Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2014

Αστικά κολπάκια ενόψει εκλογών: Για εκβιάσιμα κορόιδα ψάξτε αλλού!

Ο τυχοδιωκτισμός του “δεύτερου γύρου”
Πηγή: Διέξοδος

Όπως στο παραμύθι με την θυγατέρα που κατεβαίνει στο κελάρι να γεμίσει κρασί απ’ το βαρέλι στην κανάτα και βλέπει από πάνω της το κρεμασμένο τσεκούρι και βάζει με το νου της πως κάποτε θα παντρευτεί και θα κάνει ένα αγόρι το Γιαννάκη της και ο Γιαννάκης της θα μεγαλώσει και τότε μια μέρα θα του πει κατέβα Γιαννάκη μου να γεμίσεις κρασί την κανάτα και θα σταθεί ο Γιαννάκης της στην ίδια θέση που κάθεται τώρα αυτή μα με τα χρόνια θα έχει σαπίσει το σχοινί που κρατάει το τσεκούρι κρεμασμένο και θα κοπεί και θα πέσει το τσεκούρι πάνω στο Γιαννάκη της και βάζει τότε τα κλάματα για το Γιαννάκη της η θυγατέρα κι απ’ τα κλάματα ξεχνάει την κανάτα που γεμίζει κι αρχίζει το κρασί να χύνεται στο πάτωμα του κελαριού, έτσι τις τελευταίες μέρες στα τηλεοπτικά στούντιο έχουν αρχίσει να τρέχουν ποτάμι τα δάκρυα δημοσιογράφων και καλεσμένων στα πάνελ, που στο δεύτερο γύρο των τοπικών εκλογών μπορεί να βρεθεί υποψήφιος της “ΧΑ” αντιμέτωπος με άλλο κόμμα και κατά προτίμηση το ΣΥΡΙΖΑ κι ενώ το ΚΚΕ δε θα έχει έρθει πρώτο η δεύτερο στον προηγούμενο γύρο δε θα υποστηρίξει στον δεύτερο το άλλο κόμμα και κατά προτίμηση τον ΣΥΡΙΖΑ κι έτσι μπορεί να έρθει πρώτος ο υποψήφιος της “ΧΑ”.


Λένε για το Θανάση Κανελόπουλο, παλιό πολιτευτή τεχνίτη στα τερτίπια του “επαγγέλματός” του, ότι παραπονέθηκε κάποτε σ’ ένα δημοσιογράφο ότι έχει καιρό να γράψει γι’ αυτόν. Ο δημοσιογράφος, αντιπολιτευόμενος στην παράταξη του Κανελόπουλου, του απάντησε ότι δε γράφει γι’ αυτόν για να μην τον βρίσει . Κι ο Κανελόπουλος ξέροντας την ουσία της “πολιτικής διαφήμισης” του εξήγησε ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να βρίσκεται στην επικαιρότητα κι ότι ενδεχομένως δεν υπάρχει γι’ αυτό το σκοπό καλύτερος τρόπος από το να τον βρίζουνε.

Έτσι και τη “ΧΑ”: Αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος να τη φέρουνε στο κέντρο της επικαιρότητας, γιατί να μην τη φέρουνε μέσω του φλέγοντος ερωτήματος: “τι θα κάνει το ΚΚΕ αν τυχόν στο δεύτερο γύρο βρεθεί υποψήφιός της αντιμέτωπος με υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ ή άλλου κόμματος”, ερωτήματος που χαρίζει πραγματικές “αντιφασιστικές” περγαμηνές σε αυτόν που το θέτει δείχνοντας εμφατικά πόσο κακή θεωρεί ο ίδιος την “ΧΑ” καλώντας μάλιστα και το ΚΚΕ να συμμεριστεί την προσωπική του αγωνία, ερωτήματος ταυτόχρονα που κάνει την “ΧΑ” πρώτο θέμα από εκεί που δεν θα ήταν ούτε τελευταίο βάζοντας την ήδη στο δεύτερο γύρο με τον ίδιο τρόπο που η θυγατέρα του παραμυθιού έβαζε το Γιαννάκη της κάτω από το τσεκούρι με το σαπισμένο σχοινί.

Δεν θέλει και πολύ να αντιληφθεί κανείς ότι χωρίς η “ΧΑ” να κουνήσει το δαχτυλάκι της χάρη σ’ αυτό το ερώτημα η προεκλογική της εκστρατεία “τρέχει” στα ΜΜΕ: Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από τα τηλεοπτικά στούντιο. Το φάντασμα της “ΧΑ”.

*

Φυσικά στα τηλεοπτικά πάνελ δεν υπάρχουν απέναντι σε αυτό το “δημοσιογραφικό ερώτημα” συμμετέχοντες πιο ευεπίφοροι από τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώντας τους εαυτούς τους δικαιωματικούς σφετεριστές της εκλογικής δύναμης του ΚΚΕ, θεωρώντας μάλιστα το ΚΚΕ έτσι κι αλλιώς υποχρεωμένο να παραιτηθεί για χάρη τους από τις θέσεις του και από την πολιτική του επιρροή, δεν υπάρχει γι’ αυτούς μεγαλύτερη ευχαρίστηση από το να δείχνουν στους εκπροσώπους του ΚΚΕ (και φυσικά ταυτόχρονα και σε όλο το τηλεοπτικό κοινό) όχι την “ΧΑ” αλλά την τεράστια σκιά της σαν να είναι και αληθινή ρωτώντας χαιρέκακα: Μας ψηφίζετε τώρα ή όχι; Και προκειμένου να έρθει η συζήτηση στο κατάλληλο σημείο στο οποίο θα διατυπώσουν το χαιρέκακο ερώτημά τους, δεν έχουν καμιά αναστολή να συμμετέχουν ενεργά στην κατασκευή μιας εικονικής πραγματικότητας τέτοιας, χάρη στην οποία η “ΧΑ” θα μπορεί να κολλήσει στην συσκευασία της ένα αυτοκόλλητο με την επιγραφή: ΤΟ ΚΟΜΜΑ-ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.


***
ADDENDUM #1: ΠΟΣΟ "ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ" ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΟΥ ΘΕΤΟΥΝ ΣΤΟ ΚΚΕ ΟΙ ΑΣΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ;

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ MRB ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ:

1. Καμίνης (ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ): 20%
2. Σπηλιωτόπουλος (ΝΔ): 13.4%
3. Κακλαμάνης (ΝΔ): 12.4%
4. Κασιδιάρης (Χ.Α): 11%
5. Σακελλαρίδης (ΣΥΡΙΖΑ): 9.6%
6. Καπερνάρος (ΑΝΕΛ): 6.4%
7. Σοφιανός (ΚΚΕ): 6.2%

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ALCO ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ:

1. Καμίνης (ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ): 18.4%
2. Σπηλιωτόπουλος (ΝΔ): 13.1%
3. Κακλαμάνης (ΝΔ): 12.15%
4. Κασιδιάρης (Χ.Α): 10.8%
5. Σακελλαρίδης (ΣΥΡΙΖΑ): 10.7%
6. Σοφιανός (ΚΚΕ): 4.7%
7. Καπερνάρος (ΑΝΕΛ): 4.3%

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ METRON ANALYSIS ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ:

1. Καμίνης (ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ): 20%
2. Κακλαμάνης (ΝΔ): 14%
3. Σπηλιωτόπουλος (ΝΔ): 13%
4. Κασιδιάρης (Χ.Α): 11%
5. Σακελλαρίδης (ΣΥΡΙΖΑ): 10%
6. Σοφιανός (ΚΚΕ): 6%
7. Καπερνάρος (ΑΝΕΛ): 5%

Πηγή: Ίσκρα

ADDENDUM #2: ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΗΣ "ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ";

Στις δημοτικές εκλογές του 2010 ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάστηκε με το ΠΑΣΟΚ στους Δήμους Πετρούπολης, Ελευσίνας, Βόλβης Θεσσαλονίκης. Στη δε Ικαρία συνεργάστηκε με ΠΑΣΟΚ/ΝΔ/ΛΑ.Ο.Σ., ενάντια στον υποψήφιο που στήριξε το ΚΚΕ. Στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του 2006, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ (η βασικότερη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ) διεκδίκησαν μαζί τις Νομαρχίες Πρέβεζας και Τρικάλων. Μάλιστα ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος και ο νυν πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης, τότε στέλεχος του ΣΥΝ, στις 9/9/2006 πραγματοποίησαν κοινή περιοδεία στην περιοχή των Τρικάλων, παρουσίασαν την συνεργασία τους εκεί σαν «πείραμα» στην προοπτική μιας ευρύτερης συνεργασίας στο πλαίσιο της «κεντροαριστεράς», μίλησαν σε κοινή σύσκεψη στελεχών των δυο κομμάτων και σε ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση του κοινού υποψήφιου νομάρχη τους, στην Καλαμπάκα.

Για τους δήμους όπου ανακοινώθηκαν κοινές υποψηφιότητες ΠΑΣΟΚ/ΣΥΝ το 2006, καταγράφτηκαν τουλάχιστον οι: Ζωγράφου (υποψήφια δήμαρχος Τίνα Καφατσάκη), Πετρούπολης (Στέφανος Βλάχος), Πεντέλης (Δημήτρης Στεργίου), Λυκόβρυσης (Δημήτρης Φωκιανός), Νέας Χαλκηδόνας (Νίκος Παπαμικρούλης), Αγίου Δημητρίου (Παντελής Ειρηνάκης), Χολαργού (Πάνος Δεμερτζής), Παλλήνης (Θεόδωρος Γκοτσόπουλος), Ελευσίνας (Γιώργος Αμπατζόγλου), Ρέντη (Γιώργος Ιωακειμίδης). Ρεπορτάζ της «Αυγής» 21/5/2006 έγραφε: «...ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο της συνεργασίας στη Σάμο και τη Φλώρινα. Από τις 54 πρωτεύουσες νομών έχει αποφασιστεί η κατεύθυνση που θα ακολουθήσει ο ΣΥΝ στις 27, στις 4 θα συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ. Στις υπόλοιπες 27 πρωτεύουσες νομών που δεν έχουν κλείσει οι υποψήφιοι, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξουν αρκετές συνεργασίες με το ΠΑΣΟΚ».


Το 2002 συνεργάστηκαν στην Υπερνομαρχία Ροδόπης - Εβρου (υπερνομάρχης εκλέχτηκε το στέλεχος του ΣΥΝ Χρήστος Χατζόπουλος, νομάρχες Ροδόπης και Εβρου, στελέχη του ΠΑΣΟΚ), στην Υπερνομαρχία Καβάλας - Δράμας - Ξάνθης, και στους Δήμους Ξάνθης και Κομοτηνής.

Χονδρικά το 2002 υπολογιζόταν ότι ο ΣΥΝ συνεργάστηκε με το ΠΑΣΟΚ στο 30% των νομαρχιών (Ευρυτανία, Θεσπρωτία, Καρδίτσα, Κοζάνη, Μαγνησία, Φλώρινα, Φωκίδα, Βοιωτία, Γρεβενά, Πρέβεζα, Σάμος). Συνεργάστηκαν στην Αττική σε 16 δήμους (ανάμεσά τους Αγιος Δημήτριος, Αργυρούπολη, Ιλιον, Χολαργός, Σαλαμίνα, Ελληνικό, Σπάτα - Λούτσα) και επίσης σε Λιβαδειά, Δράμα, Αμαλιάδα, Ηγουμενίτσα, Νεάπολη Θεσσαλονίκης, Πολίχνη, Φίλιπποι Καβάλας, Πολύκαστρο, Σέρρες, Φλώρινα, Αμφισσα, Χαλκίδα, Ρόδος, Καρπενήσι).
Πηγή: Ριζοσπάστης

ADDENDUM #3:  ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ, ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ;

Ο Γιώργος Χαρίσης, γραμματέας οργανωτικού της «Αυτόνομης Παρέμβασης», σε πρόσφατο άρθρο του ενάντια στο ΠΑΜΕ, κάνει την εξής διαπίστωση: «Με το ποιους θέλεις να συνεργαστείς, είναι και προς τα πού θες να πας. Αν θες τομές και ριζοσπαστικές ανατροπές για να αλλάξεις τις αιτίες που γεννούν τις σημερινές κοινωνικές ανισότητες και να προχωρήσεις σε προοδευτικές αλλαγές με σοσιαλιστική προοπτική, πρέπει να δεις και ποιοι είναι οι σύμμαχοί σου».

Σε ό,τι αφορά τη «σοσιαλιστική προοπτική», την έχουν από χρόνια εξαποστείλει στο πυρ το εξώτερον και την χρησιμοποιούν μόνο για να ψαρέψουν σε θολά νερά. Οσο για το ποιους συμμάχους επιλέγουν, να ορισμένα παραδείγματα από τις αρχαιρεσίες Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και Σωματείων που έγιναν το 2013. Είχαμε ενιαία ψηφοδέλτια σε:

Ομοσπονδία Φαρμάκου (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Ομοσπονδία Γάλατος - Τροφίμων - Ποτών (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Ομοσπονδία Υδρευσης - Αποχέτευσης ΔΕΥΑ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Εταιρειών ΟΑΣΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Εργατικό Κέντρο Λακωνίας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας (ΠΑΣΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ).

Σωματείο Εργαζομένων ΗΣΑΠ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Εμποροϋπαλλήλων Κω (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Πάτρας (ΠΑΣΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών Θεσσαλονίκης (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Κλαδικό Σωματείο Φαρμάκου Πάτρας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Σωματείο Οικοδόμων Αρκαδίας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Λιβαδειάς (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ), Σωματείο Εργαζομένων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Σωματείο Εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ).

Σωματείο Εργαζόμενων Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» Θεσσαλονίκης (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Σωματείο Εργαζομένων στην Υδρευση Θεσσαλονίκης ΕΥΑΘ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Σωματείο στην εταιρεία «Μέλλον» (ΣΥΡΙΖΑ - Εργοδοτικοί), Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σύρου (ΠΑΣΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Σωματείο Οικοδόμων Ηρακλείου (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Σωματείο Εργαζομένων στην ΕΛΒΟ (ΠΑΣΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Σωματείο ΟΤΑ Ραφήνας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ).

Σωματείο Βρεφοκομείου Αθηνών (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Σωματείο ΟΤΑ Ζακύνθου (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ), Σωματείο ΟΤΑ Περάματος (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ), Σωματείο ΕΔΟΠ - ΔΕΗ (ΠΑΣΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Σωματείο Φαρμάκου Μεσσηνίας (ΠΑΣΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Σωματείο Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ).
Πηγή: Ριζοσπάστης

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΜΙΑ ΖΩΗ!!!

32 σχόλια:

 1. Καρδιακό θα πάθουνε. Έχουνε χαθεί όμως. Δε βγαίνουνε στα κκε λημέρια. Μόνο στο τουΐτερ κλαίγονται ακολουθώντας γραμμή τύπου "το ΚΚΕ αριστερός ψάλτης της δεξιάς".

  υ.γ. παρόμοιο προσπάθησα να κάνω με τις εκλογές του 2012 αλλα εκεί αποφάσισαν οι πασόκοι μόνο να στηρίξουν και τα ψηφοδέλτια του συριζα έμειναν ίδια (για να έχουν να τρολάρουν οι αστοί με ένα ακόμη δίπολο)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κανα σχόλιο κανενός σφυριζαίου για την πρεμούρα του megamou να πάρει ψήφους του ΚΚΕ και να τους δώσει στον ΣΦΥΡΙΖΑ;

  Όχι, ε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. παρεπιπτοντως ,η Κανελλη στην κορυφαια της (για μενα) παρεμβαση ως τωρα !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και οι megamou συνηγορία του ΣΦΥΡΙΖΑ σνοιχτότατα.

   Διαγραφή
  2. Ε ναι, έτσι τους σφύριξαν απ' το κοντρόλ. Η Κανέλλη ανασκεύασε τα επικοινωνιακά "επιχειρήματα" του megamou, έφερε τους οικονομεκαμπουράκηδες σε εμφανή αμηχανία και έκανε το συριζαίο να βγει απ' τα ρούχα του. Δεν πειράζει, ξυδάκι.

   gdmn1973

   Διαγραφή
 4. Αντωνη δεν ευκαιρουν τωρα ψαχνουν αν εχει iphone ή smartphone ο Κουτσουμπας.

  Oxy

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Στον σαββατιάτικο ρίζο υπάρχει και το παρακάτω:

  http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7832807&publDate=15/2/2014

  Το ρεπορτάζ είναι ατελές, θα έπρεπε να διευκρινίζεται ποιοί συγκροτούν αυτή την "ανεξάρτητη κίνηση", αν διαμορφώθηκε τώρα κτλ.

  Ijon Tichy

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. κοιτάξτε σύντροφοι όσο και αν το ερώτημα το θέτουν οι δημοσιογράφοι και οι Συριζαίοι προβοκατόρικα, όσο και αν το πιο πιθανό είναι να μην παιχτεί αυτό το σενάριο, δεν παύει να είναι ένα ερώτημα του οποίου η απάντηση έχει θεωρητικές προκείμενες που πρέπει να διαλευκανθούν. Το ζήτημα έχει να κάνει με την στρατηγική και τακτιική του κόμματος στην πάλη ενάντια στον φασιμό. Στρατηγικά λες ότι ο Φασισμός πρέπει να τσακιστεί από τα κάτω με εργατικούς αγώνες κτλ. αλλά βεβαίως γνωρίζουμε ότι ο φασισμός θα εξαλειφθεί μόνο αν οι από κάτω γίνουν από πάνω ,δηλ. μόνο όταν ο λαός πάρει την εξουσία στα χέρια του και ανατρέψει τον καπιταλισμό. Σε επίπεδο τακτικής όμως το συγκεκριμένο δίλημμα κασιδιάρης ή σακκελαροτέτοιος είναι περίπλοκο, διότι ναι μεν ξέρεις ότι συριζαίος δήμαρχος θα έχει δεμένα χέρια και δεν θα έρθει σε ρήξη με την υπάρχουσα πολιτική ΑΛΛΑ το να δώσεις στον φασίστα την θεσμική θωράκιση της Δημαρχίας ,σημαίνει ότι θα έχουν την δυνατότητα να ξεκινήσουν πογκρόμ εναντίον μεταναστατών και της αριστεράς με ποιοτικά ανώτερο απότι στο παρελθόν τρόπο. Εκτός αν ακολουθήσουμε μια μηχανιστική λογική του τύπου η ΧΑ προωθείται από το κατεστημένο και δεν έχει σημασία αν είναι ή δεν είναι στη βουλή ή στην δημαρχία κτλ. Εγώ λέω ότι έχει σημασία γιατί όπως και το αν υπήρχε δήμαρχος ΚΚΕ στην Αθήνα θα άλλαζε ποιοτικά την παρέμβαση ,το ίδιο θα ισχύει και με αυτούς. Προσωπικά θεωρώ λοιπόν ότι είναι ένα ζήτημα που θέλει ανάλυση και πειστικά επιχειρήματα είτε για την μια είτε για την άλλη θέση. Δεν με έχουν πείσει προς το παρόν ούτε η τοποθέτησηη της Κανέλλη ,ούτε του Σοφιανού. Μου φάνηκαν πρόχειρες. Στην τελική αν για λόγους πολιτικούς το κόμμα αποφεύγει να αναλύσει θεωρητικά την στάση ως προς το θέμα, θα περίμενα στην κόκκινη μπλογκόσφαιρα να υπάρξει μια τέτοια ανάλυση. Ο συντάκτης του παρόντος μπλογκ νομίζω ότι έχει τα θεωρητικά αα για να πει κάτι παραπάνω...

  Marlengels

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Για να ξαναδές τον τίτλο της ανάρτησης: Για κορόιδα ψάξτε αλλού. Οι δύο της ΝΔ βγάζουν 25%+ και ο Καμίνης 20%. Δίλημμα Κασιδιάρης-Σακελλαρόπουλος δεν υπάρχει, εκτός αν εννοούμε για το ποιος είναι πιο ωραίο παιδί, ερώτημα στο οποίο φοβάμαι ότι η απάντηση δεν θα είναι πολιτικώς ορθή. Αν δε γίνει κανα τρελό και περάσει δεύτερο γύρο ο Κασιδιάρης, μην κάνετε τον τρελό ότι σώζεστε απ' το 4-6% του ΚΚΕ όταν η ΝΔ έχει 25%.

   Άντε για καμιά πασιέντζα τζογαδόροι μου.

   Διαγραφή
  2. Καμίνη λοιπόν ή Κακλαμάνη θα ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στον Β' γύρο; Εδώ είναι το ερώτημα.

   Αλλά το ερώτημα το έχει ΗΔΗ απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ:

   "Διάβασα τον απολογισμό του Γιώργου Καμίνη στην αρχή της εβδομάδας. Και προσπάθησα να τον διαβάσω χωρίς τους κακώς εννοούμενους “αυτοματισμούς” της πολιτικής αντιπαλότητας. Αντίθετα, το έκανα από τη σκοπιά κάποιου που το φθινόπωρο του 2010, στις προηγούμενες δηλαδή δημοτικές εκλογές, θεωρούσε ότι η σύγκρουση του Καμίνη με το Νικήτα Κακλαμάνη στο δεύτερο γύρο δεν ήταν χωρίς διακύβευμα – άρα και χωρίς ενδιαφέρον για την Αριστερά.

   Πώς να το κάνουμε: την περίοδο εκείνη, όπως εξάλλου και τώρα, ο Κακλαμάνης “συμφιλίωνε” μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, όντας ο υποψήφιος της τότε (“αντιμνημονιακής”) ΝΔ και του (μνημονιακότατου) ΛΑΟΣ."
   http://www.rednotebook.gr/details.php?id=11867

   Καμίνη λοιπόν θα ψηφίσετε, όπως άλλωστε και στις προηγούμενες εκλογές. Αυτά.

   Διαγραφή
  3. αυτο το ερωτημα μου μοιαζει ως εξης:
   σε εχουν πιασει σε εχουν δεσει στην καρεκλα και σου λεει ο βασανιστης, θες να πεθανεις απο τα βασανιστηρια του καφρου βασανιστη ή να σε παω στον διπλα ο οποιος θα σε αφησει να πεθανεις απο την πεινα και την διψα;

   οχι λοιπον παλληκαρια, δεν διαλεγω απο ποιον θα πεθανω, διαλεγω αν αγωνιστω για να φυγω απο την καρεκλα και στα %#%#@%@ μου ποιος θα δοκιμασει να με σκοτωσει.
   βαρεθηκα τα διληματα. και για να θυμησω ποιοι σκοτωσανε την ροζα και τον καρλ, ποιος εκανε το ιδιωνυμο στην ελλαδα, ποιοι σαμποταριζαν την βοηθεια της ΕΣΣΔ στην ισπανια, ποιοι μεσα στην ισπανια σαμποταριζαν επι της ουσιας την μαχη, ποιοι μεσα στο ΕΑΜ εδωσαν την μαχη για την γραμμμη της βαρκιζας που δυστηχως το κομμα τοτε το αποδεχτηκε), ποιος εκανε τα δεκεμβριανα, ποιος σκοτωσε τον μπελογιαννη, ποιοι ψηφισαν στο δημοψηφισμα της χουντας ποιοι χαρηκαν με τις ανατροπες, ποιοι εκαναν πρωτοσελιδα τις νικες κλιντον (γιουγκοσλαβια), ομπαμα (βαριεμαι να γραφω...), για τον ολαντ, ποιοι ηταν αλαμπρατσετα με τα ασπονδυλα στο συνταγμα, ποιοι οπλισαν το χερι των δολοφονων στις 20/10 με τα δημοσιευματα (αυγη, λεφτ) και τα λεγομενα (κοκκινο), ποιοι βγηκαν να κατασπαραξουν με την τυποεκδοτικη και τον "Ρ" και τωρα το εχουν βουλωσει και ολα τα απο πανω με τις συνεργασιες με κερασακι την συνεργασια με τους φασιστες στην ικαρια (το λαος φασιστες ειναι) και την ζωνη!
   τερμα το παραμυθι λαμογια

   οσο υπευθυνα ειναι τα ασπονδυλα για τον φυσα και την επιθεση στα μελη του ΚΚΕ στο περαμα, τοσο υπευθυνοι ειστε και εσεις για τον ΚΟΤΖΑΡΙΔΗ. εχετε βαψει και εσεις με αιμα εργατη τα χερια σας και προσωπικα προτιμω να εχω αντιπαλο τα ασπονδυλα που τους ξερω και φυλαγομαι απο εσας που θα μου την φερετε στην πλατη.

   και για του λογου του αληθες θελω καποιος απο εσας να ρωτησει το παρελθον του παπα ως φοιτητη και τι ακριβως εκανε εκει που σπουδαζε και με ποιους κυριως και απεναντι σε ποιους

   Διαγραφή
  4. Δεν υπάρχει κανένα δίλημμα. Αυτοί ψηφίζουν ήδη ανοιχτά Καμίνη στις δημοσκοπήσεις και δεν στηρίζουν τον δικό τους, και ζητάνε να ψηφίσουν τον Σακκελαρίδη οι ΚΚΕδες.

   Πιο κραυγαλέα κοροϊδία δεν θα μπορούσαν να σκεφτούν.

   Διαγραφή
 7. Οι δημοσκοπήσεις αυτές είναι πριν ουσιαστικά από το ξεκίνημα της προεκλογικής περιόδου και δεν έχουν αξία. Ο Καμίνης δεν μπορεί να πάρει πάνω από 10%, αφού στηρίζεται από ΠΑΣΟΚ & ΔΗΜΑΡ. Η ΝΔ κατεβαίνει με 2 υποψήφιους και επομένως θα υπάρχει διάσπαση των ψηφοφόρων της, ενώ "δεξιούς" ψήφους θα πάρει και ο Καπερνάρος. Έτσι όπως έχουν τα πράγματα δεν αποκλείεται να υπάρχει υποψήφιος στον 2ο γύρο που θα έχει πάρει λίγο πάνω από το 15%. Αν σκεφθούμε ότι ο Σοφιανός πέρασε το 11% στις προηγούμενες, δεν αποκλείεται να είναι αυτός στο 2ο γύρο. Πάντως, το πιθανότερο δείχνει να είναι ο Σακελλαρόπουλος και κάποιος άλλος, που μπορεί να είναι και ο Κασιδιάρης. Το ψευτοδίλημμα που θέτουν μπορεί πράγματι να προκύψει.
  Αυτό είναι ένα δίλημμα πραγματικό μόνο για τα αστικά κόμματα. Οι κομμουνιστές δεν στηρίζουν ούτε "δεξιά" ούτε "αριστερά". Αν οι αστοί δεν θέλουν τον Κασιδιάρη δήμαρχο, ας φροντίσουν να μην ψηφιστεί. Εμείς την απάντηση στον Κασιδιάρη θα την δώσουμε στον δρόμο, στις εκλογές να την δώσουν τα αστικά κόμματα. Αν δεν μπορούν, αυτό δείχνει την αδυναμία που έχουν βρεθεί. Αδυναμία είτε γιατί δεν θα μπορέσουν να σταματήσουν την ΧΑ στις δημοτικές εκλογές της Αθήνας ενώ θέλουν, είτε γιατί έχουν φθάσει στο σημείο να μην θέλουν να σταματήσουν την ΧΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο Καμίνης είναι πρώτος σε όλες τις δημοσκοπήσεις και μεγάλο φαβορί. Ποιος σου είπε ότι στηρίζεται μόνο από ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ; Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που είναι 27% βάσει εκλογών ποιον ψηφίζουν στις δημοσκοπήσεις νομίζεις; Τον Σακελλαρόπουλο του 9-10%;

   Διαγραφή
  2. Σακελλαρίδη, σόρι. Ούτε το όνομά του δεν θυμάμαι. Στην ουσία, το "Σακελλαρίδης ή Κασιδιάρης" προς ΚΚΕ φτιάχτηκε, ανάμεσα σε άλλα για να κρύβει ότι έχει ήδη τεθεί και απαντηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ το "Καμίνης ή Σακελλαρίδης"...

   Διαγραφή
  3. Στο δεύτερο γύρο λοιπόν θα περάσει ο Καμίνης και ένας απ' τους δύο της ΝΔ -- Κακλαμάνης ή Σπηλιωτόπουλος. Τότε, όσοι ψήφισαν Σακελλαρίδη στον πρώτο γύρο θα ψηφίσουν Καμίνη και όσοι ψήφισαν τον υποψήφιο της ΝΔ που θα μείνει έξω θα ψηφίσουν τον υποψήφιο που πέρασε δεύτερο γύρο. Δηλαδή, η δημαρχία θα παιχτεί ανάμεσα σε υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ (Καμίνης) και υποψήφιο της ΝΔ. Όπως και οι βουλευτικές παίζονται ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την πρωτιά.

   Ποιος Σακελλαρίδης-Κασιδιάρης τώρα, αυτά είναι για μωρά παιδιά...

   Διαγραφή
  4. Νομίζω ότι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ψηφίσουν Καμίνη, μόνο και μόνο επειδή στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ. Η στήριξη του ΠΑΣΟΚ σε κάποιον υποψήφιο μόνο ζημιά πλέον μπορεί να του κάνει. Όταν έγιναν αυτές οι δημοσκοπήσεις ακόμα τον Σακελλαρόπουλο δεν τον ήξερε κανείς (εγώ σήμερα έμαθα το όνομά του από εδώ). Είναι ακόμα πολύ νωρίς για δημοσκοπήσεις. Ο Καμίνης είναι ήδη αναγνωρίσιμος, ο συριζαίος όχι. Άλλωστε πάντα τα ποσοστά των υποψηφίων στις δημοτικές εκλογές της Αθήνας είχαν άμεση σχέση με τα ποσοστά των κομμάτων που στήριζαν τους υποψήφιους.

   Διαγραφή
  5. σε υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ (Καμίνης)=Μη με ρωτήσει κανείς τι εννοώ, ε; Ήδη οι μισοί που τον επιλέγουν στις δημοσκοπήσεις ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν στις εκλογές. Στον δεύτερο γύρο θα τον ψηφίσουν και οι άλλοι μισοί. Σημασία έχει ποιος σε ψηφίζει, όχι ποιος τυπικά σε προτείνει.

   Και ΜΑΚΑΡΙ να περάσει ο Σοφιανός δεύτερο γύρο. Αλλά όπως είπε και ο Παππάς, και όχι τυχαία, καλύτερα ΠΑΣΟΚ παρά ΚΚΕ σε ό,τι αφορά τον εσμό του ΣΥΡΙΖΑ.

   Διαγραφή
  6. "Νομίζω ότι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ψηφίσουν Καμίνη, μόνο και μόνο επειδή στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ."

   Πρώτον, τον ψήφισαν την προηγούμενη φορά τον Καμίνη.

   Δεύτερον, http://www.rednotebook.gr/details.php?id=11867

   Τρίτον, http://leninreloaded.blogspot.com/2014/02/blog-post_7304.html

   (ο Παππάς είναι το δεξί χέρι του Τσίπρα, σημειωτέον).

   Διαγραφή
  7. Είδες, μου έμαθες το όνομα του συριζαίου λάθος.
   Δεν πρέπει λοιπόν να αποφεύγουμε το ψευτοδίλημμα που μας βάζουν να το αποφεύγουμε, να δίνουμε τις κατάλληλες απαντήσεις πρέπει.

   Διαγραφή
  8. ΣΟΦΙΑΝΟΣ δαγκωτό, είναι η απάντηση στο "δίλημμα." Όσοι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ θέλετε κάτι άλλο από Καμίνη και απαγορεύσεις διαδηλώσεων, Σοφιανό. Κι αφήστε τα κολπάκια.

   Διαγραφή
  9. Μου βάλατε τον ψόφιο στο Δήμο Αθηναίων για το θεαθήναι για να βγάλετε Καμίνη και μου θέλετε και "διλήμματα." Κουτοπόνηροι!

   Διαγραφή
  10. Το ¨ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ" σε ποιόν πάει; Γιατί εγώ δεν σε έβρισα, αν πάει σε μένα.

   Διαγραφή
  11. Στους Συριζαίους που διαβάζουν ρε Cos, πού πάει; Δεν ξέρεις ότι διαβάζουν Συριζαίοι εδώ; (και στέλνουν συνέχεια και ανυπόγραφα σχόλια;)

   Διαγραφή
  12. Το ξέρω, αστειεύτηκα.
   Για να κλείσω πάντως: προσωπικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου ποιος θα βγει δήμαρχος, αν δεν είναι ο Σοφιανός. Τον μπαμπούλα του Κασιδιάρη να τον λουστούν αυτοί που τον κατασκεύασαν. Άλλωστε όλοι οι υποψήφιοι των αστικών κομμάτων, είτε στηρίζονται από την ΧΑ είτε από τον Σύριζα, διακρίνονται από τον ίδιο αντικομμουνισμό, άλλοτε με τον ίδιο ξετσίπωτο τρόπο, άλλοτε με πιο καμουφλαρισμένο.

   Διαγραφή
  13. Συμφωνούμε απολύτως.

   Ψήφο στο Σοφιανό και όλα τα άλλα για αυτούς που τρώνε κουτόχορτο.

   Διαγραφή
  14. Εξ οικείων τα βέλη.
   (κοινώς, θάψιμο στο Δήμο Αθήνας μιας δυνητικής υποψήφιας για τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία -αν μη τι άλλο- έχει περάσει κάμποσα)

   Διαγραφή
  15. Η Πορτάλιου μπορεί και να συσπείρωνε το ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον Καμίνη. Οπότε την πετάς έξω, φέρνεις έναν πανελληνίως άγνωστο για να κρατάς το φύλο συκής απέναντι στις κατηγορίες για συνεργασία με ΠΑΣΟΚ και πρέστο...

   Διαγραφή
  16. εγω παλι νομιζω οτι η υποψηφιοτητα του σακελαροτετοιου ειναι ενα δειγμα της αμετροεπιας και της επαρσης του χωρου.
   εχουν την λογικη οτι θα σας παρουμε τα σωβρακα με τον αγνωστο για να κανουμε επιδειξη δυναμης.
   ή εχουν τοσο εμπιστοσυνη στον ραυτοπουλο και τον μηχανισμο του ή οτι τα μμε θα παιξουν το παιχνιδι ή και τα 2.
   το θεμα ειναι οτι το "κολπο" με τους σταυρους στο ευρωκοινοβουλιο ηταν πλυ ωραια τριπλα απο πασοκ νδ και μαλιστα για εννιαιο πανελλαδικο ψ/τιο οπου σαφεστατα ο τσυριζα εχει προβλημα.
   ποιος απο τα πρωτοκλασατα στελεχη θα θελησει να εκτεθει και να μην παρει σταυρους απο ολη την ελλαδα και να αποδυναμωθει στο εσωτερικο παιχνιδι; ποιος εχει τον μηχανισμο να ανταπεξελθει σε πανελλαδικο επιπεδο απο την στιγμη που οι 42 υποψηφιοι δινουν το περιθωριο για πανελλαδικη αντιπροσωπευση και με δεδομενες τις διαφωνιες (αρκει καποιος να δει τις ψηφοφοριες για τον βουδουρη), επισης ποιος θα θελησει να χαντακωθει στις βρυξελες και να αποξενωθει απο την κουταλα της εξουσιας;

   Διαγραφή
  17. "γω παλι νομιζω οτι η υποψηφιοτητα του σακελαροτετοιου ειναι ενα δειγμα της αμετροεπιας και της επαρσης του χωρου."

   Μπα. Όταν ο ΣΥΡΙΑ επισήμως υπεραμύνεται της υποψηφιότητας Βουδούρη με το αιτιολογικό ότι χρειάζονται "ανοίγματα" στον χώρο του κέντρου, δεν υπάρχει κανένας σοβαρός λόγος να τον χαλάει ο Καμίνης. Απλώς πρέπει να τηρούνται και τα προσχήματα στο μεγαλύτερο δήμο της χώρας, οπότε πάρε ένα ψωράλογο για τον πρώτο γύρο, μη λέει ο κόσμος ότι συνεργαστήκαμε.

   Και στο δεύτερο, τα γνωστά. "Κατά συνείδηση" ψηφίστε, ενωπίον του "διλήμματος."

   Τους έχουμε μάθει απέξω.

   Διαγραφή
 8. "There are three kinds of lies: lies, damn lies, and statistics."
  Benjamin Disraeli

  για την επικονίαση
  Χρήστος

  ΑπάντησηΔιαγραφή