Παρασκευή, 7 Μαρτίου 2014

Διαμαρτυρία του ΚΚΕ στην πρεσβεία της Ουκρανίας για τις επιθέσεις σε κομμουνιστές


Το ΚΚΕ πραγματοποίησε σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στην ουκρανική πρεσβεία σχετικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή Γιώργο Τούσσα και τον Κώστα Παπαδάκη, μέλος της ΚΕ και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, σε συνάντηση που είχε με τον πρέσβη της Ουκρανίας, Βλ. Σκουρώφ, εξέφρασε την βαθιά ανησυχία του ΚΚΕ για τις επικίνδυνες εξελίξεις που εκτυλίσσονται στην Ουκρανία, όπου μετά την ιμπεριαλιστική επέμβαση της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, στη διακυβέρνηση της χώρας έχουν αναρριχηθεί αντιδραστικές πολιτικές δυνάμεις, καθώς και ιδεολογικοί απόγονοι των ναζί.


Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ καταδίκασε τους βανδαλισμούς σε αντιφασιστικά μνημεία, αγάλματα του Λένιν κι άλλα σοβιετικά μνημεία, τις απαράδεκτες προκλήσεις κι επιθέσεις σε βάρος των κομμουνιστών, τα σχέδια απαγόρευσης της δράσης του ΚΚ στην Ουκρανία και της κομμουνιστικής ιδεολογίας.

Επίσης ανέδειξε το ρόλο των ΗΠΑ και της ΕΕ στη δρομολόγηση αυτών των επικίνδυνων εξελίξεων, τους ανταγωνισμούς με τη Ρωσία και τη σημασία ο ουκρανικός λαός να καταδικάσει τη νέα ουκρανική κυβέρνηση και να χαράξει το δρόμο ανάπτυξης, που θα υπηρετεί τα δικά του συμφέροντα. Διαθέτει άλλωστε την ιστορική εμπειρία και μνήμη από τα χρόνια του σοσιαλισμού, που οι λαοί της ΕΣΣΔ συμβίωναν σε καθεστώς ειρήνης και ευημερίας.

Ο πρέσβης της Ουκρανίας ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην Ουκρανία και δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει στην ουκρανική κυβέρνηση την καταγγελία του ΚΚΕ και τα αιτήματα του.

Ακολουθεί το κείμενο διαμαρτυρίας που επέδωσε η αντιπροσωπεία.

«Προς την Πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αθήνα

Παρακολουθούμε με μεγάλη αγανάκτηση τις εξελίξεις που διαδραματίζονται στην Ουκρανία, όπου βλέπουμε στην πολιτική "επιφάνεια" και στην κυβέρνηση να αναρριχούνται, με τη βοήθεια ΕΕ και ΗΠΑ, αντιδραστικές πολιτικές δυνάμεις, ιδεολογικοί απόγονοι των ναζί.

Οι δυνάμεις αυτές ήδη προχώρησαν:

- Σε καταστροφές και βανδαλισμούς κατά των μνημείων του Λένιν κι άλλων σοβιετικών κι αντιφασιστικών μνημείων,

- Στην καταστροφή των γραφείων του ΚΚ Ουκρανίας σε διάφορες περιοχές της χώρας,

- Σε δημόσιες επιθέσεις κατά κομμουνιστών,

- Ψήφισαν νόμους που στρέφονται σε βάρος του ρωσόφωνου πληθυσμού και των άλλων μειονοτήτων της Ουκρανίας

- Κατάργησαν το νόμο που απαγορεύει τη φασιστική προπαγάνδα

- Μεθοδεύουν την απαγόρευση του Κομμουνιστικού Κόμματος και της κομμουνιστικής ιδεολογίας στην Ουκρανία, καταθέτοντας στη βουλή ανάλογα νομοσχέδια.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας καταδικάζει όλες τις παραπάνω ενέργειες που στρέφονται κατά των πολιτικών δημοκρατικών δικαιωμάτων κι απαιτεί να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε προσπάθεια απαγόρευσης του ΚΚ και της κομμουνιστικής ιδεολογίας στην Ουκρανία.

Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές της Ουκρανίας!

Ο αντικομμουνισμός δεν θα περάσει!»

2 σχόλια:

 1. Και σύμπτωση απόψεων να σου σηκωθεί η τρίχα:

  http://solidarite-internationale-pcf.over-blog.net/article-die-linke-adopte-son-programme-europeen-union-sacree-pour-la-defense-de-l-union-europeenne-et-de-l-122755403.html

  L'Ukraine ? Gysi [Linke] renvoie dos à dos les deux positions … pour affirmer que l' « Ukraine peut être un pont entre l'Europe et la Russie ». Dans l'UE bien sûr !

  http://www.washingtonpost.com/opinions/henry-kissinger-to-settle-the-ukraine-crisis-start-at-the-end/2014/03/05/46dad868-a496-11e3-8466-d34c451760b9_story.html

  [the Ukraine issue is] whether Ukraine joins the East or the West. Ukraine [...] should function as a bridge between them.

  --->Internationally, they should pursue a posture comparable to that of Finland.

  http://www.dw.de/brzezinski-finland-role-model-for-ukraine/a-17448110

  Τέτοια μεταστροφή, να γίνουν ριζοσπάστες αριστεροί ο Brezisnki & Kissinger...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "4) l'économie d'exportation allemande rencontrerait des difficultés sérieuses. » Μιλάμε για τέρατα ριζοσπαστικότητας , φοβούνται μην τυχόν και μειωθούν οι εξαγωγές των γερμανικών μονοπωλίων. Και να μην υπάρχει περαιτέρω υποτίμηση στην Ελλάδα με αύξηση της αξίας των εισαγωγών, των Γερμανικών φαντάζομαι (κλαψ κλαψ)

   Enfin, le clou, chez la « radicale » Wagenknecht qui oppose l'AfD « qui veut des baisses de salaire, une redistribution des richesses vers le haut » et Linke « qui se bat pour taxer les riches ». Linke est donc « l'opposé du programme de l'AfD ». Encore une fois : donc nous défendons l'UE. Θα φορολογήσουν τους πλούσιους. Μιλάμε για αποφασισμένους επαναστάτες. Καλά αυτοί είναι οι σύμμαχοι του Αλέξη; Ωχ Αλεξ ελπίζω για το καλό σου (και το δικό μας) να μην πάρεις την εξουσία.

   Βαγγέλης

   Διαγραφή