια.

  Και μέρος της αλήθειας είναι ότι παρά αυτό το τρομακτικά ασφυκτικό σύστημα, υπάρχουμε ακόμα και μαχόμαστε. Μέρος επίσης της αλήθειας είναι ότι αυτή η γελοία και συνάμα βασανισμένη χώρα έχει ένα κόμμα μαχητών με τέτοιο σθένος ψυχής και τόση δύναμη ώστε να μην τα έχουν βροντήξει να παν σπίτι τους ήδη από τις 17 Ιούνη αλλά να μάχονται στο λιοπύρι και την κάψα για έναν λαό που τους έφτυσε στα μούτρα και τους βρίζει όπου τους πετύχει και σωρηδόν για δεινά στα οποία όχι μόνο δεν είχαν καμία συμμετοχή αλλά έκαναν και κάνουν τα πάντα για να αποτρέψουν.

  Πες μου ΕΝΑΝ μη κομμουνιστή που θα το άντεχε αυτό. ΕΝΑΝ καριόλη. Δεν υπάρχει.

  Η ανθρωπότητα είναι στον πάτο. Και για τα δεδομένα της εποχής, οι κομμουνιστές, όσοι έμειναν κομμουνιστές, είναι ήδη η ηρωϊκή πρωτοπορία της κοινωνίας τους.


  ΣΟΦΗ Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΣΟΥ ...στο ΣΗΜΕΡΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. "αυτή η γελοία και συνάμα βασανισμένη χώρα έχει ένα κόμμα μαχητών με τέτοιο σθένος ψυχής και τόση δύναμη ώστε να μην τα έχουν βροντήξει να παν σπίτι τους "

  ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ? να τους τρων κι οι ερινυες οτι δεν ηταν ΕΚΕΙ με τους Τοτεμακους συντροφους ??? ...ΘΑ ΧΕΙ "ΜΕΓΑΛΗ ΦΑΣΗ" ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΓΚΕΣ .....

  h**ps://www.youtube.com/watch?v=gTvyhZYOO8A#t=17

  ΑπάντησηΔιαγραφή