Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014

Το Κοάν της ημέρας, κυπραίικη βερσιό


Αρχές επίλυσης του προβλήματος

Σε επίπεδο αρχών η λύση, κατά την άποψή μας, πρέπει να αναζητηθεί στα πλαίσια:

[...]
η) της απόκρουσης των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και των πάσης φύσεως ξένων εξαρτήσεων τόσο από ΗΠΑ και Ευρωπαική Ένωση όσο και από τη Ρωσία, [...]

συνεισφέρουμε με τις ακόλουθες προτάσεις που εδράζονται στις προαναφερθείσες αρχές:

α) [...] Καθορισμός πρακτικών και εφαρμόσιμων εγγυήσεων υπό την εποπτεία του ΟΗΕ και της Ευρωπαικής Ένωσης με μηχανισμό επιβολής συγκεκριμένων κυρώσεων που θα εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη απομάκρυνση των τουρκικών στρατευμάτων.

β) Κατάργηση του αναχρονιστικού και αποικιοκρατικού καθεστώτος των εγγυητριών δυνάμεων [...]


Για τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, αλλά και για το περιεχόμενο της συμφωνίας, ο Πορτογάλος Πρόεδρος της Κομισιόν [Μπαρόζο], θέτει κάποια ζητήματα. Από τη μια αναφέρει πως η συμφωνία στο Κυπριακό «πρέπει να είναι σύμφωνη με τις αρχές της Ε.Ε. και συμβατή με το ευρωπαϊκό κεκτημένο». Αμέσως μετά σημειώνει ότι «το ευρωπαϊκό κεκτημένο δεν πρέπει να εκληφθεί ως εμπόδιο για μια λύση».
-Ω μεγάλε Βούδα, τι πρέπει να επιδιώξουμε στη λύση του Κυπριακού;
-Να επιδιώξετε πάσει θυσία την απεμπλοκή του από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις ξένες εξαρτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
-Και πώς θα το πετύχουμε αυτό, μεγάλε Βούδα;
-Πρέπει να βάλετε την Ευρωπαϊκή Ένωση να εποπτεύει από θέση ισχύος τη λύση του Κυπριακού.
-Θα είναι δηλαδή η νέα "εγγυήτρια δύναμη";
-Ναι, θα είναι η εγγυήτρια δύναμη που θα βάλει τέλος στο αναχρονιστικό και αποικιοκρατικό καθεστώς των εγγυητριών δυνάμεων.
-Μεγάλε Βούδα, η πολυχρονεμένη Ευρωπαϊκή Ένωση θα μας δώσει λύση συμβατή με το ευρωπαϊκό κεκτημένο;
-Ναι, αλλά μόνο εφόσον το ευρωπαϊκό κεκτημένο δεν παρεμποδίζει τη λύση που θα σας δώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
-Και πώς θα μπορούσε να το παρεμποδίσει, μεγάλε Βούδα; Αν εφαρμοζόταν, για παράδειγμα, και για την Κύπρο το ευρωπαϊκό κεκτημένο;
-Ανόητε μοναχέ, η σκέψη σου κινείται στην επιφάνεια, σαν το βότσαλο στην επιφάνεια της λίμνης. Δεν υπάρχει κανένα ευρωπαϊκό κεκτημένο. Πανίβλακα, ξέχασες τι έγινε με τις τραπεζικές καταθέσεις; Ξέχασες ότι στο σχέδιο Ανάν η ΕΕ έλεγε "βρείτε τα εσείς και μεις θα τα θεσπίσουμε ως ευρωπαϊκό δίκαιο, σ' ό,τι μαλακία κι αν καταλήξετε;"
-Ω, μεγάλε Βούδα, φωτίστηκα. Πρόκειται για μια αντίφαση που την περιβάλλει ένα οξύμωρο και την θεμελιώνει ένα παράδοξο.
- Όχι, δεν υπάρχει ούτε αντίφαση, ούτε οξύμωρο, ούτε παράδοξο. Το Είναι είναι Ένα.
-Δεν καταλαβαίνω τίποτα!
-Είσαι έτοιμος να διαπραγματευτείς το Κυπριακό.

6 σχόλια:

 1. Πρέπει να μαστουρωσει κανεις για να τους παρακολουθεί.

  Άσχετο: αναρωτιόμουν γιατι δεν βλέπουμε τον Μάκη, στην τηλεόραση.
  Σήμερα μέσα σε 9:29 λεπτά όχι μόνο τα είπε όλα, όχι μόνο τους σάρωσε, κατόρθωσε ώθησε να επαναλάβει τη θέση του Κόμματος πέντε φορές με τέτοιο τροπο που να ειναι αδύνατον ακόμη και τα τούβλα να μη το κατανοήσουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Στην Κουμουνδούρου το LSD πάει σύννεφο. Είναι να τους λυπάσαι. Κάθε μέρα που περνά και δεν είναι κυβέρνηση οι άνθρωποι υποφέρουν. Έχουν πάρει γραμμή να βγαίνουν και να λένε ό,τι θέλουν.
  gorf

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Βρε μπας και οι συριζαιοι πασχουν απο αφασια wernicke και σπαταλαμε τσαμπα σαλιο?

  (Η Αφασία τύπου Wernicke ή αλλιώς Αισθητική χαρακτηρίζεται από ελλιπή ικανότητα του ασθενούς να καταλαβαίνει τη σημασία των λέξεων που παράγει. Παρατηρείται ταχεία εκφορά της γλώσσας με με παραφασίες( η χρησιμοποίηση αντί της σωστής μιας άλλης λέξης), νεολογισμούς( η χρήση λέξεων που δεν υπάρχουν καν). Μερικοί ασθενείς με Αφασία τύπου Wernicke μιλούν ακατάπαυστα, παρατηρείται η λεγόμενη 'γλωσσική σαλάτα', ενώ δεν δείχνουν να έχουν επίγνωση της διαταραχής επικοινωνίας. Η κατανόηση του λόγου είναι εντόνως επηρεασμένη)

  G.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο ΣΥΡΙΖΑ, αν θέλει να δώσει στον κόσμο την αίσθηση πως νομοτελειακά θα υπερισχύσουν οι απόψεις του και θα γίνει εξουσία, πρέπει να κάνει χρήση στην επίσημη προπαγάνδα του του σλόγκαν "οι ηλίθιοι είναι ανίκητοι".
  JLorX99

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μην εκπλαγείς αν βγάλουν σύνθημα προεκλογικά:

   "Η Φαντασία στην Εξουσία"


   Μάνος

   Διαγραφή
 5. http://www.enikos.gr/international/220047,Die_Linke:_Oxi_sth_diagrafh_toy_xreoys.html

  http://www.kathimerini.gr/757653/article/epikairothta/politikh/filia-pyra-se-tsipra-gia-tis-sxeseis-me-to-die-linke

  http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=15587:bassalos-die-linke-ellhniko-xreos&catid=72:dr-ekdilosis&Itemid=279

  Κοίτα να δεις κάτι πράγματα. Τσ τσ τσ... Πως θα αλλάξουμε ρότα στην ΕΕ έτσι ρε παιδιά? Ρε εμείς εδώ παλεύουμε για τη σωτηρία του Νότου και εσείς ξηγιέστε σκουλικιάρικα? Κάτσε να πάρω Δούρου στο τηλέφωνο να διαμαρτυρηθώ...
  Εν τω μεταξύ ο Βάσσαλος πέφτει από τα σύννεφα ακούγοντας τον επικεφαλής του τμήματος των οικονομικών πολιτικών του Die Linke να τάσσεται εναντίον του χαρακτηρισμού του ελληνικού χρέους ως απεχθές. Καλά τον Σταθάκη δεν τον είχε ακούσει ο Γιώργος και έπεσε από τα σύννεφα? Το δούλεμα πάει σύννεφο (έχει πολύ ενδιαφέρον πάντως το τι εννοεί ως διεθνισμό ο κ. Βάσσαλος. Κάτσε να πάω στο ιστολόγιό του να διαβάσω και να μορφωθώ ο βρωμοσταλίνας που δεν ξέρω τίποτα από διεθνισμό, αλλά μόνο από ανωτάτη χασαπική ένεκα Στάλιν....)

  ΑπάντησηΔιαγραφή