Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014

Κύπρος: Η χώρα ξανακηρύσσεται σε "κατάσταση έκτακτης ανάγκης"...


Μέτωπο υπαριθμόν δύο λοιπόν, όπου είπαμε πως τα πράγματα --τουτέστιν, τα ιμπεριαλιστικά σχέδια λεηλασίας και βίας-- έχουν "ωριμάσει":

Ο κύριος που θα ... λύσει το Κυπριακό, ο σημερινός εκπρόσωπος των δυνάμεων "της σταθερότητας και της ασφάλειας" τρομοκρατεί τους πολίτες της χώρας με "κατάσταση έκτακτης ανάγκης", σε μια μικρή υπενθύμιση του περσινού ευρω-blitzkrieg και μια μικρή πρόβα για το τι θα επακολουθήσει όταν δεν ακούνε αυτούς που ξέρουν:


Μετά την καταψήφιση του κρίσιμου νομοσχεδίου για τις ιδιωτικοποιήσεις, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τον Υπουργό Οικονομικών στο Προεδρικό, ενώ η χώρα φαίνεται να έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς με αυτά τα δεδομένα είναι αμφίβολο το κατά πόσον το κράτος θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις οικονομικές του ανάγκες τον επόμενο μήνα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κράτος δεν μπορεί να καλύψει τους μισθούς του επόμενου μήνα.


Επιπλέον, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ έχει στα χέρια του γραπτή επιστολή της τρόικας, την οποία του μεταβίβασε ο ΥΠΟΙΚ και σύμφωνα με την οποία, η τρόικα δεν αποδέχεται τις τροπολογίες του ΔΗΚΟ.

Η βουλευτής του ΔΗΚΟ Αθηνά Κυριακίδου, είπε επ΄αυτού ότι υπήρξε στη συνέχεια τοπολογία επί της τροπολογίας η οποία έγινε αποδεχτή από την τρόικα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ολομέλεια της Βουλής καταψήφισε το επίμαχο νομοσχέδιο, με 25 ψήφους υπέρ, 25 εναντίον και πέντε αποχές.

Το θέμα στο Υπουργικό της Παρασκευής

Σε ανακοίνωσή του, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Χρίστος Στυλιανίδης αναφέρει ότι κατά την αυριανή έκτακτη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου το Σώμα θα εξετάσει την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μετά τη ψηφοφορία στη Βουλή και την απόρριψη του Νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις.

«Απώτερος στόχος είναι να ανατραπούν δυσάρεστες εξελίξεις και να διατηρηθεί η πορεία οικονομικής ανάκαμψης και σταθεροποίησης της χώρας», τονίζει ο Εκπρόσωπος.

- See more at: http://www.sigmalive.com/news/politics/105000#sthash.1dUITdzQ.dpuf


Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιείται στο Προεδρικό Μέγαρο υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη με τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Χρήστο Στυλιανίδη.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται μετά την "αιφνιδιαστική" -όπως εξελίχθηκε- απόρριψη του κυβερνητικού νομοσχεδίου περί αποκρατικοποιήσεων, του οποίου η ψήφιση σε νόμο αποτελεί προϋπόθεση για τη συνέχιση της χρηματοδότησης της Δημοκρατίας σύμφωνα με τους όρους του Μνημονίου. Η ψήφιση πρέπει να συντελεσθεί το αργότερο μέχρι την 4η Μαρτίου 2014.
Sigma Live


Το Υπουργικό Συμβούλιο θα εξετάσει κατά την έκτακτη συνεδρία του (Παρασκευή, 28 Φεβρουρίου) την κατάσταση μετά την απόρριψη του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις από τη Βουλή, σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Χρήστου Στυλιανίδη.

Οπως αναφέρει ο κ. Στυλιανίδης, κατά την έκτακτη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου το Σώμα θα εξετάσει την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μετά τη ψηφοφορία στη Βουλή και την απόρριψη του Νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις.

“Απώτερος στόχος”, σημειώνει, “είναι να ανατραπούν δυσάρεστες εξελίξεις και να διατηρηθεί η πορεία οικονομικής ανάκαμψης και σταθεροποίησης της χώρας”.

24 σχόλια:

 1. Αν δεν κινδυνεύαμε άμεσα εδώ θα άρχιζα να βαριέμαι με το πόσο θανάσιμα προβλέψιμα έχουν γίνει όλα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οι υπολογισμοί είναι ότι είμαστε οι ακριβώς επόμενοι μετά από Ουκρανία.

  Για να δούμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. τι εννοείς θανασιμα προβλέψιμα; τι εννοείς οι επόενοι από Ουκρανία; τι θα γινει στην Κύπρο; δεν καταλαβαίνω

  land down under the bridge

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. πάω να διαβασω

  land down under the bridge

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Είναι linked στην ανάρτηση. Πρώτη σειρά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ότι μαλακία σερβίρει η επικοινωνική προπαγάνδα του δησυ έννεν ανάγκη να αναπαράγεται άκριτα
  κυπραίος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κυπραίε, μάθε ανάγνωση και ξανακόπιασε αργότερα:

   "Ο κύριος που θα ... λύσει το Κυπριακό, ο σημερινός εκπρόσωπος των δυνάμεων "της σταθερότητας και της ασφάλειας" τρομοκρατεί τους πολίτες της χώρας με "κατάσταση έκτακτης ανάγκης", σε μια μικρή υπενθύμιση του περσινού ευρω-blitzkrieg και μια μικρή πρόβα για το τι θα επακολουθήσει όταν δεν ακούνε αυτούς που ξέρουν."

   Διαγραφή
 7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Αν είσαι ο "Κυπραίος" είσαι πολύ κακό παιδί, γιατί αντί να πας να μάθεις ανάγνωση, αναλώνεσαι στις εξυπνάδες. Παραβλέποντας, ως κλασικός έξυπνος, ότι η φράση με ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ είναι με εισαγωικά στον τίτλο και στο κείμενο. Και ως ακόμα εξυπνότερος, ότι οι απειλές της ΕΕ δεν είναι ρητορικές, πραγματοποιούνται. Προφανώς ζούσες σε άλλη χώρα την άνοιξη του 2013.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ούτε φαίνεται να θυμάσαι πόσο πήρε για να γίνει το προηγούμενο "περήφανο όχι" "ναι" --πρόβα ιδιαίτερα χρήσιμη και για το μέλλον, βεβαίως. Διότι το παν είναι να μάθεις να ξαναπροφέρεις τα "όχι" ως "ναι!!!!"

   Και μαθαίνεις. Η ΕΕ είναι καλή δασκάλα.

   Διαγραφή
  2. Μπράβο στους εργαζόμενους για τον αγώνα που έδωσαν.Τα μάτια τους ανοιχτά τώρα. Να μάθουν γρήγορα τι (δεν) μπορούν να περιμένουν απ' το αστικό κοινοβούλιο. Χρόνος πολύς δεν υπάρχει, η θέση τους είναι δεινή. Μα ο αγώνας πρέπει να δοθεί.

   Διαγραφή
 9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είσαι πολύ ερασιτέχνης μάνα μου. Θέλεις ψήσιμο ακόμα ως τρολούιν.

   Διαγραφή
  2. Διαγράφηκαν τα ανυπόγραφα σχόλια.

   Διαγραφή
 10. Δεν είμαι απο Κύπρο οπότε αυτό που θα εκφράσω πιο πολύ ερώτημα θα ναι παρά εκτίμηση. Για να γίνει η Κύπρος δεύτερη Ουκρανία θα πρέπει να υπάρχουν δύο σφόδρα αντιμαχόμενες πλευρές. Στην Ουκρανία π.χ υπάρχουν Ρώσοι και Ρωσόφιλοι και απο την άλλη Γερμανοπολωνοί και δυτικόφιλοι με φασίστες εκατέρωθεν( αναφέρομαι στη κυρίαρχη αφήγηση χωρίς να βάζω τα συμφέροντα που παίζονται ). Στη Κύπρο ποιές θα είναι αυτές οι πλευρές; Ελληνοκύπριοι Τουρκοκύπριοι δεν νομίζω γιατί αν και υπάρχει κρίση στη Τουρκία δεν νομίζω να την εξυπηρετεί σχέδιο 'οξυνσης τέτοιου είδους στη προκειμένη περίπτωση. Δεν θα πρέπει να υπάρχει δυναμομένος φασίστικός σκύλος για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα που ανέφερες στα ΄''τρία μέτωπα΄΄ ; Το ΕΛΑΜ είναι αδύναμο (ακόμα) και μπορεί να υπάρχουν κάποιες φασίζουσες αντιλήψεις στον κόσμο ακόμα και σε ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ μου φαίνονται ακόμα ανώριμες οι υποκειμενικές και οι αντικειμενικές συνθήκες για να θεριέψει ο φασιστικός αγριόσκυλος.
  Αυτά διόρθωσε με όπου κάνω λάθος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ασφαλώς, οι Ε/Κ και οι Τ/Κ είναι κοινότητες που πιστεύω πως θα μπορούσαν να ζήσουν ειρηνικά, και η κατάσταση έχει βελτιωθεί από το 2003 που άνοιξαν τα σύνορα.

   Ωστόσο, δεν χρειάζονται πολλά για να ωθηθούν στην αμοιβαία καχυποψία και το μίσος αν ορισμένα ακροδεξιά στοιχεία σε συνεργασία με πρακτοράκια αρχίσουν τις προβοκατόρικες επιθέσεις. Επίσης, η Τουρκία έχει καταστήσει σαφέστατο ότι δεν πρόκειται να μείνει έξω απ'το φυσ. αέριο. Αν στο δημοψήφισμα για "λύση" βγει "όχι", έχει πολλούς τρόπους να πιέσει, περιλαμβανομένων στρατιωτικών απειλών. Εκεί θα αρχίσει η κατάσταση να ξεφεύγει στην Ελλάδα με την ελληνική φασιστική ακροδεξιά, κλπ. Αν δεν γίνει τίποτε απ'αυτά και "ρολάρει" η λύση που θέλουν οι ΗΠΑ και η ΕΕ, η Κύπρος θα μεταβληθεί σε πολεμικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ στη Συρία, οπότε πάλι θα εμπλακεί σε πόλεμο εναντίον Ισλαμικής χώρας, στο πλευρό διαφόρων Ισλαμιστών εξτρεμιστών, κλπ.

   Διαγραφή
 11. Αν ρολάρει η λύση Ε.Ε .ΗΠΑ είναι βέβαιο οτι θα υπάρξουν οξυμένες μεν εντάσεις μεταξύ Ε/Κ και Τ/Κ αλλά μάλλον ελεγχόμενες δε .
  Η ψευτολύση δεν θα οδηγήσει σε διχοτόμηση; Δεν θα βάζουν έτσι και την Τουρκία στο παιχνίδι του φυσικού αερίου χωρίς (σχεδόν) να χυθεί αίμα ; Απλά αυτό το βλέπω αρκετά μεσοπρόθεσμα βάθος 3 ετών ενώ περιμένω πιο ραγδαίες εξελίξεις στο Ελλαδιστάν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. 1-5 χρόνια έχω βάλει υποθεσιακό ορίζοντα για μπαμ-μπουμ. Ξέροντας ότι αν αρχίσει, οπωσδήποτε θα εμπλακεί και η Ελλάδα βέβαια. Δεν αναμένω μπαμ-μπουμ που δεν συνδέει τις δύο χώρες.

   Διαγραφή
  2. Το κεντρικό ζητούμενο για την ελληνική αστική τάξη είναι να διασφαλίσει αρκετά απ' το Φ.Α ώστε να μην μείνει εντελώς πίσω απ' την Τουρκική, απ' την οποία έχει χάσει πολύ συγκριτικό έδαφος με την κρίση. Διότι η ΕΑΤ είναι το νούμερο δύο βιολί στην περιοχή αλλά υπάρχει και το Ισραήλ,και άλλες φιλόδοξες ΑΤ. Αλλά η ΤΑΤ δεν είναι πιο γαλαντόμα από άλλες ΑΤ, οπότε τα πράγματα μεταξύ των δύο δεν φαίνονται να μπορούν για πολύ ακόμα να αποφεύγουν τη σύγκρουση με επίκεντρο την Κύπρο και το Φ.Α.

   Τους δε Αμερικάνους, όταν θα έχουν κάνει τη δουλειά τους, και την ΕΕ, όταν θα έχει κάνει τη δική της, αυτό θα τους νοιάξει όσο τους ένοιαξε το 1974.

   Διαγραφή
 12. Φρέσκα...http://www.902.gr/eidisi/diethni/38396/kypros-paraitithike-syssomo-ypoyrgiko-symvoylio
  Μάλλον προβλέψιμα νέα

  ΑπάντησηΔιαγραφή