Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014

Κύπρος: Αποκαλυπτικά γεγονότα πριν την επίθεση του ΕΛΑΜ...


Ή, τι δήλωσε, δια στόματος Γενικού Εισαγγελέα, για το πού γράφει τις καταγγελίες ΑΚΕΛ για τη δράση του ΕΛΑΜ η κυβέρνηση Αναστασιάδη (και το "υπό κάθαρσιν" αστικό κράτος κατ' επέκταση), κυβέρνηση πρωταγωνιστεί στις διαπραγματεύσεις για "ομοσπονδιακή λύση" του Κυπριακού και δηλώνει "οργισμένη" για τη "βία" που εκδηλώθηκε χθες, λίγες ώρες πριν το επεισόδιο...
LR
---«ΦΑΚΕΛΟ ΕΛΑΜ» ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΙΩΝΑ Ο Γ.Γ. ΤΟΥ ΑΚΕΛ
Από το Κερατσίνι φθάσαμε Τρόοδος
Φωτογραφίες των κατασκηνώσεων και στο διαδίκτυο
Πολίτης, 21 Σεπτεμβρίου 2013

Ο πρώτος νεκρός από τη δράση μελών της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι, οδηγεί στη διερεύνηση των δραστηριοτήτων του εδώ αδελφού κινήματος, του ΕΛΑΜ.

Ο γ.γ. του ΑΚΕΛ παρέδωσε χθες φάκελο με φωτογραφικό υλικό από κατασκηνώσεις του ΕΛΑΜ στο Τρόοδος, τον Ιούλιο, όπου μέλη του κυπριακού παραρτήματος της Χρυσής Αυγής εμφανίζονται να κάνουν στρατιωτικές ασκήσεις.

Ο κ. Ιωνάς Νικολάου ανέλαβε να διερευνήσει περαιτέρω το θέμα, σημείωσε ωστόσο ότι τα συγκεκριμένα στοιχεία δεν αποτελούν αποδεικτικό υλικό για να οδηγηθεί κάποιος στο δικαστήριο. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι φωτογραφίες από τις κατασκηνώσεις του, κυκλοφόρησε το ίδιο το ΕΛΑΜ στο διαδίκτυο. Κατά τρόπο όμως που να μην φαίνονται τα πρόσωπα αυτών που συμμετείχαν...

Καμία δίωξη εναντίον μελών του Ε.ΛΑ.Μ.
Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014 11:30 πμ [ώρες πριν την επίθεση]
Διαπιστώθηκε η διάπραξη αδικημάτων δεν είναι, όμως, ευρέως γνωστά 
Λευκωσία: Παρόλο που διαπιστώθηκε η διάπραξη ποινικών αδικημάτων, εντούτοις, ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης αποφάσισε να μην προχωρήσει σε ποινικές διώξεις εναντίον μελών του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) προβάλλοντας ως επιχείρημα το ότι, δεν είναι ευρέως γνωστές στο κοινό οι πρόνοιες του Ποινικού Κώδικα που απαγορεύουν πράξεις εκγύμνασης στη χρήση όπλων.

Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων, σε επιστολή του ημερομηνίας 18/3/2014 ο Γενικός Εισαγγελέας προς τον Γιώργο Περδίκη, ο οποίος ζήτησε να πληροφορηθεί η Βουλή για τα αποτελέσματα της ποινικής έρευνας που διατάχθηκε μετά από καταγγελία του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού για δραστηριότητες μελών του Ε.ΛΑ.Μ που συνοδεύονταν μάλιστα και με φωτογραφικό υλικό.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Κληρίδης, «τα αποτελέσματα της διερεύνησης, η οποία ολοκληρώθηκε πρόσφατα, κατέδειξαν τρία πράγματα:

1 Ότι μέρος των πληροφοριών δεν συνδεόταν καθόλου με διερευνώμενα ή με οποιαδήποτε αδικήματα.

2 Άλλο μέρος των πληροφοριών και των συλλεγέντων στοιχείων καταδεικνύουν προς το ενδεχόμενο διάπραξης κατά καιρούς συγκεκριμένων αδικημάτων από διαφορετικά πρόσωπα κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων, συγκεντρώσεων κ.λπ., πλην όμως, είτε δεν υπήρχε περί τούτου επαρκής μαρτυρία, είτε αυτόπτες μάρτυρες ή οι παραπονούμενοι δεν επιθυμούσαν να καταθέσουν στην Αστυνομία ή στο Δικαστήριο.

3 Επαρκής μαρτυρία φαίνεται να υπήρχε αναφορικά με το ενδεχόμενο διάπραξης αδικημάτων κατά παράβαση του άρθρου 55 του Ποινικού Κώδικα από αναγνωρισθέντα πρόσωπα τα οποία παρουσιάζονται να είναι μέλη του Ε.ΛΑ.Μ. Αυτά τα αδικήματα αναφέρονται σε απαγορευμένες πράξεις εκγύμνασης στη χρήση όπλων, εκγύμνασης σε στρατιωτικά γυμνάσια κ.λπ. Ουσιαστικά το μόνο ενδεχόμενο διάπραξης ή προώθησης για δίωξη ποινικών αδικημάτων περιοριζόταν στα πιο πάνω αδικήματα».

Για να τονίσει τα εξής στην κατακλείδα της επιστολής του ο Γενικός Εισαγγελέας: «Επειδή, όμως, ομολογουμένως οι απαγορευτικές πρόνοιες του Ποινικού Κώδικα δεν είναι ευρέως γνωστές στο κοινό, έδωσα οδηγίες προς την Αστυνομία όπως επί του παρόντος μη προβεί σε καμία ποινική δίωξη και όπως προχωρήσει στην έκδοση ανακοίνωσης με την οποία να γνωστοποιεί ότι η ενασχόληση με τις πιο πάνω ενέργειες (σ.σ. εκγύμναση στη χρήση όπλων, εκγύμναση σε στρατιωτικά γυμνάσια κ.λπ.) συνιστά ποινικό αδίκημα δυνάμει του Νόμου, τις πρόνοιες του οποίου και θα εφαρμόζει αυστηρά η Αστυνομία σε οποιαδήποτε μελλοντική περίπτωση».

Γράφει: Μιχάλης Χατζηστυλιανού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου