Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014

Η «μονταζιέρα» του ΣΥΡΙΖΑ και του Στάθη Σταυρόπουλου

Η «μονταζιέρα» του ΣΥΡΙΖΑ και του Στάθη Σταυρόπουλου
Της Κικής Αλεξάνδρου

Είναι καιρός τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει συντονισμένη επίθεση - συκοφάντηση του ΚΚΕ. Δε θα μπορούσε να λείπει από αυτό το σχέδιο ο Στάθης Σταυρόπουλος του «enikos», που όποτε ο ΣΥΡΙΖΑ ζορίζεται από τις αποκαλύψεις του ΚΚΕ αναλαμβάνει το βρώμικο ρόλο να ρίξει λάσπη στο ΚΚΕ πασπαλισμένη με δήθεν «τίμια και αντικειμενική αριστερή κριτική». Βέβαια, στην προσπάθειά του αυτή, ο υπερασπιστής του ΣΥΡΙΖΑ, καταφεύγει στη «μονταζιέρα». Στο δρόμο για τα υπουργεία, φαίνεται ότι υιοθετούν και τις μεθόδους των κομμάτων που έχουν ήδη περάσει από αυτά.


Ο Στάθης Σταυρόπουλος φτάνει στο σημείο να παραποιεί τοποθέτηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Αν η πραγματικότητα δε συμφωνεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα… Ο Στάθης Σταυρόπουλος ισχυρίζεται ότι το ΚΚΕ βάζει «πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ στον ίδιο παρονομαστή με τη Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι» και ότι τάχα το ΚΚΕ έχει φτάσει στο σημείο να έχει «εμπάθεια που φθάνει να τσουβαλιάζει από πλευράς ηγεσίας του ΚΚΕ τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή ως απότοκα των “αγανακτισμένων“». Μάλιστα, με βάση τον παραπάνω ακροβατισμό, ο Στάθης Σταυρόπουλος κατρακυλάει τόσο χαμηλά ώστε να υποστηρίξει ότι το ΚΚΕ «φτάνει απέναντι. Σ’ αυτά που προπαγανδίζουν τα μέσα ενημέρωσης του καθεστώτος, καθώς και τα κόμματα του δικομματικού μονοκομματισμού. Ποιον βοηθάει αυτό; Ποιος ωφελείται απ’ αυτό; Ποιος ωφελείται απ’ τον δισταγμό του λαού (αν εν τέλει ο δισταγμός επικρατήσει) να δοκιμάσει ο ίδιος να διαμορφώσει την τύχη του;». Το να κατηγορείς το ΚΚΕ ότι προωθεί «το δισταγμό» του λαού να «δοκιμάσει ο ίδιος να διαμορφώσει την τύχη του» αποτελεί από μόνο του ξετσίπωτη συκοφαντία. Αυτή η συκοφαντία του Στάθη Σταυρόπουλου εναντίον του ΚΚΕ, δηλαδή του μόνου κόμματος που παλεύει για να συνειδητοποιήσει ο λαός τη δύναμή του και να πάρει την υπόθεση στα χέρια του αποδεικνύει ότι ακριβώς ο ΣΥΡΙΖΑ δρα για να μην καταλάβει ποτέ ο λαός τη δύναμή του και να μην πάρει την υπόθεση στα χέρια του, για να μην αμφισβητηθούν τα θεμέλια του σάπιου συστήματος που έχει φέρει το λαό στη σημερινή κατάσταση.

Ενοχλούνται στον ΣΥΡΙΖΑ που το ΚΚΕ δεν πατάει τη μπανανόφλουδα και δεν κλείνει τα μάτια, αποκαλύπτει στο λαό το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ ως της νέας σοσιαλδημοκρατίας, του ενός εκ των δυο πόλων στο νέο διπολισμό. Ενοχλούνται γιατί οι αποκαλύψεις του ΚΚΕ είναι ακριβώς αποκαλύψεις. Γιατί το ΚΚΕ δεν ασκεί ηθικοπλαστική κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε κάνει δίκη προθέσεων (όπως ισχυρίζεται ψευδώς ο Στάθης Σταυρόπουλος). Ενοχλούνται γιατί το ΚΚΕ ασκεί πολιτική κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ με βάση τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική τοποθέτηση των στελεχών του. Ενοχλούνται, γιατί ο λαός έχει πάρει χαμπάρι το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ, βλέπει τις θέσεις του, καταλαβαίνει ότι πρόκειται για έναν ακόμα επίδοξο διαχειριστή της δυστυχίας του και όχι για ένα κόμμα με γραμμή ρήξης και ανατροπής, που θα ξεθεμελιώσει τη δυστυχία του λαού.

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να θέλει να κοροϊδεύει το λαό χωρίς να υπάρχει κανείς να αποκαλύπτει πολιτικά το ρόλο και τη θέση του, μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να προτιμάει το ΚΚΕ να μην υπάρχει καν και αν υπάρχει να το «βουλώνει», όμως δε θα του κάνουμε τη χάρη. Μπορεί ο Στ. Σταυρόπουλος και άλλοι αρθρογράφοι του ΣΥΡΙΖΑ να υποτιμούν το αναγνωστικό κοινό, σερβίροντάς του ως «ρεπορτάζ» ψεύδη, συκοφαντίες και λογικούς ακροβατισμούς, όμως και σε αυτόν τον τομέα βρισκόμαστε στην αντίπερα όχθη. Ακριβώς επειδή δεν υποτιμούμε καθόλου τη νοημοσύνη των αναγνωστών, παραθέτουμε αυτούσια την τοποθέτηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ που προκάλεσε το μένος του Στάθη Σταυρόπουλου, για να καταλάβει ο κάθε αναγνώστης ότι ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ δεν είπε καθόλου αυτά για τα οποία τον κατηγορεί ο Στάθης Σταυρόπουλος και να βγάλει τα συμπεράσματά του από τον τρόπο με τον οποίο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παραποιούν τις τοποθετήσεις του ΚΚΕ για να το συκοφαντήσουν. Ιδού η απάντηση του Δημήτρη Κουτσούμπα στο «Βήμα της Κυριακής» (23/3): «Βεβαίως και υπάρχει οργή, μόνο που πολλές φορές σε δυσκολεύει να δεις ποιος φταίει, ποια είναι η αιτία. Η λαϊκή οργή για να είναι αποτελεσματική θα πρέπει να μεταφραστεί σε συνειδητή επιλογή. Η οργή δεν μπορεί να είναι τυφλή. Μια τέτοια τυφλή οργή μπορεί ευκαιριακά να πριμοδοτήσει και αντιδραστικά, οπισθοδρομικά σχήματα και μορφώματα, όπως τους εγκληματίες ναζιστές της ΧΑ, μπορεί να πλέει σε "θολά ποτάμια", μπορεί να στεγάζεται σε καιροσκόπους και τυχοδιώκτες της "κυβερνώσας αριστεράς" ή σε σχήματα διαχείρισης που μοιράζουν φρούδες ελπίδες για καλύτερη διαχείριση, με ανανέωση - αναπαλαίωση του πολιτικού προσωπικού. Όμως τα πράγματα είναι πιο σοβαρά. Γιατί πίσω από το πολιτικό προσωπικό και τα διάφορα σχήματα που εμφανίζονται, άλλα ως "κομήτες", άλλα με μεγαλύτερη διάρκεια, βρίσκεται ένα σύστημα, σάπιο ως το μεδούλι, που έχει όνομα, λέγεται "καπιταλισμός", βρίσκονται συμμαχίες που είναι σφηγγοφωλιές για τους λαούς, όπως η ΕΕ, βρίσκεται μια τάξη που είναι στον αντίποδα από την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Είναι επομένως πιο περίπλοκο το ζήτημα, να αποφασίσει ο καθένας και η καθεμιά με ποιον να πάει και ποιον να αφήσει».

Οι ύβρεις του Στ. Σταυρόπουλου, επιστρέφονται σ’ αυτόν και στο κόμμα του, τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι γιατί έτσι το θέλει το ΚΚΕ, αλλά γιατί αυτό αποδεικνύει καθημερινά η ίδια η πραγματικότητα. Ο μόνος που κάνει «διαρκή δίκη προθέσεων» στο ΚΚΕ, το «συκοφαντεί διαρκώς για δολιότητα, μάλιστα με μια εμπάθεια που αγγίζει τα όρια της ψύχωσης» είναι οι αρθρογράφοι του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών και ο Στάθης Σταυρόπουλος. Δε θα στραβωθούμε επειδή αυτοί ονειρεύονται υπουργικές θεσούλες.

902, φωτο μέσω Revolution Now

7 σχόλια:

 1. ενας ΥΠΕΡΟΧΟΣ Πετρος :

  petrosΔευτέρα 24 Μαρτίου 2014, 09:44
  Στάθη μου:

  1) Αν δεν "έπειθε το ΚΚΕ", δε θα αφιέρωνες ένα ολόκληρο άρθρο για να τσουβαλιάσεις το ΚΚΕ με τη ΝΔ ώστε να ανακόψεις την όποια "διαρροή" πολιτικής επιρροής προς το ΚΚΕ (ουσιαστικά κάνοντας ένα ιδιότυπο... μονομέτωπο κατά του ΚΚΕ). Τα ίδια έλεγε και το ΠΑΣΟΚ μέχρι το 2009 (μέχρι και ο ΓΑΠ που στηρίζει τη σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, κατηγορούσε πολύ πρόσφατα το ΚΚΕ ως "αριστερό ψάλτη της δεξιάς", όταν η Παπαρήγα τον ρωτούσε αν αυτά που λέει για τις τράπεζες στη Βουλή τα λέει και στα διάφορα φόρα... Στο youtube: "μην κάνετε τον αριστερό ψάλτη της Δεξιάς", 4.2.2007)

  2) Δεν πείθεις ότι ανησυχείς για το "πού το πάνε το ΚΚΕ". Αν ανησυχούσες, και εσύ και οι σύντροφοί σου δε θα προσπαθούσατε να το διαλύσετε, αλλά θα μένατε στο ΚΚΕ για να του αλλάξετε ρότα...

  3) Ως ψηφοφόρος, δε μου προκαλεί καμία απογοήτευση η τακτική του ΚΚΕ. Τουναντίον, με κρατά σε εγρήγορση, ώστε να μην επαναπαυτώ, όταν η επόμενη κυβέρνηση θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με τους συμμάχους του, αλλά να διεκδικήσω ό, τι περισσότερο μπορώ για τη ζωή μου.

  Απογοήτευση νιώθω από την "κυβερνώσα Αριστερά" που το 27% της εκλογικής της επιρροής δεν το μετέτρεψε σε κίνημα αγώνα και ανατροπής. Θυμάμαι χαρακτηριστικά τέλη Ιουλίου του 2012 (ένα μήνα μετά το 27% του ΣΥΡΙΖΑ και το 4, 5% του ΚΚΕ), αφού μπήκαν τα ΜΑΤ στη Χαλυβουργία, το 4, 5% στους δρόμους (μαζί με ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Ροσινάντε κτλ.) και το 27% απόν.
  Εκεί να αναζητήσεις την απογοήτευση που νιώθουν οι πολίτες και όχι στην πολεμική του ΚΚΕ κατά του νέου διπόλου.

  4) Μην κάνεις αυτά που κατηγορείς ότι δήθεν κάνουν οι πολιτικοί σου αντίπαλοι (δίκη προθέσεων π.χ./ενώ αυτοί διαβάζουν απλώς το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ).
  Εμπάθεια δεν υπάρχει καμία. Το ότι το σύνολο του ΚΚΕ δεν εμπιστεύεται την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία ΤΥΧΑΙΝΕΙ να γνωρίζει πολύ καλά είναι άλλου παπά βαγγέλιο. Και δευτερεύον.
  Το πρωτεύον είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επίσημα -στο πρόγραμμά του- αυτοπροσδιορίζεται ως κόμμα του ευρωμονοδρόμου ("δε θα αποχωρήσουμε από ΕΕ-Ευρωζώνη"). Και γι΄αυτό μιλάει το ΚΚΕ για ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ με τα κόμματα της συγκυβέρνησης, επισημαίνοντας τις επιμέρους διαφορές στη διαχείριση.
  Όταν η ΕΕ και η ΕΚΤ (τα 2 από τα 3 μέλη της Τρόικας) μας έχουν δεμένα τα χέρια (όσον αφορά τη διακίνηση των κεφαλαίων, την αγροτική πολιτική, τη νομισματική πολιτική κτλ.), κανένα κόμμα ή συνασπισμός κομμάτων δεν μπορεί να εφαρμόσει φιλολαϊκή πολιτική, όσο καλές προθέσεις κι αν έχει. Αυτό είναι που λέει το ΚΚΕ και αυτό είναι αντικειμενική διαπίστωση.
  Εξαιτίας αυτής της αντικειμενικής διαπίστωσης, λέει το ΚΚΕ ότι όποιος υποστηρίζει ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή πολιτική εντός της ΕΕ των μονοπωλίων σπέρνει αυταπάτες.

  ΥΓ: Στην κριτική (καλοπροαίρετη ή κακοπροαίρετη) απαντούμε με επιχειρήματα.
  Π.χ. η τυφλή οργή μπορεί ευκαιριακά να οδηγεί στη ΧΑ, αλλά στο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί η ριζοσπαστικοποίηση των μαζών. Λέμε τώρα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γιατί, τα άλλα σχόλια πάνε πίσω; Πόσοι και πόσοι στις δεύτερες εκλογές του '12 ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και κλαίνε την ψήφο;
   π.χ.
   Εγω λοιπον και το κουμπαρακι μου φιλε Σταθη , ανησυχωντας για το μελλον των παιδιων μας περισσοτερο και λιγοτερο για την παρτη μας , ψηφισαμε την δευτερη φορα το 12 ΣΥΡΙΖΑ .Το τι κολοτουμπα εχει φαει αυτη η ψηφος μας το αφηνω στην ακρη .Σας δωσαμε το λοιπον ενα 27% και τι βλεπουμε σημερα ?
   -Στα μπλοκα των αγροτων οι ΚΚΕδες του ΠΑΜΕ με μπροσταρη τον Μπουτα
   -Στον ΕΟΠΠΥΥ και τις καταληψεις το ΠΑΜΕ
   -Στους καταπελτες το ΠΑΜΕ
   -Στις Χαλυβουργιες το ΠΑΜΕ
   -Στις κινητοποιησεις για την Υγεια το ΚΚΕ (με μια μεγαλη διαδηλωση που θαψατε οι παντες)
   ...
   ...
   κλπ, κλπ.


   Όχι όμως και ταλιμπάν ρε παιδιά, προς θεού, με προσβάλλετε!

   Διαγραφή
  2. Και τούτοι εδώ από το down under ταλιμπάν είναι;
   Οσο να' ναι και όσο γρήγορο ίντερνετ και να διαθέτουν, η απόσταση Περισσός - Μελβούρνη πέφτει κομματάκι μακρυά και το κλίμα της Ελλάδας δεν μεταφέρεται εύκολα στην Αυστραλία.

   Διαγραφή
 2. Ολίγον μόνο άσχετο:

  To ανέκδοτο τής ημέρας:

  Πόσα «μέτωπα» τής «αριστεράς» χρειάζονται για να εκλεγεί φασίστας δήμαρχος;

  http://www.lemonde.fr/municipales/article/2014/03/24/a-henin-beaumont-maintenant-on-va-etre-mondialement-connus_4388491_1828682.html#xtor=RSS-3208

  http://waltendegewalt.wordpress.com/2012/05/24/%ce%b6%ce%b1%ce%bd-%ce%bb%cf%85%ce%ba-%ce%bc%ce%b5%ce%bb%ce%b1%ce%bd%cf%83%cf%8c%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b5%ce%bd%ce%ad%ce%bd-%ce%bc%cf%80%ce%bf%ce%bc%cf%8c%ce%bd/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ρε Αντώνη και walt, σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ τι είχε συμβεί στο Henin Beaumont πρόσφατα με το front de gauche.. Νομίζω κάτι είχα διαβάσει εδώ στο LR αλλά ξεχνάω!

  Ernest Everhard.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. http://leninreloaded.blogspot.com/2012/05/marie-christine-burricand.html

   (μέχρι να πάθω εγκεφαλικό, θα τα βρίσκετε, μετά να σας δω;-)

   Διαγραφή
 4. πάντως ο Σταθης γερνώντας φοροντας γυαλια και αφήνοντας μυστακα μοιαζει με τον γκουρου του τον Ν. Κακαουνακη

  ΑπάντησηΔιαγραφή