Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014

Ν. Βούτσης προς ΝΔ: Μεθοδεύετε την θέση εκτός νόμου της Χρυσής Αυγής


Μια δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση ήταν η αφορμή για να γίνει το "μάλε βράσε" στην Βουλή και είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει και αντιδράσεις.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ κατηγόρησε την Κυβέρνηση για μεθόδευση να θέσει τη Χρυσή Αυγή εκτός νόμου και για κλείσιμο του ματιού στην άκρα δεξιά.

Το σκηνικό έντασης ξεκίνησε με αφορμή μία δήλωση του γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση πως η Κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που στερεί το δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες «κλείνει το μάτι προς την άκρα Δεξιά και προς την εκλογική πελατεία της Χρυσής Αυγής» και ότι πρόκειται για «μεθόδευση για να τεθεί εκτός νόμου αυτό το κόμμα».

27 σχόλια:

 1. Εδώ τι να γράψουμε;

  Το G3, πού είναι το G3?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Επανάληψη η μητέρα της μάθησης όπως θα έλεγες κι εσύ Αντώνη:
  Αυτή η οργάνωση είναι εγκληματική ΕΠΕΙΔΗ είναι ναζιστική.Να τελειώνουμε!
  (σημ. 1.Την πάσα εκμεταλλεύτηκε ο βουλευτής της χ.α δεόντως.Αυτά τα ωραία από τα αριστερά της ΔΗΜΑΡ γεωγραφικά μιλώντας πάντα.
  2.Ας χαρούν το ιντερνετ αυτοί που το θεωρούν βουλή του δήμου και εργαλείο εκδημοκρατισμού.Λίαν συντόμως πάπαλα.)

  rednready2

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ωραία ήταν που τα λέγαμε πάντως.

  Νομίζω έκανα καλά που αφιέρωσα το χρόνο μου όπως τον αφιέρωσα. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο που θα μπορούσα να είχα κάνει. Μπορεί να βοήθησα και κάποιον.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είμαι βέβαιος πως βοήθησες και θα βοηθήσεις από άλλο μετερίζι.

   rednready2

   Διαγραφή
 4. Αν δεν το είδατε.

  http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/feb/28/if-g4s-is-to-blame-for-manus-violence-the-government-has-blood-on-its-hands
  http://www.wsws.org/en/articles/2014/02/24/manu-f24.html
  http://www.wsws.org/en/articles/2014/02/24/manu-f24.html

  -------------

  Τώρα τι εννοεί ο ποιητής; Να θέλει να πει ότι η ΝΔ σκοπεύει, με τη «μεθόδευση» [«όπως τεθεί εκτός νόμου»], να πάρει την εκλογική πελατεία τής ΧΑ («κλείνοντας [συγχρόνως] το μάτι στην Άκρα-Ακρα Δ.»); Ζηλεύει ο ΣΥΡΙΖΑ; Αισθάνεται αδικημένος; Θέλει την «εκλογική πελατεία» τής ΧΑ για λογαριασμό του;

  Δύο φράσεις, πολλά ερωτήματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μπα! Αρκεί να δει κανείς πως αντιμετώπιζαν το θέμα της χ.α όλα αυτά τα κόμματα αποφεύγωντας να πουν την αλήθεια του τιι είναι ο φασισμός/ναζισμός αλλά εμμένοντας στο ποινικό κομμάτι και στον χαρακτηρισμό εγληματική οργάνωση σκέτα.Εξάλλου δεν συνδέονται αυτά που ο Βούτσης προσπαθεί να συνδέσει.Ναι, κλείνει το μάτι η ΝΔ στην ακροδεξιά με αυτό το νομοσχέδιο.Πως όμως αυτό είναι μεθόδευση για να τεθεί εκτός νόμου η χ.α;Μήπως γνωρίζει η κυβερνώσα, κάτι άλλο που ακολουθεί;Οι καιροί είναι πονηροί.
   Θα έχει ενδιαφέρον η προσπάθεια να τα μπαλώσουν αύριο.

   rednready2

   Διαγραφή
  2. Με κανένα τρόπο δεν είναι τέτοια μεθόδευση. Πήρε τους φόβους του μη βγει η Χ.Α εκτός νόμου επειδή δεν θα τη χρειάζεται πια η ΝΔ με τόσο φασισμό ολόγυρα και τους έβαλε στο μίξερ με τις λογικές διαπιστώσεις για το νομοσχέδιο.

   Διαγραφή
 5. Την απάντηση την είχε δώσει προ ημερών η Κανέλλη στο Μέγκα. Όσο είναι η Χ.Α ψηλά, ο ΣΥΡΙΖΑ ελπίζει στη διακυβέρνηση μέσω αδυνατίσματος της ΝΔ. Ξέρει ότι η ΝΔ έχει αμεσότερη και μαζικότερη πρόσβαση στη βάση της από τον ίδιο, ergo, "θέλετε να την θέσετε εκτός νόμου για να πάρετε τις ψήφους και να μην τις πάρουμε εμείς".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ο Βούτσης δεν είπε όμως, γιατί θέλει να βγάλει η ΝΔ τη ΧΑ εκτός νόμου.
  (που αυτό παίζει)
  - Θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ κάποιους ψηφοφόρους της σαν δυνητικούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ;
  - Θα ξανακερδίσει η ΝΔ τους "παραστρατημένους" σαν δυνητικούς ψηφοφόρους της ΝΔ;
  - Ή μήπως θα την ισχυροποιήσει εκλογικά ακόμα περισσότερο με όποιο νέο όνομα ξανακατέβει;

  Τέτοια πράματα δεν γίνονται by the book και με αστικά νομικά πρωτόκολλα, άλλως -γνώμη μου είναι ότι- τους ισχυροποιείς ακόμα περισσότερο, άσε που χρησιμοποιείς την "τεχνογνωσία" για να βγάλεις απ' τη μέση κάποιους άλλους ενοχλητικούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Θέλω να εκφράσω κάποιες σκέψεις για την Χ.Α. γιατί διαφωνώ με κάποια σχόλια αλλά και με πολλές σχετικές τοποθετήσεις σε άρθρα και αναλύσεις γενικότερα.
  Το να χαρακτηρίσει κανείς εγκληματική από πολιτική άποψη μια πολιτική οργάνωση, είναι επικίνδυνο και τελικά αδιέξοδο. Η Χ.Α. είναι εγκληματική οργάνωση γιατί διαπράττει εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου και επομένως ευθύνονται για τα εγκλήματα αυτά όλοι όσοι εμπλέκονται είτε ως φυσικοί είτε ως ηθικοί αυτουργοί. Πολιτικά όμως δεν είναι εγκληματική οργάνωση γιατί ναι μεν τα εγκλήματα της διαφέρουν από αυτά των υπολοίπων αστικών κομμάτων, αλλά όχι επί της (πολιτικής) ουσίας. Χαρακτηρίζοντας μια φασιστική οργάνωση πολιτικά εγκληματική μήπως αθωώνουμε τα υπόλοιπα αστικά κόμματα που καθημερινά σε όλο τον κόσμο διαπράττουν εγκλήματα σε βάρος των λαών; Πως μπορεί π.χ. κόμματα που χειροκροτούν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, πολύ περισσότερο αυτά που τις υλοποιούν και που καταλήγουν σε αιματοκύλισμα των λαών, να μη χαρακτηριστούν εγκληματικά από πολιτική άποψη; Μιλάμε για τα εγκλήματα του ναζισμού, αλλά θα έπρεπε να μιλάμε για τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού, τα δεύτερα περιλαμβάνουν και τα πρώτα. Επομένως όλα τα αστικά κόμματα, όλο το αστικό πολιτικό σύστημα είναι πολιτικά εγκληματικό και όχι μόνο ο «σκληρός» πυρήνας του, τα φασιστικά κόμματα.
  Όταν λοιπόν βλέπεις αστικά κόμματα, ιδιαίτερα σε χώρες που βρίσκονται στο ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού, να γίνονται σημαιοφόροι εναντίον του φασισμού και να δρουν εναντίον μιας πολιτικής φασιστικής οργάνωσης, κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Πρέπει να ψάξουμε τους λόγους πίσω από αυτό. Δεν την χρειάζονται τώρα και την έχουν εφεδρεία για αργότερα που μπορεί να την χρειαστούν; Θέλουν με τον τρόπο αυτό να αυξήσουν την δύναμη της, ως διωκόμενη αντισυστημική οργάνωση; Δεν τους βολεύει στους εκλογικούς τους σχεδιασμούς; Φοβούνται την άνοδο της γιατί φοβούνται την αντίδραση εναντίον της; Έχουν χάσει ή κινδυνεύουν να χάσουν τον έλεγχο στο πολιτικό σύστημα και προσπαθούν να τον ανακτήσουν με άλλους τρόπους; Για κάποιους λόγους και μπορεί να είναι πολλοί, οι αστοί αυτή την στιγμή στην Ελλάδα παίζουν ένα παιχνίδι με την Χ.Α. και ο λόγος δεν είναι ότι είναι αντιφασίστες.
  Η Χ.Α. και όλα τα φασιστικά κόμματα είναι η αστική τάξη στον δρόμο, είναι η αστική τάξη που χρησιμοποιεί άλλα μέσα για την διαιώνιση της κυριαρχίας της όταν δεν της αρκεί πλέον ο κοινοβουλευτισμός. Είναι πολιτικά εγκληματική όσο και το υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό των καπιταλιστών. Επιπλέον όμως είναι και ποινικά εγκληματική, κάτι που τα άλλα αστικά κόμματα αποφεύγουν γιατί είναι άλλος ο ρόλος τους στο σύστημα.
  Στα πλαίσια αυτά νομίζω δεν έχει νόημα να χαρακτηρίζουμε μια ναζιστική οργάνωση εγκληματική. Σε αντιδιαστολή με ποιόν, με τα υπόλοιπα αστικά κόμματα που δεν είναι; Έχει νόημα μόνο ως προς το ποινικό μέρος, ως προς την τέλεση δηλαδή πράξεων που ανήκουν στο κοινό ποινικό δίκαιο. Εκεί δεν μπορεί να υπάρχει συλλογική ευθύνη, μόνο συγκεκριμένη για συγκεκριμένα άτομα και συγκεκριμένες πράξεις. Το ζήτημα με την Χ.Α. και όλα τα φασιστικά κόμματα δεν είναι ότι είναι φασίστες και για αυτό εγκληματίες, άλλωστε φασίστες και εγκληματίες είναι και αυτοί που π.χ. βομβάρδισαν την Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, την Λιβύη κλπ. . Είναι ότι έχει συσταθεί (όπως και όλα τα φασιστικά κόμματα) από συμμορίες μπράβων που δεν διστάζουν να προβαίνουν στην καθημερινή τους δράση και σε ποινικά εγκλήματα προκειμένου να υπερασπιστούν τα αφεντικά τους.
  Κάτι ακόμα: αν μια πολιτική οργάνωση μπορεί να διωχθεί με πολιτικά κριτήρια (δηλαδή ότι είναι εγκληματίες γιατί είναι ναζιστές), τότε είναι φανερό ότι αυτό μπορεί να γίνει για κάθε οργάνωση που αμφισβητεί τον αστικό κοινοβουλευτισμό, δηλαδή για το Κ.Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @Cos, τα ίδια είπα παραπάνω με λιγότερες γραμμές. Άλλους έχουν στο μάτι. ;-)

   Διαγραφή
  2. Εάν αγνοούσαμε ότι η Χ.Α είναι η κορυφή μονάχα του δόρατος, ο "λαγός" της κατασταλτικής και βίαιης φύσης του αστικού κράτους, δεν θα ήμασταν οι μόνοι που ξελαρυγγιαστήκαμε να λέμε ότι το πρόβλημα δεν εξαντλείται στη Χ.Α και δεν πρόκειται να σταματήσει να υπάρχει με την ενδεχόμενη θέση της εκτός νόμου, γιατί η πηγή του είναι ο ίδιος ο ιμπεριαλιστικός καπιταλισμός (δες κομματική αρθρογραφία και θέσεις του κόμματος).

   Εάν δε δεν κάναμε λόγο κομματικά για φασισμό αλλά για ιμπεριαλισμό, εκεί είναι που ο Έλληνας, που δεν καταλαβαίνει ούτε το τι είναι ο φασισμός, δεν θα καταλάβαινε τίποτε απολύτως και θα έλεγε απλώς "άρχισε πάλι την ξύλινη γλώσσα το ΚΚΕ."

   Η Χ.Α δεν είναι εγκληματική οργάνωση απλώς επειδή διαπράττει εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου αλλά επειδή, όπως τα αδελφάκια της στην Ουκρανία, θα μπορούσε να πρωτοστατήσει σε μαζική βία τύπου πογκρόμ και τρομοκρατίας, όπως άλλωστε έκανε ήδη απέναντι στους μετανάστες, όπου επιτέθηκε μαζικά σε πολλά άτομα ταυτόχρονα. Σε άλλες χώρες, όπως η πρώην Γιουγκοσλαβία, μέλη της Χ.Α εμπλέκονται πιθανόν σε εγκλήματα πολέμου. Η εγκληματικότητα έχει λοιπόν και δικαιϊκά πολιτικές διαστάσεις (πογκρόμ, εγκλήματα πολέμου) και όχι μόνο στενά ποινικές.

   Υπάρχουν και κάποια πρακτικά ζητήματα που τίθενται από τη διαφορά αναγκαίων μέσων που υπαγορεύει η σε έκτακτες συνθήκες αντιμετώπιση ενός χώρου φτιαγμένου από Φώτη Κουβέλη και ενός χώρου φτιαγμένου από άτομα με διαφορετική σωματική διάπλαση, εκπαίδευση στις πολεμικές τέχνες και οπλισμό, τα οποία θα προτιμούσα να εννοηθούν, και τα οποία δεν εξυπακούουν ότι ο Κουβέλης είναι καλύτερος άνθρωπος, απλά ότι η αντιμετώπισή του δεν θέτει τα ίδια ζητήματα με αυτή του Κασιδιάρη, πχ.

   Διαγραφή
  3. Χωρίς να διαφωνώ με αυτά που γράφεις, θέλω να προσθέσω ότι:
   Εγκλήματα πολέμου και πογκρόμ γίνονται από φασίστες αλλά και από μη φασίστες (δηλαδή που παρουσιάζονται ως μη φασίστες).
   Για τον φασισμό βεβαίως πρέπει να κάνουμε λόγο, αλλά ταυτόχρονα να τον συνδέουμε με τον μονοπωλιακό καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό. Δεν λέω ότι δεν το κάνουμε ήδη, απλά ίσως πρέπει να το αναπτύξουμε περισσότερο.
   Ακόμη, δεν μπορώ να μην αναφερθώ σε μια πρόσφατη ανακοίνωση του κόμματος που έλεγε ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση όπως τον κατηγορεί η ΝΔ", κάτι που είναι απολύτως δεδομένο και ότι "η ΝΔ δεν είναι φασιστικό κόμμα όπως την κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ", κάτι που δεν είναι απολύτως δεδομένο.
   Οι "καθώς πρέπει" αστοί πολιτικοί δεν χρειάζονται ιδιαίτερη εκπαίδευση γιατί δεν θα τους αντιμετωπίσεις στον δρόμο, έχουν τις δυνάμεις καταστολής για αυτό τον ρόλο, όταν δεν έχουν καταφύγει (ακόμα) στους φασίστες.
   Συμπερασματικά, αυτό που ήθελα να δείξω είναι ότι δεν είναι σωστό το "είναι εγκληματίες γιατί είναι ναζιστές". Αφενός γιατί αν ήταν σωστό θα συνεπάγετο ότι τα μη ναζιστικά αστικά κόμματα δεν είναι εγκληματικά και αφετέρου γιατί δεν διαχωρίζει τον ποινικό εγκληματία από τον πολιτικό εγκληματία και ακόμα περισσότερο με τον "εγκληματία" όπως τον ορίζουν οι αστοί.
   Είναι καιρός νομίζω να ξεφύγουμε από τα κατάλοιπα που έχουν αφήσει τα αντιφασιστικά μέτωπα του Β' Π.Π. κλπ.
   Για την "ξύλινη γλώσσα" που μας κατηγορούν έχουμε μια ευθύνη από την άποψη ότι κάποιες φορές δεν χρησιμοποιούμε το πλούσιο λεξιλόγιο της μαρξιστικής ορολογίας, αλλά επαναλαμβάνουμε τις ίδιες λέξεις μονότονα. Μπορούμε να δείξουμε τον εχθρό με πολλές λέξεις και εκφράσεις. Από την άλλη βέβαια είναι σίγουρο ότι πάντα θα ψάχνουν λόγους για να μας κατηγορήσουν για οτιδήποτε κάνουμε ή λέμε.

   Διαγραφή
  4. Θα ξετύλιγε κανείς το κουβάρι αν ξεκινούσε από την παραδοχή πως η φασιστική/ναζιστική ιδεολογία (και οι πολιτικοί της φορείς) είναι εγκληματική για την ΕΤ, τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώμματα και όχι "γενικά"Αφού εκπορεύεται από και προστατεύει τα συμφέροντα της ΑΤ αλλά και καθοδηγείται από αυτή.Έτσι εύκολα θα καταλάβαινε πως η χα είναι εγκληματική επειδή είναι ναζιστική. Με όρους αστικής δημοκρατίας και ποινικού δικαίου είναι όπως τα λες αλλά δε νομίζω πως ενδιαφέρει ένα επαναστατικό κόμμα.Τα υπόλοιπα είναι αρμοδιότητα της δικαιοσύνης αν υπάρχουν.Αν δεν θέλει κάποιος να ξεμπερδέψει τα πράγματα ως και για μεθοδεύσεις μπορεί να μιλά παίζοντας τα παιχνίδια των αστών χωρίς καμία παράλλαξη.

   rednready2

   Διαγραφή
  5. "Με όρους αστικής δημοκρατίας και ποινικού δικαίου είναι όπως τα λες αλλά δε νομίζω πως ενδιαφέρει ένα επαναστατικό κόμμα." Εγώ νομίζω ότι εννοώ το αντίθετο, με όρους αστικής δημοκρατίας η ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση, για την αστική δημοκρατία ο ναζισμός δεν είναι αποδεκτός, φαινομενικά βέβαια. Αν ήταν αποδεκτός θα χάλαγε το παραμύθι για "δημοκρατία" και "ελευθερία" που πουλάνε οι αστοί. Για ένα επαναστατικό κόμμα ο φασισμός δεν είναι τίποτα άλλο από εναλλακτική πολιτική λύση των αστών, στο στάδιο του μονοπωλιακού καπιταλισμού.
   Επίσης η φασιστική ιδεολογία δεν είναι περισσότερο ή λιγότερο εγκληματική για την ΕΤ από την αστική ιδεολογία γενικά, της οποίας άλλωστε αποτελεί μέρος. Χρησιμοποιεί άλλες μεθόδους επιβολής, αλλά υπηρετεί τα ίδια ταξικά συμφέροντα.

   Διαγραφή
  6. 1.Το "φαινομενικά" που βάζεις στη φράση τα εξηγεί όλα.Από την άλλη έμμεσα λες πως η θέση του ΚΚΕ πως η χα "είναι εγκληματική επειδή είναι ναζιστική" είναι θέση αστικού κόμματος.
   2.Είναι πιο εύκολο για το εργατικό κίνημα όταν λειτουργεί υπό συνθήκες αστικής δημοκρατίας;
   3.Παραβλέπεις επίσης τη θέση του ΚΚ που μιλά μιλά για απομόνωση της χα απο ΕΤ και λαϊκά στρώμματα και δεν έχει κάνει μπαντιέρα την ποινική δίωξη των ενόχων για ποινικά αδικήματα αλλά θυμίσου και την τοποθέτηση του κόμματος για να τεθεί εκτός νόμου αυτό το μόρφωμα.
   4.Ξαναδες το ζήτημα φασισμός/ναζισμός-αστική δημοκρατία.

   rednready2

   Διαγραφή
  7. 2- Το αν το ΕΚ λειτουργεί σε συνθήκες αστικής δημοκρατίας ή όχι δεν είναι επιλογή των αστών, αλλά θέμα συσχετισμού δύναμης.
   4- Να δω συγκεκριμένα, τι; Ότι ο φασισμός είναι μια από τις επιλογές των αστών; Ότι η αστική δημοκρατία είναι δικτατορία της αστικής τάξης; Ότι οι αστοί κάνουν εγκληματικές πράξεις είτε με κοινοβουλευτισμό είτε χωρίς; Ότι οι αστοί δεν διστάζουν όχι μόνο να εγκαθιδρύσουν φασιστική δικτατορία, αλλά και να αιματοκυλίσουν τους λαούς όταν κινδυνεύουν τα συμφέροντα τους; Τι ακριβώς να δω;

   Διαγραφή
 8. Ο Χρήστος Κεφαλής ("Μαρξιστική Σκέψη") επιστρατεύει σήμερα στην "Αυγή" τον Λένιν για να μας πει γιατί πρέπει να ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές (για να μη βγει Χ.Α, καλέ).

  Μόνο που στη διαδικασία, υιοθετεί για τον ΣΥΡΙΖΑ την εξής περιγραφή του Λένιν:

  Λένιν τόνιζε αδιάλειπτα την ανάγκη να υποστηριχτεί ο φιλελεύθερος υποψήφιος, γιατί, παρ' ότι η αστική τάξη της Ρωσίας είχε απαρνηθεί την επανάσταση, δεν μπορούσε να την εξισώσει κανείς με τους πογκρομιστές ακροδεξιούς.
  «Ακριβώς οι αριστεροί, ακριβώς οι μαρξιστές», έλεγε ο Λένιν, «τάχθηκαν ξεκάθαρα, συγκεκριμένα και επίσημα υπέρ της συμφωνίας με τους φιλελεύθερους (μαζί και με τους Καντέτους και με τους προοδευτικούς) ενάντια στους δεξιούς... Οι αντεπαναστατικές απόψεις των φιλελεύθερων... μας είναι γνωστές από καιρό... όμως... Θα ακολουθούσαμε μια πολύ κακή εργατική πολιτική, αν δεν εκμεταλλευόμαστε τη διαφορά αυτή» (Λένιν, Άπαντα, ΣΕ, τόμ. 21, σελ. 373, 377).
  http://www.avgi.gr/article/1964777/oi-kommounistes-kai-ta-eklogika-dilimmata

  O ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή αυτοπαρουσιάζεται εδώ ως "αντεπαναστατικό φιλελεύθερο κόμμα."

  Ευχαριστούμε τον κύριο Κεφαλή, που τολμά να ανήκει σε "αντεπαναστατικό φιλελεύθερο κόμμα" και να εκδίδει περιοδικό με τίτλο "Μαρξιστική Σκέψη", για τον επιχειρηματολογικό αυτοπυροβολισμό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Επειδή όμως με τους ναζί στην Ουκρανία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μας τα πε καλά, και επειδή ούτε ο κύριος Βούτσης μας τα λέει καλά, επειδή πολλοί Καρυπίδηδες και Γρίβες πηγαινοέρχονται στον ΣΥΡΙΖΑ, έχω μια πολύ καλύτερη πρόταση για να μη βγει η Χ.Α.

   Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουν το ΚΚΕ στις δημοτικές και τις ευρωεκλογές.

   Αυτό θα ήταν ένα πραγματικό χτύπημα στον φασισμό.

   Εμπρός!

   Διαγραφή
  2. Δεν αστειεύομαι βέβαια, μιλάω απόλυτα σοβαρά, και πολύ σοβαρότερα από τον κύριο Κεφαλή.

   ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΑΠΕΧΘΑΝΕΣΤΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΔΕΓΜΕΝΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙ Η ΕΕ.

   ΨΗΦΙΣΤΕ ΚΚΕ!!!!!

   Διαγραφή
  3. ΟΛΟΣΩΣΤΟ!
   Αυτό πρέπει να γίνει βασικό προεκλογικό επιχείρημα.

   Διαγραφή
 9. Πάντως εγώ πιστεύω ότι δεν ήθελε κάτι τέτοιο να εννοηθεί ο ίδιος.
  Δεν νομίζω ότι έχουν τόσο μεγάλη ικανότητα να αφήνουν υπονοούμενα, και όπως και να το κάνουμε απευθύνονται σε πολύ συγκεκριμένα άτομα από άποψης κατανόησης...
  Από την άλλη βέβαια μπορεί απλά να είμαι εγώ πολύ αφελής :P

  Κώστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Είδες άμα δεν μιλάς με "ξύλινη" γλώσσα; Θα σε παρεξηγήσουν:
  Απαντώντας ο κ. Βούτσης επέμεινε στις καταγγελίες του περί μεθοδεύσεων, που δεν έχουν να κάνουν με τη δικαοσύνη, και σημείωσε ότι το σενάριο αυτό παίζεται από «πολιτικούς κύκλους και δημοσιολογούντες». «Η χθεσινή μου αναφορά για μεθόδευση δεν έχει να κάνει με τη δικαιοσύνη την οποία σεβόμαστε, αλλά ότι από πολιτικούς κύκλους και δημοσιολογούντες παίζεται και αυτό το σενάριο, ενώ το Σύνταγμά μας το απαγορεύει» είπε χαρακτηριστικά. «Η συζήτηση είναι σίγουρό ότι θα γίνει επί της ουσίας, καθώς υπάρχει το αίτημα άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Εμείς έχουμε πει ότι η Χρυσή Αυγή πρέπει να τεθεί προ του νόμου, και όχι εκτός νόμου. Είναι, τουλάχιστον, γελοίο ότι η Αριστερά συναινεί με την πολιτική της Χρυσής Αυγής» πρόσθεσε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οπότε δεν φοβάται πια, να πάνε τα χρυσαύγουλα να ψηφίσουν NΔ;

   Κώστας

   Διαγραφή
  2. Τι να σου πω; Πάνε να τον ρωτήσεις και όταν καταλάβεις, έλα πες και σε μας τι εννοούσε ο Μανιτού του ΣΥΡΙΖΑ.
   Εγώ εξ αρχής δεν κατάλαβα που αποσκοπούσε η τοποθέτησή του ...

   Διαγραφή
 11. Ο ναζισμός και οι οργανωτικοί του μηχανισμοί είναι εγκληματικοί.
  Κατά τα άλλα το θέμα δεν είναι αν οι μηχανισμοί του θα αξιοποιούνται και θα διαφημίζονται καλύτερα εκτός νόμου ή εντός νόμου, για το οποίο ζήτημα ερίζουν στην πραγματικότητα οι διάφορες αστικές πλατφόρμες κοιτώντας πως θα συνδυάσουν συμφερότερα την στρατηγική των επιτελείων με τις μικροπολιτικές τους βλέψεις.
  Το θέμα είναι η διάλυση, το τσάκισμα του φασισμού και των μηχανισμών του και σ' αυτή την πορεία των πραγμάτων έχει ως τότε μικρή σημασία το αν θα είναι "εντός" ή "εκτός νόμου". Ό,τι και να είναι, θα είναι το λιγότερο βολικό.

  Α, μην το ξεχάσω:
  "Διαδήλωση 15 ατόμων υπέρ της ΧΑ στο Σίδνεϋ"
  http://die3odos.files.wordpress.com/2014/02/diadhlvsh_msn.jpg
  Το σκρίνσοτ είναι από την σημερινή πρωινή αρχική σελίδα της ΜΚΟ "msn".
  Τέτοιες ειδήσεις πρέπει να τις μαθαίνει ο κόσμος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή