Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014

Όσοι παίρνει ο άνεμος: Διαγραφές, ανεξαρτητοποιήσεις και μετακινήσεις βουλευτών από τις εκλογές του 2012

Διαγραφές, ανεξαρτητοποιήσεις και μετακινήσεις βουλευτών από τις εκλογές του 2012:

Στην Βουλή που προήλθε από τις εκλογές του 2012 υπάρχουν επτά κόμματα: Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, οι ΑΝΕΛ, η ΔΗΜΑΡ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ. Σκέφτηκα ότι η παρακάτω εικόνα είναι αρκετά ενδεικτική για τη διαφορά ανάμεσα στα αστικά και τα μη αστικά κόμματα, όπως αυτή αποτυπώνεται στη διαφορά "ανήσυχων πνευμάτων" (με ανησυχία για την εξασφάλιση της εκλεξιμότητάς τους) και εργατικής πειθαρχίας, συσπείρωσης και ενότητας. Κι όμως, ο αστικός Τύπος έχει καταφέρει να κάνει τη λέξη "διαγραφή" συνώνυμη με τη λέξη "Περισσός." Είναι ένα ακόμα από τα πολλά αστικά θαύματα τούτο.

Νέα Δημοκρατία:


- Νίκος Νικολόπουλος. Διαγράφηκε από τη ΝΔ τον Αύγουστο του 2012 και ανεξαρτητοποιήθηκε. Εντάχθηκε στην Κ.Ο "Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές" τον Νοέμβριο του 2013.
- Νικόλαος Σταυρογιάννης. Διαγράφηκε από την ΝΔ τον Οκτώβριο του 2012. Εντάχθηκε στην Κ.Ο "Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές" τον Νοέμβριο του 2013.
- Γεώργιος Κασαπίδης. Διαγράφηκε από την ΝΔ τον Νοέμβριο του 2012. Εντάχθηκε στην Κ.Ο "Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές" τον Νοέμβριο του 2013.
- Θεόδωρος Σολδάτος. Διαγράφηκε από τη ΝΔ τον Νοέμβριο του 2012. Επανεντάχτηκε στην Κ.Ο της ΝΔ τον Ιούλιο του 2013.
- Βύρων Πολύδωρας. Διαγράφηκε από την Κ.Ο της ΝΔ τον Δεκέμβριο του 2013.

ΠΑΣΟΚ:

- Μίμης Ανδρουλάκης. Ανεξαρτητοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2012. Εντάχθηκε στην Κ.Ο "Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές" τον Νοέμβριο του 2013.
- Κώστας Σκανδαλίδης, Άντζελα Γκερέκου, Γιάννης Κουτσούκος, Μιχάλης Κασσής, Θεόδωρος Παραστατίδης, Μάρκος Μπόλαρης. Διαγράφηκαν τον Νοέμβριο του 2012. Οι τέσσερις πρώτοι επανεντάχθηκαν στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ τον Φεβρουάριο του 2013. Ο Παραστατίδης, μαζί με τους Λοβέρδο, Αηδόνη, Ανδρουλάκη, Βουδούρη, Μουτσινά, Νικολόπουλο, Κασαπίδη, Κουράκο, Μπόλαρη, και Σταυρογιάννη συγκροτούν νέα Κ.Ο με την ονομασία "Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές" τον Νοέμβριο του 2013.
- Ανδρέας Λοβέρδος. Διαγράφηκε από την Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ τον Δεκέμβριο του 2012 και ίδρυσε την ΡΙΚΣΣΥ (Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας). Εντάχθηκε στην Κ.Ο "Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές" τον Νοέμβριο του 2013.
- Χρήστος Αηδόνης. Ανεξαρτητοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2013. Τον Απρίλιο του 2013 γίνεται μέλος, μαζί με τον Ανδρέα Λοβέρδο, του κόμματος "Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα." Εντάχθηκε στην Κ.Ο "Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές" τον Νοέμβριο του 2013.
- Θεοδώρα Τζάκρη. Διαγράφηκε από την Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ τον Νοέμβριο του 2013.

ΔΗΜΑΡ:

- Ιωάννης Μιχελογιαννάκης. Ανεξαρτητοποιήθηκε απ΄τη ΔΗΜΑΡ τον Οκτώβριο του 2012 και προσχώρησε στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο του 2013.
- Οδυσσέας Βουδούρης. Διαγράφηκε από τη ΔΗΜΑΡ τον Ιανουάριο του 2013. Εντάχθηκε στην Κ.Ο "Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές" τον Νοέμβριο του 2013. Τώρα είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου του ΣΥΡΙΖΑ.
- Πάρις Μουτσινάς. Διαγράφηκε από τη ΔΗΜΑΡ τον Ιανουάριο του 2013. Εντάχθηκε στην Κ.Ο "Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές" τον Νοέμβριο του 2013.

ΑΝΕΛ:

- Ιωάννης Κουράκος. Ανεξαρτητοποιήθηκε από τους ΑΝΕΛ τον Δεκέμβριο του 2012. Μαζί με τον Νικόλαο Σταυρογιάννη (πρώην ΝΔ) ίδρυσαν τη ΝΕΑ ΜΕΡΑ (Νέα Μεταρρυθμιστική Ριζοσπαστική Ανασυγκρότηση). Εντάχθηκε στην Κ.Ο "Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές" τον Νοέμβριο του 2013.
- Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος. Ανεξαρτητοποιήθηκε από τους ΑΝΕΛ τον Δεκέμβριο του 2012. Εντάχθηκε στην Κ.Ο της ΝΔ τον Ιούλιο του 2013.
- Γιώργος Νταβρής. Διαγράφηκε από την Κ.Ο των ΑΝΕΛ τον Ιανουάριο του 2014 και προσχώρησε στην Κ.Ο "Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές" τον ίδιο μήνα.
- Ραχήλ Μακρή. Έκανε δήλωση ανεξαρτητοποίησης τον Δεκέμβριο του 2013, τελικά όμως δεν αποχώρησε απ' το κόμμα της.

ΣΥΡΙΖΑ:

- Πέτρος Τατσόπουλος. Ανεξαρτητοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2014. Προσχώρησε στην Κ.Ο των "Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών."

Χρυσή Αυγή:

- Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος. Ανεξαρτητοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2014.
- Στάθης Μπούκουρας. Διαγράφηκε από την Κ.Ο της Χ.Α τον Μάρτιο του 2014.

ΚΚΕ:

Δεν διαγράφηκε κανείς, δεν ανεξαρτητοποιήθηκε κανείς και δεν μετακινήθηκε κανείς.

12 σχόλια:

 1. Εάν έχω ξεχάσει κάποιο "ανήσυχο πνεύμα" παρακαλώ ενημερώστε με να το προσθέσω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να αφαιρέσεις. Η Ραχήλ Μακρή είχε προαναγγείλει την ανεξαρτητοποίησή της λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, αλλά δεν υλοποίησε την αναγγελία της,

   Οι δυνάμεις των ΚΟ εδώ:
   http://www.hellenicparliament.gr/Vouleftes/Ana-Koinovouleftiki-Omada/

   αλλά πρέπει να προσθέσεις στους ανεξάρτητους και τον φρεσκοδιαγραμμένο Μπούκουρα. Δηλαδή η ΧΑ έχει 16 και οι ανεξάρτητοι 13+4.

   Διαγραφή
 2. Να χαρώ εγώ δημοκρατικές διαδικασίες απο τους θιάσους που έχουν εγκαλέσει άπειρες φορές το ΚΚΕ για τις εσωκομματικές του διεργασίες.

  Oxy

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. τις 3 τελευταίες μέρες δυσκολεύομαι να μπω στο site απ τον chrome και με τον firefox μπήκα με την δευτερη προσπάθεια,σου εχουν αναφερει κι άλλοι κάτι παρόμοιο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κι εγώ έχω δυσκολίες, ειδικά τις τελευταίες μέρες, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά. Συμβαίνει πάντως και με άλλα blog στο blogspot. O chrome κάνει περισσότερα νάζια, μάλλον επειδή "συνεργάζεται στενά" με τη μηχανή αναζήτησης της google - σε βαθμό εξάρτησης, δηλαδή.

   gdmn1973

   Διαγραφή
  2. Με αφορμή το σχόλιο αυτό, Αντώνη ελπίζω να κρατάς τοπικό αρχείο στον υπολογιστή σου με τα κείμενα που ανεβάζεις. Το blogger ανήκει στη Google, θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να σε "κόψει" και να εξαφανίσει τα κείμενά σου ακόμα και χωρίς προειδοποίηση ή εξηγήσεις. Οι καιροί είναι πονηροί...

   Θα σου στείλω σύντομα ένα προσωπικό e-mail για το ζήτημα.

   Διαγραφή
  3. ακομη και το wordpress μπορει να το κανει αυτο, να "κοψει" καποιον, αλλα ειναι πιο δυσκολο, εγω θα συμβουλευα τον Αντωνη να κανει μεταφορα το μπλογκ αυτο εδω στο wordpress-γινεται ευκολα με ειδικο εργαλειο που διαθετει το wordpress-αν μπορεσει, η αληθεια ειναι οτι η Google "εξαφανιζει" χιλιαδες μπλογκ καθε μηνα-ειμαι παθων, 4 μου "εξαφανισε"-χωρις προειδοποιηση, αν και πιστευω οτι τουτο εδω λιγο κινδυνευει επειδη εχει "ιστορια" πισω του και μεγαλη επισκεψιμοτηατα.Παντως οντως οι καιροι ου μενετοι και για την μπλογκοσφαιρα...


   Ταξικος

   Διαγραφή
  4. Έχω φτιάξει back up στο wordpress, αλλά το σάιτ παραείναι μεγάλο για το κάνω import. Το wordpress επιτρέπει import μέχρι 13 MB, το LR είναι 209.5. Λογικά, θα πρέπει να περάσω σε κανονικό domain (.com) για να μπορέσω να κάνω import.

   Είναι έτσι;

   Προτάσεις για φτηνό (.com)?

   Διαγραφή
 4. Αντώνη να θυμίσω να προσθέσεις στη λίστα από επάνω και τον φασίστα Ν. Σιώη από Σέρρες, που είχε παρατηθεί από βουλευτής. Η περίπτωση του (μετά και τον διορισμό στη βουλή) είναι τόσο χοντρή που μου είναι πια αλησμόνητη .

  Φαμφάρας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τον Σιώη δεν τον έβαλα επειδή παραιτήθηκε και δεν παρέμεινε στη Βουλή. Ο κατάλογος αφορά διαγραφές, ανεξαρτητοποιήσεις και μετακινήσεις μόνο, όχι παραιτήσεις από το βουλευτικό αξίωμα -- που μπορεί να είναι και για αδιάφορους πολιτικά λόγους όπως λόγοι υγείας, πχ.

   Διαγραφή
 5. φρέσκο:

  Ανεξάρτητοι δύο βουλευτές των ΑΝΕΛ
  Την παραίτησή τους από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» ανακοίνωσαν η Χρυσούλα Γιαταγάνα και ο Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος. Πριν από λίγες μέρες, η Χρ. Γιαταγάνα είχε παραιτηθεί και από μέλος του εκτελεστικού γραφείου του κόμματος, διαμαρτυρόμενη για τη στήριξη που δίνουν οι ΑΝΕΛ στην υποψηφιότητα Τζιτζικώστα στην περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Ο Κ. Γιοβανόπουλος, ο οποίος εκτελούσε χρέη γραμματέα της ΚΟ του κόμματος, είχε αποστασιοποιηθεί από επιλογές της ηγεσίας του. Επειτα από την εξέλιξη αυτή, η κοινοβουλευτική δύναμη των ΑΝΕΛ μειώνεται στους 15 βουλευτές. Απ' την πλευρά τους, οι ΑΝΕΛ κάνουν λόγο για «αποστασία» και τους καλούν να παραδώσουν τις έδρες τους.
  http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7885202&textCriteriaClause=%2B%CE%92%CE%9F%CE%A5%CE%9B%CE%95%CE%A5%CE%A4%CE%95%CE%A3+%2B%CE%A4%CE%A9%CE%9D+%2B%CE%91%CE%9D%CE%95%CE%9B

  graf

  ΑπάντησηΔιαγραφή