Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2014

Το ξήλωμα του "κινηματικού" πουλόβερ

Στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ, κατά κύριο λόγο, και οι σύμμαχοί τους στην ΕΕ, έκαναν δύο μεγάλα και στρατηγικής σημασίας λάθη:

1. Πανικοβλημένοι από την αιφνιδιαστική κίνηση Γιανουκόβιτς, υπό την οικονομική πίεση Πούτιν βεβαίως, να μην υπογράψει την είσοδο της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, βιάστηκαν να ανατρέψουν την κυβέρνηση, και στην βιασύνη τους έδωσαν πλήρη ελευθερία κινήσεων στα ναζιστικά αποβράσματα, που άφησαν ατελείωτα εμετικά οπτικά τεκμήρια του χαρακτήρα τους και των ενεργειών τους για όλη την παγκόσμια κοινή γνώμη. Αν η Δύση είχε επιλέξει το δρόμο της γνωστής συνταγής της "μη βίαιης εξέγερσης της κοινωνίας των πολιτών", αν είχε επιλέξει το δοκιμασμένο καραγκιοζιλίκι της "χρωματιστής επανάστασης", τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά. Κάηκαν, μεταξύ άλλων, και οι γοητευτικές μπαλακλαβωμένες Πούσι Ράιοτ, ενώ τσουρουφλίστηκε και ο φιλόσοφος-εραστής-προβοκάτορας του ΝΑΤΟ και της ΕΕ Σλαβόι, καθώς κι ένα τσούρμο εξωνημένων "διανοουμένων" που υπέγραψαν τις επιστολές περί "Σχεδίου Μάρσαλ" για την Ουκρανία και περί ανάγκης επέμβασης για να "προστατευτεί η ΕΕ".

2. Υποτίμησαν δραστικά τη διαφορά της Ρωσίας από τις άλλες χώρες-θύματα της ψευδοκινηματικής πλεκτάνης -- και δεν εννοώ τη στρατιωτική και πληθυσμιακή της δύναμη: η Ρωσία έχει επίσης ανώτερης ισχύος και εμβέλειας αντι-προπαγανδιστικό μηχανισμό, με πολύ ισχυρά χαρτιά το αγγλόφωνο κανάλι και διαδικτυακό τόπο Russia Today, τις διαρροές Snowden, και τα Wikileaks του Assange. Αν προσθέσει κάποιος και την τεχνογνωσία των Ρώσων στις υποκλοπές συνδιαλέξεων, παίρνει την καταστροφική για το "αυθόρμητο κινηματικό" παραμύθι εικόνα ξεβρακωμένων Αμερικανο-Ευρωπαίων και έκθετης για πληθώρα ιμπεριαλο-φασιστικών διαπλοκών "κινηματικής αριστεράς και αντιεξουσίας". Το ρεζιλίκι συνεχίζεται αμείωτο, προς δική μας τέρψη και προς δυνητικό λαϊκό όφελος, βεβαίως. Καιρός ήταν.

32 σχόλια:

 1. Άσχετο (;): Είδες τη δημοσκόπηση που έκανε το "ρυάκι" "ποτάμι"; Μιας βδομάδας και κάτι "κόμμα" στο 5.7%...τώρα εντάξει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το άκουσα, δεν το είδα. Ζηλεύω τους Public Relations Officers του Θεοδωράκη που του βγάλανε τέτοιο ποσοστό. Θέλω και γω. Το LR κατεβαίνει στις ευρωεκλογές. Ζητείται ποσοστό από 5% και πάνω.

   Διαγραφή
  2. Η Ουκρανία είναι το απόλυτο ξεβράκωμα όλων, ΗΠΑ, Ε.Ε, συστημικής διανόησης,"ριζοσπαστικής αριστεράς", κεντρώων, φιλελεύθερων, ακροδεξιών, όλοι ξεβράκωμα μεγάλο γλέντι.

   Decadent

   Διαγραφή
 2. στην βιασύνη τους έδωσαν πλήρη ελευθερία κινήσεων στα ναζιστικά αποβράσματα--->

  Από που προκύπτει ότι δεν ήταν αυτός ο σχεδιασμός εξαρχής; Δεν συμμερίζομαι καθόλου αυτήν την οπτική τού «τζίνι από το μπουκάλι».

  Αυτό που επιδίωκαν αυτό έκαναν. Δες εδώ για παρόμοιες δυνάμεις που χρησιμοποίησαν στη Βοσνία (πριν από την otpor):

  http://reveilcommuniste.over-blog.fr/article-la-bosnie-pays-detruit-par-le-capitalisme-le-chauvinisme-l-islamisme-et-l-imperialisme-europeen-122490146.html

  L'Allemagne nazie peut compter sur l'organisation fasciste croate des Oustachis ainsi que sur les Jeunes musulmans bosniaques pour mener la chasse aux partisans yougoslaves, aux Juifs des Balkans et pour semer la terreur dans les campagnes bosniaques.

  Και τα όσα λέει για τον Izetbegovic.

  Επίσης:

  http://www.wsws.org/en/articles/2014/03/06/pers-m06.html

  the critical role played by the Interregional Academy of Human Resources (MAUP), a private university founded in 1989 that “operates a well-connected political network that reaches the very top of the Ukrainian society.” .... Rudling states that MAUP has “educated more government officials, diplomats and administrators than any other university” in Ukraine. [...] MAUP’s speciality is churning out extreme-right propaganda disguised as academic research portraying Bolshevism and the October revolution as the creations of “international Jewry.” και εφεξής.

  Και εδώ για Ουνία:

  http://orientalreview.org/2014/02/24/the-ukraine-neo-nazi-criminal-state-looming-in-the-centre-of-europe/

  Στο ίδιο «The detailed photo report on a Ukrainian group taking a course of subversive activities at a NATO training center in Estonia in 2006 is available here (texts in Russian).» [Εσθονία το υπογραμμίζω]

  Οι διαρροές είναι στοχευμένες (και κατά τη γνώμη μου, δεν είναι από Ρωσία), για να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα και να διατηρήσουν όσο γίνεται καθαρό το δικό τους προφίλ για τα όσα θα ακολουθήσουν (στρατός στο Ντονέτσκ;). Πιστεύεις δηλαδή ότι η Άστον (που αναφωνεί «έκπληκτη» «Oh My God»), ή ο Σικόρσκι και λοιποί δεν ήξεραν το «βρώμικο» παρελθόν των «επαναστατών»; Στη Γαλλία υπάρχει μιντιακό μπλάκαουτ για τους φασίστες και αντιπληροφόρηση για την Ανατολική Ουκρανία (όπως και στα Νέα, και γενικά στα «μεγάλης εμβέλειας» ελληνικά ΜΜΕ). Το μείζων πρόβλημα είναι τι θα κάνει το «αντι-κίνημα» στην Ανατολική Ουκρανία (αυτός είναι ο κίνδυνος που piste;yv επισημαίνει ο Ρ [επικίνδυνη πολιτική: σύνταξη με Ρωσία]). Αν και νομίζω ότι η Δυτική Ουκρανία είναι χαμένη υπόθεση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Βεβαίως το μοντάζ αυτό δεν προέκυψε τώρα, ούτε οι μπαντεροφασίστες προέκυψαν από παρθενογένεση. Εδώ και δεκαετίες συντηρήθηκαν από τον ιμπεριαλισμό. Υπάρχει δηλαδή, όπως είναι φυσικό, γενεαλογία και όχι παρθενογένεση. Ή, για να το θέσω αλλιώς, οι «νέες τεχνολογίες» του Σαρπ βασίζονται πάνω στις παλιές, δοκιμασμένες τεχνικές. Θυμάται κανείς τα καθάρματα του ΡΟΥΧ; Ήταν πολύ ενεργοί στο Λβόφ ήδη στα μέσα της δεκαετίας του 80, ως άτυπος υπονομευτικός μηχανισμός με επιρροή στη νεολαία (πρώτος στόχος τους τότε, οι «Αφγκάντσι») μέσω της περιθωριακής υποκουλτούρας (ροκιές, ναρκωτικά, αλκοολισμός - τόσο καρικατουρίστικα όσο τα γράφω).

   Διαγραφή
 3. "Από που προκύπτει ότι δεν ήταν αυτός ο σχεδιασμός εξαρχής; Δεν συμμερίζομαι καθόλου αυτήν την οπτική τού «τζίνι από το μπουκάλι».

  Αυτό που επιδίωκαν αυτό έκαναν. "

  Αν αυτό πού ήθελαν ήταν:

  α) να αποδομήσουν με τον πιο κραυγαλέο τρόπο στα μάτια των πολλών την ιδέα του "κινήματος για τον εκδημοκρατισμό"
  β) να εκθέσουν μια σειρά διανοουμένων τους που είχαν διεισδύσει στην αριστερά και να τους κάψουν ως πράκτορες
  γ) να εκθέσουν τα "ριζοσπαστικά κινήματα" και τις κομματικές τους εκφάνσεις στην Ευρώπη
  δ) να δώσουν αντιφασιστικό κύρος στον Πούτιν
  ε) να κάψουν μια σειρά από "πολιτισμικά" μέσα αποσταθεροποίησής του,και
  στ) να γελοιοποιηθούν για δεύτερη φορά μετά τη Συρία ως δύναμη θρασυδειλίας και μοχλός αποσταθεροποίησης των διεθνών σχέσεων

  ναι, σίγουρα πέτυχαν 100% αυτό που ήθελαν. Και τώρα η παραπαίουσα οικονομία τους θα εξφενδονιστεί το δίχως άλλο στο διάστημα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Από εδώ που είμαι, και όσον αφορά την «κοινή γνώμη», μπορώ να σου πω ότι κάνεις μεγάλο λάθος.

   Οι περισσότεροι απλοί άνθρωποι έχουν μαύρα μεσάνυχτα και, αν δεν έχουν, νιώθουν ότι δεν τους αφορά ιδιαίτερα το θέμα. Το «ξεβράκωμα» των διανοουμένων (τουλάχιστον όσους θεωρείς ως τέτοιους) είναι τηλεοπτική σειρά με πολλά επεισόδια. Τους ίδιους βλέπω να γράφουν, να μιλάνε και τα συγγράμματά τους να διδάσκονται, ακόμα και μετά από πολύ βρώμικη ανάμειξη στη μιντιακή εκστρατεία για Κόσοβο, δίδυμους, Ιράκ, Αφγανιστάν, τα επεισόδια στο Λονδίνο, την εξοικείωση με τον ρατσισμό και την ισλαμοφοβία κ.λπ. Tο κασέ τους μάλιστα ανεβαίνει όσο μεγαλύτερη είναι η συμβολή τους (ή αντίστοιχα το «ξεβράκωμα»).

   --->η παραπαίουσα οικονομία τους θα εξφενδονιστεί το δίχως άλλο στο διάστημα.

   'Εχουν να δουν τα μάτια σου.

   Διαγραφή
  2. Δεν θα έλεγα ό,τι λέω αν, από δω πού είμαι εγώ, δεν ένιωθα έντονα το μούδιασμα και τον φόβο που ενέπνευσε η ευρωνατοϊκή πλευρά για πρώτη φορά. Μούδιασμα και φόβο που δεν είδα ούτε με τα γεγονότα στη Λιβύη, ούτε με αυτά στη Συρία, σίγουρα ούτε με το Ιράκ και το Αφγανιστάν, βεβαιότατα καθόλου με την Κεντρική Αφρική, και πιθανώς, ούτε καν με αυτά στη Γιουγκοσλαβία.

   Διαγραφή
  3. ...Και ασφαλώς μπορεί να κάνω λάθος. Εκτίμηση βασισμένη στη διαίσθηση από το περιβάλλον μου κάνω.

   Απ' την άλλη, άλλο Αγγλία και άλλο Ελλάδα και Κύπρος.

   Διαγραφή
  4. Νομίζω πως θα συμφωνήσω με walt.

   rednready2

   Διαγραφή
 4. Το "σχέδιο" δεν είναι ένα, αλλά περισσότερα. Υπάρχουν ή προσφέρονται πολλές μαριονέτες. Η καθεμιά με διαφορετικό αριθμό νημάτων. Ο κάθε παίκτης παίζει με βάση το "συμβόλαιό" του αλλά κατά κύριο λόγο, από την δική του οπτική γωνία, για το εαυτό του (να μη λησμονείται αυτό). Ο ρόλος του "νου" της άρχουσας τάξης είναι να βελτιστοποιεί προς ιδίον όφελος την αναδιαμορφωθείσα κατάσταση.

  Το σύστημα είναι εκ συστάσεως complex. Ο απλοικός ντετερμινισμός αποκλείεται να δώσει βάσιμη περιγραφή. Δεν γνωρίζω τα στοιχεία και τα δεδομένα στα οποία στηρίζεται η επιχειρηματολογία του Αντώνη αλλά αξίζει τον κόπο να δώσει κανείς βάση και να ελέγξει περαιτέρω. Δεν είναι ούτε αλάνθαστοι, ούτε παντοδύναμοι. Ψάχνουν κάθε στιγμή να χρησιμοποιήσουν την "εντροπία του συστήματος" προς όφελός τους. Δεν κερδίζουν σε κάθε κίνηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Θέσεις για τη φασιστική εξέγερση στην Ουκρανία
  http://fb.me/6sEJ2NcdK

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Θα συμφωνήσω και γω μερικώς με τον waltendegewalt.

  Είχα σχολιάσει σε προηγούμενη ανάρτηση ότι δεν θεωρώ ότι οι κινήσεις ΕΕ/ΗΠΑ αποσκοπούν στο να κερδίσουνε έναντι της Ρωσίας, αλλά στη μεγιστοποίηση του κόστους της νίκης της Ρωσίας. Αυτό απλά γιατί τα συμφέροντα της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι ζωτικά, σε αντίθεση με των ΗΠΑ/ΕΕ, που (ενώ δεν πρέπει να ταυτίζονται) σε καμία περίπτωση δεν έχουν να κερδίσουν αρκετά από την όποια επικράτηση τους στην Ουκρανία ώστε να τις συμφέρει μία ολική ρήξη με τη Ρωσία, ούτε με τη μορφή οικονομικών κυρώσεων (η ExxonMobil κάνει τρελές μπιζνες στη Ρωσία, αλλά το Ευρωπαϊκό κεφάλαιο είναι ακόμα πιο μπλεγμένο, βλ και σχετικές οδηγίες Βρετανικής κυβέρνησης να μην πληγεί το City) ούτε φυσικά με τη μορφή μια στρατιωτικής σύρραξης. Θεωρώ λοιπόν ότι όλη η κατάσταση αυτές τις μέρες με την μπόλικη ρητορική και την ελάχιστη ουσία, είναι περισσότερο για μιντιακή κατανάλωση και ότι και οι δύο πλευρές ενεργούν χωρίς να αιφνιδιάζονται η μία από την άλλη σε καμία περίπτωση. ΗΠΑ/ΕΕ γνώριζαν φυσικά ότι η Ρωσία δεν θα καθότανε άπραγη μπροστά στην προοπτική μια εχθρικής Ουκρανίας και γνωρίζουν θαρρώ ότι δεν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα επέκτασης της επέμβασης, καθώς μια αδύναμη και ουδέτερη Ουκρανία συμφέρει την Ρωσία περισσότερο από κανονική προσάρτηση των ανατολικών περιοχών.

  Δεδομένων των παραπάνω, πιστεύω ότι η δράση των δυτικών τώρα στοχεύει περισσότερο στο αναβιώσει παλιά αντι-Ρωσικά ιδεολογήματα (επεκτατικοί απολίτιστοι βάρβαροι που δεν σέβονται κανένα θεσμό). Θεωρώ δε ότι έχουν γενικά πετύχει, κρίνοντας απ'το γεγονός ότι τουλάχιστον στα αγγλόφωνα μέσα, ο φασιστικός χαρακτήρας του Μαϊντανών έχει γίνει δευτερεύον θέμα και αν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Το δίνω εδώ, η πηγή του ναζιστικού χαιρετισμού του Γιατσένιουκ, όντως μούφα:

  http://www.youtube.com/watch?v=i0yv0_cE02s&t=0m14s

  Και για την πηγή (και το μόνο αξιόλογο το οποίο έχει):

  http://omniatv.com/blog/4173-%C2%AB%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CE%BF%CE%BA%C2%BB-%CE%BF-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%AF-%C2%AB%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%C2%BB-%CE%B5%CE%B4%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%85%CF%82

  Μεγάλη πληγή αυτός ο 16ος αιώνας, αναλυσάρα όχι μαλακίες (και όχι ουδεμία εξήγηση έχει για το τι ψηφίστηκε και τι προτάθηκε στη Ράντα, ενώ για τις αμέτρητες φιδιές της άλλης πλευράς τις οποίες φάγαμε κατά κύριο λόγο στην μάπα δεν υπάρχει τίποτα).

  Αρκετά χάζεψα στο (από το) α/α τουίτερ, μετά από 6 μήνες πάλι. Όχι γιατί άρχισα να πιστεύω ότι τα φλέγοντα θέματα των ημερών είναι το βιβλίο του κουφοντίνα και η ομοφοβία του βερύκιου...

  Ijon Tichy

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. http://www.youtube.com/watch?v=i0yv0_cE02s&t=0m14s ,όντως μούφα:

  Όντως δις! Η αξία του ινσταντανέ ... τα λάθη διδάσκουν να θυμίζουν τα μαθήματα από άλλα παλαιότερα σφάλματα ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ο διπλα που χαιρεταει απλα, χαιρεταει και φαινεται, αυτος εχει ωρα παρατεταμενο το χερι και απαντα προφανως σε αντιστοιχο χαιρετισμο φασιστικο απο την μαυροκοκκινη σημαια που ειναι σε εκεινο το σημειο

   Διαγραφή
  2. Δεν βλέπω κάποια μούφα. Ο τύπος στέκεται προσοχή και χαιρετάει ναζιστικά για κάποια δευτερόλευπτα. Είναι πολύ καθαρό.
   Από κάτω δε, διακρίνονται πεντακάθαρα οι σημαίες του δεξιού τομέα και του σβόμποντα.
   Που είναι η μούφα;

   Διαγραφή
  3. Πάθηση είναι. Βλέπεις μαύρα λάβαρα και το χέρι πετάγεται ακούσια... Εξελίσσεται σε επιδημία.

   Διαγραφή
  4. εμένα μου φαίνεται να χαιρετά με την παλάμη να κοιτάει ευθεία.ο ναζιστικός χαιρετισμός συνήθως έχει την παλάμη να κοιτάει προς τα κάτω και το έξω το χεριού προς τα πάνω.μπορεί και να υπάρχει και άλλη μορφή χαιρετισμού,δεν το έχω ψάξει.

   πάντως σε κάποια site είπαν ότι πρόκειται για ρωσική προπαγάνδα   λάθρο

   Διαγραφή
  5. @λάθρο:
   Άμα θέλουμε μπορεί να μην το δούμε το οφθαλμοφανές.
   Αυτά τα περί της "γωνείας του χεριού" και πόσες μοίρες είναι, έλεγαν και οι χρυσαυγίτες για να μας πείσουν πως ο χαιρετισμός τους είναι άλλος από τον ναζιστικό.

   Και φυσικά και προσπαθούν να μας πουν πως είναι ρώσικη προπαγάνδα. Αλλά μήπως είναι ρώσικη προπαγάνδα και οι τύποι με τους ρούνους των ss και τα στοχάδια;
   Ας δούμε επιτέλους το προφανές.
   Όταν κάποιος χαιρετάει δηλωμένους ναζί με τεντωμένο το χέρι και την παλάμη και σε στάση προσοχής, χαιρετάει ναζιστικά...

   Διαγραφή
  6. Είναι ακρως εντυπωσιακό ότι μια χώρα που έντυσε με στολές των SS, ΓΑΠ, Βενιζέλο, Παπαδήμο και Σαμαρά, Μέρκελ, Τρόικα, κλπ κλπ από το 2010 και επαναλαμβάνει διαρκώς τα περί "κατοχής", "Γκαουλάιτερ", και "Ράλληδων" τη στιγμή που κανένας τους δεν χαιρέτισε ναζιστικά, ξαφνικά προβληματίζεται βαθιά για το αν ο Γιατσένιουκ, χαμογελαστός δίπλα στο Μιχαλολιάκο της Ουκρανίας, είναι φασίστας ή όχι στη βάση του πώς στέκεται το χέρι του.

   Είμαστε άξιοι της μοίρας μας, μου φαίνεται.

   Διαγραφή
  7. Μούφα? Μουφάρα!

   Ειλικρίνεια, κύριοι. Την πατήσαμε όλοι όσοι από τη φωτογραφία βγάλαμε συμπεράσματα για το αν η μαριονέτα της Νιούλαντ είναι ναζί ή φιλοναζί.

   Στο βίντεο είναι φανερό ότι χαιρετάει κάποιον ή κάποιους. Πριν κατεβάσει το χέρι του το κουνάει για να δώσει έμφαση στο χαιρετισμό, όπως συνήθως συμβαίνει. Την ίδια στιγμή και ο εκ δεξιών του χαιρετάει προς την ίδια μεριά. Δεν είναι σε στάση προσοχής, αλλά, μάλλον "ανάπαυσης". Μην λέμε ό,τι θέλουμε.

   Ας γίνει μάθημα να ελέγχεται καλύτερα οποιαδήποτε πληροφορία και προπαντός εκείνη που παρουσιάζεται ως θείο δώρο για να στηρίξουμε την ανάλυσή μας. Την έστησαν καλά οι "φιλορώσσοι" την φάβα και την κατάπιαμε αμάσητη και σε μερικούς φαίνεται ότι αρέσει ακόμη. Σθένος και ειλικρίνεια. Δεν χάθηκε ο κόσμος.Ένα λάθος ...

   Διαγραφή
  8. Ό,τι είπα ήδη στο 2.00 μμ. Σε λίγο θα γίνουμε Lifo εδώ. Θα αναλύουμε την πολιτική με όρους φωτογραφικών ενσταντανέ.

   Διαγραφή
  9. @Jose
   Καλά μας δουλεύεις; Και για να έχουμε καλό ερώτημα, γιατί λυσσάς;

   Διαγραφή
  10. Υ.Γ. Μην πετάτε, όσοι επιμένουν στην πατάτα, τη μπάλλα στην κερκίδα. Δεν είναι άρνηση του ακροδεξιού, εθνικιστικού, φιλοδυτικοιμπεριαλιστικού και νεοναζιστικού χαρακτήρα που έχει πάρει η "εξέγερση" στην Ουκρανία το ότι πρωθυπουργός δεν χαιρέτησε ναζιστικά στη συγκεκριμένη εκδήλωση. Ούτε ο φον Πάπεν χαιρέτησε ποτέ.

   Διαγραφή
  11. Μα τι μαλακίες λες; Αναδημοσιεύτηκε εδώ μια φωτό από άλλο blog (Cogito) πριν δυο βδομάδες. Στα παπάρια μου πώς χαιρετά ο Γιατσένιουκ. Έχεις γράψει 10 σχόλια για το ίδιο πράμα με πνεύμα νια νια νια. Αποφεύγεις οτιδήποτε άλλο σου λένε και εμμένεις λες και διόριστηκες τρολ της ημέρας. Είσαι σοβαρός;

   Διαγραφή
  12. Έχει παρατραβήξει η ιστορία με το στοπ-καρέ. Σήμερα ο Μανδραβέλης στην Καθημερινή αθώωσε τους Ουκρανούς ναζί με αυτή τη δικαιολογία!

   http://www.kathimerini.gr/757311/opinion/epikairothta/politikh/amesh-analysh-poioi-einai-oi-nazi-sthn-oykrania

   Διαγραφή
 9. "πατάτα", "μουφάρα", "φάβα". Επιμένω να αναρωτιέμαι, γιατί τέτοια εμπάθεια;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν με νοιάζει αν είναι "εμπάθεια", με νοιάζει ότι είναι τρόλιγκ.

   Η επόμενη τέτοιου ύφους και είδους εξυπνάδα θα πάει άμεσα στο σπαμ.

   Διαγραφή
  2. εμπάθεια: εννοώ ακριβώς το ύφος, μια εξυπνακίστικη ευχαρίστηση δήθεν δικαίωσης.

   Διαγραφή
  3. Στο πιο στοιχειώδες επίπεδο κοινωνικής συμπεριφοράς: Θεωρώ ότι η χ φωτογραφία διαστρεβλώθηκε από την Πουτινική προπαγάνδα. Γράφω σχόλιο "παιδιά, νομίζω ότι αυτή η φωτογραφία είναι παραπλανητική."

   Μου απαντά κάποιος ότι όχι, δεν είναι.

   Απαντώ ότι είναι, επειδή α β γ.

   Τέλος.

   Δεν κάθομαι να γράψω 10 σχόλια για το ίδιο πράμα, ξανά και ξανά και ξανά τη στιγμή που γίνονται όσα γίνονται στον κόσμο, λες και είμαι στο TVXS.

   Αυτά δεν είναι αποδεκτά πράματα εκτός μαρξιστικής παιδείας. Όχι σε μπλογκ κομμουνιστών.

   Διαγραφή