Κυριακή, 9 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση της Κ.Ο του ΚΚΕ για τους Έλληνες και Ελληνίδες που εργάζονται ως μετανάστες στην Κύπρο

Εργαζόμενη, εργαζόμενε, μετανάστη, μετανάστρια,

Έχεις πλέον πείρα από τη μετανάστευση σου!

Σκέψου όλα αυτά τα αντεργατικά μέτρα στην Ελλάδα και στην Κύπρο που έχουν τη βούλα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι μετανάστες, είναι από τα μεγαλύτερα θύματα της καπιταλιστικής κρίσης , αναγκάστηκαν να αλλάξουν χώρα για ένα μεροκάματο αλλά κι εδώ στην Κύπρο, ίδια είναι η ανασφάλεια. Κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, απολύσεις, ελαστικές σχέσεις εργασίας, μαύρη εργασία, δουλεμπορικά γραφεία, σύνταξη στα 67, περικοπές σε υγεία, περικοπές σε παιδεία, κρατικός μηχανισμός ελέγχου και καταστολής σε κάθε πλευρά της ζωής μας.

Ζύγισε καλά όλα τα βάσανα που περνάς εσύ κι η οικογένεια σου … δεν είναι εξαίρεση ούτε προσωρινά. Αυτός είναι ο δρόμος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του καπιταλισμού!


Έχεις να αντιμετωπίσεις ένα συγκροτημένο αντίπαλο, έναν ενιαίο μηχανισμό: ΕΕ, Κράτος, κυβερνήσεις, Περιφέρεια, Δήμος. Όλοι τους χρεοκοπούν την εργατική λαϊκή οικογένεια και πριμοδοτούν τους επιχειρηματίες. Γι αυτό λοιπόν τιμώρησε την ΕΕ και τα κόμματα που τη στηρίζουν. Μην χαριστείς στους δήθεν «ανεξάρτητους», «άφθαρτους», «ακομμάτιστους» υποψηφίους που στηρίζουν με χρίσμα ή χωρίς η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να πάρει τη θέση του ΠΑΣΟΚ της παρακμής. Όλοι τους στήριξαν τον ευρωμονόδρομο, είχαν ρόλο και μεγάλες ευθύνες στο πέρασμα της αντεργατικής πολιτικής, στο χαράτσωμα του λαού, στις αυξήσεις τελών, στην επιβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς.

20 χρόνια πριν μας υποσχότανε ότι θα φάμε με χρυσά κουτάλια με το που θα μπούμε στην ΕΕ. Το ευρώ μας λέγανε θα μας κάνει ίσους με τους εταίρους μας, θα υπάρχει σύγκλιση!

Τι αποδείχθηκε; Ότι το ΚΚΕ είχε δίκιο όταν με κάθε κόστος σε ενημέρωσε έγκαιρα πολλά χρόνια πριν, προειδοποιούσε για τη θύελλα που ερχόταν. Μπήκε στην πρώτη γραμμή και πολέμησε, συμβάλλοντας στην οργάνωση της λαϊκής πάλης σε όλα αυτά τα μέτρα, τα μνημόνια, τις κατευθύνσεις της ΕΕ.

Στην αντιλαϊκή επίθεση της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν αποτελεί απάντηση ο ΣΥΡΙΖΑ, η νέα σοσιαλδημοκρατία. Μην έχεις καμιά εμπιστοσύνη και μην τσιμπήσεις στα κελεύσματα του γιατί προσπαθεί να πείσει για το ότι μπορεί να υπάρχει καλύτερη διαχείριση της κρίσης και της ΕΕ! Πιο ανθρώπινη! Την ώρα που η πλουτοκρατία θα έχει στα χέρια της το τιμόνι της εξουσίας και τον πλούτο που παράγει ο λαός, ο λύκος δεν μπορεί να γίνει αρνί. Η ΕΕ είναι ένωση του κεφαλαίου για τη διασφάλιση των κερδών του κι αυτό δεν αλλάζει. Μπορείς να διακρίνεις πίσω από τα συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ ότι ισχυρίζεται πως ο λαός έχει φορτωθεί «λίγους φόρους», ενώ προβλέπουν όπως η ΝΔ ότι θα υπάρξει ανακούφιση όποτε … «το επιτρέψει η ανάκαμψη της οικονομίας». Χαριεντίζεται με τους βιομήχανους, έχει πρότυπο την κυβέρνηση Ομπάμα στις ΗΠΑ των 50 εκατ. που ζουν με κουπόνια στα συσσίτια. Η υποψηφιότητα του ΣΥΡΙΖΑ για πρόεδρος της Κομισιόν, όργανο προώθησης της αντεργατικής πολιτικής, αποδεικνύει τις δεσμεύσεις του στην ΕΕ και στους επιχειρηματίες να αναλάβει ενεργό αντιλαϊκό ρόλο. Έχεις πείρα ειδικά εδώ στην Κύπρο για το τι σημαίνει «αριστερή κυβέρνηση» με την ΕΕ και τους βιομηχάνους απείρακτους στη θέση τους. Η εκλογική ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ πριν δυο χρόνια όχι μόνο δεν ενίσχυσε το εργατικό κίνημα, αλλά οδήγησε σε υποχώρηση και ενίσχυση των προσπαθειών για νέο εργοδοτικό –κυβερνητικό συνδικαλισμό της υποταγής. Γυρίστε την πλάτη, απομονώστε τους νεοναζιστές, τα ακροδεξιά αποβράσματα, τον εθνικισμό και το ρατσισμό, που στρέφονται ενάντια στην εργατική τάξη, στα λαϊκά στρώματα, στη νεολαία.

Σήμερα, το ΚΚΕ σε καλεί να τιμωρήσεις αυτούς που σε σπρώξανε στη μετανάστευση.

Σε καλούμε να στηρίξεις το ΚΚΕ! Γιατί υπάρχει διέξοδος !

Είναι η αποδέσμευση από την ΕΕ, η μονομερής διαγραφή του χρέους, με το λαό στην εξουσία και αφεντικό του πλούτου που παράγει.

Κι αν δε συμφωνείς σε όλα με το ΚΚΕ, κράτησε τις επιφυλάξεις σου όμως συμπορεύσου μαζί του τώρα για το κύριο, να σηκώσει κεφάλι ο λαός, να δυναμώσει άμεσα η πάλη του, να μπουν εμπόδια στην αντεργατική επίθεση, να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για συνολικότερη φιλολαϊκή εξέλιξη.

Ισχυρό ΚΚΕ σήμερα σημαίνει ισχυρή μαχητική αντιπολίτευση στη στρατηγική της ΕΕ, του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του.

Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει μια Ελλάδα που αναπτύσσει αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με άλλες χώρες και λαούς σε αντίθεση με την απομόνωση των λαών που επιβάλλει η ΕΕ.

Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει ισχυρό ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, ασπίδα του λαού.

Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει καλύτερες προϋποθέσεις οργάνωσης των ταξικών αγώνων εδώ στην Κύπρο, για μέτρα ανακούφισης και στήριξης των μεταναστών, στα δικαιώματα χωρίς διακρίσεις για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για το δικαίωμα στην αναβαθμισμένη αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση των παιδιών μας, για πλήρη δικαιώματα στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη και ασφάλιση.

Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει ισχυρή δύναμη στο πλευρό των μεταναστών.

Για αυτό ΚΚΕ ισχυρό παντού, σε Ευρωεκλογές, Δήμους περιφέρεια, στείλε αγωνιστικό μήνυμα στους λαούς όλης την Ευρώπης.

Μπορείς τώρα να εγγραφείς στους εκλογικούς καταλόγους για τις Ευρωεκλογές και να ψηφίσεις στην Κύπρο. Μπορείς έγκαιρα να υποβάλλεις αίτηση στην Πρεσβεία της Ελλάδος στην Λευκωσία μέχρι τις 28 /3.

Ενίσχυσε το ΚΚΕ και στις εκλογές στην Περιφέρεια και στους Δήμους παρά την οικονομική δυσκολία σου κατεβαίνοντας στην Ελλάδα να ψηφίσεις ΚΚΕ. Είναι ανάγκη οι μετανάστες να μην χάσουν αυτήν την ευκαιρία.

Μάρτιος 20141 σχόλιο: