Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014

Κοινή κινητοποίηση σήμερα των εργαζομένων «Χαλυβουργικής» και «Χαλυβουργίας»


Κοινή κινητοποίηση σήμερα των εργαζομένων «Χαλυβουργικής» και «Χαλυβουργίας» (VIDEO - ΦΩΤΟ)
Δημοσίευση: Τρί, 25/02/2014 - 14:16


Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις βρίσκονται οι εργαζόμενοι της «Χαλυβουργικής», απαιτώντας να αρθούν οι διαθεσιμότητες των 195 εργαζομένων, και οι εργαζόμενοι της «Χαλυβουργίας» ενάντια στις 90 απολύσεις που ανακοίνωσε ο Μάνεσης.

Το πρωί της Τρίτης εργαζόμενοι των δύο εργοστασίων πραγματοποίησαν κοινή κινητοποίηση στα διόδια Ελευσίνας και μοίρασαν ανακοινώσεις στα διερχόμενα οχήματα.

«Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία Χαλυβουργίας Ελλάδος»: Οργάνωση του αγώνα μαζί με άλλους συναδέλφους του κλάδου

Σε ανακοίνωσή της η «Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία Χαλυβουργίας Ελλάδος» σημειώνει: «Επιβεβαιώνονται οι χαλυβουργοί του Ασπροπύργου όταν τον Οκτώβρη του 2011 αποκάλεσαν τον Μάνεση λαγό των βιομηχάνων και κάλεσαν σε αγώνα για να αντιμετωπίσουν τα αντεργατικά τους σχέδια. Δυστυχώς τότε δεν μας άκουσαν και τώρα τα ίδια μέτρα παίρνονται σε μια σειρά επιχειρήσεις σε όλους σχεδόν τους κλάδους».

Παράλληλα σημειώνει ότι «παραπλανούν τους εργαζόμενους όταν τους λένε ότι με το φθηνό ρεύμα η επιχείρηση θα ανοίξει δουλειές. Μα το ακριβό ρεύμα φταίει που μια σειρά επιχειρήσεις απολύουν εργάτες ή κλείνουν τελείως; Αν πάρουν δηλαδή οι χαλυβουργίες φθηνό ρεύμα την επόμενη μέρα θα βάλει μπροστά η οικοδομή για να πουλάνε οι χαλυβουργίες σίδερο; Μα ποιον προσπαθούν να κοροϊδέψουν; Συνάδελφοι, ο Συνδυασμός μας σας καλεί να βγάλετε συμπεράσματα. Τώρα μπορείτε. Μην πιστεύετε στις αυταπάτες. Πείτε όχι στα σχέδια του Μάνεση. Να μην περάσουν οι ομαδικές απολύσεις. Να μην κλείσει το εργοστάσιο».

Η «Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία Χαλυβουργίας Ελλάδος» καλεί τους εργαζομένους «να κάνουν στην πάντα την πλειοψηφία του Σωματείου που παλεύει για τα συμφέροντα του Μάνεση και μαζί με την Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία, τους δοκιμασμένους στον αγώνα συναδέλφους, να οργανώσουμε τον αγώνα μας. Να πάρουμε την κατάσταση πάλι στα χέρια μας, για τα δικά μας συμφέροντα. Να οργανώσουμε τον αγώνα μαζί με τους άλλους συναδέλφους του κλάδου, με τους απολυμένους, με το ταξικό Συνδικάτο Μετάλλου, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ανατροπής της βάρβαρης πολιτικής, προς όφελος των συμφερόντων των εργαζόμενων που παράγουν τον πλούτο».

Στη «Χαλυβουργική», οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις

Την Τετάρτη 26 Φλεβάρη θα συγκεντρωθούν ξανά στις 11 το πρωί έξω από το εργοστάσιο και την Πέμπτη 27 Φλεβάρη έχουν γενική συνέλευση. Το πρωί της Δευτέρας 24 Φλεβάρη συγκεντρώθηκαν έξω από το εργοστάσιο.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων ξεκίνησαν ταυτόχρονα με την έναρξη των διαθεσιμοτήτων τη Δευτέρα 17 Φλεβάρη. Την περίοδο της διαθεσιμότητας, που είναι για 6 εβδομάδες, οι εργαζόμενοι αμείβονται με το 50% του μισθού και με ένα επίδομα του ΟΑΕΔ, ενώ το σωματείο υιοθετεί πλήρως το αίτημα της εργοδοσίας για φθηνότερο ρεύμα.

Σύσκεψη του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στις χαλυβουργίες

Συζήτηση για την κατάσταση που διαμορφώνεται στον κλάδο της Χαλυβουργίας διοργάνωσε τη Δευτέρα το απόγευμα η ΚΟ Χαλυβουργιών της ΤΟ Βιομηχανίας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας. Την εισήγηση πραγματοποίησε ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Αττικής, ενώ ακολούθησαν ερωτήσεις, γόνιμος προβληματισμός, ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για την οργάνωση και προβολή του ζητήματος μπροστά και στις εκλογές.

Ο Δήμος Κουμπούρης αφού έκανε μια αναδρομή των εξελίξεων στον κλάδο, τόσο στη χώρα μας, όσο και γενικότερα στο πλαίσιο της τότε ΕΟΚ νυν ΕΕ, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Όσοι γνωρίζουν τις θέσεις και τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ, δεν εκπλήσσονται με τις σημερινές αρνητικές εξελίξεις στη Χαλυβουργία. Τα προβλήματα τόσο στον κλάδο της Χαλυβουργίας όσο και σε άλλους κλάδους της οικονομίας είναι αποτέλεσμα της ανάπτυξης της καπιταλιστικής οικονομίας και των πολιτικών που εφαρμόζονται». Τόνισε ότι «σήμερα ενώ η κοινωνία έχει ανάγκη από την παραγωγή χάλυβα σε τομείς όπως ναυπηγεία, οικοδομές, κατασκευές, υποδομές, έργα κλπ. εντούτοις οι επιχειρήσεις χάλυβα κλείνουν. Γιατί τους ιδιώτες-επιχειρηματίες δεν τους συμφέρει να δουλέψουν με λιγότερο κέρδος. Ταυτόχρονα μάλιστα οι ίδιοι δραστηριοποιούνται και σε άλλους τομείς της οικονομίας. Ζητούν φθηνές παροχές Ενέργειας και εργατικής δύναμης, όταν οι ίδιοι είναι ιδιοκτήτες καραβιών, τραπεζών και ενεργειακών πηγών». Και αμέσως μετά έθεσε το ερώτημα: «Σε ποια αγορά θα παραθέσουν άραγε τα παραγόμενα προϊόντα, αφού η ελληνική αγορά είναι τσακισμένη από την κρίση; Πώς θα εξάγουν στο εξωτερικό, αφού και εκεί η κατάσταση είναι παρόμοια αρνητική, ενώ ο ανταγωνισμός που είναι τεράστιος οδηγεί το κεφάλαιο σε νέες ανακατατάξεις;».

«Συμφέρον των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων είναι να παλέψουν με πλαίσιο αιτημάτων όπως αυτό που έχει διαμορφώσει το ΚΚΕ, που απαντά στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες» τόνισε ο Δήμος Κουμπούρης. Άσκησε κριτική στις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες που διαμορφώνουν αιτήματα υπέρ των εργοδοτών, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα «στην ανάγκη αγώνων σε ρήξη με την εργοδοσία και το κράτος της που να συνειδητοποιείται ότι ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής και η αναρχία που την χαρακτηρίζει είναι η πηγή των δεινών των εργαζομένων τόσο στην περίοδο της ανάπτυξης, όσο και στην περίοδο της κρίσης. Αυτός ο αγώνας για τα καθημερινά προβλήματα θα ενισχύεται και θα δυναμώνει όταν έχει προοπτική για άλλη ανάπτυξη με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, με οργάνωση της οικονομίας με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες».

21 σχόλια:

 1. μπορείς να με βοηθήσεις λίγο(να με παραπέμψεις σε κάποιο αντίστοιχο κείμενο ή να παραθέσεις κάποια δική σου σκεψη)αν έχεις χρόνο και όρεξη,για το πώς μπορεί να απαντήσει κάποιος στα επιχειρήματα διαφόρων αριστερών,πως και ο λένιν έκανε συμμαχίες με τους μενσεβίκους πριν την επανάσταση οπότε ανάλογα και τώρα νομιμοποιείται μια τέτοια συμμαχία ως λενινιστική τακτική;  δρεπάνι και σφυρί

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μια πολύ απλή απάντηση είναι ότι ο Λένιν δεν έκανε συμμαχίες για να σχηματίσει κυβέρνηση στα πλαίσια του αστικού κράτους.

   Είχε στόχο να τσακίσει το αστικό κράτος...


   Μάνος

   Διαγραφή
  2. Κατατόπισέ με λίγο: σε ποιες συμμαχίες του Λένιν με τους Μενσεβίκους αναφέρεσαι; Ποια χρονιά, ποια περίοδο;

   Διαγραφή
  3. ναι,συγνώμη δεν το συγκεκριμενοποίησα.μιλάγαμε για την περίοδο του '17 και την προεπαναστατική ρωσία.απλά επειδή δεν έχω επαρκείς γνώσεις για την πολιτική δράση των μπολσεβίκων εκείνη την περίοδο απευθύνθηκα στον αντώνη και σε όσους διαβάζουν το μπλογκ για πληροφόρηση   δρεπάνι και σφυρί

   Διαγραφή
  4. Το 1917, εξ όσων γνωρίζω, ήταν ο Λένιν ο οποίος απέκλεισε κάθε συνεργασία και συμμαχία με τους Μενσεβίκους επιστρέφοντας από την εξορία. Από όσο γνωρίζω εγώ τα γραπτά του Λένιν, δεν γνωρίζω κανένα που να προτείνει τέτοια συμμαχία. Το αντίθετο, γνωρίζω πάρα πολλά (και στο αρχείο LR) που επιτίθεται με σφοδρότητα κατά των Μενσεβίκων.

   Μήπως δεν γνωρίζω κάτι, ας με διορθώσει κάποιος.

   Διαγραφή
  5. Απαντα Λενιν τομος 31.Εκει θα βρεις αυτο που ψαχνεις.Και μια συμβουλη.ΠΟΤΕ μη μπαινεις στη θεση του κατηγορουμενου σε τετοιες συζητησεις γιατι δεν εχεις να απολογηθεις για τιποτα.

   fedor

   Διαγραφή
  6. Στο 31 δεν είναι "Οι θέσεις του Απρίλη";

   Διαγραφή
  7. μάλιστα,πολύ σημαντικό.υπάρχουν κάποια ενδεικτικά κείμενα που μπορείς να με παραπέμψεις στο αρχείο για εξοικονόμηση χρόνου,γιατί από ότι είδα είναι αρκετά ογκώδες.

   το άλλο που μου είπαν και καράφλιασα ήταν ότι τα σοβιέτ υπό τη μορφή δυαδικής εξουσίας υπήρχαν δώδεκα χρόνια:από το 1905 μέχρι το 1917.δηλαδή,η γραμμή που παίζουν είναι ότι η δυαδική εξουσία είναι μια κατάσταση και έννοια ουσιωδώς μακροπρόθεσμη,γι'αυτό και μια μεταβατική κυβέρνηση θα μπορέσει να διατηρηθεί σε αυτή την εύθραυστη ισορροπία χωρίς να καταστρέψει τον κρατικό μηχανισμό.τα κείμενά σου για το αδιαίρετο της αστικής κυριαρχίας ήταν κατατοπιστικά σε αυτό το θέμα
   δρεπάνι και σφυρί

   Διαγραφή
  8. Το πρώτο Σοβιέτ δημιουργήθηκε πράγματι το 1905 αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με την έννοια της δυαδικής εξουσίας, διότι δεν δημιουργούυν τα Σοβιέτ πριν το 1917 κατάσταση δυαδικής εξουσίας με τα όπλα και τις βασικές λειτουργίες του κατασταλτικού κράτους στα χέρια του προλεταριάτου. Οι συνομιλητές σου πουλάνε τρέλα ή έχουν βαθιά άγνοια. Η έννοια της δυαδικής εξουσίας αναδύεται τον Απρίλη με Ιούνη του 1917.

   Συμβουλέψου σχετικά:
   http://leninreloaded.blogspot.com/2013/12/vi-lenin_14.html
   http://leninreloaded.blogspot.com/2013/12/vi-lenin_24.html

   καθώς και το δοκίμιο-απάντησή μου για το θέμα σε στέλεχος της Ανταρσύα που συγχέει τη "δυαδική εξουσία" με "μεταβατικά στάδια", "πολιτική ηγεμονία" και τα τοιαύτα:

   http://leninreloaded.blogspot.com/2013/12/blog-post_2373.html   Διαγραφή
  9. Για την σοσιαλδημοκρατική βασικά χρήση της έννοιας από Ανταρσύα βλέπε επίσης και τα δικά μου

   - "Πλαστογραφώντας τον Λένιν: 'Στραγητική της δυαδικής εξουσίας'", http://leninreloaded.blogspot.com/2013/12/blog-post_6271.html

   - "Πλαστογραφώντας τον Λένιν: Η 'κεντρική γραμμή', η 'απόρριψη της αντιπροσωπευτικότητας', το 'κράτος-αντικείμενο", http://leninreloaded.blogspot.com/2013/12/blog-post_27.html

   και

   - "Πλαστογραφώντας τον Λένιν: Ταξικές αντιφάσεις, έμψυχα αντικείμενα και καταλήψεις εργαλείων", http://leninreloaded.blogspot.com/2013/12/blog-post_9569.html

   Διαγραφή
  10. ναι γνωρίζω για την ''ιδρυτική χρονολογία'' του σοβιέτ,αλλά η θέση τους ήταν ότι στο μεσοδιάστημα '05-'17 υπήρχε κατάσταση δυαδικής εξουσίας,κάτι που συνιστά διαστρέβλωση του Λένιν

   οκ,ευχαριστώ όλους τους συντρόφους για τη βοήθειά τους.   δρεπάνι και σφυρί

   Διαγραφή
  11. Η θεωρητική συζήτηση, όπως είπε και ένας σύντροφος, θέλει μελέτη. Αλλιώς θα σου στήνουν διαρκώς παγίδες. Σου έδωσα κάποια εναύσματα, ελπίζω να τα διαβάσεις.

   Διαγραφή
 2. ναι,αλλά μπορούν να σου απαντήσουν ότι ανεξάρτητα με το τι επιθυμούσε ο λένιν και οι μπολσεβίκοι,σύναψαν συμμαχία με κόμματα τα οποία δεν είχαν ως στόχο την καταστροφή του κρατικού μηχανισμού ή το σοσιαλισμό.

  υ.γ.αυτή τη συζήτηση δεν την έκανα με συριζιώτες,αλλά με αντάρσυους  δρεπάνι και σφυρί

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φίλε τουλάχιστον εσύ προς τιμήν σου δηλώνεις άγνοια.
   Οι ημιμαθείς που σου σέρβιραν αυτές τις μπούρδες είναι για γέλια.
   Οι Μενσεβίκοι στο σύνολό τους σχεδον (με την ισχή εξαίρεση πχ του Μενσεβίκου Διεθνιστή Τρότσκι) και μέσα στα σοβιέτ και σε πολιτικό επίπεδο ήταν με την μεριά του Κέρενσκι και τις κυβέρνησης που οι μπολσεβίκοι ανέτρεψαν. Η ηγεσία τους στράφηκε ενόπλως κατά της επανάστασης και τσακίστηκε. Ουδέποτε υπήρξε συμφωνία κορυφών με τους μενσεβίκους, απλά στη βάση χιλιάδες εργάτες που τους στήριζαν πέρασαν με το μέρος των μπολσεβίκων αφού εκεί τους έσπρωχνε η ανάγκη, το ταξικό τους κριτήριο και η επαναστατική κατάσταση που ζούσαν.
   Η μόνη πολιτική συμμαχία που υπήρξε σε ένα βαθμό ήταν με τους αριστερούς Σοσιαλεπαναστάτες (Εσέρους) των οποίων το αγροτικό πρόγραμμα καθ' υποχώρηση υιοθέτησαν οι μπολεβίκοι αφού μιλούσαμε για μια χώρα με κυρίαρχα αγροτικό πληθυσμό.
   Η υποχώρηση τους αυτή ξέρεις πόσο κράτησε?? Μέχρι τη συντακτική εθνοσυνέλευση που έγινε στα μέσα του 1918. Αφού τελικά και οι Αριστεροί Εσέροι πέρασαν με τη λευκή αντεπανάσταση.

   Και τώρα μια συμβουλή ενός αγνώστου στο ιντερνετ. Μην απαντάς σε ημιμαθείς με ημιμάθεια από μια απάντηση που διάβασες σε ένα μπλογκ. Διάβασε για σένα και όχι για αυτούς πχ τις "Δέκα Μέρες που Συγκλόνισαν τον Κόσμο" του Τζον Ριντ και θα δεις πόσες βλακείες σου αραδιάζουν.

   Ernest Everhard.

   Διαγραφή
 3. τελειως μηχανιστικη αποψη.
  τι σχεση εχουν οι μενσεβικοι και η κατασταση της εποχης, με τους ανταριζαιους και τον συρφετο;
  ασε που και στην τελικη οι μπολσεβικοι οταν ηρθε η ωρα πηραν τα μετρα τους απεναντι τους.
  γιατι πρεπει και τωρα να συμμαχισω με πουλημενους και να απασχολουμε τι γινεται στην πλατη μου; εμεις θελουμε συμμαχιες με τον λαο και οχι με τον χαγιο, τον δελαστικ και τον γκαργκανα.
  επισης δεν κανω συμμαχιες με αυτους που μου επιτεθηκαν παρεα με τους ασφαλιτες και σκοτωσανε ενα συντροφο μου.
  για να μην θυμηθω το πολυτεχνειο του 95. αν ξαναμιλησεις με ανταρσυους καταρχην πες τους οτι μας χωριζει αιμα.
  αν θες και αλλα ποιο ιδεολογικα τα ξαναλεμε για την τακτικη και την στρατηγικη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Νομίζω ότι η απάντηση είναι απλή: Όποιος νομίζει ότι είναι ο Λένιν, ας κάνει ότι έκανε ο Λένιν.
  remen

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό που έγραψες δεν έχει κανένα νόημα απολύτως. Οι λενινιστές δεν είναι άνθρωποι που "νομίζουν ότι είναι ο Λένιν." Εκτός αν συγχέεις για κάποιο λόγο το λενινισμό με τη φρενοβλάβεια.

   Διαγραφή
 5. Συντροφακο (δρεπάνι και σφυρί) επειδη αυτο που σου λενε για μενσεβικους -μπολσεβικους και Λενιν -ανεξαρτητα αν ειναι ο συνομιλητης σου ανταρσυα,ΚΟΕ ,"κομμουνιστικη ταση" ,ΝΑΡ ή δεν ξερω τι αλλο σημαινει με απλα ελληνικα ..."Παναριστερο μετωπο" ,"η Ιστορικη ευκαιρια για Αριστερη κυβερνηση " , "Ενοτητες"κλπ και στο βαθος ...ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΡΕ ΚΚΕδες ΣΥΡΙΖΑ

  (κι επειδη κι εγω -θα την πω την αμαρτια μου- δεν τα πηγαινα πολυ καλα μ αυτα τα Ιστορικα στις λεπτομερειες τους ,χρονολογιες ,τσιτατα κλπ )

  πες τους την σημερινη δηλωση του ...."Λενιν" :
  «τα έσοδα από τα φυσικά πρόσωπα αν εφαρμοσθεί η ισχύουσα φορολογία και πατάξουμε λίγο τη φοροδιαφυγή θα είναι περισσότερα, ετσι δεν θα αλλάξουμε κανένα φορολογικό συντελεστή. Τα έσοδα θα αυξηθούν και η φοροδιαφυγή θα φέρει έσοδα».(Σταθακης σημερα)

  Αφου συνελθουν απ το σοκ και αντιληφθουν ποιος το ειπε ,πες τους καπακι :
  "Το 12 λεγαμε στους δεξιους ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΝΔ διατηρειτε το ΠΑΣΟΚ στην κυβερνηση ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΜΕ .Τωρα λεμε το ιδιο σε σας ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΣΥΡΙΖΑ διατηρειτε την ΝΔ στην κυβερνηση κι ισως ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ "

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΚΟΤΑ
  (Συγχρονη εποχη)

  φ.μ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. δεν εχουμε επαναστατικη κατασταση

  φ.μ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε ποιον μιλάς και τι προσπαθείς να πεις, δεν κατάλαβα.

   Διαγραφή