Παρασκευή, 7 Μαρτίου 2014

Βαρέθηκες το ατελείωτο καραγκιοζιλίκι; Πάτα το κουμπάκι!

via Twitter
Σταθάκης: Θα ζητήσουμε αναστολή 3 ετών και θα επαναδιαπραγματευτούμε τη δανειακή σύμβαση, όχι το μνημόνιο

Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση διακυβέρνησης της χώρας, θα ζητήσει από την τρόικα αναστολή 3 χρόνων, έως ότου επιστρέψει η Οικονομία σε ρυθμούς ανάπτυξης, εξήγγειλε ο υπεύθυνος τομεάρχης Ανάπτυξης του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στον Alpha 96,5 F.M. Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή “Φαύλος κύκλος” του Αντώνη Κουμιώτη, ενώ ξεκάθαρισε ότι το κόμμα του δεν θα επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο, αλλά τη δανειακή σύμβαση.


Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σταθάκης ξεκαθάρισε: “Είναι απόλυτα σαφές, δεν θα επαναδιαπραγματευτούμε το μνημόνιο, θα επαναδιαπραγματευτούμε τη δανειακή σύμβαση. Τους όρους δηλαδή και τις διαδικασίες αποπληρωμής του χρέους. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να επαναδιαπραγματευτεί την εσωτερική πολιτική στην Ελλάδα… Θα εφαρμόσουμε την οικονομική πολιτική την οποία θα έχουν κρίνει οι Έλληνες πολίτες, εάν με εκλογές έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.

Η δανειακή σύμβαση λοιπόν θα επαναδιαπραγματευτεί με τους καλύτερους δυνατούς όρους. Εμείς επιζητούμε μία λύση βιωσιμότητας του χρέους, επιζητούμε μία αναστολή 3χρόνων, έως ότου η Οικονομία επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης και μία μεγάλη αναδιάρθρωση του χρέους σε βάθος χρόνου”.
Άλφα 965 (και για το ηχητικό τεκμήριο)

***

Αγαπητή αναγνώστρια και αγαπητέ αναγνώστη που δεν συντάσσεσαι με το ΚΚΕ,

Ο καθένας από μας φτάνει σε μια συνειδητοποίηση για τον εαυτό του και για τον κόσμο σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα. Από μόνο του, αυτό δεν σημαίνει πολλά. Πολλοί συνειδητοποίησαν όσα εγώ συνειδητοποίησα πολύ πριν από μένα, και πολλοί μετά από μένα. Είναι κάτι φυσιολογικό.

Έχω συμπληρώσει τώρα περίπου τρία χρόνια που σε προειδοποιώ, με κάθε τρόπο που μπορώ, ότι αν συντάσσεσαι ή συμπορεύεσαι με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν κάνεις καλά. Η μεγάλη πιθανότητα είναι ότι πας κόντρα στα πραγματικά συμφέροντά σου.

Κοίτα τώρα κάτι. Δεν έχει νόημα να σχολιάσω τις δηλώσεις Σταθάκη για να σου "αποδείξω" κάτι. Ό,τι είχα να πω για τα σχετικά το έχω πει πάρα πολλές φορές ως τώρα. Αντί για αυτό λοιπόν, έχω να σου προτείνω κάτι: στη σατιρική φωτογραφία που συνοδεύει την ανάρτηση, ο δημιουργός της έβαλε διάφορες κωμικές οψιόν. Αλλά εγώ θα βάλω μια άλλη οψιόν, ένα άλλο "κουμπάκι":


Πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, στις 12 Ιουλίου του 2012, το ΚΚΕ, "ανταποκρινόμενο στη δίκαιη απαίτηση του λαού και υλοποιώντας την προεκλογική του δέσμευση", όπως λέει, κατέθεσε στη Βουλή πρόταση νόμου για την «Κατάργηση των μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012 – 2015, των εφαρμοστικών τους νόμων, καταγγελία των δανειακών συμβάσεων που έχουν ως προαπαιτούμενο την εφαρμογή των μνημονίων». Την πρόταση μπορείς να τη διαβάσεις εδώ.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η πρόταση δεν συζητήθηκε από τη Βουλή, επειδή στις τελευταίες εκλογές το ΚΚΕ δεν πήρε αρκετές βουλευτικές έδρες για να την κατεβάσει αυτόνομα. Δεν τις πήρε επειδή δεν το ψήφισες. Δεν πειράζει. Αν λουστήκαμε τις συνέπειες των πράξεών σου, τις λούστηκες τουλάχιστο κι εσύ.

Αυτό που έχω να σου προτείνω είναι κάτι πάρα πολύ εύκολο, πάρα πολύ απλό, και πάρα πολύ ανώδυνο για σένα: να πατήσεις αυτό εδώ το κουμπάκι και να προσυπογράψεις, έστω ενάμιση χρόνο μετά, την πρόταση νόμου για την Κατάργηση των Μνημονίων και των Εφαρμοστικών τους νόμων, καθώς και την καταγγελία των δανειακών συμβάσεων που έχουν τα Μνημόνια ως προαπαιτούμενο.

Δεν πρόκειται για συμμετοχή σε αγώνα. Δεν πρόκειται για θυσία. Δεν πρόκειται για ψήφο καν. Και μην ανησυχείς, δεν θα σε γράψουμε στο κόμμα, ούτε θα σε πάρουμε τηλέφωνο να σε ενοχλήσουμε για κάτι. Πρόκειται απλώς για μια εξαιρετικά εύκολη κίνηση με την οποία μπορείς να εξασφαλίσεις λίγο αυτοσεβασμό. Να δείξεις ότι δεν σου αρέσει να σε κοροϊδεύουν τόσο απροκάλυπτα αυτοί που ψήφισες και που πιθανόν να ξαναψηφίσεις. Να διαμαρτυρηθείς με έναν κάπως έμπρακτο τρόπο. Το έχεις πιθανά κάνει για να σώσεις τις αρκούδες του Βορείου Πόλου ή τον ιαγουάρο της Τζάβας, ή τα δάση του Αμαζονίου (άριστες επιδιώξεις, όλες τους, εδώ όμως μιλάμε για το πώς θα σωθείς εσύ και αυτοί που είναι κοντά σου). Και είμαστε μόνο 33008 που υπογράψαμε. Μας αδικεί και μας και σένα πόσο λίγοι είμαστε αυτοί που είπαμε "διάολε, δεν μου κοστίζει τίποτε να πω αυτό που θέλω και που θεωρώ μοναδική μου ελπίδα, ας το πω, ας το διεκδικήσω να είναι γραμμένο κάπου ότι το διεκδίκησα, ότι δεν έκανα το μαλάκα ακόμα και για αυτό, για τη δική μου ζωή, κι ας είναι και υπογράφοντας ένα έγγραφο του ΚΚΕ!"

Θα αλλάξει κάτι; Ναι, θα μπορείς κάπως καλύτερα να δεις τα μούτρα σου στον καθρέφτη όταν έχεις κάνει αυτό το πολύ μικρό πραγματάκι. Γι αυτό άλλωστε δεν έσωζες και τον ιαγουάρο της Τζάβας; Για να μπορείς να αισθάνεσαι κάπως εντάξει με τον εαυτό σου; Μπορεί να αλλάξουν και πολύ περισσότερα βέβαια! Μπορεί να αλλάξεις εσύ! Κι αν αλλάξεις εσύ, η χώρα σου θα είναι έναν άνθρωπο κοντύτερα στο να αλλάξει η ίδια. Αυτό όμως, το πόσα μπορείς να αλλάξεις πατώντας αυτό το κουμπάκι, εξαρτάται από σένα και μόνο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν τα παιδιά σου σε ρωτήσουν τι έκανες για να μη ζήσουν στην αθλιότητα και τη φτώχεια μέχρι να πεθάνουν, θα μπορείς, το λιγότερο, και ιδιαίτερα αν τίποτε άλλο δεν έχεις να δείξεις της προκοπής, να δείξεις το όνομά σου σ' αυτή την πολύ μικρή ακόμα λίστα.

Ευχαριστώ για την προσοχή σου.

17 σχόλια:

 1. Thread σχολίων ανοιχτό σε μη ΚΚΕδες που θα ήθελαν να τοποθετηθούν --ενυπόγραφα, με ψευδώνυμο-- πάνω στο ερώτημα "γιατί δεν υπέγραψα;" ή "γιατί δεν υπογράφω έστω και τώρα;"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και στο παράγωγο ερώτημα: "Μήπως τελικά δεν επιδίωξα ποτέ την κατάργηση του Μνημονίου και των δανειακών Συμβάσεων; Μήπως δεν θέλω το ΚΚΕ επειδή θέλω να έχω Μνημόνιο και δανειακές Συμβάσεις; Όχι επειδή μου αρέσει βέβαια, αλλά επειδή μου αρέσει να έχω καπιταλισμό και αποδέχομαι το κόστος του;"

   Διαγραφή
  2. Α, και ένα δεύτερο παράγωγο ερώτημα: "Τι εννοώ 'ενότητα της αριστεράς' αν δεν υπογράφω κάτι τέτοιο ΕΠΕΙΔΗ είναι του ΚΚΕ;"

   Διαγραφή
 2. Δεν μου φαίνεται να λέει κάτι διαφορετικό ο τυπάς απο αυτά που λέει όλη η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και δύο χρόνια.
  Οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ δεν θα το υποράψουν γιατί δεν είναι υπές της κατάργησης της δανειακής σύμβασης. Δεν αρνιούνται το χρέος δεν είναι΄΄μπαταχτσήδες΄΄
  Αλήθεια το μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ που δεν θα το λέει μνημόνιο πώς θα το βαφτήσει; Ευτύχη διότι θα ναι ευτυχία για τον τόπο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ δεν πάτησε ως τώρα το κουμπάκι. Και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση να απαντήσει γιατί δεν το πατάει.

