Κυριακή, 16 Μαρτίου 2014

ΚΟ Κοζάνης ΚΚΕ: «Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε» η απάντηση στην πρόσκληση - πρόκληση Καρυπίδη για τη ΔΕΗ


Με ανακοίνωσή της η ΚΟ Κοζάνης του ΚΚΕ που υπογράφεται και από τους επικεφαλής των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ στη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, απαντά στην πρόσκληση του Θ. Καρυπίδη για σύσκεψη με θέμα τη «μικρή ΔΕΗ».

Υπό τον τίτλο «Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε» η ανακοίνωση αναφέρει:

«Πληροφορηθήκαμε μέσα από τα τοπικά ΜΜΕ ότι ο κ. Καρυπίδης υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, απευθύνει μια χωρίς "προαπαιτούμενα και προϋποθέσεις" πρόσκληση σε σύσκεψη σε "υποψήφιους και εν ενεργεία περιφερειάρχες, δημάρχους, βουλευτές και μαζικούς φορείς της Δυτικής Μακεδονίας να καθορίσουμε της στάση μας ενόψει τις επικείμενης κατάτμησης και στη συνέχεια πώλησης της Μικρής ΔΕΗ".


Υπενθυμίζουμε ότι πολλοί από τους παραπάνω έχουν καθορίσει εδώ και καιρό τη στάση τους απέναντι στο ζήτημα της Ενέργειας όπως και εσείς. Περιφερειάρχης, βουλευτές, δήμαρχοι, εργοδοτικοί κυβερνητικοί συνδικαλιστές, στήριξαν και στηρίζουν ποικιλοτρόπως την πολιτική της ΕΕ για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Έταζαν στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής "λαγούς με πετραχήλια", αειφόρο ανάπτυξη που θα έφερνε η στρατηγική της ανταγωνιστικότητας, με την οποία είστε σύμφωνος.

Δεν έχουμε καμία θέση σε συσκέψεις με τους βουλευτές που στηρίζουν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, δεν έχουμε καμία θέση μαζί με τους εκλεγμένους στην Τοπική Διοίκηση που έβαλαν πλάτη να καταστρατηγηθούν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στη Τοπική Διοίκηση, με αυτούς που υπέγραψαν σύμφωνα συνύπαρξης με τη ΔΕΗ, έστησαν δίκτυα ενεργειακών δήμων με σκοπό να περάσει η πολιτική της ΕΕ για την Ενέργεια, με δημάρχους που είναι οι ίδιοι εργολάβοι, απολύουν εργαζόμενους που απαιτούν τα δικαιώματα τους και σέρνουν στη δικαιοσύνη νέους εργαζόμενους που διεκδίκησαν τα δικαιώματα τους. Δεν έχουμε καμία θέση δίπλα στους εργοδοτικούς - κυβερνητικούς συνδικαλιστές που έβαλαν την υπογραφή τους στα πάντα, συνέβαλαν στο πλευρό της εργοδοσίας να περάσουν όλες οι αντεργατικές μεθοδεύσεις.

Το μόνο που θα πετύχαινε μια τέτοια σύσκεψη θα ήταν να αποτελέσει μια ακόμα φιέστα για να φιλοτεχνηθεί το «φιλολαϊκό» προφίλ του κάθε υποκριτή και μόνο αποπροσανατολιστικά μπορεί να λειτουργήσει.

Δεν μας προκαλεί εντύπωση όμως η άνεση του κ. Καρυπίδη να συμπορευτεί με όλους αυτούς μιας και έχει εκφράσει κατά καιρούς και συνεχίζει να εκφράζει παρόμοιες θέσεις για τα γενικότερα ζητήματα αλλά και αυτό της Ενέργειας. Η θέση του για την δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών στη Δυτική Μακεδονία, όπου θα επικρατεί ειδικό καθεστώς για τις επενδύσεις (χαμηλότερα μεροκάματα, μικρότερη φορολογία κ.α) αποδεικνύει ότι οι προτάσεις του κινούνται στην ίδια λογική της υπεράσπισης της κερδοφορίας των μονοπωλίων ενάντια στα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Αυτή την αντίληψη υπηρετεί και το πρόσφατο άρθρο του «οι κερδισμένοι και οι χαμένοι από τη ΔΕΗ» που στην ουσία ζητά φθηνό ρεύμα για τις βιομηχανίες που θα επενδύουν στη Δυτική Μακεδονία, χαϊδεύοντας ταυτόχρονα τα αυτιά των εργαζομένων, ζητώντας χαμηλότερα τιμολόγια για τους κατοίκους της περιοχής μας.

Με βάση τα παραπάνω δηλώνουμε ότι όχι μόνο δεν θα συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε τέτοια πρωτοβουλία, αλλά θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας το επόμενο διάστημα να αναδείξουμε στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής το ρόλο όσων συνέβαλαν στην αντιλαϊκή πολιτική αλλά και εκφράζουν αυτές τις θέσεις. Στις επικείμενες ευρωεκλογές, περιφερειακές και δημοτικές εκλογές όλους όσους κινούνται στα πλαίσια αυτής της πολιτικής του ευρωμονόδρομου και εκφράζουν θέσεις που στην ουσία είναι αντίθετες με τα λαϊκά συμφέροντα, ο λαός να τους καταδικάσει με την ψήφο του και να στηρίξει το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και τους υποψήφιους της Λαϊκής Συσπείρωσης».

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Δυτική Μακεδονία και συγκεκριμένα οι: υποψήφιος Περιφερειάρχης Βήττας Γιάννης, υποψήφια αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοζάνης Τσίγκα Εφη, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Φλώρινας Καρατζίδης Βασίλης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καστοριας Ζέγας Λεωνίδας, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Γρεβενών Τάτσιος Νίκος, υποψήφια δήμαρχος Κοζάνης Λαμπαδά Χάρις, υποψήφια δήμαρχος Εορδαίας Χόμπα Αντωνία, υποψήφια δήμαρχος Αμυνταίου Βογιατζή Μαρία, υποψήφια δήμαρχος Γρεβενών Ντάγκα Παναγιώτα, υποψήφια δήμαρχος Καστοριάς Χαραμοπούλου Βάσω, υποψήφιος δήμαρχος Σερβίων - Βελβενδού Γεωργακόπουλος Νίκος, υποψήφιος δήμαρχος Βόϊου Καραμπατζιάς Μιχάλης, υποψήφια δήμαρχος Φλώρινας Παπαναστασίου Βίκυ, υποψήφιος δήμαρχος Νεστορίου Τίγκας Γιώργος, υποψήφιος δήμαρχος Άργους Ορεστικού Μακρής Νίκος και υποψήφια δήμαρχος Δεσκάτης Τζιόλα Μαρία.

6 σχόλια:

 1. Παρεμπιπτόντως, στο σύνολο των υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Δυτική Μακεδονία (15), οι 7 είναι άντρες και οι 8 γυναίκες.

  Μήπως άλλοι έχουν το όνομα ως "φεμινιστές" και άλλη τη χάρη (και ουσία);

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έχει γίνει θέμα αρκετές φορές αυτό, χωρίς ποσοστώσεις, χωρίς κανένα ειδικό καθεστώς, το κκε εδώ και πολλά χρόνια έχει την πιο ισοροπημένη αντιπροσώπευση γυναικών στις τάξεις του. Οι κατ'επάγγελμα "φεμινιστές" του συριζα έχουν γράψει για αυτό το ζήτημα με τραγικές δικαιολογίες και συμπεράσματα για τα δικά τους χάλια, ενώ ταυτόχρονα ασκούν και κριτική στο κκε που "ναι μεν, αλλά, σεξισμός, ομοφοβία κτλ". Την υπόθεση με τον σκυλλάκο και το θέμα του γάμου την γνωρίζεις φαντάζομαι.

   Για τον Καρυπίδη τώρα, το ότι έχει τέτοιες θέσεις για τις δημόσιες επιχειρήσεις, τις ΕΟΖ κτλ έπρεπε να έχει προβληθεί περισσότερο, γιατί δεν θα το πει και κανείς άλλος. Το θέμα της "εικόνας" (χαριεντισμοί με κασιδιάρη κτλ) είναι μόνο η βιτρίνα, και μόνο αυτό είδαμε από συριζα και δορυφόρους στην φαρσοκωμωδία των "πιέσεων" που οδήγησαν στην αντιδημοκρατική ανάκληση του χρίσματος. Αλλά η ουσία είναι εδώ, που δίνει και περαιτέρω στοιχεία για τα άμεσα σχέδια της μελλοντικής "κυβέρνησης της αριστεράς".

   Ijon Tichy

   Διαγραφή
 2. ΜΠΡΑΒΟ! Να αγιάσει ο στόμας της ΚΟ Κοζάνης ΚΚΕ!
  Τώρα τους έπιασε η κωλοπιλάλα για να το "συζητήσουν". Τόσα χρόνια που ούρλιαζαν οι ΚΚΕδες ΔΕΗτζήδες, απ' την εποχή της "μετοχοποίησης" και παλαιότερα, δεν τους άκουγαν καθότι προέτρεπαν τους εργαζόμενους της ΔΕΗ να αγοράσουν μετοχές με "προνομιακούς όρους".
  Τωρα είναι αργά (υπό προϋποθέσεις) αγωνισταράδες μου GTP!
  Ουρτ, υποκριτές!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σόρι για την έλλειψη αναφορικών στο προηγούμενο σχόλιό μου, αλλά έγραφα υπό το κράτος αγανάκτησης. Καταλαβαίνετε ποιοι είναι οι ουρλιάζοντες και ποιοι οι GTP αγωνισταράδες.

   Διαγραφή
 3. Και αν βαλεις και τις ηλικιες Αντωνη ειναι ακομα πιο εντυπωσιακο. 4 ειναι κατω απο 30 (ο Βητας μολις 28 και Βογιατζη 27). Αλλοι κατω απο 40. Και ολοι εδω και χρονια γνωστοι στην κοινωνια για τους αγωνες τους σε μια δυσκολη περιοχη. Καλη δυναμη συντροφοι! Το αξιζετε!

  Φλωρινιωτης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Από μέηλ αναγνώστη του Πιτσιρίκου:
  "Αλλά σκέφτηκα, μετά -κατέχω κι εγώ λίγο από το «ελάττωμα» να μπορώ να σκέπτομαι-, αφού έχουν σκοπό να επαναπροσλάβουν τους εργαζόμενους του δημοσίου, που τώρα απολύονται, όταν βέβαια γίνουν κυβέρνηση, ΓΙΑΤΙ δεν υποστήριξαν την πρόσφατη τροπολογία του ΚΚΕ, που έθετε το ζήτημα: «να γυρίσουν στις δουλειές τους το σύνολο των εργαζομένων, που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και όσων απολυθούν στο πλαίσιο της κινητικότητας στο δημόσιο τομέα»;
  Ούτε καν τοποθετήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς «κάνοντας την πάπια».
  "

  Και όντως, έτσι είναι:
  "Όσο για στήριξη της τροπολογίας του ΚΚΕ για την εξασφάλιση μόνιμης σταθερής εργασίας με πλήρη δικαιώματα για όλους, ανεξαιρέτως, τους εργαζόμενους ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Μπάρκας σφύριζαν «κλέφτικα»! Όπως βέβαια έπραξαν και τα άλλα κόμματα. Με αυτό τον τρόπο «δικαίωσε» ο ΣΥΡΙΖΑ τον αγώνα των σχολικών φυλάκων στη Βουλή!!!"

  ΑπάντησηΔιαγραφή