Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014

Το "Αριστερό Μέτωπο" της Γαλλίας υπέρ της παραμονής των ιμπεριαλιστικών στρατευμάτων στην Κεντροαφρικανική δημοκρατία

ΚΕΝΤΡΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Παράταση της επέμβασης ψήφισε η γαλλική Βουλή
Υπέρ και το «Αριστερό Μέτωπο»


ΠΑΡΙΣΙ.--
Με 428 ψήφους υπέρ, 14 κατά και 21 αποχές, η γαλλική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε χτες την παράταση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Ο πρωθυπουργός, Ζαν-Μαρκ Ορό, αναφέρθηκε εισηγητικά στις «σημαντικές δυσκολίες» που «δεν πρέπει ούτε να υποτιμήσουμε, ούτε να μειώσουμε», συμπληρώνοντας - με περίσσιο θράσος απέναντι στον πολύπαθο λαό της αφρικανικής χώρας - ότι «οι προσπάθειές μας άρχισαν να αποδίδουν καρπούς». Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Λε Φιγκαρό», η συζήτηση χαρακτηρίστηκε από «εντάσεις», μεταξύ άλλων και για τον αριθμό των στρατιωτών που συμμετέχουν στην αποστολή, καθώς η αντιπολίτευση έκρινε ανεπαρκείς τους 2.000 που έχουν σταλεί για να εκπροσωπήσουν τα γαλλικά μονοπώλια στη μοιρασιά του τεράστιου πλούτου.


Εκ μέρους της Προέδρου της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, Κατρίν Σαμπά-Σαζά, η εκπρόσωπός της, Κλεμά-Ανισέ Γκιγιαμά-Μασόγο, έσπευσε μετά την ψηφοφορία να ξεκαθαρίσει ότι «η Πρόεδρος εκφράζει την ευγνωμοσύνη της».

Στηρίζει το «Αριστερό Μέτωπο»
Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του «Αριστερού Μετώπου», του εκλογικού συνασπισμού όπου συμμετέχει το ΚΚ Γαλλίας που είναι βασικό μέλος του ΚΕΑ και στενός «εταίρος» του ΣΥΡΙΖΑ. Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Αντρέ Σασέιν, πρώτα ανέλυσε στην ομιλία του το «χάος» που επικρατεί σήμερα στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, κατηγόρησε την κυβέρνηση επειδή δεν κατάφερε να δράσουν στο πλευρό της και άλλες δυνάμεις και τελικά κατέληξε ότι «δεν μπορούμε σήμερα να αποσύρουμε τα στρατεύματά μας και να εγκαταλείψουμε τον κεντροαφρικανικό λαό στην τύχη του»...!

Στο μεταξύ, στη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ ενόπλων ομάδων χτες στο Μπανγκί αναφέρθηκαν δεκαπέντε θάνατοι.

2 σχόλια:

 1. και για την επάμβαση στη Λιβύη ο Μελανσον είχε δηλώσει οτι ήταν υπέρ... ουδέν νεότερο απ τους σοσιαλσωβινιστές... (σ αυτούς κολλάει το περίφημο "σοσιαλιμπεριαλισμός"!!!!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και συμμετέχων στη ΚΕΕΡΦΑ Μ. Βορίδης καλεί τους συντρόφους του στη μάχη κατά του ναζισμού

  http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/648650/voridis-eimai-fanatikos-adi-nazi/

  Τι δεν είναι στο ΣΥΡΙΖΑ? Άμεση στρατολογία!
  Έκλεισε ο υποψήφιος στη Κόνιτσα ή προλαβαίνει?

  ΑπάντησηΔιαγραφή