Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

Lenin Reloaded, aka ένας καχύποπτος παλιάνθρωπος

Από την βρεφική ηλικία του ιστολόγου

Τι ωραία να κάνουν την Κόνιτσα πανελλαδικό "υπόδειγμα της υγειούς αντίδρασης των δημοκρατικών αριστερών δυνάμεων [ΠΑΣΟΡΙΖΑ] στον απαράδεκτο και ενδοτικό σεχταρισμό του ΚΚΕ, που δεν διστάζει να διαγράψει τα μέλη του για να μην ψηφίσουν ενωτικά τους αριστερούς υποψήφιους."

Για σκεφτείτε το λίγο.
Σχόλιο του καχύποπτου παλιανθρώπου Lenin Reloaded, 20 Φεβρουαρίου, 12:38 πμΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ, ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ!

(Πεμ. 20/2/2014 - 18:00)
Του ΣΩΤΗΡΗ ΜΑΛΑΜΟΥ*

Λυτοί και δεμένοι έχουν ξαμοληθεί και αντιπαλεύουν την προοπτική οικοδόμησης ενιαίου μετώπου το οποίο θα είναι ικανό να διεκδικήσει με αξιώσεις και να αποσπάσει από τα χέρια των δυνάμεων της συγκυβέρνησης και του μνημονίου, τη διοίκηση στο Δήμο Ιωαννιτών.

Δυνάμεις της αδράνειας, πρόσωπα φίλα προσκείμενα στη σημερινή Δημοτική αρχή, δημοσιογράφοι τοπικών και κεντρικών-Αθηναϊκών ΜΜΕ, αστικές πολιτικές δυνάμεις και συμφέροντα, όλοι αυτοί με διάφορους τρόπους προσπαθούν να αποτρέψουν τη διαφαινόμενη συμπόρευση πολιτικών δυνάμεων και αγωνιστών, κομμουνιστών, Αριστερών, σοσιαλδημοκρατών, αναρχοσυνδικαλιστών και ανένταχτων για τη διεκδίκηση της διοίκησης στο Δήμο.
[...]

Δημοσιογράφοι τοπικών αστικών ΜΜΕ διαδίδουν ανυπόστατες φήμες σχετικά με το ποιός θα υποστηριχτεί από τον ΣΥΡΙΖΑ για το Δήμο Ιωαννιτών και υιοθετούν άκριτα, χωρίς να τα διασταυρώσουν, αυθαίρετα δημοσιεύματα, όπως για παράδειγμα το δημοσίευμα της εφημερίδας «Νέοι Αγώνες» για δήθεν συμμετοχή του γράφοντος στη γραμματεία της παράταξης «Γιάννενα-πολίτες για την ανατροπή», πράγμα ανυπόστατο και ψευδές που σκοπό έχει να ενσπείρει διχόνοια και αμφιβολίες στις γραμμές μας και τη διάλυση της ΔΡΑΣΥ.

Άλλος δημοσιογράφος σε Αθηναϊκή εφημερίδα επιχείρησε να παρομοιάσει τυχόν στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον Σ. Σκοπούλη, με την περίπτωση…Καρυπίδη!

[...]

Η προοπτική να περάσει η διοίκηση του Δήμου στα χέρια των δυνάμεων που έχουν αναφορά στο μαζικό κίνημα, στην εργατική τάξη και στον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία, ταρακούνησε σύσσωμο το πολιτικό κατεστημένο. Και αυτό διότι, σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, δεν έχουν κανένα περιθώριο παρέκκλισης από τη μνημονιακή πολιτική η οποία αποτελεί για αυτούς μονόδρομο. Μια νέα διοίκηση με εργατική-λαϊκή αναφορά μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την πολιτική των μνημονίων, να την αμφισβητήσει στην πράξη και να μην την εφαρμόσει. Και να εφαρμόσει μια φιλολαϊκή πολιτική.

Αμφισβήτηση του μνημονίου στην πράξη σημαίνει ότι η δημοτική αρχή που θα εκλεγεί, στηριγμένη σε ένα μέτωπο των εργατικών δυνάμεων, δεν θα υπογράψει και δεν θα υλοποιήσει νέες απολύσεις, μειώσεις μισθών, κλείσιμο σχολείων και δομών, ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και κοινωνικών αγαθών, αύξηση της φορολόγησης για τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Αντιμνημονιακή δημοτική αρχή σημαίνει: Δήμαρχος και Δ.Σ επικεφαλής στον αγώνα του λαού για επιβίωση, για ψωμί, δουλειά, υγεία, πρόνοια, παιδεία, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης!

[...]

Συναισθανόμενοι την σοβαρότητα και την κρισιμότητα της κατάστασης που βιώνει ο λαός της περιοχής μας και ολόκληρης της χώρας, έχουμε την πολιτική και ηθική υποχρέωση, με πλήρη παρρησία και ανιδιοτέλεια, να συμβάλλουμε με όλες τις δυνάμεις για να μετουσιωθεί σε πράξη η διακηρυγμένη βούληση για την πιο μαζική ενωτική κοινωνική και πολιτική αγωνιστική συμπόρευση των δυνάμεων της αριστεράς, της ρήξης και της ανατροπής του εκμεταλλευτικού συστήματος και της μνημονιακής Δημοτικής Αρχής.

Το αγωνιστικό ενωτικό αυτό κάλεσμα απευθύνεται σε κάθε αγωνιστή, σε κάθε πολιτική συλλογικότητα με την οποία μαζί βαδίσαμε στους δρόμους του αγώνα, αλλά και σε κάθε πολιτική δύναμη που έχει εργατική-λαϊκή αναφορά, με την οποία αν και εκφράσαμε κοινές πολιτικές και ιδεολογικές θέσεις τόσο στους αγώνες όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, δεν έγινε δυνατή η ενωτική συμπόρευση μέχρι σήμερα.

Ο Σωτήρης Μαλάμος είναι μέλος της Γραμματείας της ΔΡΑΣΥ ( Δημοτική Ριζοσπαστική Αριστερή ΣΥσπείρωση)

5 σχόλια:

 1. Απαντήσεις
  1. ...στον νομό όπου υπάγεται ο Δήμος Κόνιτσας και η εκλογική στρατηγική της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ!!!

   Διαγραφή
  2. Αντιμνημονιακή δημοτική αρχή σημαίνει: Δήμαρχος και Δ.Σ επικεφαλής στον αγώνα του λαού για επιβίωση,
   μοιράζοντας οξυγόνο και νερό καθημερινά
   για ψωμί,
   θα ανοίξουμε δημοτικούς φούρνους στις γειτονιές σας
   δουλειά,
   θα βρείτε στην δημοτική βιομηχανία με εξαγωγικό χαρακτήρα βεβαίως - βεβαίως
   υγεία,
   θα έχετε ο καθένα σας με μία θέση στα δημοτικά νοσοκομεία
   πρόνοια,
   σημαίνει τα δημοτικά χρήματα να τα παίρνετε πριν τα χρειαστείτε
   παιδεία,
   θα αποκτήσετε με την επαναλειτουργία της Ζωσιμαίας σχολής σε δημοτική βάση γιατί η άλλη από τσιμέντο δεν άντεξε
   ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης
   θα δοθούν σε όλους μέσα σε κλουβιά δύο επί δύο ώστε να έχετε παρέα και κάποιον άλλο.

   Ψηφίστε μας - Ψηφίστε μας

   Απόστολος Δελαγραμμάτικας
   εξάδελφος του Απόστολου εκ Στυλίδας
   Γεννημένος να σας υπηρετώ και ταγμένος να μην σφάλλω
   Υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος Ιωαννίνων

   Διαγραφή
 2. Εμένα χώρα μου Κατατονία μάθει πως Δήμαρχος είναι αρχηγός περιοχής και άμα κάνει γκούστο κάνει πόλη του κουμμουνισμό. Άμα ντεν κάνει γκούστο ντεν κάνει κουμμουνισμό.

  Ντεν κσέρω δική σας χώρα αλλά γιατί Τριπρα ντεν ξαναπάει Δήμαρχος λύσει προβλήματα;
  Μήπως πάει Δήμαρχος Ευρώπη; Κάνει Ευρώπη κουμμουνισμό;

  Ντε Γκάμι Ετέ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πολύ καχύποπτος ρε Αντώνη! Πολύ καχύποπτος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή