Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014

Αυτό είναι αντισημιτισμός ή όχι; (Να μας πει ο Δημήτρης Ψαρράς!)

Υποτίμηση της σημασίας του Ολοκαυτώματος (απρεπείς συγκρίσεις της διώξης και καταστροφής των Εβραίων της Ευρώπης με πολύ διαφορετικής έντασης και φύσης γεγονότα οι οποίες φυσιολογικοποιούν έμμεσα την αντισημιτική βία):
Jerusalem Center for Public Affairs:  Λήμμα "Υποτίμηση της σημασίας του Ολοκαυτώματος" [Holocaust Trivialization]
Jewish Press: "Υποτιμώντας τη σημασία του Ολοκαυτώματος" [Trivializing the Holocaust]

Προς κρίση κείμενο:

Η περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη, ξεπέρασε τα όρια μιας προεκλογικής εκστρατείας για την αριστερά: για πρώτη φορά μετά από 3 χρόνια συστηματικής δυσφήμισης ενός λαού, δυσφήμιση που όμοια της μπορεί κανείς να βρει στην εκστρατεία εναντίον των Εβραίων την δεκαετία του ’30, η Ελλάδα προκάλεσε το θετικό ενδιαφέρον των διεθνών μέσων ενημέρωσης. Μιλώντας με πρωθυπουργούς και πολιτικούς, σε συνεντεύξεις τύπου και σε τηλεοπτικές εκπομπές, ο Α.Τσίπρας κατάφερε να πει αλήθειες για την κρίση, από την σωτηρία των ευρωπαϊκών τραπεζών που παρουσιάστηκε ως σωτηρία της Ελλάδας μέχρι τις ευθύνες της κυρίας Μέρκελ, που δεν είχε τολμήσει μέχρι τώρα να ξεστομίσει κανένας Ελληνας πρωθυπουργός.
TVXS (σάιτ που φιλοξενεί την αρθρογραφία του Δημήτρη Ψαρρά, περιλαμβανομένης της αρθρογραφίας του για τον αντισημιτισμό)

2 σχόλια:

 1. Οὐαὶ δὲ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι κατεσθίετε τὰς οἰκίας τῶν χηρῶν καὶ προφάσει μακρὰ προσευχόμενοι· διὰ τοῦτο λήψεσθε περισσότερον κρῖμα.

  Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι καθαρίζετε τὸ ἔξωθεν τοῦ ποτηρίου καὶ τῆς παροψίδος, ἔσωθεν δὲ γέμουσιν ἐξ ἁρπαγῆς καὶ ἀδικίας. Φαρισαῖε τυφλέ, καθάρισον πρῶτον τὸ ἐντὸς τοῦ ποτηρίου καὶ τῆς παροψίδος, ἵνα γένηται καὶ τὸ ἐκτὸς αὐτῶν καθαρόν. Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι παρομοιάζετε τάφοις κεκονιαμένοις, οἵτινες ἔξωθεν μὲν φαίνονται ὡραῖοι, ἔσωθεν δὲ γέμουσιν ὀστέων νεκρῶν καὶ πάσης ἀκαθαρσίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. http://solidarite-internationale-pcf.over-blog.net/article-le-parti-de-la-gauche-europeenne-pge-refuse-de-prendre-position-en-ukraine-c-est-deja-une-prise-122501534.html

  Σχόλια για τη θέση τού ΚΕΑ (και συνεπώς και ΣΥΡΙΖΑ) για Ουκρανία:

  Το ΚΕΑ θεωρεί ότι αιτία τής κρίσης είναι η άρνηση τής υπογραφής τής συμφωνίας συνεργασίας με την ΕΕ (άντε...)

  Υποστηρίζει ωστόσο την υπογραφή τής προτεινόμενης σύναψης συμφωνίας σύνδεσης με την ΕΕ «μόνο εφόσον αυτή δεν θα περιορίζεται σε επέκταση των αγορών μη συνοδευόμενη από κάποια βάση συνεργασίας» (ανάλυση λόγου κανείς;)

  Τρίτον, και καλύτερον, για τους ΚΕΑτες η εμφάνιση και δράση των φασιστικών ομάδων οφείλεται στην όξυνση τής κρατικής καταστολής («όταν σε βαράν, γίνεσαι φασίστας»· εδώ χρειαζόμαστε ψυχίατρο-ψυχαναλυτή, όχι γλωσσολόγο...)

  -----
  Τελευταίο, το απαντητικό σχόλιο στη θέση τού ΚΕΑ χαρακτηρίζει τα γεγονότα «απόπειρα φασιστικού πραξικοπήματος».

  ΑπάντησηΔιαγραφή