Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014

Ο Ριζοσπάστης προκαλεί λευχαιμία

Το παρακάτω δημοσιεύτηκε ως κανονική ανάρτηση στο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ Enosy, και καλά για να τα χώσει στον Θ. Καρτερό. Το λέω γιατί είναι τόσο απίστευτο που μπορεί να θεωρήσετε ότι το κατασκεύασα μόνος μου.

Πριν πολλά χρόνια, όταν έγινε το ατύχημα στο Τσερνομπίλ είχα βρεθεί στην επαρχία παρέα με φίλους μεταξύ των οποίων ήταν και ένας σύντροφος από το ΚΚΕ. Όπως ήταν φυσικό, αυτό το γεγονός ήταν το “πρώτο θέμα” στις συζητήσεις. Ο σύντροφος από το ΚΚΕ, με ένα άρθρο του ριζοσπάστη στο χέρι - κάτι θα πρέπει να θυμάστε σ. Καρτερέ γιαυτό το κείμενο - υποστήριζε την άποψη ότι αυτά είναι μυθεύματα των ιμπεριαλιστών που θέλουν να βλάψουν την μεγάλη πατρίδα του σοσιαλισμού. Για να αποδείξει μάλιστα την πίστη του σε αυτούς τους ισχυρισμούς, δεν λάμβανε κανένα μέτρο προφύλαξης. Μάλιστα μια μέρα αγόρασε φράουλες και μας τις προσέφερε για να τις δοκιμάσουμε. Μετά από λίγα χρόνια έπαθε λευχαιμία και πέθανε. Οι γιατροί είπαν ότι πιθανότατα ήταν ένα ακόμα θύμα του Τσερνομπίλ...
Προσέξτε αφήγημα: ένας κουκουές ήταν τόσο "τυφλός" και φανατικός που έπαθε λευχαιμία γιατί πίστεψε τον Ριζοσπάστη για το Τσέρνομπιλ. Μάλιστα. Με άλλα λόγια, η ανάγνωση του Ριζοσπάστη οδηγεί ως και σε λευχαιμία. Ποιος το είπε; Μα, οι επιστήμονες, λέει ο λοβοτομημένος. Οι "γιατροί" που εξέτασαν τον αποθανόντα κομμουνιστή. Αυτό τη στιγμή, πρώτον, που είναι αδύνατο να γνωρίζει η ιατρική τις συγκεκριμένες αιτίες εμφάνισης λευχαιμίας σ' έναν ασθενή που δεν σπάει γκάιγκερ απ' τη ραδιενέργεια, όπως δεν γνωρίζει και τις αιτίες εμφάνισής της σε συγκεκριμένα στάδια (τι προκαλεί την παιδική λευχαιμία, για παράδειγμα, σε σύγκριση με την λευχαιμία ενηλίκων).

Αυτό  τη στιγμή, δεύτερον, που κάθε χρόνο πεθαίνουν στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο πολλοί άνθρωποι από λευχαιμία και άλλες μορφές καρκίνου. Πέθαναν απ' αυτές τις αιτίες πολύ πριν το Τσέρνομπιλ, αμέσως πριν το Τσέρνομπιλ, τη χρονιά του Τσέρνομπιλ, λίγο μετά το Τσέρνομπιλ και πολύ μετά το Τσέρνομπιλ. Αλλά κατά τα άλλα "οι γιατροί" κατάλαβαν ότι αυτός ο συγκεκριμένος πήγε από Τσέρνομπιλ -- και κατά συνέπεια, από Ριζοσπάστη. Αφού "δεν έπαιρνε" λέει προφυλάξεις, τόσο κομμούνι ήτανε. Προφανώς, οι υπόλοιποι Έλληνες, που δεν διάβαζαν Ριζοσπάστη, κυκλοφορούσαν με στολές αντιραδιενέργειας, και κανένας από όσους δεν πίστεψαν τον Ριζοσπάστη δεν έπαθε λευχαιμία. Στανταράκι ερευνημένο αυτό. Θα το βγάλει σε στατιστική έρευνα το "Κουλούρι."

Και αυτό τη στιγμή, τρίτον, που στο λήμμα για το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ και στο τμήμα "Επιπτώσεις στην Ελλάδα" διαβάζουμε κατά λέξη: "Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία δεν παρατηρήθηκε αύξηση στη συχνότητα της λευχαιμίας, εκτός από τη σπάνια βρεφική λευχαιμία, αλλά ούτε και στον καρκίνο του θυρεοειδούς." Αυτό όμως δεν το ήξεραν φαίνεται οι "γιατροί" απ' τους οποίους "ενημερώθηκε" δεόντως ο λοβοτομημένος που συνέταξε αυτή την σαχλαμάρα για μαμελούκους που διαβάζουν "Στόχο", συμβουλεύονται τις προφητείες Παΐσιου, και κυκλοφορούν mail "άμα δεν κυκλοφορήσεις αυτό το γράμμα σε άλλους 15 θα βγάλεις αφροδίσια στο πουλάκι σου και θα σου καεί το ιμάμ στην κατσαρόλα τρεις φορές".
Λίγο πριν σερβίρετε το φρουί ζελέ στον Συριζαίο της αρεσκείας σας, ελέγξτε τη ραδιενέργεια της φράουλας με έναν σπιτικό μετρητή Geiger

Η μόνη μου παρηγοριά είναι η αναφορά --δεν με ενδιαφέρει αν είναι το ίδιο μυθοπλαστική με το "ιατρικό πόρισμα": "πήγε από Ριζοσπάστη"-- στις ραδιενεργές φράουλες του σύντροφου. Προσέξτε την λίγο: "Μάλιστα μια μέρα αγόρασε φράουλες και μας τις προσέφερε για να τις δοκιμάσουμε." Δε λέει ότι ο σύντροφος τις έτρωγε τις φράουλες. Λέει ότι τις κέρναγε στους ΣΥΝασπιστές να τις φάνε αυτοί ("μας").  

Ήσουν γίγαντας, ήσουν τεράστιος άγνωστε τρολοσύντροφε, τα θερμά μου συγχαρητήρια για το κεραστικό και για την προνοητικότητα να παλέψεις για να ξεπαστρέψεις έγκαιρα τα συνασπιστήρια που γνώριζες!!! Αυτού εδώ που γραψε την ιστορία τουλάχιστον, οι φράουλες που του πρόσφερες το 1986 είναι διαπιστωμένο ότι του έκαψαν αθεράπευτα τον εγκέφαλο. Εύχομαι καλό και γρήγορο ψόφο και στους υπόλοιπους, από φράουλα του Τσέρνομπιλ ή ό,τι άλλο αγαπούν.

44 σχόλια:

 1. Η κυρία Κούλα Ναταλιώτου απ' το Μπραχάμι διάβαζε Ριζοσπάστη επί 20 χρόνια και έπαθε αποκόλληση αμφισβληστροειδούς.

  Ο κύριος Νίκος Πέργολας απ' τα Βριλύσσια έσφιξε το χέρι της Παπαρήγα κι έπαθε κήλη κουβαλώντας ένα ψυγείο μάρκας Πίτσος.

  Η δεσποινίς Αρετή Μαρκουλάκη μοίραζε φυλλάδια του ΠΑΜΕ κι έβγαλε έρπητα στο μάτι.

  Άμα δεν κυκλοφορήσεις αυτό το mail σε άλλους δέκα θα γίνεις κουκουές και ο Θεός θα σε καταραστεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θα μας ξεκανεις μ' αυτά που γραφεις ρε Αντωνη και μετά θα λενε -και οχι αδικα-για τις συνεπειες του επαρατου λενινισμου...

   Διαγραφή
  2. Εγώ τα γράφω; Εδώ έγινε διάγνωση που ανατρέπει τους νόμους της ιατρικής κυρία μου! Εντοπίστηκε ο καρκίνος από κομμουνιστική ιδεοληψία!

   Διαγραφή
  3. Πριν πολλά χρόνια, όταν ο Κοσκωτάς είχε μόλις πάψει να θεωρείται πετυχημένος επιχειρηματίας, είχα βρεθεί στην επαρχία παρέα με φίλους μεταξύ των οποίων ήταν και ένας ανένταχτος αριστερός. Όπως ήταν φυσικό, τα σκάνδαλα ήταν το “πρώτο θέμα” στις συζητήσεις. Ο φιλαράκος, με ένα άρθρο του ΑΝΤΙ στο χέρι - κάτι θα πρέπει να θυμάστε οι παλιότεροι γι' αυτό - υποστήριζε την άποψη ότι αυτά ήταν συμπτώματα επαρχιωτισμού, κοινωνικής υπανάπτυξης και πολιτισμικής καθυστέρησης σε σχέση με τη Δύση. Για να αποδείξει μάλιστα την πίστη του σε αυτούς τους ισχυρισμούς, χλεύαζε τις "παλαιοκομμουνιστικές ιδεοληψίες" και διατείνονταν ότι δεν υπάρχει προοδευτικός δρόμος για την Ελλάδα έξω από την ΕΟΚ ή χωρίς ένα "σοβαρό και παραγωγικό καπιταλισμό". Σύντομα βρέθηκε να απολαμβάνει και το ένα (την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κονδύλιά της) και το άλλο (το σοβαρό και παραγωγικό καπιταλισμό της οκταετίας Σιμήτη), από τη θέση του νεόκοπου επιχειρηματία. Ικανοποιούσε τα καταναλωτικά και ταξικά του απωθημένα χωρίς να λαμβάνει κανένα μέτρο προφύλαξης. Μάλιστα μια μέρα αγόρασε ένα κάρο μετοχές και μας τις προσέφερε για να τις δοκιμάσουμε ως επένδυση. Μετά από λίγα χρόνια έπαθε χρεωκοπία, κατάθλιψη και έμφραγμα, μα ευτυχώς δεν πέθανε. Οι γιατροί είπαν ότι πιθανότατα ήταν ένας ακόμα εγκλωβισμένος του χρημαστηρίου...

   Σήμερα ελεινολογεί τον εαυτό του και τη χώρα, προτρέποντας τα παιδιά του να σηκωθούν και να φύγουν οριστικά. Λέει ότι δε θα γίνουμε άνθρωποι ποτέ, ότι η μαλακία που κυκλοφορεί είναι αφόρητη, ότι το μόνο μέλλον που θα 'χουμε είναι ο φασισμός κι ότι τίποτα καλύτερο δε μας αξίζει. Ο ίδιος ξαναγύρισε στις αριστερές αξίες της νεότητάς του και τον κόβω να ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ, έστω και με μισή καρδιά.

   gdmn1973

   Διαγραφή
  4. Γιατί με μισή καρδιά? Ετσι οπως τον περιγραφεις και με τα δυο τα χέρια θα το ριξει στο Συριζα, για ενα νεο Ξεκίνημα, για μια Ελλάδα ΝΕΑ.

   Διαγραφή
  5. Γιατί είναι ψυχαναγκαστικός. Θέλει να ξαναψηφίσει ΠΑΣΟΚ αλλά ντρέπεται.

   gdmn1973

   Διαγραφή
  6. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ (θα με πεθανετε σήμερα)

   Διαγραφή
 2. καλα γελατε εσεις !
  ενας γνωστος μου που δουλευε στον Ρ μου ελεγε οτι μετα την πωληση του 902 και λογω οικονομικων δυσκολιων ,στην Τυποεκδοτικη αγοραζουν ενα φτηνο Οκρανεζικο μελανι (τιγκα στο Καισιο και το Ουρανιο ) και τυπωνουν τα φυλλαδια και την εφημεριδα !

  εξ αυτου του λογου ο Λαφαζανης ,Καρτερος ,Κουλογλου κλπ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ! Βαζουν εναν πιτσιρικα της ΑΡΕΝ και τον κρατα ανοικτο απο μακρυα και τον διαβαζουν με κυαλια ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Θα πάω να καλλιεργήσω φράουλες στο Τσέρνομπιλ!!! Και θα κερνάω!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Επίσης, ο κύριος Θάνος Τσικλητήρας από τα Μουδανιά ψήφισε ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και το πηγάδι του γέμισε αρσενικό από την TVXGold.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Διαφωνίας εγκώμιο
  Καρτερός Θανάσης|06.02.2014
  ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟGoogle +1  296  0
  Διαφωνώ! Λέξη σχεδόν μαγική, κάτι σαν σουσάμι-άνοιξε. Διότι τι είσαι όταν διαρκώς συμφωνείς -με την εξουσία, με την ηγεσία, με τη γυναίκα σου, με τον εργοδότη σου; Ένας κρίκος στην αλυσίδα της ομοιομορφίας, ένα ανθρώπινο μυρμήγκι στο πήγαινε έλα της παραγωγής και της αναπαραγωγής, ένα μέγεθος απολύτως προβλέψιμο και υπολογίσιμο μόνο για πρόσθεση. Ένα τούβλο στον συμπαγή τοίχο της εκάστοτε πλειοψηφίας. Μυστρί, τσιμέντο, τακ-τακ, και γίνεσαι στήριγμα σε αποφάσεις, προφάσεις και αντιφάσεις.
  Αλλά να διαφωνείς - τι ωραίο μπαμ! Κι όσο πιο μαχητικά, πιο κάθετα, πιο εμπνευσμένα διαφωνείς, τόσο πιο λειτουργικό είναι το σουσάμι και τόσο πιο πολλές πόρτες ανοίγουν. Προσέξατε ότι το θάρρος της γνώμης αναγνωρίζεται κυρίως για τους διαφωνούντες; Ελάχιστοι ασχολούνται με το θάρρος της γνώμης των συμφωνούντων. Ενώ οι διαφωνούντες τους συγκινούν όλους - εκτός φυσικά από τους συμφωνούντες. Τους χτυπούν ενίοτε και στον ώμο: Συ ει Πέτρος. Και επί ταύτη τη πέτρα οικοδομούνται πράματα και θάματα.
  Όλα αυτά είναι απολύτως γνωστά στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Πράγμα φυσικό αν σκεφτούμε ότι είναι ένας χώρος που γεννήθηκε από διαφωνούντες - πρόσφυγες, εξόριστους, διαγραμμένους, κυνηγημένους από το κατεστημένο των συμφωνούντων. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι σαν Ηνωμένες Πολιτείες της Διαφωνίας - και νά που έγινε κι αυτός πολιτική υπερδύναμη. Και απειλεί μάλιστα τους μέχρι χθες μακάριους συμφωνούντες με την εγκαθίδρυση μιας δημοκρατίας της διαφωνίας.
  Ως εκ τούτου, η βοή της διαφωνίας εξαιτίας της επιλογής των υποψηφίων για τις περιφέρειες, όπως και οι προειδοποιητικοί ψίθυροι για τις υποψηφιότητες στους δήμους, θα πρέπει να αντηχούν σαν μουσική στα έμπειρα αφτιά. Ακόμα ζει η διαφωνία -μαχητική, κατηγορηματική, ενίοτε με διαστάσεις δραματικής καταγγελίας- όχι απλώς ως δικαίωμα, αλλά και ως υποχρέωση. Ευτυχώς, γιατί η ομοφωνία για τον ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν ό,τι η κατάκτηση δέκα πρωταθλημάτων σερί, με σπρώξιμο από τη διαιτησία, για τον ΠΑΟΚ. Εξαφάνιση της ηθικής υπεροχής.
  Αφού όμως η διαφωνία ως αξία συγκινεί, λογικό είναι η συμφωνία ως απαξία να υποκινεί διαφωνίες. Αν μέχρι χθες, κύριε, διαφωνούσαμε σε ό,τι δεν συμφωνούσαμε, τώρα πώς συμφωνούμε σε ό,τι δεν διαφωνούμε; Λογικό κι αυτό. Διότι μπορεί η πολιτική να είναι δεξιά τέχνη του εφικτού, αλλά η διαφωνία είναι αριστερή τέχνη του ανέφικτου. Παλιά μου τέχνη κόσκινο, μάλιστα. Διαφωνείτε;


