Κυριακή, 9 Μαρτίου 2014

Η εφιαλτική ευρωπαϊκή πραγματικότητα και τα φασίζοντα μπουμπούκια της "Αυγής"

Η ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ...

Παραμένουν και ενισχύονται οι ακροδεξιοί-φιλοναζιστές στο Κίεβο

Στο μεταξύ, στο Κίεβο συνεχίζουν να «κάνουν κουμάντο» δύο από τις ομάδες που πρωταγωνίστησαν στις βίαιες διαδηλώσεις και έχουν αποδεδειγμένα ακροδεξιές-φιλοναζιστικές απόψεις. Πρόκειται για τα κόμματα «Σβόμποντα» (Ελευθερία), τα μέλη του οποίου έχουν λάβει πέντε σημαντικές θέσεις στη νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας, περιλαμβανομένου του θώκου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, και «Πράβι Σέκτορ» («Δεξιός Τομέας»), ο ηγέτης του οποίου, Ντμίτρο Γιάρος, είναι ο αναπληρωτής γραμματέας Εθνικής Ασφάλειας της χώρας. Μάλιστα χθες ο Γιάρος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές του Μάη, δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι το Κόμμα των Περιφερειών του Γιανουκόβιτς και το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ουκρανίας πρέπει να τεθούν εκτός νόμου...


Στη Wikipedia «ξεπλένουν» τον «Δεξιό Τομέα»...

Τα μέλη του «Δεξιού Τομέα», φορώντας μαύρες μάσκες του σκι, αλεξίσφαιρα γιλέκα και στρατιωτικές στολές, εξακολουθούν να καταλαμβάνουν κάποια κτίρια κοντά στην πλατεία Ανεξαρτησίας στο Κίεβο. Όμως δεν μένουν εκεί. Επενέβησαν ακόμη και στη γνωστή δικτυακή εγκυκλοπαίδεια Wikipedia, ώστε να «ξαναγράψουν» την ιστορία και τον «ποιόν» της οργάνωσης. Έτσι, ενώ, σύμφωνα με το ιστορικό της Wikipedia, την περασμένη Δευτέρα στο λήμμα «Δεξιός Τομέας» αναφέρεται ότι η οργάνωση έχει «οριακά φασιστικές, νεοναζιστικές απόψεις», μία μέρα μετά, και αφού προηγήθηκαν 174 τροποποιήσεις του άρθρου, ο «Δεξιός Τομέας» αναφέρεται πλέον ως «μια οργάνωση για την προστασία των διαδηλωτών» και μια «πατριωτική οργάνωση της νεολαίας».

...και στις ΗΠΑ το νεοναζιστικό «Σβόμποντα»

Από την άλλη το «Σβόμποντα» προήλθε από το Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα της Ουκρανίας (SNPU), που ιδρύθηκε το 1991 και ως σύμβολό του είχε το Wolfsangel, ένα ρουνικό σύμβολο που χρησιμοποιούσαν οι Ναζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στις εκλογές του 2012 το «Σβόμποντα» κέρδισε σχεδόν το 10,5% των ψήφων και 37 έδρες στο κοινοβούλιο.

Η αμερικανική κυβέρνηση κάνει πάντως ό,τι μπορεί για να «ξεπλύνει» τα νεοναζιστικά χαρακτηριστικά του «Σβόμποντα»: «Από τότε που εισήλθε στο ουκρανικό κοινοβούλιο το 2012, η ηγεσία του Σβόμποντα εργάζεται για να φέρει το κόμμα σε μια πιο μετριοπαθή κατεύθυνση και να γίνει ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό πολιτικό κόμμα», υποστήριξε ένας Αμερικανός αξιωματούχος στο «Ρόιτερς».

Για να γίνει αντιληπτό πάντως περί τίνος πρόκειται, αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπό του, το «Σβόμποντα» «απαγορεύει σε άθεους, πρώην κομμουνιστές και αλλοδαπούς να γίνουν μέλη του».

Κυβέρνηση αντιλαϊκή - αντικομμουνιστική

Στη νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας, που πήρε και τυπικά την έγκριση του κοινοβουλίου, καίριες θέσεις φαίνεται να έχει το κόμμα «Πατρίδα» της πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμοσένκο, που θησαύρισε όπως και άλλοι «αετονύχηδες» με την καταλήστευση της λαϊκής περιουσίας μετά την καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ.

Πρωθυπουργός ανακηρύχτηκε ο Αρσένι Γιατσενιούκ, 39χρονος πολιτικός που είχε διατελέσει και υπουργός στην κυβέρνηση της Γιουσένκο με τη λεγόμενη «πορτοκαλί επανάσταση» το 2004. Και ο σημερινός πρόεδρος της Βουλής από τη στιγμή που ανατράπηκε ο Γιανουκόβιτς το Σάββατο 22 Φλεβάρη ο Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ προέρχεται από το ίδιο κόμμα και εκτελεί και χρέη προσωρινού προέδρου της χώρας. Ο υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ που επίσης είχε ανακηρυχθεί αμέσως στο κρίσιμο Υπουργείο Εσωτερικών προέρχεται από ίδιο κόμμα και έχει στελεχώσει τις υπηρεσίες του από μέλη του φασιστικού «Δεξιού Τομέα». Στη Γενική Εισαγγελία έχει τοποθετηθεί επίσης το μέλος του ακροδεξιού - εθνικιστικού κόμματος «Ελευθερία» Α. Μαχνίτσκογκο. Στην υπηρεσία Ασφάλειας τοποθετήθηκε ο Β. Α. Ναλιβαϊτσένκο μέλος του κόμματος του Βιτάλι Κλίτσκο «Πανουκρανική Συμμαχία για τη Μεταρρύθμιση» που αποδεδειγμένα είναι ο άνθρωπος της Γερμανίας στις εξελίξεις.

Στην αντιπροεδρία είναι ο Β. Γιαρέμα («Πατρίδα») και ο Ο. Σιχ («Ελευθερία»), ενώ επιχειρείται να εμφανιστεί ότι στο σχήμα υπάρχουν πολλοί «ανεξάρτητοι» που δήθεν εκφράζουν τις διαθέσεις του «εξεγερμένου λαού».

Από τις πρώτες δηλώσεις, ο Γιάτσενιουκ είπε ότι θα παρθούν «αντιδημοφιλή μέτρα», προκειμένου υποτίθεται η Ουκρανία να γλιτώσει τη χρεοκοπία.

Ομως, η νέα εξουσία δε χάνει καθόλου καιρό. Προχωράει στην ψήφιση νόμων που δείχνουν τον αντιδραστικό χαρακτήρα της. Ηδη έχει ψηφιστεί νόμος που καταργεί το δικαίωμα των μειονοτήτων να χρησιμοποιούν τη μητρική τους γλώσσα, δηλαδή απαγορεύονται τα Ρωσικά, τα Ρουμανικά, τα Ουγγρικά και τα Ελληνικά!

Επίσης, έχουν κατατεθεί νομοσχέδια που ενδέχεται να συζητηθούν όπως αυτό από τον λεγόμενο ανεξάρτητο Ολεγκ Λιάσκο που ζητάει να τεθεί εκτός νόμου το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας, επίσης άλλα σχέδια νόμου ζητάνε να αποποινικοποιηθεί η ναζιστική προπαγάνδα και να ζητηθούν αποζημιώσεις για ...την σοβιετική κατοχή.

Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το ζήτημα με τη γλώσσα, ιδιαίτερα από τη Ρωσία, ενώ η τοποθέτηση των φασιστών σε κυβερνητικά πόστα σχολιάζεται από αστικά ΜΜΕ αλλά εν πολλοίς είναι υποκριτική η στάση τους, αφού ο αντικομμουνισμός και η εκθείαση των λεγεώνων που πολέμησαν στο πλευρό των Ναζί ενάντια στην ΕΣΣΔ (στην Ουκρανία, στις Βαλτικές χώρες) είναι επίσημη πολιτική της ΕΕ και όλων των αστικών κυβερνήσεων.

ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΥΠΟΙΣ "ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ" ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΤΣΕΚΕΡΗΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΤΣΗΣ, ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ:


ΤΙ ΕΚΑΝΕ Η "ΑΥΓΗ"; "ΧΙΟΥΜΟΡ"; ΟΠΩΣ ΑΥΤΌ;


10 σχόλια:

 1. Ποια είναι η πραγματικότητα για την "ελευθερία έκφρασης" των κομμουνιστών στην Ελλάδα την ώρα που οι Κυρίτσης-Τσέκερης αντιγράφουν φασιστοεξυπνάδες απ' τον Άδωνι Γεωργιάδη;

  Όσοι τυχόν δεν την γνωρίζετε ακόμα, μπορείτε να τη μάθετε εύκολα εδώ: http://leninreloaded.blogspot.com/search/label/Συνδικαλιστικές%20Διώξεις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. πραγματικά ότι να ναι...σε αντικομμουνιστικό πλαίσιο βέβαια!!
  Διάβασα το άρθρο τους το οποίο είναι σαρκαστικό και ειρωνικό υποτίθεται για την περίφημη Αριστερά τους, στο αντίστοιχο ύφος των εκπομπών τους βέβαια.
  Το θέμα είναι ότι οι ίδιοι και καλά επιλέγουν να παίξουν με τα στερεότυπα και να τα αποδομήσουν, ενώ αυτό που κάνουν είναι ηθελημένα να δημιουργούνε άλλα τα οποία προάγουν καλύτερα τις "αξίες" τους και είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα τους.
  Πολλά συγχαρητήρια για τον...βαθυστόχαστο και αναλυτικό τρόπο σκέψης τους.
  Που μόνο τυχαίος δεν είναι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αυτές οι "εξυπνάδες" σάπισαν το μυαλό του λαού και φτάσαμε όπου σταθείς και όπου βρεθείς να διαβάζεις αντικομμουνιστικούς, ρατσιστικούς και εθνικιστικούς οχετούς.

  Από κάτι τέτοιους καραγκιόζηδες έμαθε ο κόσμος να σκέφτεται. Με τα αποτελέσματα που λουζόμαστε τώρα όλοι.

  Ξέχασες να βάλεις ψευδώνυμο στο σχόλιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συμφωνώ. Έχεις όμως κι ένα κόσμο από κάτω και δυστυχώς είναι πολύ μεγάλο κομμάτι του λαού που τόσο πρόθυμα θα τα αναπαράγει όλα αυτά και θα τα υιοθετήσει και φανατικά.
   Μίλαγα σήμερα με κάποια παιδιά στη δουλειά και μου έλεγαν μόνο το κλασσικό μότο της ΕΕ τι Στάλιν τι Χίτλερ το ίδιο είναι... Άσε που ο Στάλιν έσφαξε 70.000.000(!!) αθώους ανθρώπους!!
   Ο ένας από αυτούς Πόντιος στην καταγωγή κιόλας, αμόρφωτο παιδί είναι η αλήθεια, ψήφισε Σύριζα στις εκλογές βέβαια, τώρα το σκέφτεται για Χρυσή Αυγή απ ότι λέει.
   Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο..
   ΥΓ: ήταν το 1ο μου σχόλιο στο πολύ αξιόλογο ιστολόγιο σου και δεν έχω σκεφτεί ένα πετυχημένο ψευδώνυμο ακόμα..
   http://www.periodista.gr/greece/item/9546.htm
   Αυτό έχει υποπέσει στην αντίληψη σου;;
   Είναι πραγματικά ο ορισμός του αυριανισμού.. Θέλω το σχόλιο σου.

   Διαγραφή
  2. Τι να σχολιάσω για τριτοκλασάτες αντιγραφές του Κουρή στις δόξεις του, φίλε μου;

   Νομίζω ότι η ετικέτα "Συνδικαλιστικές Διώξεις" είναι ο καλύτερος και πιο εποικοδομητικός σχολιασμός σε τέτοιου επιπέδου "αποκαλύψεις."

   Διαγραφή
 4. απο ΦΒ

  Nikos Sarantakos Δεν ξέρετε ότι είναι σατιρική στήλη και δεν βλέπετε ότι αποδομεί ακριβώς τη φράση-κλισέ των δεξιών "αν δεν σας αρέσει το τάδε να πάτε στη Βόρεια Κορέα;" Βέβαια, στον Lenin Reloaded η έλλειψη χιούμορ είναι ενδημική νόσος.
  10 ώρες πριν · Μου αρέσει!

  Va Ko σοβαράαα..; είναι χιούμορ αυτό;;.. η αλήθεια ειναι οτι γελάσαμε με την "ουκρανική επανάσταση" του left, αλλά ο φασισμός και ο κρυπτοαντικομμουνισμός με το μανδύα του "χιούμορ" μονο στα περιβόλια της Αυγής ευδοκιμεί.. ρώτησε και τον Σαρτρε και τον Γκίκα να στο επιβεβαιώσουν.. στην Αυγη θα τους βρείς..
  10 ώρες πριν · Μου αρέσει! · 1

  Nikos Sarantakos Δεν αναγνωρίζετε ότι η στήλη των Κυρίτση-Τσέκερη είναι χιουμοριστική; Τη διαβάσατε;
  10 ώρες πριν · Μου αρέσει!

  Va Ko η αλήθεια είναι ότι παρακολουθω άλλες "χιουμοριστικές" στήλες της Αυγής -του Καρτερού, του Πάϊκου, του Αναδρανιστάκη.. εκεί έχει γέλιο και επίσης αλήθεια είναι πως αυτοί οι κορυφαίοι χιουμορίστες δεν χαριεντίζονται με τον φασισμό.. ο Τσέκερης ειδικά ίσως θάπρεπε να μιλήσει με τον Φοίβο.. κατι θα μάθει για το χιούμορ του
  9 ώρες πριν · Μου αρέσει!

  Nikos Sarantakos Υποθέτω ότι μιλάνε συχνά
  9 ώρες πριν · Μου αρέσει!

  Va Ko υποθεσεις..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. http://3.bp.blogspot.com/-jhkan05-Y2s/Usa7Clesl1I/AAAAAAAADWg/5hTe3kDjDzU/s640/Korea.jpg

  Μην μας περνάτε για ηλίθιους, φασιστοειδή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. σαραντακο, πες μου πραγματικα τωρα, ποσα περνεις απο τον βοθρο για να δινεις αριστερο και καλα αλλοθι; γιατι αν το κανεις τσαμπα εισαι σε αλλη κατηγορια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Γνωστό το "χιουμοράκι": Να θυμήσω μια ατάκα του νεόκοπου Αλέξις για τον Θ.Καλαμούκη πριν μερικά χρόνια (ήταν ο μόνος που δε χάιδεψε το "θείο βρέφος" σε συνέντευξη, για την ακρίβεια τον τσουρούφλισε), είχε πει ότι θα ήταν καλός για τον 902 (στο ΣΚΑΪ ήταν τότε), με χαρακτηριστικά ειρωνικό ύφος, μετά κάνει τη κωλοτούμπα και λέει "χιούμορ κάνω", πράγματι...φάνηκε...έτσι είναι...
  Για το Σαραντάκο:μάλλον μαζόχες είστε, θέλετε να τον ξαναφέρετε εδώ να αραδιάζει τα μαργαριτάρια του μου φαίνεται... Ο/η Va Ko καλά τον περιποιείται πάντως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. παντως σαν κομμα διαχειρησης που σεβεται τον εαυτο του ο Συριζα εχει και ανεπισημες συναντησεις με τον αμερικανικο παραγοντα !

  http://www.efsyn.gr/?p=180003

  (...) Στην πρώτη επίσημη -αν και όχι ανακοινωθείσα- διερευνητική επαφή με τον ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε η αμερικανική διπλωματία σε συνάντηση εκπροσώπων της στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα με επιτελείς της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


  Τρεις νέοι διπλωμάτες, άρτι αφιχθέντες από τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της ανανέωσης του δυναμικού της πρεσβείας, θέλησαν να γνωρίσουν από πρώτο χέρι τις απόψεις του κόμματος της Αριστεράς που, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις (και αυτές του Μαρτίου), οδεύει προς την εξουσία. Οι ερωτήσεις που απηύθυναν στη διάρκειας ωρών συνάντησή τους με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ κάθε άλλο παρά αναμενόμενες ήταν, ορισμένες μάλιστα ήταν και αιχμηρές (...)

  ΑπάντησηΔιαγραφή