   Το κουμπάκι όμως ότι για να βγει η Ελλάδα απ' το αδιέξοδο χρειάζεται "κυβέρνηση της αριστεράς" (δημοσκόπηση LR), το πάτησαν ως τώρα 12.

   Το κουμπάκι ότι η πιο φερέγγυα δύναμη απέναντι στο φασισμό είναι ... οι αναρχικοί, το πάτησαν 49.

   Εκείνα τα κουμπάκια μια χαρά τα πατάνε.

   Αυτό το κουμπάκι, είναι λες κι έχει ψώρα επάνω.

   Αλλά "αναρχικός" και υπέρ του Μνημονίου, "αριστερός" και υπέρ του Μνημονίου δε γίνεται.

   Οπότε, η κατάσταση με κάποιους ανθρώπους είναι μάλλον δυσάρεστη. Είναι ψεύτες και υποκριτές της χειρότερης πάστας.

   Διαγραφή
  2. Και χέστες μέγιστοι, ξέχασα να πω. Φοβούνται μη δει κανείς το όνομά τους σε καμιά λίστα συνδεδεμένη με σφυροδρέπανα και άλλα δαιμόνια, προφανώς, μη και δεν είμαστε στην ΕΕ και το ευρώ. Κατά τα άλλα, αυτοί οι τύποι θα κάνουν "εξεγέρσεις", θεωρούν το ΚΚΕ "συστημικό" και παραπονιούνται ότι δεν είναι αρκετά "ακτιβιστικό".

   Λάθος εποχή διάλεξαν να το παίξουν μάγκες... έχει ξεβράκωμα ανελέητο η εποχή.

   Διαγραφή
  3. Αντωνη,πρεπει να υπάρχει πρόβλημα με τη λίστα,γιατί στο 33088 έχει σταματήσει από 21/5,
   αποκλείεται να μην υπέγραψε κανένας από τότε.

   Ηλίας.

   Διαγραφή
  4. Κρίμα αν συμβαίνει αυτό. Έπρεπε να μείνει ανοιχτή. Πάντως η δυνατότητα να βάλεις στοιχεία είναι εκεί. Οπότε δεν ξέρω τι παίζει. Αν και βέβαια, ακόμα και το Μάη να σταμάτησαν να επεξεργάζονται στοιχεία, ήταν ένας χρόνος και που είχαν τη δυνατότητα να φάνε πέντε λεπτά χρόνου για αυτό. Αν έκλεισε και η λίστα, πάει και ο μοναδικός τρόπος που θα μπορούσαν πολλοί να αποδείξουν στοιχειωδώς ότι δεν θέλουν τα Μνημόνια.

   Διαγραφή
  5. Αφού υπάρχει ακόμα το μπάνερ στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος δε νομίζω να έχει κλείσει η λίστα, πιθανόν να είναι θέμα επεξεργασίας.
   Τώρα για συροζοαναρχικουπερεπαναστάτες τα γνωστά... πολύ κλο-κλο κι από αυγό τίποτα.

   Decadent

   Διαγραφή
  6. Και μένα δε μου φαίνεται νορμάλ να σταμάτησε, εφ όσων υπάρχει ακόμα η φόρμα υποβολής στοιχείων.

   Διαγραφή
 3. Έχω υπογράψει από τους (σχετικά) πρώτους... :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Από τη ΝΔ και τον Σαμαρά... δήμαρχος ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

  http://kokkiniepithesi.blogspot.gr/2014/03/blog-post_7.html

  Ο καλαματιανός...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αναφέρθηκες χτές σε γελοίους, σήμερα στα καραγκιοζιλίκια ... Αν και είναι δεν σχετικό με το παρόν, εντούτοις, επειδή ήταν επίσημος προσκαλεσμένος των αντιμημονιακών μνημονιολάγνων και δεδομένης της συμπάθειάς σου στο διανοητή σου επισημαίνω το ακόλουθο βίντεο

  http://www.critical-theory.com/zizek-likes-cuddling-the-art-of-leninist-hugging/

  Εμένα ο βλαξ μου τη δίνει στα νεύρα επειδή είναι φαφλατάς και όχι για οτιδήποτε άλλο. Ποιος καταφέρνει να διαβάζει τα βιβλιότουβλα ντελίριου που εκδίδει κάθε έξι μήνες ? (Δεν είπα ποιος και πόσοι αγοράζουν ...)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Εξεγερμένοι είναι οι άνθρωποι ρε όχι λακαμάδες.
  Κορόϊδο LR, τους την είπες τώρα και καλά;

  rednready2

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Καλείς για να σχολιάσουνε και δεν εμφανίζεις μετά τα σχόλια;

  Κώστας Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν εμφανίζονται σχόλια επιπέδου "Εργατικός Αγώνας" που αντίκεινται στους κανονισμούς σχολιασμού. Διάβασέ τους και ξαναδοκίμασε προσεκτικότερα (με λιγότερα κατάφωρα ψεύδη, σπέκουλα, κλπ).

   Διαγραφή