  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό το άρθρο και το προηγούμενο με το οποίο προσπάθησε να νομιμοποιήσει την υποψηφιότητα Βουδούρη είναι τόσο κωμικά που άρχισα να τον συμπαθώ.

   Διαγραφή
 6. Κατ΄εξαίρεση για δημοσίευση

  α) Η enosy λέγεται Ένωση Οπαδών Σύριζα αλλά είναι κάτι μυστήριοι οπαδοί του Αλαβάνου.

  β) Συνασπιστές και ΣΥΝ δεν υπήρχαν τότε.

  β) Έχει λόγο που τα χώνει στον Καρτερό. Όταν έγινε το Τσερνομπίλ, ο Καρτερός είχε γράψει τουλάχιστον ένα μαχητικό άρθρο στον Ριζοσπάστη όπου κατάγγελνε την αντισοβιετική υστερία -και κάτι έλεγε και για φράουλες ή κορόμηλα που έφαγε. Και κάποιοι (αν δεν το βγάζω απ' το μυαλό μου) είχαν ζητήσει να τιμωρηθεί από την Εσηέα.

  Όλοι το είχαμε πάρει τότε πατριωτικά και τρώγαμε τσερνομπίλια (φράουλες, κορόμηλα κτλ.) Ήταν αρχές του Μάη, 1986 (Το ατύχημα έγινε 26.4.86, αλλά μέχρι να φτάσει το υποτιθέμενο σύννεφο πέρασε καμιά βδομάδα).

  Όβερ και άουτ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Η enosy λέγεται Ένωση Οπαδών Σύριζα αλλά είναι κάτι μυστήριοι οπαδοί του Αλαβάνου."

   Πάντα αξιόπιστος Νίκο. Μάλλον το οφείλεις στην πολλή "Αυγή":

   http://enosy.blogspot.com/2013/12/blog-post_19.html
   http://enosy.blogspot.com/2013/04/blog-post_4572.html
   http://enosy.blogspot.com/2013/03/blog-post_16.html

   "Συνασπιστές και ΣΥΝ δεν υπήρχαν τότε."

   Όχι, υπήρχαν Ρηγάδες. Τεράσια διαφορά.

   "Έχει λόγο που τα χώνει στον Καρτερό."

   Στα @@ μας.

   Διαγραφή
  2. α) Η enosy λέγεται Ένωση Οπαδών Σύριζα αλλά είναι κάτι μυστήριοι οπαδοί του Αλαβάνου.

   ...ενταξει Νικο ,αλλα 1000 "καλοι" χωρανε ...ας ειναι και "μυστηριοι"

   β) Συνασπιστές και ΣΥΝ δεν υπήρχαν τότε.

   ..υπηρχαν ΠΑΝΤΑ ...απ το 68 και μετα ,μεταλλασσομενοι διαρκως σε αντιΚΚΕ βαση !

   "Όλοι το είχαμε πάρει τότε πατριωτικά και τρώγαμε τσερνομπίλια (φράουλες, κορόμηλα κτλ.)"

   Και τωρα "πατριωτικα" το εχετε παρει ορισμενοι ,μονο που τελειωσαν τα τσερνομπιλια και τρωτε ευρωληγουριδια   Διαγραφή
  3. Α, τα σπάσανε και με τον Αλαβάνο; Παλιότερα βάζανε με τις ώρες τα βιντεάκια του. Γράψε λάθος. Πάντως δεν είναι "ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ".

   Διαγραφή
  4. Όχι βρε, του ΚΚΕ είναι: http://enosy.blogspot.com/2012/05/blog-post_12.html
   Το Lenin Reloaded είναι του ΣΥΡΙΖΑ.

   Τα μπέρδεψα.

   Διαγραφή
  5. Κι απο που το συμπεραινετε οτι τα χωνει στον Καρτερο? Αφου ο τιτλος του ποστ του enosy ειναι "Η συμφωνια σκοτωνει" και ειναι σε απολυτη εναρμονιση με το ανεπαναληπτο "Διαφωνιας εγκωμιο".

   Διαγραφή
  6. Ώστε ειναι του Σύριζα το LR; Έτσι εξηγείται...

   Διαγραφή
  7. Ναι, βρε, της πτέρυγας Σταθάκη-Μηλιού-Παπαδημούλη είμαι.

   Διαγραφή
  8. Εγώ έγραψα ότι "και καλά" τα χώνει στον Καρτερό αν ρωτάς εμένα. Σιγά που θελε να τα χώσει αντικομμουνιστής σε αντικομμουνιστή με αποτέλεσμα, ω τι σύμτπωση, άλλο ένα λίβελλο για το ΚΚΕ.

   Διαγραφή
  9. Έλα ρε Νίκο και έλεγα δεν θα ξαναφανεί ο άνθρωπος; Είσαι και γαμώ τα τρολ Νικόλα. Συνέχισε γερά. Γίνε ρόμπα όπως μόνον εσύ ξέρεις. Χόρτασε μπινελίκι, δούλεμα, ξεφτιλίκι όπως μόνο μια επιστημονική οπορτούνα σαν εσένα χαίρεται. Αν σε πετύχω στο δρόμο δεν θα σε φτύσω για έναν και μόνο λόγο. Θα το χαρείς. Keep trolling άρχοντα....

   Διαγραφή
  10. Πάντως, μην το γελάτε, από το '86 και μετά, το IQ των ελλήνων πέφτει ραγδαία. Η ραδιενέργεια που μας δέρνει θα 'ναι.

   gdmn1973

   Διαγραφή
  11. Σαραντάκο, οver and οut έγραψες κι ακόμα εδώ είσαι. Όπου γάμος και χαρά...

   gdmn1973

   Διαγραφή
  12. Προσωπικα σεβομαι καθε σχολιαστη που βγαινει επωνυμα και σχολιαζει με την ΟΠΟΙΑ αποψη του ,κατι που για χ λογους δεν κανουμε αρκετοι .Στην αποψη του απαντω πολιτικα (οσο μπορω) και οχι μειωτικα προσωπικα .Για χαρην του Νικου λοιπον διορθωνω το "εχετε" και το "τρωτε" στην παραπανω απαντηση μου με το "εχουν " και "τρωνε" .

   Διαγραφή
  13. Εντάξει το κατάλαβα, το χώσιμο του enosy πήγαινε στον Καρτερό του παρελθόντος, ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ ΚΚΕς με το κώμα, όχι στον τωρινό Καρτερό, που αφήνει την δημιουργική του σκέψη να γράφει ότιναναι: είτε από άποψη περιεχομένου, είτε από άποψη συντακτικού. Δεν είδα το κωμικό άρθρο του για τον Βουδούρη που ανέφερες, αλλά και το άρθρο του για τον Καρυπίδη δεν πάει πίσω:
   Το χούι του ΣΥΡΙΖΑ
   • Καρτερός Θανάσης
   • |
   • 09.02.2014
   • ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
   • Google +0 384 0
   Υπό πίεση -έτσι γράφεται και λέγεται. Υπό πίεση ανακάλεσε τη στήριξη στον Θόδωρο Καρυπίδη η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Και εννοούν προφανώς όσοι γράφουν, εκφωνούν και υιοθετούν τη διαπίστωση, την πίεση μελών, στελεχών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ. Πίεση που πήρε δημοσιότητα με ένα μαζικό κύμα διαμαρτυριών στο Διαδίκτυο, αλλά και με πιο "επίσημες" μορφές - ακόμα και από την εφημερίδα και το ραδιόφωνο του κόμματος. Λίγο ακόμα και θα είχαμε διαδηλώσεις συριζαίων στην Κουμουνδούρου.
   Ε, λοιπόν, τώρα έγινε πιο φανερό από ποτέ: Υπό τέτοια πίεση θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η πίεση μπορεί να αποτελέσει το πιο βαρύ όπλο της κυβέρνησής του, αλλά και την πιο αποτελεσματική ασπίδα της πολιτικής και των αρχών του. Ή αλλιώς, το πνεύμα της πίεσης, της συμμετοχής, που καλλιέργησε και καλλιεργεί η "μικρή" Αριστερά χρόνια και χρόνια, από την εποχή των διώξεων και των παγετώνων, είναι ένα όνειρο που ήρθε η ώρα να πάρει την εκδίκησή του - με τη "μεγάλη" Αριστερά.
   Σκεφτείτε να ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση! λένε οι νεκροθάφτες, που ταυτίζουν την πολιτική σοβαρότητα με το καθεστώς σιωπής. Σκεφτείτε, φοβερό!
   Μια κυβέρνηση που έχει αυτιά να ακούει τη φωνή εκείνων τους οποίους εκλέχτηκε να κυβερνήσει.
   Μια κυβέρνηση που υπολογίζει την πίεση του πολίτη ο οποίος τη στηρίζει για να τον στηρίξει. Και μια λαϊκή πλειοψηφία που είναι έτοιμη να τραβήξει από το αυτί την κυβέρνησή "της" αν δεν κάνει -δεν προσπαθήσει τουλάχιστον έως το τέλος να κάνει- όσα υποσχέθηκε ότι θα κάνει.
   Στον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα, οι "από κάτω" μιλάνε, φωνάζουν, διαφωνούν, διαμαρτύρονται και -μέχρι τώρα τουλάχιστον- οι "από πάνω" ακούνε. Κι αυτό είναι καινούργιο φρούτο, εξωτικό, για την Ελλάδα όπου η πολιτική έχει καταντήσει να είναι η τέχνη να παραβιάζεις μετεκλογικά τις αρχές που διακηρύσσεις προεκλογικά. Η υπόθεση Καρυπίδη έδειξε ότι η μετεξέλιξη ενός κόμματος διαμαρτυρίας σε κόμμα εξουσίας είναι δύσκολη, αλλά συναρπαστική υπόθεση. Γιατί, για να αντιγράψουμε τον Κουτσούμπα, το χούι δεν κόβεται. Και οι εθισμένοι στη διαμαρτυρία δεν δείχνουν διατεθειμένοι να πάψουν να διαμαρτύρονται ούτε για αποφάσεις του δικού τους κόμματος και της δικής τους κυβέρνησης. Ακόμα χειρότερα: το κόμμα και η κυβέρνηση να τους ακούνε.
   Αυτό κι αν είναι χούι! Του ΣΥΡΙΖΑ και κανενός άλλου...
   http://www.avgi.gr/article/1839685/to-xoui-tou-suriza

   Διαγραφή
  14. Επειδή σε κόβω για φαν της κοφτερής και έξυπνης (λοοοολ) γραφίδας του Καρτερμαν, πάρε και το άλλο:

   Η Χάνουκα και οι χάνοι

   Αυτή τη φορά παιδιά πρέπει να το παραδεχτούμε: Ούτε στόχο βρήκαμε, ούτε σύριζα περάσαμε. Στην άλλη άκρη βρέθηκαν οι επιτροπές και οι προτροπές μας -και μας προέκυψε εκτροπή και ολίγο από ντροπή, αντί για την επιδιωκόμενη ανατροπή. Διότι, ενώ διυλίζαμε τον κώνωπα του εκ Μεσσηνίας Οδυσσέως, την κατάπιαμε την κάμηλο του εκ Κοζάνης Θεοδώρου. Που με τόσες λυχνίες επτάφωτες, τόση εβραϊκή ετυμολογία και τόσο Κασιδιάρη, μας κάθισε όπως ήταν φυσικό κι επόμενο στο στομάχι. Μερικά πράγματα δεν χωνεύονται βλέπετε με τίποτε.

   Αλλά όλα κι όλα. Όπως λένε και οι τοπικοί αρμόδιοι τηρήθηκαν οι κανόνες του καταστατικού. Μπορεί να πέρασαν οι λυχνίες, η ετυμολογία και ο Κασιδιάρης στο ντούκου, αλλά το καταστατικό όχι. Με τήρηση του καταστατικού επίσης κατάπιαν την πρόταση κατά σειρά: Η αρμόδια επιτροπή, ο αρμόδιος γραμματέας, η αρμόδια γραμματεία, και η αρμοδιότερη όλων κεντρική επιτροπή. Με εισήγηση του προέδρου και αφού πρώτα εγκρίθηκε το κατάλληλο πακέτο της διαδικασίας κατάποσης.

   Τούτων δοθέντων καλόν είναι όχι μόνο να επανεξεταστεί η υποψηφιότητα της επτάφωτης, αλλά και να εξεταστεί πώς με τόσο καταστατικό, τόσες διαδικασίες και τόσα όργανα δεν φωτίστηκε η σκοτεινή πλευρά της λυχνίας. Για την οποία δεν ισχύει το λυχνίας σβεσθείσης, διότι μισή ώρα να αφιέρωνε κανείς στο διαδίκτυο θα φωτιζόταν και για τη λυχνία και για τον Κασιδιάρη και για την ετυμολογία -ακόμα και για την παπαρολογία. Γιατί και χάνος που λέει ο λόγος να είσαι τόση χάνουκα δεν κρύβεται.

   Κι εμείς όμως αγαπητοί εκτός επιτροπών τιμητές, εκτιμητές και επιτιμητές; Πώς τόσοι πολλοί και τόσο πολύ αρρωστήσαμε έως θανάτου με τον Οδυσσέα εκ ΠΑΣΟΚ, ενώ αισθανθήκαμε απλώς κάποιες ενοχλήσεις με τον Θεόδωρο του σοκ; Και τι θα απαντήσουμε τώρα σε όσους μας εγκαλούν ότι σε ένα κόμμα δεν συγχωρείται η στιγμή της αδυναμίας που επιτρέπει να το βιάζουν; Ότι δεν ξέραμε; Ή ότι ήμασταν απασχολημένοι με τα μνημονιακά καντήλια και μας ξέφυγαν οι μνημειώδεις επτάφωτες;

   Πάντως τη σφαλιάρα τη φάγαμε. Το θέμα τώρα είναι η διαχείριση της: Αν θα αρχίσουμε να τη μοιράζουμε ο ένας στον άλλο, ή θα ψαχτούμε και θα ψάξουμε πώς να την αποφύγουμε στο μέλλον. Που μας επιφυλάσσει δυστυχώς πολλή χάνουκα για να είμαστε χάνοι....
   http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=15187:karteros-xanouka&catid=71:dr-kinitopoiisis&Itemid=278

   Διαγραφή
  15. Αυτό είναι δύσκολο.
   Δεν κατάλαβα Χριστό.

   Διαγραφή
  16. ο συγγραφεας λεει με λιγα λογια, τον ηπιαμε ας δουμε πως θα την βγαλουμε καθαρη και πως δεν θα το ξανακανουμε

   Διαγραφή
 7. Μία παρατήρηση μόνο Αντώνη, επί του θέματος "Τσερνομπίλ". Είναι τόσο μεγάλη η δύναμη της αστικής προπαγάνδας που ακόμη και τώρα νομίζουμε ότι κάποιος θα κινδύνευε από ουκρανική ραδιενέργεια αν έτρωγε φράουλες στην Ελλάδα. Η αλήθεια είναι ότι η απόσταση των δύο χωρών είναι αρκετά μεγάλη και η ποσότητα της ραδιενέργειας που θα έφτανε εδώ και θα έπεφτε με τη βροχή στο χώμα δεν θα ήταν αρκετή για να προκαλέσει ζημιά.
  Αντίθετα περισσότερο (αλλά και πάλι σχετικά λίγο) κινδυνεύαμε από τις βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου που έριχνε το ΝΑΤΟ στην κοντινή μας Γιουγκοσλαβία, αλλά κανείς δεν το αναφέρει γιατί, κατά πως φαίνεται, η αμερικανική ραδιενέργεια όχι μόνο δεν προκαλεί αλλά γιατρεύει τον καρκίνο.
  Επίσης λίγοι γνωρίζουν ότι περισσότερο κινδυνεύουν από τη Φουκουσίμα που έχει προ πολλού ξεπεράσει το Τσερνομπίλ στη λίστα των χειρότερων πυρηνικών δυστυχημάτων. Επί δύο χρόνια "ξερνάει" ραδιενέργεια που διοχετεύεται από την ιδιοκτήτρια εταιρεία στον ωκεανό. Οι κάτοικοι των κοντινών περιοχών είναι καταδικασμένοι αλλά μάλλον ποτέ δεν θα δούμε τις μακάβριες λίστες των νεκρών από τα αυξημένα κρούσματα καρκίνου. Επίσης σε αυτά τα νερά δραστηριοποιούνται (μεταξύ άλλων) και μεγάλες ιαπωνικές αλιευτικές εταιρείες, που στέλνουν τα κατεψυγμένα ψάρια σε αγορές όλου του κόσμου, για να μπορεί ο καθένας να απολαύσει ένα μεταλλαγμένο ψάρι στο πιάτο του.
  Με τόση ραδιενέργεια που έχει φάει η Ιαπωνία μην σας φανεί περίεργο αν κάποια στιγμή στην Ιαπωνία δούμε πραγματικά τον Godzilla...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. "κανείς δεν το αναφέρει γιατί, κατά πως φαίνεται, η αμερικανική ραδιενέργεια όχι μόνο δεν προκαλεί αλλά γιατρεύει τον καρκίνο."

  Εγώ ξέρω ότι η αμερικάνικη ραδιενέργεια σε κάνει υπερήρωα, γιατί το διάβασα στα κόμικς, που ως πηγές ενημέρωσης είναι τουλάχιστον εφάμιλλα του Enosy. Όποιος φάει ραδιενέργεια στα αμερικάνικα κόμικς αποκτά υπερδυνάμεις. Ενώ ο Καρτερός έφαγε ραδιενεργά κορόμηλα και έγινε ΣΥΡΙΖΑ. Μπλιαχ ας πούμε. Φρικτό!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σοβιετικά ραδιενεργά κορόμηλα, έτσι; Όχι αμερικάνικα. Αν ήταν Αμερικάνικα, θα είχε γίνει Κάρτερμαν.

   (Πίσω, Βασιβουζούκοι του Τσιπρισμού!)

   Διαγραφή
 9. Χαχαχα.. Να΄σαι καλά Αντώνη. Καληνυχτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. πεθανα στο γελιο...να σαι καλα ρε αντωνη, αλλα ναι ωφειλω τα σεβη μου στον σεβαστο νικο, τον νικο της καρδιας μας, εισαι η ψυχη του παρτυ μιλαμε.
  παντως σου χαριζω ενα τραγουδακι του ρορυ (γκαλαχερ)....οχι το Philby βρε κουτο αυτο μιλαει για κομμουνιστη, το shadow play, εισαι ο πρωταγονιστης του θεατρου σκιων του τσυριζα και μαλιστα κακοπαιγμενο.
  αιντε παλληκαρι μου παγαινε ψηφισε τους βουδουρηδες, τον αλλο στο νοτιο αιγαιο και μια απορια....οι τοπικες της μακεδονιας που συμφωνουν με τον καρυπιδη θα τον ψηφισουν ή θα ακολουθησουν τις σταλινικες εντολες του κομματος;;;;;;;
  ΡΕ ΟΥΣΤ!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. 1. "είναι κάτι μυστήριοι οπαδοί του Αλαβάνου.." πολυσχιδής προσωπικότητα ενός, συνηθίζεται όταν γίνεται πάθηση να ονομάζεται σχιζοφρένεια. Ένας είναι ο enosys.

  2. Το Τσερνόμπιλ γέμισε με μετρήσιμες ποσότητες ραδιενεργών καταλοίπων τα Ελληνικά βουνά όταν έκανε την βόλτα του το σύννεφο τις πρώτες μέρες του Μαγιού. Στις πεδιάδες και τις πόλεις που πέρασε το σύννεφο δεν υπήρξε συγκέντρωση ικανή για να μετρηθεί. (Δημόκριτος της εποχής και σήμερα)

  3. Ο Πανευρωπαϊκός παροξυσμός έδωσε τέλεια δείγματα πανικού όπως για παράδειγμα με τις ιταλικές πίτσες με σκέτη σάλτσα (πολυκαιρισμένη) από την πρώτη μέρα που μαθεύτηκε το γεγονός. Τα τυριά που φτιάχτηκαν με το επίμαχο γάλα της περιόδου ωρίμασαν για ένα - δύο χρόνια και τα φάγαμε όλα τελικά.

  Η φίλη μου η Φωτεινή από την Ουκρανία δέχεται δωρεάν το ετήσιο τσεκ απ από την πρεσβεία της γιατί ως αστυνομικός τότε υπηρέτησε στην φύλαξη του εργοστασίου τις πρώτες μέρες. Δεν έχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα αλλά είναι σε ομάδα υψηλού κινδύνου.

  Ευανθία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Καλό κάρο με πατάτες ο Γ.Κ που διαχειρίζεται το ιστολογιο ένωση..
  Κομπλεξικούλης και μηχανορράφος Ητανε συνιδρυτής της μεγάλης (ΧΑ) ΠΑΣΑ ( Προτοβουλία για την αντισυστιμική αριστερά . Έχει πολύ υλικό αντικομμουνισμού στο σάιτ του ειδικά πριν απο 2-3 χρόνια
  Αλλα είναι ο κακόμοιρος αρρωστούλης. Μην μου τον πειράζετε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. - Ο - enosys ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του ΜΑΑ και είχε υπογράψει την ιδρυτική.
   Ο enosys πήρε μέρος στην ΠΑΣΑ αλλά δεν ήταν ούτε στην ομάδα 1 ούτε στην β. Αλλού το πήγαινε και δεν του βγήκε;
   Σήμερα είναι ότι δηλώνει και αυτά που λέει.

   Εσύ είσαι αγαπητέ Δημήτρη ο συγγραφέας του "Γράμμα στον Αλέξανδρο (του Δημήτρη Κλαδίτη)";
   Αν ναι, γιατί τέτοιο outing για τον πρώην σύντροφό σου;;;
   Και σε αυτούς που θεωρείς σημερινούς συντρόφους θα λες στο μέλλον για τις αρρώστιες τους;;;
   Άρης Χ

   Διαγραφή
  2. Συμφωνώ με τον Άρη Χ, τι δουλειά έχουν εδώ τα προσωπικά του καθένα; Η Τράφικ είμαστε;

   Διαγραφή
  3. Kατ αρχήν . Χαίρομαι που επικοινωνουμε Άρη. 'Εστω και έτσι.
   Δεν μιλάω επί του προσωπικού πολιτικά μιλάω. Δεν τον ξέρω καλά σαν άνθρωπο.
   Θα μπορούσα να το κάνω traffic αλλά δνε το θέλω.
   Και έφαγα μεγάλη απογοήτευση απο την όλη υπόθεση. όταν κάποιοι χρησιμοποιούσαν την αμεσοδημοκρατία και την αριστερά και τον κομμουνισμό για να βγάλουν τα κόμπλεξ τους στη καλύτερη και να κάνουν τον κατάσκοπο στη χειρότερη.
   Αυτά το θέμα και συγνώμη αν ξέφυγα.
   Άρη αν θες να μιλήσουμε μίλα σε mail.
   Και τα ηθικίστικα επιχειρήματα δεν σε τιμάνε.

   Διαγραφή
 13. Σήμερα οι φράουλες σκοτώνουν μόνο τους κούληδες στις Μανωλάδες.

  ΑΧΠ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. http://www.tovima.gr/media/article/?aid=567101&h1=true#commentForm

  μάλιστα...
  για να δουμε αν ισχυει, γιατί αυτοί που ρίχναν όλη αυτή τη λάσπη, μάλλον θα λασπωθούν οι ίδιοι.

  Ξέρει βέβαια ο οπορτουνισμός και τα γυρίζει, περιμένω επεισόδιο που θα φταίει το ΚΚΕ και η κομματική του ηγεσία για την κατάσταση στην Αυγή

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το μόνο ενδιαφέρον στην υπόθεση αυτή είναι αν θα βγουν σωρηδόν οι δημοσιογράφοι να αποκηρύξουν το ΣΥΡΙΖΑ όπως έκαναν ορισμένοι για το ΚΚΕ.

   Εγώ λέω με την καμία δεν πρόκειται να γίνει το ίδιο Υπάρχει λόγος σοβαρός. Και δεν είναι ότι στην "Αυγή" οι δημοσιογράφοι έχουν υψηλότερο ήθος, αν ενδιαφέρεστε.

   Διαγραφή
 15. Εγινε παρτυ τοτε.Φορτοεκφορτωτης στα ψυγεια,εκανα να κοιμηθω,παρ εκτος τσιμπωντας λιγο υπνο πανω στα καροτσια,καμποσες μερες.Τι θες,λαχανικα,φραουλες,κρεατα,μπηκαν και βγηκαν ταχιστα σαν απο καιρο κατεψυγμενα και μη μολυσμενα.Το ιδιο περιπου ξαναγινε με τα κρεατα οσον αφορα τη νοσο των τρελλων αγελαδων.Η τρομολαγνεια κι ητρομοκρατια γεμιζει τσεπες.Αμ πως. Πλεμπας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή