Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014

Λαϊκές Επιτροπές Πειραιά: Με συγκέντρωση και πορεία απαίτησαν να μην κλείσουν τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ

Απαιτώντας αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας για όλο το λαό οι Λαϊκές Επιτροπές Πειραιά το απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποίησαν μαζική και μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενάντια στο κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ.


Στην συγκέντρωση που προηγήθηκε στην αίθουσα του Ε.Κ Πειραιά συμμετείχαν σωματεία και συνδικάτα από τον Πειραιά, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Νίκος Τζώρτζης εκ μέρους του συλλόγου ιδιωτικών υπαλλήλω και εμπορουπαλλήλων Πειραιά. Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Μαρία Ταναινή, από την Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ και εκλεγμένη στο διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μεταξά.

Παράλληλα, την Τρίτη 18 Φλεβάρη καλούν σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στις 10π.μ. στα νοσοκομεία του Πειραιά, «Κρατικό», «Τζάνειο» και «Μεταξά».

Σε ανακοίνωσή τους οι Λαϊκές Επιτροπές τονίζουν: «Η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία είναι εγκληματική. Στο αντικαρκινικό νοσοκομείο "Μεταξά", που εξυπηρετεί ασθενείς από την Αττική, αλλά και την υπόλοιπη χώρα, οι ελλείψεις σε χειρουργικά κρεβάτια, κρεβάτια εντατικής θεραπείας και προσωπικού, οι συγχωνεύσεις ακτινοθεραπευτικών κλινικών, θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή του λαού, με λίστες αναμονής για εξέταση ως και δύο μήνες, τη στιγμή που ο καρκίνος δεν περιμένει!

Στο "Τζάνειο" νοσοκομείο έκλεισε η παιδοχειρουργική κλινική, η παιδοψυχιατρική συγχωνεύτηκε με κλινική ενηλίκων!

Τα κέντρα Μητέρας - Παιδιού (πρώην ΠΙΚΠΑ) υπολειτουργούν. Αρκετοί γονείς αναγκάζονται πλέον να πάνε τα παιδιά τους στα νοσοκομεία της Αθήνας.

Και στα τρία νοσοκομεία του Πειραιά η κατάσταση είναι τραγική, ενώ τώρα κλείνουν και τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ.

Απαιτούμε:

- Να μην κλείσει κανένα ιατρείο του ΕΟΠΥΥ

- Να αναβαθμιστούν με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τα Ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, τα νοσοκομεία Μεταξά, Τζάνειο και Κρατικό Νίκαιας, το Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας.

- Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανέργους και ανασφάλιστους.

- Κατάργηση των πληρωμών των ασθενών.

- Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου