Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2014

Την τρομοκρατική επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων δέχτηκαν εργαζόμενοι και άνεργοι στο κέντρο της Αθήνας

Την βάρβαρη και τρομοκρατική επίθεση δέχτηκε στο κέντρο της Αθήνας ομάδα διαδηλωτών εργαζομένων και ανέργων που διαμαρτύρονται για την ανεργία. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ, και ΥΜΕΤ απομόνωσαν ομάδα διαδηλωτών μετά την οδό Κολοκοτρώνη και στους γύρω δρόμους, ξυλοκοπώντας τους και ρίχνοντας χημικά. Από την επίθεση δεν γλίτωσαν ούτε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης, φωτογράφοι και δημοσιογράφοι. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις και προσαγωγές.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αποκλείσει τη Σταδίου και τους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα, δεν τους επέτρεψαν την πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών όπου βρίσκεται ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, με τον οποίο απαιτούν να συναντηθούν προκειμένου να του θέσουν τα αιτήματά τους. Απαιτούν να ανοίξει ο δρόμος προκειμένου να μεταβούν ομαλά στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς στο Υπουργείο Εργασίας δεν ήταν κανείς για να τους δεχτεί.

Αυτή την ώρα οι διαδηλωτές παραμένουν στη συμβολή των οδών Σταδίου και Εδουάρδου Λω φωνάζοντας συνθήματα, υπό την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που έχουν φράξει με κλούβες την οδό Σταδίου.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, κατήγγειλλε ότι ο υπουργός Εργασίας ακύρωσε το προγραμματισμένο εδώ και ένα μήνα ραντεβού που είχε οριστεί μεταξύ τους, 5 λεπτά πρίν από τη συνάντηση. «Κινητοποιούμαστε γιατί είμαστε άνεργοι, πολλοί από εμάς είμαστε χωρίς ρεύμα. Δεν θα μοιρολατρούμε, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε. Αυτό που ζήσαμε σήμερα είναι στην πράξη η απαγόρευση των διαδηλώσεων που όμως δεν θα περάσει», κατέληξε ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης.

Μιλώντας στην τηλεόραση λίγο μετά την επίθεση που δέχτηκαν οι διαδηλωτές και ο ίδιος, ο Μπάμπης Αγγουράκης, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, κατήγγειλλε το νέο αυταρχισμό της κυβέρνησης και την προκλητική συμπεριφορά των υπουργών εναντίον των διαδηλωτών, καθώς απέρριψαν το αίτημα για συνάντηση τόσο στο υπουργείο Εργασίας, όσο και Οικονομικών. Κάλεσε το λαό να συνεχίσει τους αγώνες του, σημειώνοντας ότι το ΚΚΕ θα βρίσκεται στο πλευρό τους.

Τη σημερινή κινητοποίηση πραγματοποιούν τα Συνδικάτα Οικοδόμων Αθήνας, Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος, Μετάλλου Αττικής, τα Σωματεία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων και η Ένωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής. Συμμετέχουν επίσης δεκάδες σωματεία καθώς και η ΟΒΣΑ, τα ναυτεργατικά σωματεία «ΠΕΜΕΝ» και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών, ενώ την κινητοποίηση στηρίζει και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Συμμετέχουν επίσης η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων.

Οι διαδηλωτές εφθασαν με πορεία στο Υπουργείο Εργασίας μέσω της οδού Σταδίου με αφετηρία την Ομόνοια όπου πραγματοποίησαν νωρίτερα συγκέντρωση.

Στη συγκέντρωση στην Ομόνοια, μιλώντας ο Σταύρος Λίτσας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, αφού παράθεσε το πλαίσιο αιτημάτων ανακούφισης των ανέργων και των οικογενειών τους, πρόσθεσε πως απαιτούμε δουλειά, με άμεσα μέτρα από την κυβέρνηση στο να ανοίξουν οι δουλειές, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη άμεσης κατάργησης του νομοθετικού πλαισίου που ουσιαστικά έχει δώσει το δικαίωμα να έχουν μετατραπεί οι εργασιακοί χώροι σε σύγχρονο μεσαίωνα. Ξέρουμε πρόσθεσε ότι αυτά τα αιτήματα που θέτουμε δεν θα υλοποιηθούν από την μιά ημέρα στην άλλη, αλλά ότι απαιτούνται διαρκείς, ταξικοί, ανυποχώρητοι αγώνες, με το κεφάλι ψηλά. Ο αγώνας δεν είναι εργολαβία για να τον αναθέσουμε σε άλλους. Απαιτείται και η δική μας , μαζική συμμετοχή, κατέληξε.

Με το σύνθημα: «Αντιστεκόμαστε, οργανώνουμε την πάλη μας, δυναμώνουμε τον αγώνα μας», τα σωματεία που διοργανώνουν την κινητοποίηση συμμετέχουν στην κινητοποίηση τονίζοντας σε κοινή ανακοίνωσή τους ότι: «Οι κλάδοι που εκπροσωπούμε, είναι αυτοί που έχει τσακίσει η ανεργία σε τέτοιο βαθμό που δεν υπάρχει προηγούμενο. Οι επιπτώσεις είναι πολλές και τεράστιες και για μας και για τις οικογένειές μας.

Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας παραμένουν άνεργοι χωρίς να "σταυρώνουν" μεροκάματο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ζουν καθημερινά τον εφιάλτη της επιβίωσης, ανασφάλιστοι, χωρίς γιατρό και φάρμακα, χωρίς καμία επιδότηση. Αρκετοί χωρίς φως, νερό, πετρέλαιο. Άλλοι κινδυνεύουν από πλειστηριασμούς και άλλοι από τον κίνδυνο της έξωσης από το σπίτι λόγω των οφειλών.

Παλεύουμε για:

- Έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ.

- Επίδομα ανεργίας για όλη την περίοδο της ανεργίας.

- Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ.

- Κατάργηση της αύξησης κατά δύο χρόνια στα όρια ηλικίας. Μείωση των ορίων ηλικίας στα 50 και στα 55 χρόνια στις γυναίκες και τους άνδρες αντίστοιχα στα ΒΑΕ και στα 55 και 60 στους άλλους κλάδους.

- Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων.

- Σφράγισμα των βιβλιαρίων όλων των ανέργων. Όσο διαρκεί η ανεργία, οι άνεργοι και τα μέλη της οικογένειάς τους να έχουν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

- Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι λαϊκής οικογένειας.

- Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας.

- Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.

- Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριορίστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες.


- Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων για όσο καιρό κάποιος είναι άνεργος.

- Κατάργηση των χαρατσιών, κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, κατάργηση των δημοτικών τελών στους άνεργους και μείωσή τους στους υπόλοιπους εργαζόμενους.

- Επιδότηση ενοικίου στο 100% της αξίας του από το κράτος. Κρατική αγορά συγκέντρωσης και διάθεσης τροφίμων σε ανέργους.

- Να αρθεί ο περιορισμός για τα παιδιά των ανέργων που δε γίνονται δεκτά σήμερα στους Παιδικούς Σταθμούς.

- Να χορηγηθεί 1.000 ευρώ ετήσιο εφάπαξ βοήθημα για κάθε παιδί των εργαζομένων και των ανέργων, από 100 ευρώ που ισχύει σήμερα.

- Όλα τα χρήματα, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής τους, που εισρέουν στον ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση των επιχειρήσεων, να διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών των ανέργων.

- Αύξηση της αποζημίωσης σε εργάτες και τεχνίτες λόγω απόλυσης, στο ύψος της αποζημίωσης που καταβάλλεται στους υπαλλήλους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 2112/1920. Κατάργηση των Προεδρικών Διαταγμάτων που ισοπέδωσαν τις αποζημιώσεις». 

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της κινητοποίησης, τα σωματεία πραγματοποιούν εξορμήσεις σε καταστήματα ΟΑΕΔ, συσκέψεις και άλλες πρωτοβουλίες.

ΠΑΜΕ: Κανένας συμβιβασμός με την κατάσταση που θέλει την εργατική τάξη στον καιάδα της ανεργίας

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί όλους τους άνεργους, τις άνεργες, τους απολυμένους από όλους τους κλάδους, να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση που διοργανώνουν τα συνδικάτα στις 6 Μάρτη στις 10 π.μ. στην Ομόνοια.

«Το ΠΑΜΕ καλεί τους ανέργους, τους απολυμένους να μη συμβιβαστούν με την κατάσταση που θέλει την εργατική τάξη στον καιάδα της ανεργίας. Να οργανώσουν την πάλη τους, να έρθουν σε επαφή με τα σωματεία τους, να δυναμώσει η φωνή της αντίστασης μέσα στους τόπους δουλειάς.

Καλούμε και άλλα συνδικάτα να μπουν στη μάχη αυτή για το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας, το οποίο πρέπει να είναι μόνιμο και βασικό μέτωπο πάλης ολόκληρης της εργατικής τάξης. Τα συνδικάτα να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της πάλης των ανέργων κλάδο το κλάδο, σωματείο το σωματείο, επιχείρηση την επιχείρηση».

Κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις

Στην Κέρκυρα, η γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ πραγματοποιεί συγκέντρωση από το πρωί στον ΟΑΕΔ. Στην συγκέντρωση μίλησε ο Σπύρος Ραυτόπουλος, γραμματέας του σωματείου Οικοδόμων Κέρκυρας, ενώ αμέσως μετά έγινε μαζική κατέθεση του υπομνήματος με τα αιτήματά τους στον τοπικό διευθυντή του ΟΑΕΔ.

Στην Αλεξανδρουπολη, σωματεία το πρωί μέλη των Σωματείων και της Επιτροπής Ανέργων Αλεξ/πολης πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΕΔ Αλεξ/πολης όπου και παρέδωσαν υπόμνημα με αιτήματα που αφορούν τους άνεργους και τους εργαζόμενους στα 5μηνα.

Στην ανακοίνωσή τους επισημαίνουν:

Διεκδικούμε μέτρα προστασίας των ανέργων

Πλήρη σταθερή εργασία για όλους.(Διαβάστε στο συνημμένο το υπόμνημα με τα αιτήματα των σωματείων της Αλεξανδρούπολης για την ανεργία).

Στην Πάτρα, η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ, καλεί σε συλλαλητήριο, σήμερα Πέμπτη 6 Μάρτη στις 7 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου. Καλεί τους άνεργους και τις άνεργες της πόλης, τα πρωτοβάθμια σωματεία, τη φτωχή και μεσαία αγροτιά, τους μικρούς και ξεκληρισμένους ΕΒΕ, την ΟΓΕ και τη νεολαία να κάνουν δική τους υπόθεση το συλλαλητήριο για την ανεργία. Με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων και Διοικητικών Συμβουλίων να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο.

Στην Τρίπολη, η τοπική Γραμματεία καλεί στο συλλαλητήριο στις 6.30 μ.μ. στην πλ. Πετρινού.

Στην Καλαμάτα, η γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ καλεί σε κινητοποίηση στις 7 μ.μ. στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

Στην Ξάνθη, η γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ καλεί στις 7 μ.μ, στην πλατεία Ελευθερίας.
902

47 σχόλια:

 1. Βαθύ Κόκκινο: «Τα ύστερα του κόσμου» -που θα έγραφε και ο Ν. Καζατζάκης- παρακολουθήσαμε σήμερα βλέποντας μέλη του ΠΑΜΕ να συγκρούονται σώμα με σώμα με τις δυνάμεις καταστολής.
  https://www.youtube.com/watch?v=6FJsnzuSLS4

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. (Το βίντεο είναι από το προηγούμενο άγριο ξύλο από τα ΜΑΤ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συνδικαλιστών στο Υπ. Εργασίας).

   Διαγραφή
  2. τους τρωει η ζηλια, στην προηγουμενη απαγορευση κανανε την πορεια αναποδα και γκρινιαζαν γιατι δεν κατεβηκε το ΚΚΕ.
   παω στοιχημα οτι το απογευμα θα δοκιμασουν να κανουν νταβαντουρι, δεν θα τους βγει και θα καταγγειλουν το ΠΑΜΕ γιατι το εκανε το πρωι μονο του και προετοιμασε τα ματ.

   Διαγραφή
  3. Θα αντιγράφω Σαραντάκο σήμερα. Πληροφορίες μου λένε ότι οι ΜΑΤάδες περιμένανε αντίδραση αλλά ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όταν οι δικοί μας περάσανε με τσαμπουκά, κάποιοι (2-3) μπάτσοι έφαγαν αρκετό ξύλο και χτύπησαν άσχημα σχετικά. Αυτό είναι και το γεγονός που τους εξόργισε και ήθελαν στη συνέχεια όπως φαίνεται και από το βίντεο να πέσουν πάνω στους συντρόφους και να τους φάνε ζωντανούς. Ξυδάκι και στα ΜΑΤ και στους πουθενάδες από το ΒΑΘΥ. Το κόμμα είναι εδώ και θα κρατήσει τη σπίθα αναμμένη όσο και να σκούζουν οι λακέδες του συστήματος από κάθε μεριά. Μπράβο στους συντρόφους που ήταν εκεί. Δόξα και τιμή στα παιδιά της εργατικής τάξης.

   Διαγραφή
 2. Εντέλλονται οι @potamistas ίνα ξετσιχλώσωσιν τα πεζοδρόμια, αδιάσωσιν τους κάδους απορριμμάτων, φρεσκαρίσωσιν τα παγκάκια, πλέξωσιν πουλοβεράκια για τα δενδρύλια του κέντρου, διαλύσωσιν τας φήμας ότι έχωμεν κατοχήν και τέλος πείσωσιν τους @kopadistas ότι “μόνον στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά”.
  Αν δεν καταφέρητε κάτι από τα παραπάνω, θα αναλάβωσιν οι μπαλούρδοι υπερεσίας ίνα κτυπήσωσιν τους γκουμουνιστάς μπας και δεήσει κάνας συριζαίος ίνα συνδράμει τους τελευταίους.
  Βρέχει όμως ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ενημέρωση:
   Όλοι οι συνάδελφοι είναι ελεύθεροι αυτή την στιγμή.

   Διαγραφή
  2. Βρέχει όμως ....
   ατελειωτο γελιο....να σαι καλα.
   το κακο ειναι οτι ακουσα τον αγγουρακη να λεει οτι ενας εχει σοβαρο προβλημα με το ματι του

   Διαγραφή
 3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. http://left.gr/news/xylo-me-anapoda-gklop-kai-himika-enantion-ergazomenon-fotografies

  στην τελευταια φωτογραφια του λινκ, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ειναι που πέφτει αμέσως μετά τη γροθιά?
  alex

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Βλέποντας τις φωτό από το left, διακρίνω εκεί, ανάμεσα και στους άλλους αγωνιστές και τον Γιώργη από τη Χαλυβουργία... Πάντα σε κάθε κινητοποίηση εκεί. Δεν θέλω να το προσωποποιήσω το θέμα. Αλλά προσωπικά συγκινούμαι κάθε φορά που βλέπω αυτόν τον εργάτη στις συγκεντρώσεις μας. Μου θυμίζει πολλά, γιατί ήταν η περίοδος της ηρωικής απεργίας στη Χαλυβουργία που προσωπικά άρχισα να ψήνομαι έντονα στο δρόμο του αγώνα. A working class heroe. Μπράβο και σε όλα τα παιδιά μας και τους συντρόφους. Και σήμερα στο δρόμο στις 6 για τις γυναίκες της τάξης μας. Συνεχίζουμε αταλάντευτα και θα νικήσουμε...

   Διαγραφή
  2. όλα τα επαναστατημένα παιδάκια του καναπέ όμως δεν αναρωτήθηκαν γιατί ο Σιφωνιός δεν ήταν καν αντιπρόσωπος στο 19ο Συνέδριο, τον Μπογιό θέλανε και ας καταψηφίστηκε η προτασή του στον Ρίζο.
   όλα τα μεστωμένα παιδάκια του '90 βλέπουν τον τότε ηγέτη τους Τσίπρα να είναι ψηλά και να αγναντεύει αλλά τον Γαβρήλο, λογιστή σήμερα, δεν τον αναζήτησε κανείς. και όχι τίποτα άλλο αλλά και οι δύο μια χαρά τα έλεγαν τότε.

   Ο working class hero δεν είναι τραγουδάκι με στίχους, είναι ένας άνθρωπος που μπόρεσε να εκφράσει καλύτερα από τους άλλους τις ανάγκες της τάξης του κάποια χρονική στιγμή και μπόρεσε να εκφραστεί ο αγώνας της εργατικής τάξης μέσα από το πρόσωπό του.

   подвержены

   Διαγραφή
  3. Για τον μικροαστό, ο Σιφωνιός συγκεντρώνει πολλά μειονεκτήματα:

   1. Δεν έχει καλή άρθρωση γιατί από δόντια άσ' τα να πάνε. Και ποιος αξιόλογος άνθρωπος δεν έχει καλή οδοντοστοιχεία;

   2. Δεν είναι νεολαίος.

   3. Είναι εργάτης και βρωμάει εργατίλα.

   Case closed.

   Διαγραφή
 5. "Είναι να τους λυπάται κανείς, πραγματικά. Δεν συνειδοποιούν ότι είναι κι αυτοί εργαζόμενοι, δεν συνειδοποιούν ότι θα βρεθούν κι εκείνοι στο 1,5 εκατομμύριο ανέργων. " Χαρ. Αγγουράκης

  κριμα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. για τη δηλωση

   κριμα

   Διαγραφή
  2. Κρίμα που κάποιοι πάνε να βγάλουν απ' τη μύγα ξύγκι, αλλά δε βγαίνει με τίποτα;

   Διαγραφή
  3. Να σου πω (κατ' εξαίρεση σε δημοσιεύω αν και ανώνυμος):

   Οι κομμουνιστές, ανώνυμε φίλε, έχουν δύο τρόπους να πάρουν τα όπλα. Ο ένας είναι να τους τα δώσουν άλλοι κομμουνιστές. Ο άλλος είναι να τους τα δώσει το αστικό κράτος. Για να τους δώσει τα όπλα το αστικό κράτος, πρέπει να τα δώσει στις ένοπλες και κατασταλτικές δυνάμεις. Και πρέπει με κάποιο τρόπο οι κομμουνιστές ένα τμήμα από αυτες τις δυνάμεις να τις φέρει με το μέρος του.Και όπως είναι τώρα τα πράματα, κομμουνιστές να μας δώσουν όπλα δεν υπάρχουν.

   Εσύ δεν το καταλαβαίνεις αυτό, γιατί τα δικά σας όπλα, του συναφιού σου δηλαδή, σας τα δίνει το ΝΑΤΟ ή το κράτος της χώρας σας χωρίς να χρειαστεί να κάνετε τέτοιες δηλώσεις. Επειδή δουλεύετε για αυτά.

   Διαγραφή
  4. Ξέρεις, εννοώ ως ασφαλίτες, χαφιέδες, σπιούνοι, μπράβοι, δολιοφθορείς, μέσα περίσπασης, παπαγάλοι, κλπ. Τέτοιες δουλειές δεν κάνετε για το ΝΑΤΟ και το αστικό κράτος σε όλες τις χώρες εσείς οι αριστεροτροτσκιστοαντιεξουσιαστοιμπεριαλοφασίστες;

   Διαγραφή
  5. Μια χαρα το ειπε, τους δινουν 600 ευρω να κανουν αυτη την αχαρη δουλεια, πολλοι απο αυτους ειναι με οικογενειες, με αυτα τα 600 ευρω ζουν την οικογενεια τους, το θεμα ειναι να καταλαβουν που ανηκουν , να φησουν τα "αφεντικα" τους και να ρθουν με τους εργατες των οποιων οι πιο πολλοι παιδια και αδερφια ειναι....

   Ταξικος

   Διαγραφή
  6. Το παλιό κλασσικό σύνθημα που ακούγεται από τα επεισόδια σε πορείες ως τα γήπεδα:
   "Τρεις και εξήντα παίρνετε και τον κόσμο δέρνετε!"

   Διαγραφή
  7. 600 ευρώ; Ελπίζω στον "κρίμα" το κράτος να δίνει κάτι παραπάνω.

   Διαγραφή
  8. να μην ξεχνάμε όμως ότι πολλοί απ αυτούς των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας είναι hardcore ακροδεξιοί, με συνδέσεις με χρυσή αυγή, πορωμένοι ως το κόκκαλο..

   κτήνη σαν αυτούς για παράδειγμα...ειναι απ τα πιο άγρια βίντεο ξυλοδαρμού που έχω δει http://www.youtube.com/watch?v=otn4Qr3VuBU
   εξαιρουμένων αυτών, δεν διαφωνώ μ αυτά που λέτε
   alex

   Διαγραφή
  9. Να μην ξεχνάμε και τα βίντεο που ανέβασα πριν λίγο (μέσω @ψηρί), όμως. Γιατί δείχνουν ότι οι κομμουνιστές δεν προσεγγίζουν το ζήτημα των Σ.Α με όρους Χριστιανών μαρτύρων που γυρνάνε και το άλλο μάγουλο, φτάνει να τους δέρνουν χαμηλόμισθοι. Το προσεγγίζουν ΠΟΛΙΤΙΚΑ, επειδή σκέφτονται ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Δεν είναι αναρχόπουλα που στη χειρότερη παίρνουν το δικηγόρο τους τηλέφωνο να καθαρίσει. Σκέφτονται ότι η ταξική πάλη θα ενταθεί ακόμα περισσότερο, δεν θα σταματήσει να οξύνεται. Και είναι υποχρεωμένοι να κάνουν ό,τι μπορούν για να κερδίσουν όσο γίνεται περισσότερους με την πλευρά της εργατιάς.

   Διαγραφή
  10. Ο ΝΕΑΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ προς τον Πρώτο Εργάτη, και δείχνοντας τον Αστυνομικό: Σκότωσε έναν αθώο, είσαι μάρτυρας.

   Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ επιτιθέμενος στον Αστυνομικό: Διεφθαρμένο γουρούνι!

   Ο Αστυνομικός τραβάει το περίστροφό του. Ο Νεαρός Σύντροφος αρπάζει τον λαιμό του Αστυνομικού από πίσω, ο Πρώτος Εργάτης του στρίβει το χέρι προς τα πίσω αργά. Το περίστροφο εκπυρσοκροτεί, ο Αστυνομικός αφοπλίζεται.

   Ο ΝΕΑΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ: Βοήθεια, σύντροφοι, βοήθεια! Σκοτώνουν αθώους περαστικούς!

   Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ σηκώνεται, μιλά προς τον Πρώτο: Τώρα επιτεθήκαμε σε αστυνομικό και δεν θα μπορέσουμε ποτέ να γυρίσουμε στο εργοστάσιο και --προς τον Νεαρό Σύντροφο-- εσύ φταις για όλα.

   ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΓΚΙΤΑΤΟΡΕΣ: Κι αντί να μοιράζει μπροσούρες έπρεπε να κρυφτεί, γιατί ενίσχυσαν την αστυνομική φρουρά.

   ΣΥΖΗΤΗΣΗ

   Ο ΧΟΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ: Αλλά δεν είναι το σωστό να σταματάς την αδικία όποτε συμβαίνει;

   ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΓΚΙΤΑΤΟΡΕΣ: Σταμάτησε μια μικρή αδικία, όμως η μεγάλη αδικία ήταν η απεργοσπασία, κι αυτή συνεχίστηκε.

   Ο ΧΟΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ: Συμφωνούμε.
   http://leninreloaded.blogspot.com/2013/11/bertolt-brecht_30.html

   Διαγραφή
  11. Θα πρέπει να τελειώσει επιτέλους αυτό το παραμύθι με τα 600 ευρώ.
   Τα ΜΑΤ και τα υπόλοιπα στρατιωτικοποιημένα σώματα της αστυνομίας παίρνουν πολλά επιδόματα και προσαυξήσεις και φτάνουν τα 1200 και πάνω το μήνα.
   Αυτά τα ξέρω από φίλο μου γιατρό ο οποίος μίλησε με τραυματισμένο (εκτος υπηρεσίας, για προσωπικούς λόγους) ματατζή και όταν του είπε το γνωστό "καλά εσύ νέο παιδί δέρνεις κόσμο για 5 δεκάρες", ο κάγκουρας γελούσε και του είπε ότι τα 1200 το μήνα είναι σίγουρα.
   ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ - ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

   Διαγραφή
  12. Χέστηκα για το πόσα παίρνουν και χέστηκα αν είναι παιδιά του λαού ή της μαμάς τους. Οι αγωνίες σας είναι παιδαριώδεις. Το ποιο είναι το ζήτημα το έθεσα ήδη, δεν θα το επαναλάβω.

   Διαγραφή
  13. Οι μισθοφόροι του κεφαλαίου είναι παιδιά του λαού. Τίνος θα ήταν;

   Διαγραφή
  14. Κι οι χρυσαυγίτες παιδιά του λαού είναι, κι οι ταγματασφαλίτες παλιά το ίδιο...

   Είναι αστείο να πιστεύουμε ότι, σε επαναστατική κατάσταση, οι προσεκτικά επιλεγμένες, ειδικές μονάδες καταστολής του αστικού κράτους θα` ρθουν μαζί μας και θα μας παραδώσουν κι όλας και τον οπλισμό τους, επειδή θα τους πάρει το φιλότιμο!

   Μόνον αν είναι ζωσμένοι από παντού με πολυβόλα...!

   Σε μη πολεμική κατάσταση, τα όπλα τους οι επαναστάτες τα αποκτούν απαλλοτριώνοντας τις στρατιωτικές αποθήκες, τα αστυνομικά τμήματα και κάθε άλλο μέρος όπου αυτά βρίσκονται συγκεντρωμένα.

   Σε πολεμική κατάσταση, εκτός των προηγουμένων, επωφελούνται κι από τη γενική επιστράτευση.

   Αυτά, πίστευα ότι είναι βασικά πράγματα…


   Μάνος

   Διαγραφή
  15. "Σε μη πολεμική κατάσταση, τα όπλα τους οι επαναστάτες τα αποκτούν απαλλοτριώνοντας τις στρατιωτικές αποθήκες"

   ΟΚ, αν κάνουμε επανάσταση, σφύρα μου να μην είμαι από πίσω όταν πας να απαλλοτριώσεις στρατιωτικές αποθήκες χωρίς να είσαι ήδη οπλισμένος και χωρίς να έχεις δικό σου κόσμο μέσα...

   Διαγραφή
  16. ΟΚ, έχεις δίκιο: Πρώτα τα αστυνομικά τμήματα κι έπειτα οι στρατιωτικές αποθήκες...

   Όσο για τους φαντάρους που θα φροντίσουν για τα λοιπά, θα πρέπει να έχεις ήδη κάνει το κουμάντο σου....


   Μάνος


   Μάνος

   Διαγραφή
  17. Αυτή η σύντομη μαστουροεξυπνάδα... γαμώ και κουλ άτομα φανερώνει.
   Θα είχα βαρεθεί τα ρούχα μου, τον εαυτό μου τον ίδιο αν τα λόγια μου περιοριζόταν σε λίγα και σκατά κι απόσκατα.

   Pier Paolo Pasolini’s response to the events of May 1968 was highly controversial. He sympathized not with the student revolutionaries but with the police. The real victims of society, said Pasolini, were not the students, the spoilt products of corrupt bourgeois culture, but the police, the sons of the proletariat, forced by lack of educational opportunity and chronic unemployment to take the jobs nobody else wanted. Pasolini interpreted the confrontations between students and police differently from most left-wing intellectuals, not as the first steps in a liberation but as confirmation of the extent to which bourgeois ideology had taken control of every aspect of existence.


   εξεγερσιακές πίπες της ειρήνης με το σύστημα

   Διαγραφή
  18. γιατι τα λες αυτα τωρα; τι δεν καταλαβαινεις;
   ο μανος το λεει απλα. ο μανος και οι επαναστατες φιλοι του θα πανε -ας πουμε τυχαια ενα στρατοπεδο, στην αυλωνα- θα πανε στην πυλη και θα πουνε του ΑΜιτη, "φιλαρακι ειμαστε μια παρεα επαναστατες και θελουμε να οπλιστουμε, ανοιξε σε παρακαλω την πυλη να παρουμε ενα λεοπαρντ και ενα τομπ για να κυκλοφορουμε συνταγμα προπυλαια" και ο ΑΜιτης θα τους ανοιξει και θα κερασει και ενα ουζι με 20 γεμιστηρες.....
   να σου υπενθυμισω φιλαρακι μανο οτι στην βενεζουελα ο τσαβες το πραξικοπημα το κατεστειλε με τις ειδικες δυναμεις του στρατου, αλλιως μονο με τον λαο στον δρομο μονο, ισως να το πετυχαινε παλι αλλα με εκατομβη

   Διαγραφή
  19. Μετά το ποίημα που προκάλεσε αντιδράσεις το περιοδικό Espresso διοργάνωσε στρογγυλή τράπεζα με καλεσμένο τον Παζολίνι, τον Βιττόριο Φόα και τον Κλαούντιο Πετρουτσιόλι. Όποιος έχει χρόνο ας διαβάσει τη συζήτηση, είναι ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική (η εισαγωγή του bibliotheque.gr δεν πειράζει κι αν αγνοηθεί).

   Διαγραφή
  20. Μεγάλε, μού φάινεται ότι έχεις μπλέξει τα μπούτια σου.

   Στη Βενεζουέλα είχε γίνει προλεταριακή επανάσταση και δεν το ξέρω;

   Όσο για τα υπόλοιπα, διάβασε την "Ιστορία του Ελληνικού Εμφυλίου Πολέμου" του Μαργαρίτη και ίσως μάθεις κάποια πράγματα...

   Αυτά και τέλος!


   Μάνος

   Διαγραφή
  21. @τσαφ κ @Χέρμαν, πολύ ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες σας!
   @Μάνος, ελπίζω να μην πιστεύεις ότι θα μπορούσες ποτέ να είσαι με κάποιον τρόπο αυτό που μερικοί λένε αντεξουσιαστής, εάν ανήκεις στην εργατική τάξη άλλαξε όσο είναι νωρίς μυαλά

   Βασίλης

   Διαγραφή
  22. μια χαρα ειναι τα μπουτια μου,σ την θεση τους.
   στην βενεζουελα σαφως και δεν εχει προλεταριακη επανασταση, ομως ειναι ενα παραδειγμα για να βγαλεις συμπερασματα γιατι: την εποχη του πραξικοπηματος υπηρχαν οι συνθηκες να γινει αυτη και να οπλιστει ο λαος και να ξεμπερδευει μια και καλη γιατι υπηρχε και ο τροπος να γινει αυτο καθως ο στρατος ηταν με το μερος του τσαβες. συμπερασμα βγαινει ακομα και για σοσ/τες για το πως αντιμετωπιζονται τα πραξικοπηματα, αν δεν θες να το δεις δεν σου φταιω εγω.
   οσο για τον εμφυλιο δεν χρειαζεται να διαβασω βιβλιο, εχω μιλησει με πολλους απο αυτους που ηταν τα υποκειμενα των βιβλιων. τα περισσοτερα οπλα τα ειχαν απο οπλα που δεν παραδοθηκαν ποτε στην βαρκιζα και ειχαν κρυφτει και οσα επαιρναν απο τον εθνικο στρατο και την αστυνομια τα επαιρναν γιατι σε πρωτη φαση ειχαν εστω και λιγα.
   αντε με τον καθε καθαρο επαναστατη των β.π.

   Διαγραφή
 6. θα περάσουμε και από πάνω τους αν χρειαστεί:
  http://www.youtube.com/watch?v=d4Vytup_xfQ

  στο 05.19 το μεγαλείο
  http://www.youtube.com/watch?v=M-BuEbOtcME

  @ψηρίς

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Πόσο δίκιο είχες όταν έλεγες οτι πρέπει να στέλνουμε πολαπλασιες δυνάμεις από αυτές του εχθρού.
  Φάνηκε πόσο κότες είναι όταν είμαστε ένας προς ένας

  Johngr1973

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Τα βρωμόσκυλα του ΣΚΑΙ παρουσίασαν τις δηλώσεις του ματωμένου Αγγουράκη με λεζάντα από κάτω "Ευρωβουλευτής Συριζα".
  Κάπως πρέπει οι ξεφτίλες να καλύψουν την ανυπαρξία του συριζα στον δρόμο δίνοντας αβάντα δηθεν μαχητικότητας ετσι ξεδιάντροπα.
  Μη ξεχνάμε και την αγάπη του Βήματος για τον Λαφαζάνη μεγάλος έρωτας λέμε.

  Decadent

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είναι ξεφτιλισμένοι.
   Ο ένας (τα ΜΜΕ) πιο ξεφτιλισμένος απ' τον άλλονα (Σύριζα).
   Το 'να χέρι νίβει τ' αλλο και όλοι μαζί για να σωθεί η πατρίδα από τους κινδύνους του κομμουνισμού.

   Διαγραφή
  2. Ο ΣΚΑΙ θα ήταν η αποθέωση της γελοιότητας αν δεν ήταν "πρωτοπορία" του επελαύνοντος φασισμού. Χτες το βράδυ, μας υπενθύμισε ότι "το πρώτο θύμα ενός πολέμου είναι η αλήθεια" (έλα! Κι εγώ νόμιζα ότι οι καναλάρχες τα σκάνε σε Μπάμπηδες, Άρηδες και Τράγκες για να κολλάνε μπρίκια!) κι ύστερα μας "πληροφόρησε" ότι παρά τις φήμες που κυκλοφορούν "στο ημίφως του διαδικτύου" (επί λέξη), ο Γιάτσενιουκ ΔΕΝ χαιρέτησε ναζιστικά, απλώς χαιρέτησε κάποιον που αναγνώρισε στο πλήθος, π.χ. "γεια σου λεβέντη Μίμη με τη σιδηρογροθιά σου!"

   Και θα 'χε πρόβλημα αυτός ο μηχανισμός, που έψαχνε μια σοβαρότερη Χρυσή Αυγή λίγες μέρες πριν από τη δολοφονική απόπειρα σε βάρος κομμουνιστών εργατών στο Πέραμα, να τρολάρει το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ;

   gdmn1973

   Διαγραφή
 9. Καταρχήν ένα μεγάλο μπράβο σε όσους ήταν εκεί όπου από συμπτωση δεν βρέθηκα. Από κεί κ πέρα και μιας και υπόθηκε κάτι για ανακοινώσεις έμενα η ίδια η ανακοίνωση του ΚΚΕ μου φάνηκε λίγο υποτονική, δεδομένων των περιστάσεων. και πάλι όμως να ευχηθώ πάντα τέτοια, όσων αφορά την αντίδραση των συντρόφων.

  Αντώνη μιας κ έχω να γράψω καιρό να σε ευχαριστήσω άλλη μια φορά για το συνολο της δουλειας σου.
  Διονυσης Ε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Για να βάζουμε τα πράγματα σε μία σειρά καλό θα ήταν να πούμε πως σήμερα δεν διοργάνωσε το ΠΑΜΕ το συλλαλητήριο για το υπουργείο εργασίας ούτε το Κόμμα. Ήταν τα Ταξικά σωματεία με έμφαση στους ανέργους τους. Ήταν λοιπόν η εργατική τάξη το υποκείμενο που ο υπουργός εργασίας έστησε στο ραντεβού μετά την αλήστου μνήμης παρέλαση εντός του γραφείου του επίπλων και φωριαμών με ντοσιέ που κινιόντουσαν στον χώρο.
  Τα σωματεία των Οικοδόμων αλλά και το μπετόν αρμέ σωματείο της Ζώνης ήταν τα χαλύβδινα τείχη που περιείχαν μέσα τους σωματεία όπως των Ιδιωτικών και των Λογιστών έως των Ηλεκτροτεχνικών.
  Δεν ήταν παραταξιακή πορεία και έτσι δεν υπήρχαν σημαίες του ΠΑΜΕ ή το γαρύφαλλο ως σύμβολο παρά μόνο η ΜΑΣ αν δεν κάνω λάθος στο τέλος της πορείας.

  Αδιόρθωτος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αν και "Αδιόρθωτος" είσαι...ορθότατος και πολύ καλά έκανες και έγραψες αυτό το σχόλιο.

   Διαγραφή
  2. ναι, καπως ετσι ειναι με την διαφορα οτι ΟΛΑ τα σωματεια που ανεφερες συσπειρωνονται στο ΠΑΜΕ, το ΠΑΜΕ ειναι το μονο που καλουσε στην συγκεντρωση και το ΠΑΜΕ εχει σταθερο τετοιο προσανατολισμο στην δραση του, το ΜΑΣ επισης μαζι με τους αγροτες της ΠΑΣΥ συσπειρωνονται στην λαικη συμμαχια και για αυτο εβλεπες και σημαιες του ΠΑΜΕ στα μπλοκα καθως και των φοιτητων του ΜΑΣ

   Διαγραφή