Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014

Μια σύντομη σημείωση για το ζήτημα γύρω από την Κανέλλη

Γεγονός είναι ότι οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ και τα ανθρώπινα βοθρόνερα στα οποία κολυμπούν οι πρώτοι συμπεριφέρονται σαν αλλόφρονες και προσπαθούν να μας βγάλουν τρελούς, μαζί με την Κανέλλη. Δεν πειράζει.

Γεγονός είναι επίσης ότι δεν είναι το άρθρο του Δημοκίδη η μοναδική πηγή για όσα λέγονται στο ντοκυμαντέρ σχετικά με την επίθεση Κασιδιάρη. Υπάρχει και αυτή:
Αυτό που πραγματικά είδαμε στο «Νήμα» ήταν τον Αλέξη να μιλά στην κάμερα για το πόσο αφόρητα δύσκολο είναι να είσαι διάσημος (!), τους συντρόφους να του ανοίγουν τις πόρτες από τα αυτοκίνητα, τα στελέχη του κόμματος ανενημέρωτα και αμήχανα μπροστά σε θεμελιώδη ερωτήματα για το μέλλον της χώρας, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να γελά ως πρώτη αντίδραση στα χαστούκια του Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη (σχολιάζοντας «αυτή σηκώθηκε πρώτη, ε;») 
και αυτή:


Και υπάρχει μια σύμπτωση πορισμάτων από τις τρεις αυτές πολύ διαφορετικές πηγές. Πριν καν δω οτιδήποτε για το θέμα εκτός απ' το τρέιλερ άλλωστε είχα σχολιάσει ο ίδιος σε άλλο σχολιαστή που αναρωτήθηκε αν άκουσε καλά τι ειπώθηκε σε άλλη σκηνή: "Τα αυτιά σου άκουσαν τόσο καλά, όσο καλά είδαν τα μάτια σου τον Τσίπρα να γελά με τις μάπες Κασιδιάρη στην Κανέλλη".

Όμως δεν έχουμε κανένα λόγο να βιαζόμαστε να αποδείξουμε την αλήθεια, ούτε να πανικοβαλλόμαστε. Αντιθέτως, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε πάρα πολύ ήρεμοι. Θα έρθει η ώρα και για αυτό το ζήτημα, αλλά με τους δικούς μας όρους και έξω από τους καταναγκασμούς των ανακλαστικών αντιδράσεων. Το σημαντικότερο όμως είναι πως ξέρουμε από τώρα πως δεν θα αποδείξουμε κάτι που δεν είναι ήδη γνωστό -- και που θα έπρεπε να είναι σε όλους γνωστό ήδη. Για τον λόγο αυτό, μας απασχολεί πολύ περισσότερο η δική μας πρόταση πάνω στα πραγματικά ζητήματα και όχι το επικοινωνιακό παίγνιο -- αν ήταν να γινόσουν κομμουνιστής έτσι.... Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε χαζοί ή ότι μας τρομάζουν οι φωνές με τις οποίες επιχειρεί να καλυφθεί, άλλη μια φορά, ο κλέφτης. Ξέρουμε ποιοι είμαστε και ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που διανοήθηκαν να μας πουν και ... αντικομμουνιστές από πάνω. Κι αν ξέρουν από επικοινωνιακά κόλπα, εμείς ξέρουμε από πείσμα και μεθοδικότητα. Απ' τη μνήμη δε, διαζύγιο δεν πήραμε ποτέ.

Και τα αποτελέσματα θα τα δουν.

3 σχόλια:

 1. Λέγε λέγε το κοπέλι,
  Κάν’ & το κορίτσ’ να θέλει;

  Διαβάζοντας το άρθρο της Μπρέγιαννη Κατερίνας από την Αυγή (26/3) αλλά & του Χρήστου Λάσκου από την Εφσυν (23/3), αναλογιζόμουνα αν ήταν αρθρογραφία μίας ποταπότητας όπου μόνον ιθύνοντες αγράμματοι μπορούν να ισχυρίζονται ή όχι… μήπως εν τέλει κάποιος από το χώρο τους επιβάλλεται να τους συμμαζέψει για αυτά τους τα άρθρα;

  Αυτοί που παρασύρονται από μια πρωτόγνωρη φιλοδοξία για βόλεμα & εξουσία, υπερσκελίζουν ακόμη & εκείνο το διαβρωμένο Πασοκ του 81, που κρατώντας τουλάχιστον τους τύπους, εικάζανε ακολουθώντας πιστά τα ιδεώδη & δεδομένα του ΚΚΕ, όπως για παράδειγμα το «ΕΟΚ & ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο».

  Αυτά τα ΤΣΟΓΛΆΝΙΑ*** όχι τα προσχήματα δε κρατάνε, όχι σοσιαλομπερδεμένοι δε δηλώνουν, παρά σηκώνουν & μπαϊράκι δηλώνοντας Κομμουνιστές.
  Επειδή «ο τρέχων για χέσιμο ούτε χαρτί δε παίρνει» να τους υπενθυμίσω τι είναι ο

  ΣΥ.ΡΙΖ.Α: το ετερόκλητο πλήθος* των κομμάτων που παράγουν συνονθύλευμα ιδεών, με απώτερο σκοπό να προσφέρουν ένα νέο απαράλλαχτο & γνήσιο Πα-σοκ, με εντελώς μεταβλητό όνομα & πάμπολλες προσπάθειες & βαφτίσια. Ξεκίνησε από το αποτυχημένο ΚΚΕ ΕΣωτερικού, περνώντας μέσω του Συνασπισμού των "από-κομμάτων" της "Αριστεράς" & της "προόδου" για να καταλήξει στο ΣΥνασπισμός ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς (1 συνασπισμός 1 ένωση 2 κινήσεις 1 ομάδα & 6 κόμματα)

  Υπάρχει περίπτωση να δουλέψει η γκλάβα τους & να συνειδητοποιήσουν τι σχέση μπορεί να έχει το ΚΚΕ που πρεσβεύει την κοινωνικοοικονομική θεωρία και σύστημα, την κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας και των κοινωνικών τάξεων, ως τελικό στάδιο του μετασχηματισμού της κοινωνίας σε μια ισότιμη κοινωνία, με αυτούς που καπηλεύονται το συμφέρον την ηθική αλλά & τις κοινωνικές αξίες που δηλώνουν ότι το ΚΚΕ κάνει & αντικομουνισμό;

  Τι πρεσβεύει ο Κομουνισμός;
  Τι ο Σοσιαλισμός;
  Τι σχέση είχε το Πα σοκ με τον Σοσιαλισμό;
  Ποια σχέση μπορεί να έχει ο ΣΥΡιζα με τον Σοσιαλισμό;
  Ποιους πραγματικά θα εξυπηρετήσουν; Μήπως αυτούς που στην τελική θα εξαθλιώσουν ακόμα πιο πολύ; τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τα λαϊκά στρώματα… Και όλα αυτά για να βολέψουν για λίγο το τομάρι τους όπως οι προγενέστεροι σοσιαλομπερδεμένοι που φιλοξενούν στο απόκομμά τους; Νομίζουν πως θα κυβερνήσουν οι ιδέες ή η νοοτροπία που είχαν όταν αντιπροσωπεύανε ένα 4,5%;
  Γιατί δε ξεκαθαρίζουν τη θέση ως προς τη σχέση τους με αυτά που πρεσβεύουν όλα τα μνημονιακά ή ψευτοαντιμνημονιακά κόμματα της Ευρωπαϊκής λυκοφιλιακής ένωσης; Marketing κάνουν ή καπιταλιστικό management, παριστάνοντας τους μοντέρνους Κομμουνιστές όπως τότε με τη δημιουργία του Συνασπισμού; Μέχρι πότε θα τρώνε τα μούτρα τους απλά & μόνο δηλώνοντας κατ' όνομα Σοσιαλιστικά, Αριστερά ή Κομμουνιστικά, αποκόμματα ακολουθώντας τακτικές ενταγμένες στο καπιταλιστικό σύστημα που κατ ουσία ξεζουμίζει τον οποιονδήποτε για το "ο Θάνατός σου ή Ζωή μου";
  Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που επανειλημμένα έχει αποδείξει τα προηγούμενα χρόνια πως όχι μόνο παρέμεινε πιστό στις θέσεις του αλλά το απέδειξε & με τους αγώνες & με τις εξορίες εντός & εκτός Ελλάδας, αλλά & με τις μόνιμες θυσίες για ιδεώδη που στόχο είχανε & έχουν την κοινωνική συνοχή & εξέλιξη & όχι την προσωπική ανάδειξη, φιλοδοξία & το κέρδος...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ**

   *Κλέβαν ιδέες, κλέβαν συνθήματα κλέβαν αγώνες...
   Τα συμφέροντα όμως πάντα θα τους ξεσκεπάζουν!

   **ΑΙΔΩς ΑΧΡΕΙΟΙ: Στη σημερινή εποχή της ηθικής κατάπτωσης, φτάσαμε να ενοχλούμαστε από τους χαρακτηρισμούς που μας απευθύνουν αντί των πράξεων που μια ξεφτιλισμένη νοοτροπία επιφέρει.
   Τουτέστιν [Λεξικό Τριανταφυλλίδη]
   αιδώς η [eδós] Ο γεν. αιδούς, αιτ. αιδώ (χωρίς πληθ.) : (λόγ.) 1α. το συναίσθημα της ντροπής που προέρχεται ιδίως από καταπάτηση των ηθικών ή κοινωνικών κανόνων: H νεολαία συχνά κατηγορείται για έλλειψη σεμνότητας και αιδούς. ~, Aργείοι, (ως επίπληξη για τους Έλληνες) ντροπή σας! β. (νομ.)Προσβολή της αιδούς κάποιου / της δημοσίας αιδούς, για εκτέλεση άσεμνης ή ακόλαστης πράξης….
   *** [Λεξικό Τριανταφυλλίδη]
   αχρείος -α -ο [axríos] Ε4 : εξαιρετικά βαρύς χαρακτηρισμός για άνθρωπο του οποίου η συμπεριφορά είναι αισχρή, ανήθικη, ανέντιμη: ~ χαρακτήρας. Aχρείο υποκείμενο. ~ συκοφάντης. || Aχρεία διαγωγή / πράξη / χειρονομία. ~ υπαινιγμός. Aχρεία ψέματα. || (ως ουσ.) ο αχρείος: Xάσου από μπροστά μου, αχρείε! || για ήπιο ψόγο: Δες τι ζημιά μου έκανε ο ~!
   [λόγ. < αρχ. ἀχρεῖος `άχρηστος, κατώτερος΄]

   *** ΤΣΟΓΛΑΝΙ=[Λεξικό Τριανταφυλλίδη] τσογλάνι το [tsoγláni] Ο44 : (λαϊκ.) νεαρός κακής διαγωγής• παλιόπαιδο, αλήτης. || (επέκτ.) και για άτομο ώριμης ηλικίας. τσογλανάκι το YΠΟKΟΡ. τσόγλανος ο MΕΓΕΘ άνθρωπος πάρα πολύ κακής διαγωγής• αληταράς. τσογλαναράς [τουρκ. iç oğlanι `νεαρός στην υπηρεσία του παλατιού΄ με αποβ. του αρχικού άτ. φων.• τσογλάν(ι) μεγεθ. -ος, -αράς]

   [Σημ Άλκη Σαββόπουλου ουσιαστικά οι Έλληνες στην εποχή της Τουρκοκρατίας που εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα - επιθυμίες του παλατιού Αναγάγοντας το λήμμα στην σημερινή εποχή: εννοούνται όσοι εξυπηρετούν ξένα προς την κοινωνία συμφέροντα!]
   Άλκης Σαββόπουλος

   Διαγραφή
 2. Φίλε μου, για την πραγματικά σουρεαλιστική κατηγορία του ... αντικομμουνισμού ιδιαίτερα, όρεξη να χεις και χρόνο να πατήσεις το ταμπελάκι "αντικομμουνισμός" εδώ και να δεις ό,τι αγαπά η ψυχή σου από "Αυγή", Left.gr και τα συναφή.Σε δυο χρονάκια και κάτι βάθος βέβαια μόνο, αλλά σχετικά συστηματικά.

  Όπως είπα, τους ξέρουμε πάρα πολύ καλά και σιγά-σιγά, αλλά σταθερά, τους μαθαίνουν περισσότεροι. Αυτό τους πονάει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή