Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014

Κοίτα να δεις ο Γκράμσι... (Περισσότερος αντικομμουνισμός επειγόντως!)

Ψυχεδελιάστηκα και ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να καταλάβει ότι οι πολίτες δεν μπορούν να τον περιμένουν εσαεί να απαντήσει πειστικά στα πιο δύσκολα ερωτήματα. Πέρασε η εποχή της κατανόησης και της συγκατάβασης για τις φλυαρίες, τις αμετροέπειες και τους βολονταρισμούς αρκετών στελεχών του. Οι πολίτες, όπως θα έλεγε ο Γκράμσι, το πιο διορατικό μυαλό της Αριστεράς, χρειάζονται μια γνήσια εναλλακτική πρόταση για το σήμερα και το αύριο, η οποία να μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη μεγάλη πλειοψηφία. Και τη χρειάζονται τη σωστή στιγμή, γιατί αλλιώς η παλιά ηγεμονία επαναβεβαιώνεται.

Τα στοιχεία των τελευταίων δημοσκοπήσεων, ιδιαίτερα για το προφίλ των αναποφάσιστων και τις διαρροές προς το μετα-πολιτικό Ποτάμι χτυπούν καμπανάκι στον ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της "Pulse" για το "Ποντίκι" η δυνατότητα επιρροής της Ν.Δ. στους αναποφάσιστους είναι σαφώς μεγαλύτερη, ενώ ένα μεγάλο μέρος της ΔΗΜ.ΑΡ. (27,5%) και του ΣΥΡΙΖΑ (10%) στρέφονται προς το Ποτάμι. Δηλαδή η Αριστερά με προοπτική εξουσίας κινδυνεύει να χάσει ένα υπαρκτό τμήμα της κοινωνικής της βάσης, που αυτοχαρακτηρίζεται ως κεντροαριστερό, τμήμα που είναι κρίσιμο για την έκβαση του εκλογικού αποτελέσματος. Κι αυτό την ίδια ώρα που δέχεται πόλεμο φθοράς από την ηγεσία του ΚΚΕ αλλά και συγκεκριμένα δημοσιογραφικά κέντρα επειδή υποτίθεται ότι αφομοιώνεται από το σύστημα.

Τι σημαίνουν όλα αυτά. Σημαίνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάρει άμεσα μια μεγάλη πολιτική πρωτοβουλία που να μπορεί να ανατρέψει τη διαφαινόμενη τάση, να ανοιχτεί στην κοινωνία, να ανασυνθέσει τα επιμέρους αιτήματα σε μια εναλλακτική προοπτική εξουσίας και να συγκροτήσει ένα νέο συνασπισμό εξουσίας κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων με καθαρό αλλά και ρεαλιστικό προοδευτικό πρόσημο. Να γίνει δηλαδή ο συλλογικός διανοούμενος που χρειάζονται η χώρα και η Ευρώπη. Σε ιστορικές περιόδους η δικαίωση από τη χλεύη της Ιστορίας απέχουν μόνο μια ανάσα.
Σ. Καπάκος, "Θα ακούσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη βουή των πολιτών;", Αυγή

4 σχόλια:

 1. Ή γιατί ο Καρτερός συνεχίζει να χτυπιέται για την Κανέλλη και τη συνωμοσία του ΚΚΕ με τη δεξιά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Συμπεράσματα:
  1)Η "Αριστερά με προοπτική εξουσίας" είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ
  2)Ο Γκράμσι ήταν "αριστερός". Και εγώ που είχα μείνει με την εντύπωση πως ήταν μέλος του Κ.Κ.Ι....
  3)Ο ΣΥΡΙΖΑ "δέχεται πόλεμο φθοράς" από το ΚΚΕ, εφόσον το ΚΚΕ δεν αυτοδιαλύεται για να κάνει χώρο σε αυτόν και την ΔΗΜΑΡ (σύμφωνα με το 1)
  4)Ο ΣΥΡΙΖΑ "υποτίθεται πως αφομοιώνεται από το σύστημα" σύμφωνα με "κάποια δημοσιογραφικά κέντρα". Αυτά είναι τα φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ προφανώς. Όλοι οι υπόλοιποι γνωρίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μέρος του συστήματος και κατά συνέπεια είναι αδύνατον να "αφομοιωθεί" από αυτό.
  5)"ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάρει άμεσα μια μεγάλη πολιτική πρωτοβουλία που να μπορεί να ανατρέψει τη διαφαινόμενη τάση, ..."
  Δεν βγαίνουν τα κουκιά κυρ-Θανάση. Στην καλύτερη συγκυβέρνηση με ΝΔ και μετά παρέα με το ΠΑΣΟΚ στο εξωκοινοβούλιο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλά, ο Γκράμσι ήταν κλασικός αριστερός τονα ταλλο ξερωγω:

   "μας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι η στάση της Αντιπολίτευσης αφορά ολάκερη την πολιτική γραμμή της ΚΕ, και ακουμπά στην ίδια την καρδιά της λενινιστικής διδασκαλίας και της πολιτικής δράσης του Σοβιετικού μας κόμματος. Αμφισβητούνται οι αρχές και η πρακτική της προλεταριακής ηγεμονίας· η θεμελιώδης συμμαχία μεταξύ εργατών και αγροτών διακυβεύεται και τίθεται σε κίνδυνο -- μιλάμε για τους πυλώνες του εργατικού κράτους και της επανάστασης."

   Διαγραφή
 3. Kοινωνική βάση της Αριστεράς η κοπτοραπτική των δημοσκοπήσεων; Στο τέλος θα πούνε κοινωνική βάση και το στατιστικό λάθος...

  Πέρα απ' την πλάκα, τον εαυτό τους δεν τον σέβονται λίγο; Άκου κοινωνική βάση ! Το χουμε χάσει...

  Ντρικ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή