Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2014

Κοκτέιλ Μολότωφ #337

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αντικειμενική γελοιότητα. Είναι η μετάφραση στη σφαίρα της πολιτικής του zeitgeist μιας γελοίας κοινωνίας, με γελοίες φιλοδοξίες και όνειρα, γελοία παιδεία και γελοίο τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς. 

Το Ποτάμι εκφράζει απλώς την υποκειμενική γελοιότητα αυτών που το εμπνεύστηκαν και το δημιούργησαν. Δηλαδή, απλώς το γεγονός ότι είναι γελοίοι. Δεν υπάρχει ίχνος ιστορικής αναγκαιότητας σ' αυτή τη γελοιότητα. Απλώς συγκεντρώνονται μεγενθυμένες κάποιες από τις αδυναμίες της ανθρώπινης φύσης.

Η αποκάλυψη της αντικειμενικής γελοιότητας μιας κοινωνίας (ή και μιας διεθνούς κοινότητας) και των κυρίαρχων πολιτικών της εκφράσεων είναι κοινωνικό έργο, προετοιμασία σοβαρών ανθρώπων για σοβαρά καθήκοντα. Η ενασχόληση με γελοίους ανθρώπους χωρίς ιστορικό ρόλο είναι απλώς κουτσομπολιό.

5 σχόλια:

 1. "Η ενασχόληση με γελοίους ανθρώπους χωρίς ιστορικό ρόλο είναι απλώς κουτσομπολιό."
  Σωστό, αλλά πως να αποφύγεις την ενασχόληση με αυτούς τους γελοίους, όταν έχουν βάλει τα δυνατά τους τα ΜΜΕ, οι εταιρείες "δημοσκοπήσεων" και όλα οι παρατρεχάμενοι καραγκιόζηδες της αστικής εξουσίας, για να κρύψουν την γελοιότητα των γελοίων;
  Η παρακμή των αστών είναι που φέρνει στο προσκήνιο και τα τελευταία τους όπλα, τους φασίστες και τους γελοίους. Έτσι μπορεί να αποκτήσουν ρόλο και αυτοί που δεν έχουν, τα ποτάμια δηλαδή χωρίς πηγή, κοίτη και εκβολή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό: http://agkarra.com/%CF%87%CE%B9%CF%80%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CF%8E%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%AC%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5/
   bod

   Διαγραφή
 2. Γελοίοι, γλοιώδεις, γελωτοποιοί, γλιστεροί, γλιτσασμένοι, γλασώδεις, (ανα)γουλιαστικοί, (Μαυρο)γυαλούροι. Aντικειμενικά και υποκειμενικά. Και οι "δυο" τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η ενασχόληση με γελοίους ανθρώπους χωρίς ιστορικό ρόλο είναι απλώς κουτσομπολιό.

   Ναι, αλλά λίγο κράξιμο το τραβάει ο οργανισμός τους, για παράδειγμα "Άει να χαθείτε! Ανήλικα!"

   gdmn1973

   Διαγραφή
  2. Κράξιμο, βεβαιότατα. Όσο θέλετε.

   Διαγραφή