Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2014

Βίος και πολιτεία του Στέλιου Κούλογλου

Η φαντασία στην εξουσία

Στο «Σχολιαστή» τ. 73 υπάρχει η σελίδα, «Συγγραφικά εγκλήματα» με τίτλο άρθρου του Αρίστου Γιαννόπουλου: «Οι καταπληκτικές συμπτώσεις».

Διαβάζουμε:

«Έπεσε πρόσφατα στα χέρια μου το βιβλίου του κ. Κούλογλου, με τίτλο «ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ». Τον συγγραφέα, βέβαια, τον ξέραμε από παλιά, τόσο παλιά που ίσως και ο ίδιος να μην θέλει να θυμάται. Δεν περιμέναμε όμως ότι διαβάζοντας το βιβλίο, θα καταλήγαμε πάλι στο ίδιο συμπέρασμα. Κι αυτό κάπου το ξέραμε. Ύστερα από πέντε ολόκληρα δευτερόλεπτα σκέψης καταλάβαμε: ήταν αντίγραφο του «ΦΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ»του Μανουέλ Μονταλμπάν. Ο Κούλογλου δεν μας είχε διαψεύσει στο θέμα του γούστου, είχε αντιγράψει ένα καλό βιβλίο. Φυσικά, το είχε προσαρμόσει στην ελληνική πραγματικότητα και του είχε κολλήσει ένας τέλος που ταίριαζε στο «ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΡΟΔΟΥ» παρά σε σύγχρονο αστυνομικό μυθιστόρημα…»


Και ο Αρίστος, αφού παραθέτει τις ομοιότητες και τα «πετσοκόμματα» καταλήγει:

«Τελικώς, εκείνο που πρέπει να παραδεχτούμε, είναι ότι υπάρχει κάποτε πιθανότητα, ο κ. Κούλογλου να αντιγράψει ακόμα και την Αγκάθα Κρίστι ή τον Σέρλοκ Χολμς και μετά να δηλώσει ότι «αυτός δεν έχει ανάγκη από τέτοια, αλλά τα είχε σχεδιάσει από πολύ παλιότερα».

Γι αυτό όσοι δεν έχετε κατοχυρώσει με κοπυράιτ τα βιβλία σας, προσέξτε: υπάρχει ένας κύριος που καραδοκεί: Τον λένε Στέλιο Κούλογλου».


Ελευθεροτυπία 22/2/1989

Απόσπασμα από την κριτική του Δημοσθένη Κούρτοβικ:

«Ο Καταλανός συγγραφέας Μανουέλ Βάθκεθ Μονταλμπάν έβαλε σε μεγάλους μπελάδες με τους κριτικούς τον κ. Στέλιο Κούλογλου, εξαιτίας της πεισματικής, ξεροκέφαλης και θρασύτατης άρνησής του να ομολογήσει ότι το μυθιστόρημά του «φόνος στην κεντρική επιτροπή» είναι προϊόν λογοκλοπής σε βάρος του κ. Κούλογλου. Γιατί είναι ηλίου φαεινότερον ότι το «Φόνος στην κεντρική επιτροπή» αποτελεί πιστή αντιγραφή, κεφάλαιο προς κεφάλαιο, σκηνή προς σκηνή, του βιβλίου του κ. Κούλογλου «Έγκλημα στο προεδρικό μέγαρο». Δεν μπορεί κανείς να διαβάσει τα δύο βιβλία χωρίς ν’ αγανακτήσει για το τερατώδες έγκλημα, όχι αυτό που περιγράφεται στις σελίδες τους, αλλά αυτό που είχε για θύμα του τον δόλιο (εννοούμε δυστυχή) Έλληνα συγγραφέα.

Το γεγονός ότι το βιβλίο του Μονταλμπάν γράφτηκε επτά χρόνια και κυκλοφορεί στα ελληνικά ενάμιση χρόνο πριν από το βιβλίο του Κούλογλου δεν έχει απολύτως καμιά σημασία. Ο διορατικός μελετητής δεν παρασύρεται από τέτοιες επιφανειακές λεπτομέρειες…»

«ΤΑ ΝΕΑ», 15 Μαΐου 1992

«Φάκελος λογοκλοπή»
Υπόθεση Κούλογλου

«ΟΛΑ άρχισαν από το πολιτικό περιοδικό μικρής κυκλοφορίας «Σχολιαστής» και αναπτύχθηκαν στην «Ελευθεροτυπία». Στο φύλλο της 22/2/1989 ο τότε κριτικός της Δημοσθένης Κούρτοβικ κατήγγειλε, αντιστρέφοντας ειρωνικά τους ρόλους, τον δημοσιογράφο Στέλιο Κούλογλου ότι το βιβλίο του «Έγκλημα στο προεδρικό μέγαρο» (ΝΕΑ ΣΥΝΟΡΑ) αποτελεί «πιστή αντιγραφή, κεφάλαιο προς κεφάλαιο, σκηνή προς σκηνή» του βιβλίου «Φόνος στην Κεντρική Επιτροπή» του διάσημου Ισπανού συγγραφέα Μανουέλ Μονταλμπάν, το οποίο είχε γραφτεί πριν επτά χρόνια και είχε κυκλοφορήσει στα ελληνικά (ΜΕΔΟΥΣΑ), μόλις ενάμιση χρόνο πριν (1987).

Οι κάποιες διαφορές π.χ. σχέδιο δολοφονίας του αρχηγού του κράτους στον Κούλογλου αντί του αρχηγού ενός παρακμασμένου κομμουνιστικού κόμματος (Μονταλμπάν), η αυτοκτονία του δράστη στον Κούλογλου, δολοφονία του δολοφόνου στον Μονταλμπάν, γλωσσικό ύφος κ.α. όχι μόνο είναι ασήμαντες κατά τον Κούρτοβικ αλλά ενισχύουν τα επιχειρήματά του ότι το βιβλίο του Κούλογλου υπογραμμίζει τη σχέση μιας «μετριότητας προς μια ανώτερη διάνοια».

Ο Στέλιος Κούλογλου δεν απάντησε, το θέμα ξεχάστηκε και τα δύο βιβλία πωλούνται κανονικά»

Καρφί χωρίς σύνορα

Η ιστορία εκδικείται ανελέητα

Κάποιος εδώ μέσα έγραψε πολύ ορθά ότι η ιστορία μας είναι ο καθρέφτης μας. Από πολύ παλιά, τότε που ο Κούλογλου «βαπτιζόταν» στην κολυμπήθρα της νεολαιίστικης ριζοσπαστικοποίησης, έδειξε τις «αριστερές» του «αξίες». Το «όνειδος», όπως γράφτηκε, για κάθε αριστερό αγωνιστή αποτέλεσε γι’ αυτόν τη «νέα αξία» της ανόδου!!!

Ας πάμε, λοιπόν, τρεις δεκαετίες πίσω, το 1977 την εποχή που ο κ. Κούλογλου ήταν φοιτητής της Φαρμακευτικής και μέλος του ΕΚΚΕ, για να δούμε πως κατέθετε οικειοθελώς πληροφορίες στην Ασφάλεια και τις δικαστικές αρχές, για τη δράση αναρχικών στα Εξάρχεια. Για κακή τύχη του η «εθελοντική» αυτή προσφορά, έχει καταγραφεί σε κρατικά έγγραφα όπως η δικογραφία τεσσάρων φοιτητών οι οποίοι κατέληξαν στην φυλακή, κατηγορούμενοι για σοβαρά κακουργήματα. Σήμερα οι ίδιοι, φτασμένοι επαγγελματίες, -άλλοι εκδότες, άλλοι πολιτευτές και επιστήμονες, ή απασχολούμενοι στον χώρο του Τύπου-, και γενικώς καθ όλα ευυπόληπτοι και πολιτικά ενεργοί πολίτες, θυμούνται εκείνες τις ημέρες και το ρόλο του Στέλιου Κούλογλου στην υπόθεσή τους.
Στο καρφί!

Τα γεγονότα

Στις 13 Σεπτεμβρίου 1977 στην οδό Βαλτετσίου 37, και κατά τις 9,30 με 10 το βράδυ ομάδα 30 περίπου αναρχικών, επιτίθεται με πέτρες και βόμβες μολότωφ στα γραφεία της Αντιιμπεριαλιστικής-Αντιφασιστικής-Σπουδαστικής-Παράταξης-Ελλάδας (ΑΑΣΠΕ) που πρόσκειτο στο ΕΚΚΕ.

Ο λόγος της επίθεσης όπως λένε σήμερα ορισμένοι εκ των συμμετεχόντων, ήταν ότι αφ ενός θεωρούσαν τους αριστεριστές ως «κρατικά» υποκινούμενους και αφ’ ετέρου υπήρχαν πολιτικά κίνητρα που είχαν να κάνουν με μία εκδήλωση που προετοίμαζαν οι αριστεριστές για τον Μάο Τσε Τούνγκ, γεγονός που για τους αναρχικούς αποτελούσε «κόκκινο πανί».

Την ώρα της επίθεσης ο Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος δήλωνε τότε υπεύθυνος του Κεντρικού Συμβουλίου της οργάνωσης, παρέα με άλλα άτομα κατευθυνόταν προς τα γραφεία της.

Στην οδό Στουρνάρη και Μπουμπουλίνας η παρέα των αριστεριστών έρχεται αντιμέτωπη με μία αντίπαλη ομάδα αναρχικών. Μόλις τους βλέπουν, οι αναρχικοί τους αναγνωρίζουν και ορμάνε για να τους χτυπήσουν. Ο Κούλογλου προλαβαίνει και το βάζει στα πόδια, ενώ οι σύντροφοί του Ν. Σαρίκας και Ν. Καραβαζάκης μένουν πίσω και δέχονται τον κύριο όγκο της επίθεσης. Καταφεύγουν όλοι μαζί στα γραφεία της ΑΑΣΠΕ, καθ οδόν όμως δέχονται κι άλλες επιθέσεις με γιαούρτια και πέτρες…

Μετά τα επεισόδια η αστυνομία με μία επιχείρηση σκούπα στο κέντρο της Αθήνας συλλαμβάνει πολλούς αναρχικούς και άλλους υπόπτους για την επίθεση. Η συνέχεια δόθηκε στα γραφεία της Ασφάλειας. Τα θύματα καταθέτουν μήνυση και δηλώνουν ότι επιθυμούν την τιμωρία όσων συμμετείχαν στα επεισόδια. Όλοι οι συλληφθέντες όμως αρνούνται την ενοχή τους.

Αυτά συνέβησαν στις 13 Σεπτεμβρίου 1977.

Μάρτυρες κατηγορίας ή χαφιέδες;

Αντίθετα με το ήθος και την πρακτική της τότε Αριστεράς, η οποία απέφευγε όπως ο διάβολος το λιβάνι κάθε συνεργασία με την αστυνομία και τις διωκτικές ή δικαστικές αρχές, ο εικοσιτετράχρονος Στέλιος Κούλογλου προσφέρεται να αναγνωρίσει τους ενόχους αν του δείξουν τους υπόπτους ή φωτογραφίες αναρχικών. Στην κατάθεσή του δίνει όλες τις λεπτομέρειας εκείνης της βραδιάς, μιλάει για επιθέσεις με βόμβες μολότωφ που έθεσαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές κλπ κλπ

Όμως αυτό δεν αρκούσε στον νεαρό Σ. Κούλογλου, ο οποίος εκείνη την εποχή είχε ήδη εκδηλώσει τον εμπαθή, όπως λέγεται, και μνησίκακο χαρακτήρα του.

Επανέρχεται στην Ασφάλεια δύο ημέρες αργότερα με μία συμπληρωματική κατάθεση, η οποία αποτελεί μνημείο προπέτειας και –σύμφωνα με το ήθος και την πρακτική της επαναστατικής αριστεράς- χαφιεδισμού.

Ενώ ο Κούλογλου ερωτάται από τους ασφαλίτες τι έχει να καταθέσει για τα επεισόδια της 13ης Σεπτεμβρίου 1977 στα γραφεία της ΑΑΣΠΕ και τον ξυλοδαρμό στην οδό Στουρνάρη, αυτός παραδέχεται ότι ΔΕΝ αναγνωρίζει ως δράστη της επίθεσης τον εικοσάχρονο φοιτητή ΧΓ, που έχει συλληφθεί ως ύποπτος. Αρχίζει όμως να καταθέτει οικειοθελώς πληροφορίες για την συμμετοχή του φοιτητή ΧΓ σε …ΑΛΛΑ, ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΑ επεισόδια σε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ σημείο του κέντρου των Αθηνών!!! Όπως λέει, ο φοιτητής κρατούσε πέτρες και ξύλα και είχε πρωτοστατήσει στις ταραχές κλπ κλπ.

Διευκρινίζουμε ότι ο Κούλογλου δεν κατέθεσε γι αυτά που τον ρώτησε η Ασφάλεια, όπως ίσως να έπραττε ένας συνήθης μάρτυρας, δηλ. σχετικά με την επίθεση που δέχθηκαν τα γραφεία της οργάνωσης, ή για την επίθεση εναντίον των φίλων του. Για όλα αυτά δηλώνει ότι δεν αναγνωρίζει τον ύποπτο ως δράστη. Καταγγέλλει όμως τον φοιτητή ΧΓ για άλλες αξιόποινες και κακουργηματικές πράξεις που είχαν διαπραχθεί μία ημέρα νωρίτερα στο Πολυτεχνείο!.

Υπογραμμίζεται ότι ο φοιτητής παρά την σκληρή μεταχείριση που του επιφύλαξαν στα κελιά της Ασφάλειας, εξακολουθούσε να αρνείται πεισματικά την συμμετοχή του σε παράνομες ενέργειες.

Ο Σ. Κούλογλου όμως δεν αρκείται στο ότι με την κατάθεσή του ο φοιτητής μπορεί να βρεθεί για πολλά χρόνια στην φυλακή, αλλά προσπαθεί να του κολλήσει και την ρετσινιά του …χαφιέ, ώστε να τον απομονώσει πολιτικά και από την ευρύτερη Αριστερά. Καταγγέλλει λοιπόν στην Ασφάλεια ότι ο δύστυχος φοιτητής είναι συνεργάτης της …Ασφάλειας και χαφιές των διωκτικών μηχανισμών, γιατί τον είδε λέει πριν τα επεισόδια «να συνομιλεί σε φιλικό τόνο» με τον οδηγό ενός …περιπολικού.

Τελικά ο εισαγγελέας απαγγέλλει πολύ σοβαρές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος σε τρεις φοιτητές: τον ΑΠ 22 ετών, τον ΜΠ 20 ετών, τον ΧΓ 21 ετών, και τον ΓΛ 22 ετών. Οι φοιτητές εγκλείστηκαν στην φυλακή μέχρι την δίκη τους και «ξέμπλεξαν» από αυτή την ιστορία μετά από πολλά χρόνια.

Σήμερα, οι πρωταγωνιστές αυτής της δικαστικής περιπέτειας περιγράφουν με πολύ μελανά χρώματα όσα συνέβησαν τότε: μιλάνε για «χαφιέδες και καταδότες», μιλάνε για «άσσους της παραπληροφόρησης», «προνομιακούς γνώστες της γραμματικής των εντυπώσεων» και «αδίστακτους καριερίστες».

Εννοούν άραγε τον κ. Σ. Κούλογλου; Το αφήνουμε στην κρίση σας…


Λεφτά αισθήματα

Το "υψηλό κόστος και η χαμηλή τηλεθέαση" προβάλλονται επισήμως ως οι λόγοι για τους οποίους κόπηκαν οι εκπομπές του Σ. Κούλογλου από την κρατική τηλεόραση.

Οι παροικούντες όμως, μιλάνε για έντονη δυσαρέσκεια που εκφράστηκε σε στενό κύκλο από τα πλέον επίσημα χείλη, μετά την προβολή ντοκιμαντέρ στην εκπομπή του ΣΚ στις 13 Μαρτίου 2008, όπου ο πρώην Πρόεδρος και νυν Πρωθυπουργός της Ρωσίας Β. Πούτιν παρουσιαζόταν με πολύ αρνητικό τρόπο (ως αδίστακτος, αχάριστος, απάνθρωπος, ανήθικος, πράκτορας κλπ). Αυτά τα κατήγγειλαν ανυπόληπτοι πρώην πράκτορες που είχαν αποσκιρτήσει σε χώρες της Δύσης και διάφοροι άλλοι.

Το ντοκιμαντέρ χαρακτηρίστηκε ως "προπαγανδιστικό" και κινούμενο στην νεο-ψυχροπολεμική γραμμή της Ουάσινγκτον (και ειδικά του Δημοκρατικού Κόμματος στις ΗΠΑ, με το οποίο ο ΣΚ φέρεται να έχει στενές σχέσεις). Και αυτά προβλήθηκαν από την ελληνική κρατική τηλεόραση.

Τελευταία ο ΣΚ είχε προγραμματίσει να ταξιδέψει στην Κίνα για να γυρίσει ένα ντοκυμανταίρ με τίτλο «από τον Μάο στους Ολυμπιακούς Αγώνες». Η ΕΡΤ απέφυγε να του παραχωρήσει τα δικαιολογητικά για να εξασφαλίσει δημοσιογραφική βίζα. Όπως ψιθυρίζεται πολλοί ανησύχησαν ότι το ντοκιμαντέρ ίσως να κινηθεί στο ίδιο προπαγανδιστικό ψυχροπολεμικό πνεύμα (ανθρώπινα δικαιώματα, Θιβέτ κλπ) και να δημιουργηθούν προβλήματα με το Πεκίνο ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων.

Δεν πρέπει να είναι τυχαίο ότι στην περασμένη εκπομπή του Λ. Λαζόπουλου προβλήθηκαν μεγάλα αποσπάσματα από το «περίεργο» ντοκιμαντέρ εναντίον του Πούτιν, μάλιστα σε αντιπαραβολή με όσα επαινετικά δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής για τον Πούτιν κατά την τελευταία συνάντησή τους. Μάλιστα ο Λάκης ζήτησε κάποιος να ξεκαθαρίσει τι είναι αλήθεια: αυτά που λέει ο Πρωθυπουργός ή αυτά που δείχνει το ντοκιμαντέρ. Ίσως τελικά ο Λάκης να έφαγε τον Κούλογλου…

Όπως και να έχει όμως, τα περί «υψηλού κόστους και χαμηλής τηλεθέασης» είναι αληθινά, αφού ο ίδιος ο Κούλογλου σε επιστολή που έστειλε στην ΕΡΤ παραδέχεται ότι το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα και η Θεματική Βραδιά είχαν τηλεθέαση 5% και 4% αντίστοιχα. Για το δε κόστος, όπως λέγεται ο ΣΚ λαμβάνει 500.000 ευρώ τον χρόνο για δύο εκπομπές με εξαιρετικά χαμηλή τηλεθέαση!!!

Εντύπωση προκαλεί ότι ο ίδιος στην ιστοσελίδα του παλαιότερα πρόβαλε άλλα νούμερα (μέσο όρο 10,8% για το 2003-04). Αν αυτό είναι αλήθεια τότε η εκπομπή του έχασε από τότε τους μισούς τηλεθεατές της.

Πάντως ο ΣΥΝ έβγαλε ανακοίνωση υπέρ του ΣΚ όπου μιλάει για "λογοκρισία". Βιάστηκε μάλλον ο ΣΥΝ για μία ακόμη φορά…


Εμείς προφητεύουμε ότι ο ΣΚ θα προσπαθήσει να προσληφθεί στο συγκρότημα Αλαφούζου (ΣΚΑΪ) όπου έχουν καταφύγει πολλοί εκσυγχρονιστές ομοϊδεάτες του.

Αφηρημάδα

Ο Κούλογλου της ΝΕΤ...

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, έδωσε στη δημοσιότητα το παρακάτω σχόλιο:

«Εκπομπή για το Πολυτεχνείο προβλήθηκε από τη ΝΕΤ, τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, επιμέλειας Στ. Κούλογλου. Ο κ. Στ. Κούλογλου, αν και φρόντισε να έχει στην εκπομπή του πολλά άτομα, που εκείνα τα χρόνια συμμετείχαν στον αντιδικτατορικό αγώνα και στα γεγονότα του Πολυτεχνείου, απέφυγε σκοπίμως, κατά πάγια τακτική του, να συμπεριλάβει και κομμουνιστές, που επίσης συμμετείχαν. Είναι φανερό, ότι τον κ. Κούλογλου ούτε η αντικειμενική και στοιχειωδώς δημοκρατική ευαισθησία τον διακρίνει, ούτε η πραγματική διάσταση των ιστορικών γεγονότων τον ενδιαφέρει. Και θεωρεί αρκετό, να παρουσιάσει τις απόψεις και τη μαρτυρία όλων, πλην του ΚΚΕ».

Τα συμπεράσματα όλα δικά σας...

Ριζοσπάστης


Στέλιος ο κομμουνιστοφάγος

Αντικομμουνιστική «ιστορία»
Tου
Μάκη ΜΑΪΛΗ


Αξίζει να αγωνίζεται η εργατική τάξη, η νεολαία, ο λαός, για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για τους ίδιους, για να έρθει ο σοσιαλισμός; Πήγαν χαμένες οι θυσίες τόσων και τόσων κομμουνιστριών και κομμουνιστών, όπου Γης; Εγιναν στο κυνήγι μιας ουτοπίας, μιας μεγάλης ουτοπίας; Σε αυτά τα ερωτήματα, στα οποία οι κομμουνιστές έχουν αβίαστα έτοιμη την απάντηση, και μαζί τους πολλοί τίμιοι άνθρωποι, που διατηρούν έστω και ψήγματα αξιοπρέπειας και αγωνιστικότητας και που γνωρίζουν καλά, ότι δίχως το κομμουνιστικό κίνημα η ανθρωπότητα θα βρισκόταν άγνωστο πού, σε αυτά, λοιπόν, τα ερωτήματα, η ΝΕΤ, γενικά η ΕΡΤ, και ο γνωστός και μη εξαιρετέος Στ. Κούλογλου, που, για να εξυπηρετήσει σαφείς σκοπιμότητες, αποφάσισε να γίνει και «ιστορικός», είναι προκλητικά κατηγορηματικοί. Δεν το συζητούν καν: Οχι, δεν αξίζει να αγωνίζεται κανείς! Οι θυσίες πήγαν χαμένες! Η καλύτερη κοινωνία ήταν απλώς μια ουτοπία! Η μεγάλη ουτοπία του 20ού αιώνα!!!...

Συμπέρασμα: Καθίστε στ' αυγά σας. Υποταχθείτε στον ιμπεριαλισμό, κι ας σας κάνει αλοιφή. Ο μόνος δρόμος είναι αυτός της «νέας τάξης»...

Και σε ό,τι αφορά τον Κούλογλου, θα λέγαμε, ο μόνος δρόμος είναι αυτός της κυβερνητικής πολιτικής - και όχι μόνο - που αναγνωρίζει και αμείβει καλά τους υπαλλήλους της, όπως τον κύριο Στ. Κούλογλου και όλους αυτούς, που άφησαν κάπου στο νεανικό παρελθόν τις «επαναστατικές» ανησυχίες τους, για να δουν τα πράγματα με κυνικό «ρεαλισμό» και να προσαρμοστούν ανάλογα! Οπως ο κύριος Κούλογλου... Ο οποίος ανέλαβε να «διαφωτίσει» το τηλεοπτικό κοινό, για την ιστορική διαδρομή του κομμουνιστικού κινήματος, με την εκπομπή του, σε έξι συνέχειες, «Κομμουνισμός, η μεγάλη ουτοπία του 20ού αιώνα»!

Κατ' αρχάς πρέπει να σημειωθεί και πάλι, ότι η ΕΡΤ δεν κάνει τον αντικομμουνισμό της μόνο με το «ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ», του Κούλογλου. Την ίδια δουλιά κάνει και η ΕΤ1, αλλά και ΕΤ-3, που, σε καθημερινή σχεδόν βάση, έχει αναλάβει την παρουσίαση γεγονότων της εποχής του ψυχρού πολέμου, όπου οι ΗΠΑ παρουσιάζονται ως ειρηνόφιλη δύναμη, σε αντίθεση με τη Σοβιετική Ενωση, και η CIA ως άγγελος φύλακας της ειρήνης, που αντιπαλεύει την... κακή Κα Γκε Μπε! Από ποιες υπηρεσίες προμηθεύεται η κρατική ΕΡΤ αυτά τα προβοκατόρικα; Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο υπουργός Τύπου είναι υπόλογοι και σ' αυτό.

Για να ευστοχήσει, ο Κούλογλου, δούλεψε με μαστοριά, τόσο σε εκείνα που έκανε, όσο και με εκείνα που φρόντισε να μην κάνει.

α) «Εντυσε» την εκπομπή με μια έντονη συναισθηματική φόρτιση και με ορισμένες αλήθειες, που ωστόσο δεν πήγαζαν απ' τον ίδιο, αλλά από κάποιες μαρτυρίες (Ελλη Παππά, Ζωή Νικηφορίδη, Τάκης Λαζαρίδης). Οι αναφορές τους ανέδειχναν την ηρωική στάση κομμουνιστών και κομμουνιστριών.

β) Ταυτόχρονα, όμως, δεν αντιμετώπισε αυτόν τον ηρωισμό ως αναπόσπαστο στοιχείο του ΚΚΕ, που διαπαιδαγώγησε αυτούς τους ήρωες (Μπελογιάννη, Νικηφορίδη κ.ά.). Οχι! Τους απέσπασε από το ΚΚΕ εντέχνως, τους αυτονόμησε, λες και μπορούσαν να γίνουν αυτό που έγιναν, δίχως το ΚΚΕ, και έκανε τη δουλιά του! Τέτοια ζητήματα, για τον Κούλογλου, είναι απλώς λεπτομέρειες, ή και ανύπαρκτα...

γ) Δημιουργώντας, ο Κούλογλου, ένα τέτοιο πλαίσιο, μπορούσε να «περνάει» καλύτερα τις ιστορίες βίας και αίματος, που συναντάει κανείς για τον Στάλιν σε όλα τα έντυπα και στα ντοκιμαντέρ των μυστικών υπηρεσιών, καθώς και στις «αντικειμενικές» ιστοριογραφίες των οπορτουνιστών και των παραιτημένων από την ταξική πάλη. Το ίδιο και για τον Ζαχαριάδη, που ταύτισαν το πρόσωπό του με ό,τι χειρότερο, για να πλήξουν το ΚΚΕ: Λαθολογία, αντιδημοκρατισμός, ανώμαλο εσωκομματικό καθεστώς, τυχοδιωκτισμός, σεχταρισμός, ακόμη και εγκληματικές προθέσεις...

δ) Κατά κανόνα, οι μαρτυρίες που επικαλέστηκε στις εκπομπές του, ο Κούλογλου, προέρχονται από αποστάτες (πρώην κομμουνιστές), που εδώ και πολλά χρόνια έχουν κάνει την παραμόρφωση της ιστορίας και την αβαθή ερμηνεία γεγονότων άλλοθι των ιδεολογικοπολιτικών επιλογών τους ενάντια στο ΚΚΕ. Αυτοί (ολόκληρος λόχος), περιδιάβηκαν με τον Κούλογλου τους δρόμους της αντικομμουνιστικής ιστορίας (Β. Νεφελούδης, Π. Δημητρίου, Λ. Τζεφρόνης, Λ. Κύρκος, Γρ. Φαράκος, Λ. Μαυροειδής, Π. Ανταίος, Φ. Λαζάρου. Μαζί τους ο Σεργκέι Χρουστσόφ και κάποιος Γάλλος ιστορικός... Κι από πίσω ο Γιάννης Μαρίνος της ΝΔ και του «Οικονομικού Ταχυδρόμου»! Αλλά και ο Τ. Λαζαρίδης, που όντως ξεκίνησε παλικάρι, αλλά κατέληξε φουκαράς...). Γνωστή η μεθοδολογία:

Για τους Κούλογλου, αξιόπιστοι μάρτυρες είναι τα ναυάγια της ταξικής πάλης. Οι συνεχίζοντες είναι ό,τι πιο αναξιόπιστο και παράδειγμα προς αποφυγήν!...

ε) Η προσπάθεια, που καταβάλλει το ΠΑΣΟΚ και τα κόμματα του «Κέντρου», να βγάλουν λάδι τις «κεντρώες» κυβερνήσεις, παρά τα αίσχη που διέπραξαν αυτές κατά του ΚΚΕ, βρίσκουν στα του Κούλογλου έναν ακόμα υποστηρικτή. Ετσι, με περισσό θράσος, αθωώνει τον Πλαστήρα, που ήταν ο πρωθυπουργός, όταν εκτελέστηκε ο Μπελογιάννης! «Ο Πλαστήρας δεν μπορούσε να κάνει τίποτα! Αλλοι αποφάσιζαν», δηλώνει ο Κούλογλου, προκαλώντας, αλλά και κάνοντας φανερό, τι είδους επιδιώξεις εξυπηρετεί.

Επαναλαμβάνει, δηλαδή, τη μόνιμη επωδό: Η σύγκρουση γινόταν ανάμεσα στη Δεξιά, που έπαιζε το παιχνίδι των ΗΠΑ, και στο ΚΚΕ, που έπαιζε το παιχνίδι της Μόσχας! Στη μέση των συμπληγάδων βρέθηκε ο λαός και αμέριμνοι αγνοί κομμουνιστές!... Ζήτω, λοιπόν, οι κυβερνήσεις του «Κέντρου», και ας πρωτοστάτησαν στον Εμφύλιο κατά του ΔΣΕ, κι ας έσφαξαν το λαό της Αθήνας το Δεκέμβρη του '44, κι ας άφησαν στα κάτεργα κομμουνιστές μέχρι το 1966, κι ας έβαλαν την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ, κι ας ψήφισαν «ιδιώνυμα» κατά του ΚΚΕ, κι ας... κι ας... κι ας...

Μεθοδολογία και πρωταγωνιστές...

Προτού δούμε τη συνολική αντικομμουνιστική μεθοδολογία, έχει σημασία να θυμηθούμε ορισμένα πράγματα, που αφορούν κάποιους απ' τους πρώην κομμουνιστές, που παρέλασαν από τις εκπομπές του Κούλογλου.

Ο Β. Νεφελούδης, όντας σήμερα πάνω από 90 χρόνων, θα έπρεπε να είχε συγκρατήσει, ότι ο αγωνιστής χαρακτηρίζεται πρωταρχικά από τη σεμνότητα που πρέπει να τον διακρίνει. Και η σεμνότητα πηγαίνει συνήθως μαζί με την αυτοκριτική. Ο ίδιος, ωστόσο, κάνει τον τιμητή των πάντων. Δεν άφησε τίποτε όρθιο στις εκπομπές του Κούλογλου. Θα ωφελούσε, αν, μαζί με τις όποιες απόψεις του, έλεγε στους τηλεθεατές, ότι από το 1948 μέχρι το 1955, τότε δηλαδή που τα εκτελεστικά αποσπάσματα και τα στρατοδικεία δούλευαν ασταμάτητα, αυτός είχε κρυφτεί σ΄' ένα σπίτι, επί εφτά ολόκληρα χρόνια! Δε βγήκε ποτέ απ' αυτό! Απείχε και από υποψία δράσης! Βγήκε, όταν η μεγάλη μπόρα είχε πια περάσει...

Ο Λ. Μαυροειδής υπερακόντισε κατά του Στάλιν και της προσωπολατρίας. Θα 'πρεπε, ωστόσο, να εξηγήσει, γιατί ο ίδιος έγραφε το 1950 για τον Δημητρώφ: «Κλείνει ένας χρόνος που πέθανε ο Γκ. Ντιμιτρόφ, ο γενικός γραμματέας του ΚΚ Βουλγαρίας, που καθοδηγείται από τη Μεγάλη Σοβιετική Ενωση και το κόμμα των Λένιν - Στάλιν». «Ο άξιος μαθητής του Λένιν, ο άξιος μαθητής και συνεργάτης του Στάλιν». «Ο Ντιμιτρόφ δε λύγισε ποτέ. Υστερα από τη Μεγάλη Οχτωβριανή Επανάσταση πείστηκε ακόμη πιο πολύ ότι οι βαλκανικοί λαοί μπορούν με τη βοήθεια της Σοβιετικής Ενωσης να χτίσουν μια λεύτερη και ειρηνική ζωή». «Με τη χαρακτηριστική σταλινική του σαφήνεια». «Με πατρική στοργή παρακολουθούσε, όχι μόνο τα ζητήματα της υλικής περίθαλψης των παιδιών μας, αλλά και της μόρφωσής τους». «Καταθέτοντας αντί για στεφάνι μπροστά στη σορό του ένα κλωνάρι από έλατο, που είχε φέρει η ελληνική αντιπροσωπεία απ' το Μεγάλο Γράμμο» (ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, Ιούλης 1950, σελ. 362-363-364-365).

Αυτά έγραφε τότε ο Λ. Μαυροειδής. Στην εκπομπή του Κούλογλου, ωστόσο, έβλεπε τα γραπτά του απ' την ανάποδη...

Ο Γρ. Φαράκος, πάλι στου Κούλογλου, καταφέρθηκε κατά της θέσης του ΚΚΕ, που καταδίκαζε (και καταδικάζει) τις «δηλώσεις μετανοίας»! «Είχε τα καλά της αυτή η θέση», είπε, «αλλά είχε και αρνητικά»! Θα έπρεπε, κατά τον Φαράκο, το ΚΚΕ να προτρέπει τους κρατούμενους κομμουνιστές να κάνουν δήλωση, «για να προσφέρουν στο κίνημα όντας ελεύθεροι, και όχι να θυσιάζονται»... Δηλαδή να μη θυσιάζονται τζάμπα και βερεσέ...

Ο ίδιος αποστάτησε από το ΚΚΕ, όντας ήδη σε γεροντική ηλικία. Μέχρι τότε, πριν από 10 χρόνια, δεν είχε αυτή την άποψη. `Η μήπως την είχε, αλλά δεν την έλεγε, για λόγους που μόνο ο ίδιος γνωρίζει;

Ο Λ. Κύρκος - αν και για Κύρκο ήταν συγκρατημένος - μαζί με τον Λ. Τζεφρόνη υπονόμευαν το ΚΚΕ περίπου μισό αιώνα. Αρα οι μαρτυρίες τους περιέχουν, τουλάχιστον, το στοιχείο της προκατάληψης.

Ο Π. Δημητρίου κατέκρινε στις εκπομπές του Κούλογλου αιχμηρά το ΚΚΕ ως εξαρτημένο από το ΚΚΣΕ και τον Ζαχαριάδη ως φερέφωνο του Στάλιν. Θα έπρεπε, όμως, να εξηγήσει, γιατί ο ίδιος είδε θετικά (και επιζήτησε) την παρέμβαση των έξι κομμάτων, για να γίνει η 6η Ολομέλεια της ΚΕ (1956) και να καθαιρεθεί ο Ζαχαριάδης;

Τι άλλο έκανε ο Κούλογλου στις εκπομπές του:

α) Εσβησε την τεράστια, κοσμοϊστορικής σημασίας, προσφορά του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος στους λαούς, σε αναλογία του ΚΚΕ για την Ελλάδα. Τίποτα το θετικό δε βρήκε, έστω και για τα μάτια των ταλαιπωρημένων τηλεθεατών. Τίποτα! Ακόμα και τη μεγάλη νίκη κατά του φασισμού, που η Σοβιετική Ενωση την πλήρωσε με είκοσι εκατομμύρια νεκρούς, με καταστροφή 1.500 πόλεων και 11.500, περίπου, χωριών, καθώς και με τεράστιες άλλες ζημιές στην οικονομία και στον πολιτισμό της, όλη αυτή την εποποιία, ο Κούλογλου την πέρασε με σκέτες, «ουδέτερες» αναφορές, και στα γρήγορα. Αλλα πράγματα τον ενδιέφεραν... Με τη συμβολή του κομμουνιστικού κινήματος, θα καθόταν να ασχοληθεί, στην υπόθεση των εργατικών και λαϊκών κατακτήσεων, στο γκρέμισμα της αποικιοκρατίας, στις επιστήμες και στην ειρήνη;

β) Και πολύ περισσότερο δεν αποπειράθηκε να εξηγήσει, το πώς έγινε δυνατή αυτή η εποποιία. Τη στιγμή, που ακόμα και αντικομμουνιστές αναγνωρίζουν, ότι στα 20 και κάτι χρόνια, που πέρασαν από την Οχτωβριανή Επανάσταση μέχρι το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, μόνο με αυτόν το δρόμο που ακολουθήθηκε (κολεκτιβοποίηση της γης και εκβιομηχάνιση), θα μπορούσε - όπως και μπόρεσε - η Σοβιετική Ενωση να ορθωθεί σε παγκόσμιο γίγαντα και να τσακίσει το φασισμό. Αλλά αυτόν τον ιστορικό άθλο τον πέτυχε, μόνο χάρη στο γεγονός ότι η εξουσία ήταν δικτατορία του προλεταριάτου και η οικονομία βρέθηκε στην καθοδήγηση του κεντρικού σχεδιασμού.

Αντίθετα, ο εν λόγω, διέπρεψε στη διαστρέβλωση. Το ακούσαμε και αυτό: Οτι τα γιγάντια έργα στη Σοβιετική Ενωση χτίστηκαν με τον ιδρώτα και με το αίμα των πολιτικών και ποινικών κρατουμένων! Τα εκατομμύρια των σταχανοβιτών, των συνειδητών ηρώων της σοσιαλιστικής εργασίας, εξαφανίστηκαν ως διά μαγείας... Ο ρόλος του μπολσεβίκικου κόμματος σ' αυτό το μεγαλούργημα, που όμοιό του δεν ξανάδε η ανθρωπότητα, επίσης. Εκείνο που κάλυψε τις εκπομπές του ήταν μια σπείρα δολοφόνων, που με επικεφαλής τον Στάλιν σκορπούσε το θάνατο και τον τρόμο!!

γ) Ο Κούλογλου αναφέρθηκε στο Β΄ παγκόσμιο και στον ψυχρό πόλεμο. Αλλά δεν είπε: Ποιοι τους προκάλεσαν; Τι έκανε η Σοβιετική Ενωση για να αποτρέψει τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο; Τι έκαναν η Σοβιετική Ενωση και σε συνέχεια οι χώρες της Λαϊκής Δημοκρατίας, για να αποτρέψουν τον ψυχρό πόλεμο; Κουβέντα γι' αυτά. Κάλυψε τον ιμπεριαλισμό και - στην καλύτερη περίπτωση - έριξε ευθύνες και στα δύο στρατόπεδα, μιλώντας για τον ψυχρό πόλεμο! Και τελικά, ποιος είχε δίκιο και ποια πλευρά είχε άδικο στην πάλη ανάμεσα στο σοσιαλισμό και στον καπιταλισμό, ανάμεσα στο ΚΚΕ και στα αστικά κόμματα; Το ρόλο των μεγάλων καπιταλιστικών δυνάμεων στον εμφύλιο πόλεμο της Ισπανίας, που πήραν το μέρος του Φράνκο, επίσης τον κάλυψε ο Κούλογλου!

«Ψιλά» γράμματα... Σου λέει, πόσοι νέοι και νέες γνωρίζουν σήμερα αυτά τα γεγονότα; Μπορούν, λοιπόν, να τους λένε ό,τι θέλουν... Μπορεί (έτσι πιστεύει), να εμφανίζεται «ουδέτερος», ενώ στην πραγματικότητα παίρνει το μέρος της μιας δύναμης, της ιμπεριαλιστικής... Ισως επειδή θυμήθηκε τη γραμμή του ΕΚΚΕ... που στρεφόταν «κατά των δύο υπερδυνάμεων»! Κι εκείνος και τόσοι άλλοι. Που, όμως, δεν εξηγούν: Αφού τότε ήταν και κατά της Σοβιετικής Ενωσης και κατά του καπιταλισμού, τώρα που η ΣΕ δεν υπάρχει, γιατί τάσσονται υπέρ του καπιταλισμού;

Χωρίς σύνορα να 'ναι...

Αντικομμουνισμός "χωρίς σύνορα"

Θα 'ταν περίεργο, η κρατική ΝΕΤ, η οποία εξελίσσεται σε αιχμή της αντιΚΚΕ προπαγάνδας, να περιοριστεί μόνο στην αξιοποίηση του Φαράκου και να μην στρέψει τα αντικομμουνιστικά της βέλη κατά της Οχτωβριανής Επανάστασης και της Κούβας.

Πολύ περισσότερο, που στο δημοσιογραφικό της δυναμικό προστέθηκε τελευταία ο γνωστός παλιός ΕΚΚΕτζής Κούλογλου, πρώην σύντροφος των νυν καθοδηγητών της ΝΕΤ, Τσουκάτου και Πανταγιά. Ετσι, έδεσε το επιτελείο της ΝΕΤ με τους πρώην "υπερεπαναστάτες".

Ο Στ. Κούλογλου, στις δύο εκπομπές του, "ρεπορτάζ χωρίς σύνορα", που βγήκαν στον "αέρα" στις 23 και 30 Οκτώβρη, αντίστοιχα, χρησιμοποιεί διαφορετικές ταχτικές, με τις οποίες, όμως, δεν καταφέρνει να κρύψει το στόχο του, που δεν είναι άλλος από την παραχάραξη της αλήθειας, τη συκοφάντηση της Οχτωβριανής Επανάστασης, του Φ. Κάστρο, του ΚΚ Κούβας, το χυδαίο αντικομμουνισμό.

Στην πρώτη, για την Οχτωβριανή Επανάσταση,ο Κούλογλου καλύπτει όλη την εκπομπή με ένα ντοκιμαντέρ που δείχνει την πραγματικότητα, σχετικά με την αθλιότητα στην οποία ζουν τα παιδιά της σημερινής Ρωσίας. Κάνει, όμως, την εξής λαθροχειρία. Ενώ το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε το διάστημα 1993 - '94, δηλαδή στη Ρωσία του Γιέλτσιν, ο Κούλογλου, όχι μόνο δεν αναφέρει το χρόνο γυρίσματος, αλλά στην πολύ σύντομη παρέμβασή του, που κάνει στην αρχή του ρεπορτάζ, έντεχνα πλασάρει στον τηλεθεατή ότι την ευθύνη για την κατάντια της σημερινής Ρωσίας την έχει η Οχτωβριανή Επανάσταση και ο σοσιαλισμός στην ΕΣΣΔ! "Αλλά ας δούμε πώς κατέληξε η Οκτωβριανή Επανάσταση", τονίζει στη σύντομη εισαγωγή του, προβάλλοντας στη συνέχεια το ντοκιμαντέρ της περιόδου του Γιέλτσιν...

Στο δεύτερο, για την Κούβα,"ρεπορτάζ χωρίς σύνορα", κινείται στο ρυθμό της CIA. Ο Κούλογλου ακολουθεί, στην ουσία, τη γνωστή προπαγανδιστική συνταγή παραποίησης της αλήθειας, που συχνά χρησιμοποιεί η αμερικανική αυτή υπηρεσία: "Για να περάσεις και να εμπεδώσεις στο κοινό 10 ψέματα, πρέπει να πεις και 1 - 2 αλήθειες".

Ο Κούλογλου, για να εξασφαλίσει κάποια αληθοφάνεια, αναφέρεται στο "εμπάργκο", στη διείσδυση του ξένου κεφαλαίου, λόγω των δυσκολιών της Κούβας, στις επιπτώσεις της διείσδυσης, παρουσιάζοντας δηλώσεις του Φ. Κάστρο από διάφορες ομιλίες. Ομως, στην προσπάθειά του να "αποδείξει" ότι ο Φιντέλ, το ΚΚ Κούβας δεν έχουν την υποστήριξη του κουβανέζικου λαού, στηρίζεται στις "μαρτυρίες" τριών (!) όλων και όλων προσώπων.Οι δύο είναι πόρνες και ο τρίτος είναι ο φυγάς αντικαθεστωτικός συγγραφέας Ντιάζ,επίσης πράκτορας της CIA και νοσταλγός του Μπατίστα!!

Τις "μαρτυρίες" των τριών αυτών προσώπων, οι οποίες καλύπτουν τα 3/4του συνολικού χρόνου της εκπομπής,τις βάζει "σφήνα" μετά από κάθε τοποθέτηση του Φιντέλ και, με τη βοήθεια του "μοντάζ", ο Κούλογλου πιστεύει ότι μακιγιάρισε τον αντικομμουνισμό του και απέδειξε την εναντίωση του λαού στο σοσιαλισμό.

Πρόκειται για "μαρτυρίες" του τύπου: "Επί Κάστρο, η κουβανική νεολαία από 14 - 16 ετών εκπορνεύεται στους ξένους όσο ποτέ άλλοτε", "η ανάπτυξη εκπαίδευσης στην Κούβα και η ίδρυση των περισσότερων σχολείων έγιναν επί Μπατίστα", "η βούληση του Κάστρο δεν είναι να βελτιώσει τη ζωή των Κουβανών, αλλά να πεθάνει στην εξουσία", "ο Κάστρο είναι αυταρχικός ηγέτης τύπου Φράνκο, Στάλιν" κλπ.

Αυτό, λοιπόν, είναι το "αντικειμενικό" ρεπορτάζ του κυρίου Κούλογλου. Συμπληρωμένο, βέβαια, και από την εμφάνιση του γνωστού και επίσημου πράκτορα της CIA Ροντρίγκες, ο οποίος δηλώνει ότι "με κάθε τρόπο πρέπει να δολοφονηθεί ο Κάστρο".

Αυτό σημαίνει "αντικομμουνισμός χωρίς σύνορα". Κατά τ' άλλα, η ΝΕΤ "εκσυγχρονίζεται"...
Ν. Κ.

10 σχόλια:

 1. Ο “γαλαντόμος” εργοδότης

  http://parallhlografos.wordpress.com/2011/08/07/%CE%BF-%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CF%84%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA-%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CE%BF%CF%85/

  http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/07/blog-post_18.html

  ***

  Σχετικά με το ρεπορτάζ του για το θάνατο της πρώτης συζύγου του Νίκου Γκάλη: http://e-globbing.blogspot.gr/2011/06/blog-post_856.html?showComment=1307366683401#c2853982935332971661
  Δυστυχώς στο μπλογκ που είχε πρωτοδημοσιευτεί, δεν φαίνεται να υπάρχει πλέον το θέμα.
  http://fvasileiou.wordpress.com/2008/11/02/kouloglou/

  ***
  Είναι κρίμα να λείπει η δiαφήμιση που έκανε για τη Lexus.
  http://theodosiou.files.wordpress.com/2007/11/lexus.jpg%3Fw%3D538

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Σχετικά με το ρεπορτάζ του για το θάνατο της πρώτης συζύγου του Νίκου Γκάλη"
   http://web.archive.org/web/20120306203649/http://fvasileiou.wordpress.com/2008/11/02/kouloglou/

   Τίποτα δεν σβήνει τελικά;

   Καταγραφέας

   Διαγραφή
 2. Τελικα αυτο το ΕΚΚΕ πρεπει να ηταν μεγαλο "εκτροφειο"...
  18χρονος πιτσιρικας τελειοφητος του Λυκειου εγγραφεται μαζι με συμμαθητη του αυτοβουλως στο ΕΚΚΕ καπου στα Νοτια Προαστια .Εντασσονται στα Κεντρικα γραφεια στον Πειραια καπου στην Τσαμαδου στον 5ο Οροφο .Πανω απο αυτους "παραρτημα" της Ασφαλειας Πειραιως (Πολ.Τμημ.) .Παιρνουν τα 'κοκκινα βιβλιαρακια " τους κι αρχιζουν δραση στο σχολειο ...(τους κανει εντυπωση -μια και ειναι απο Κομμουνιστικες οικογενειες και οι δυο- η ΑΝΤΙΚΚΕ ρητορικη των καθοδηγητων εξ αρχης ) .Τον Γραμματεα της Οργανωσης Πειραια τον γνωρισαν στην αρχη στην πρωτη "παρθενικη" εμφανιση και εκτοτε ηταν σε ..."δουλειες" .Δυο φορες ομως τον πετυχαν να κατεβαινει απο ..."πανω" !!!!! Την δευτερη τους ειπε οτι ανεβηκε για "καφεδακι" ...

  Ετσι αποφασισαν να κοψουν λασπη τα παλληκαρακια απ το ΕΚΚΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. λοιπόν να πω κι εγώ κάτι...Αντουάν σε φοβήθηκε το μάτι μου...αλίμονο σε όποιον σε "τσατίζει"...τον ξεβρακώνεις σε χρόνο ρεκόρ....(εδώ που τα λέμε ειδικά αυτός ο δημοσιοκάφρος δεν θέλει και πολλή προσπάθεια)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τον Κούλογλου τον παρακολουθώ καιρό. Έχω τουλάχιστον πενταπλάσιο υλικό για αυτόν από αυτό που ανέβηκε. Ας εξακολουθήσει να μου δίνει ευκαιρίες να το ανεβάζω.

   Διαγραφή
  2. Ειλικρινώς, αγνοούσα πολλά από τα παραπάνω, Αντώνη.

   @ blogsevikos Συμφωνώ με το σχόλιό σου :-)

   tom (the old tom)

   Διαγραφή
  3. Με κίνδυνο να γίνω γραφικός, δε σταματάω να λέω ότι έχουμε να κάνουμε με ΠΡΑΚΤΟΡΑ με τα όλα του. Δεν είναι απλά ένας καλοπληρωμένος αστός δημοσιογράφος με κάποιο "αριστερο"/"αγωνιστικό" παρελθόν.

   Διαγραφή
  4. Τι αγωνιστικό παρελθόν καλέ. Αφού χαφιές ήταν...

   JKL

   Διαγραφή
  5. Σωστά μιλάς, εννοούσα πως για 'μένα δεν είναι ΚΑΝ ένας καλοπληρωμένος κτλ. κτλ.

   Διαγραφή