Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2014

Μίλησε κανείς για "αντισημιτισμό"; (Καλύτερα να μασάς παρά να 'σαι ο Ψαρράς)

Σας απέδειξα λοιπόν ότι ο αντισημιτισμός (αντισιωνισμός, αντισημιτισμός, το ίδιο είναι μωρέ!) είναι κληροδότημα των Εβραιομπολσεβίκων και των ρατσιστών του ΚΚΕ...
Με τίτλο «Σιωνισμός-ρατσισμός, δύο παρόμοιες μορφές του ιμπεριαλισμού», ο «Ριζοσπάστης» μεταφέρει την άποψη της «Πράβντα» ότι «ο σιωνισμός και ο ρατσισμός, παρά τις εξωτερικές διαφορές τους, έχουν το ίδιο περιεχόμενο» και ότι «η συμμαχία σιωνισμού και ρατσισμού αποτελεί μέρος της ιμπεριαλιστικής συνωμοσίας ενάντια στα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα και τις προοδευτικές κυβερνήσεις των αφρικανικών και αραβικών κρατών».  [...απόφαση 3379 του ΟΗΕ: "Ο σιωνισμός είναι ρατσισμός"] Δεν θα λείψει και η ταύτιση του σιωνισμού με τον καρκίνο, σύμφωνα με τη σύγχρονη αντισημιτική μεταφορά που έχει περιγράψει η Σούζαν Σόνταγκ: «Ο σιωνισμός αποτελεί την πιο επικίνδυνη αρρώστια», θα διαβάσουμε σε μια επιστολή αναγνώστριας του «Ριζοσπάστη». «Σκοπός της επιστολής μου είναι να σου ζητήσω να βοηθήσεις τον κόσμο να μάθει περισσότερα για τον καρκίνο που λέγεται σιωνισμός». Ακόμα και για τις πυρκαγιές του 1982 θα θεωρηθούν υπεύθυνοι «πράκτορες του σιωνισμού» («Ριζοσπάστης», 25.2.1982).
Δημήτρης Ψαρράς, "Ο Τσελεμεντές του αντισημίτη", Left.gr
Του υποψήφιου περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Καρυπίδη


Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή για Καρυπίδη: Εξωφρενικές εκφράσεις αντισημιτισμού – Δεν αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ

Αιχμές για την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να μην αντιδράσει στις δηλώσεις που έκανε ο υποψήφιος περιφερειάρχης του κόμματος Θεόδωρος Καρυπίδης κατά των Εβραίων εκφράζει η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή (American Jewish Committee).

Αναφερόμενη σε σχετική της ανακοίνωση, στις «αντισημιτικές δηλώσεις» του κ. Καρυπίδη, η Επιτροπή αναφέρει χαρακτηριστικά ότι προκαλούν «αποτροπιασμό».

Ο Ντέιβιντ Χάρις, εκτελεστικός διευθυντής της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής (AJC) υποστηρίζει ότι οι «εξωφρενικές εκφράσεις αντισημιτισμού στην Ελλάδα προέρχονται όχι μόνο από την Χρυσή Αυγή της άκρας δεξιάς, αλλά επίσης και από το Facebook του Θεόδωρου Καρυπίδη, που καταδεικνύει την άκρα αριστερά».

Στο πλαίσιο αυτό, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ είναι το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, έρχεται στη δεύτερη θέση σε εθνικό επίπεδο μετά από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας του πρωθυπουργού Σαμαρά, ενώ η Χρυσή Αυγή κατατάσσεται τρίτη στις δημοσκοπήσεις και ότι μέχρι στιγμής, οι ηγέτες του κόμματός του δεν αντέδρασαν στο τι έγραψε ο Καρυπίδης στο Facebook και ότι ο εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού τόνισε ότι πρόκειται για ‘απαράδεκτες, ρατσιστικές και αντισημιτικές’ δηλώσεις.»

Σύμφωνα με τον κ. Χάρις, ο πρωθυπουργός Σαμαράς και η κυβέρνησή του απορρίπτουν αυτές τις «επικίνδυνες επιθέσεις» και αναγνωρίζουν το δικαίωμα των Ελλήνων-Εβραίων, όπως και όλων των Ελλήνων πολιτών, να ζήσουν με ειρήνη και αξιοπρέπεια.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο κ. Καρυπίδης υποστήριξε ότι το όνομα του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού καναλιού στην Ελλάδα ΝΕΡΙΤ έχει «εβραϊκές ρίζες» και ότι η πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Συναγωγή της Θεσσαλονίκης ήταν μια «πράξη που απειλεί την Ελλάδα».

Στην συνέχεια, γίνεται αναφορά στην ίδρυση της ΝΕΡΙΤ το περασμένο καλοκαίρι, όταν η κυβέρνηση Σαμαρά έκλεισε την Ελληνική Ραδιοτηλεόραση, σημειώνοντας ότι ο Καρυπίδης ισχυρίζεται ότι το ακρωνύμιο του νέου σταθμού συνδέεται με την εβραϊκή λέξη για το κερί -Ner- και ότι «τα αναμμένα κεριά κατά τη διάρκεια της εβραϊκής γιορτής του Χάνουκα γιορτάζουν την εβραϊκή νίκη πάνω από την αρχαία Ελλάδα».

Επίσης, γίνεται αναφορά στους ισχυρισμούς του Καρυπίδη, όπως παρουσιάστηκαν στο Facebook, για το άναμμα των κεριών (Nerit) στην επτάφωτη λυχνία των Εβραίων από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, μετά την επίσκεψή του στη Συναγωγή της Θεσσαλονίκης, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση και ότι ο Καρυπίδης έγραψε: «Οργανώνει μια νέα Χάνουκα κατά των Ελλήνων».

«Η Ελλάδα σήμερα έχει ένα εβραϊκό πληθυσμό που αριθμεί περίπου 5.000, σε μια χώρα 11 εκατομμυρίων, έχοντας χάσει τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής της χώρας και της απέλασης προς τα στρατόπεδα θανάτου», όπως επισημαίνεται.

Ο κ. Χάρις δηλώνει ότι το «μαστίγωμα μέχρι μίσους κατά των Εβραίων, για όλα τα είδη των φερόμενων συνωμοσιών, είναι μια γνωστή, για πολύ καιρό, τακτική των πολιτικών εξτρεμιστών, με τίποτα εποικοδομητικό να προσφέρουν στα θέματα της πραγματικής ζωής που αντιμετωπίζει η χώρα τους», προσθέτοντας ότι «η έρευνα αποκαλύπτει, επίσης, για άλλη μια φορά ότι, για όλες τις δήθεν διαφορές τους, άκρα δεξιά και αριστερά, οι πολιτικοί μπορούν να έχουν περισσότερα κοινά από ό,τι διαφορετικά θα μπορούσαν να παραδεχτούν -την ικανότητα στο τυφλό μίσος, τη μισαλλοδοξία και την δημαγωγία».
SKAI


Δήλωση του Θόδωρου Καρυπίδη

«Η επαγγελματική ιδιότητα του δημοσιογράφου δεν με προφύλαξε απ’ την αρνητική έκπληξη της προπαγάνδας των Μ.Μ.Ε. και τους αφελείς συνοδοιπόρους της, για όσα ακούστηκαν για το άτομό μου. Η συσχέτισή μου με εθνικιστικά-ρατσιστικά μορφώματα και κόμματα είναι απαράδεκτη», τονίζει ο Θεόδωρος Καρυπίδης σε δήλωσή του.

Όπως προσθέτει: «Η στάση ζωής μου, η ιστορία και το ήθος μου είναι σε πλήρη αντίθεση μ’ αυτές τις αντιλήψεις και πρακτικές. Από παιδί μεγάλωσα και γαλουχήθηκα, στο στενό και ευρύτερο οικογενειακό μου περιβάλλον, με τις αξίες της δημοκρατίας και της αριστεράς, που πληρώθηκαν με διωγμούς, ταλαιπωρίες και φυλακίσεις. Η ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων που διαλύει την οικονομία της χώρας και φέρνει την κοινωνική καταστροφή, με οδήγησε στην άμεση πολιτική ενεργοποίηση. Χρειαζόμαστε ένα δημοκρατικό κόσμο, για να μπορούμε να ζούμε, εμείς και τα παιδιά μας, με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια. Αυτές οι κοινές στοχεύσεις με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ενόχλησαν τα επιτελεία της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου. Δηλώνω στρατιώτης στο στόχο της ανατροπής στη Δυτική Μακεδονία. Το ενεργειακό κέντρο της Ελλάδας θα βαδίσει στο δρόμο της διαφάνειας, της δημοκρατίας, της υπεράσπισης του δημόσιου πλούτου και της παραγωγικής ανασυγκρότησης.»
Left.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν δεχόμαστε αντιεθνικιστικά και αντιφασιστικά μαθήματα από τον κ. Βενιζέλο και την εναπομείνασα παρέα του
Απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχεται μαθήματα σε θέματα που αφορούν τις αντιεθνικιστικές, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές πεποιθήσεις του από τον κ. Βενιζέλο και την εναπομείνασα παρέα του", είναι η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΑΣΟΚ σε σχέση με την υποψηφιότητα Καρυπίδη.
Left.gr

13 σχόλια:

 1. Όχι τίποτε άλλο, κύριε "αξιόπιστε", είχες και το θράσος να ζητήσεις ΑΠΟ ΜΑΣ λογαριασμό. Περίγελε. Ε περίγελε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Λερώστε κι άλλο το όνομα "αριστερά", λαδοπόντικες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σημερα το μεσημέρι, αυτό ήταν στην βασική, πρώτη σελίδα του Red Notebook: http://www.rednotebook.gr/details.php?id=11792

  Απ' το απόγευμα ...δεν είναι: http://www.rednotebook.gr/

  Και ο νοών νοείτω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ωραίο αυτό το κόλπο άμα είσαι αστικό κόμμα. Αφού παίρνονται από πάνω οι αποφάσεις (οι μαζικές διαδικασίες είναι "γραφειοκρατικές" όπως μαθαίνουμε για τις γσ στα σωματεία), μετά βγαίνεις να γράψεις παιάνες για τις σοφές επιλογές που κάναμε και καλά (μαζί και τα εξαπτέρυγα σαν το mao.gr). Όταν βγαίνει δε στην φόρα το τι "αποφάσισες", πουλάς δημοκρατία και πολυφωνία με ξεκατίνιασμα. Αλλά είναι περίπλοκη η κατάσταση κι αρχίζουν τα περίεργα...

   Σαραντάκο, πού'σαι, είμαστε υποχρεωμένοι ώντας ταγμένοι στην κομμουνιστική υπόθεση σαν κι εσένα να ψηφίσουμε βουδούρη-καρυπίδη-δούρου ή θα διαλυθούμε μια ώρα αρχίτερα (νταξ το ξέρουμε ότι έτσι κι αλλιώς έρχεται το τέλος στις βουλευτικές);

   Ijon Tichy

   Διαγραφή
 4. http://www.youtube.com/watch?v=bTzQtcdS_Hk

  "Ο Θ. Καρυπίδης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η υποψηφιότητά του στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε: «Αυτό για το οποίο πληροφορήθηκα είναι ότι υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις από την Αριστερή Πλατφόρμα, επειδή δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύω ότι έγινε συζήτηση για το πρόσωπό μου και έγινε αυτή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ προς εμένα (για να διευρυνθεί το ακροατήριο) για να ηγηθώ του ψηφοδελτίου στη Δυτική Μακεδονία. Έγινε από τα κεντρικά, από τους κυρίους Βίτσα και Πουλάκη."
  http://exelixeis.gr/politiki/tribes-sto-syriza-prokaloyn-oi-upopsifioi-boudoyris-karupidis

  Στην Κοζάνη αύριο Βίτσας και Πουλάκης
  http://www.avgi.gr/article/1812949/stin-kozani-aurio-bitsas-kai-poulakis

  ΚΑΛΕ, ΠΑΡ' ΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΨΑΡΡΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΗ ΜΑΖΙ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι αλλά ο Βίτσας είχε στείλει τα συλλυπητήρια στον στρατηγό Γκιαπ, να τα λέμε όλα όχι μόνο ό,τι μας συμφέρει:

   http://left.gr/news/syllypitirio-minyma-toy-d-vitsa-gia-ton-thanato-toy-stratigoy-gkiap

   Ijon Tichy

   Διαγραφή
 5. http://euobserver.com/opinion/122880

  A. Arato «The Young Lukács and the Origins of Western Marxism»
  Richard Sennett «The Fall of Public Man», «The Frog Who Dared to Croak»
  S. Zizek «Kinder Sorpresa: Two Essays on Hegel and Constipation»
  Saskia Sassen «Cowboys and Aliens», «Losing Control: Urinary Incontinence affects not only women ...»
  Zygmunt Bauman «Wasted Lives. SYRIZA and its Outcasts», «Liquid Life», «Liquid Fear» «Liquid Times», «Irritable bowel syndrome»

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτός ο Arato διαμάντι πρέπει να είναι. Διαβάζω τώρα το "Forms of Constitution Making and Theories of Democracy" όπου λίγο πολύ το constituent power στον Σμιτ παρουσιάζεται ίδιο και απαράλλακτο με "left-wing radicalism." Μάλλον για τέτοια μυαλά η ιστορία πάγωσε στο 1848 και συνεχίστηκε μόλις το 2008, δεν εξηγείται αλλιώς.

   Διαγραφή
  2. NY School for Social Research=Telos Press=Schmitt Fans United (Heil Hannah Arendt).

   Διαγραφή
 6. "απόφαση 3379 του ΟΗΕ: "Ο σιωνισμός είναι ρατσισμός"

  Για την πληρότητα της ιστορικής αλήθειας:
  "Following the end of the Cold War, Resolution 3379 was revoked in December 1991 with UN General Assembly Resolution 46/86.[11] Israel had made the revocation a condition of its participation in the Madrid Peace Conference of 1991"
  Η ανάκληση έγινε την συγκεκριμένη ιστορική στιγμή για τους λόγους που αναφέρονται.

  Ιωάννης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Για την πληρότητα της ιστορικής αλήθειας"

   Καλό είναι να μη διαβάζεις το ιστολόγιο αποσπασματικά, ιδιαίτερα για θέματα με τα οποία ασχολείται συστηματικά, όπως αυτό της αντικομμουνιστικής εκστρατείας του Δημήτρη Ψαρρά στο όνομα του "αντι-αντισημιτισμού":

   Ρατσιστική λοιπόν βρίσκει αναμφίβολα ο κύριος Ψαρράς και μια απόφαση για την οποία δεν φαίνεται να κάνει λόγο, την απόφαση του ΟΗΕ υπαριθμόν 3379, του 1975, η οποία --surprise, surprise!-- ανακλήθηκε με πρωτοβουλία ΗΠΑ-Ισραήλ αμέσως μετά την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού το 1991, προς μεγάλη τέρψιν, δεν αμφιβάλλω, του αντιρατσιστή κυρίου Ψαρρά. Η απόφαση του 1975, που είχε ψηφιστεί από 72 χώρες και καταψηφιστεί από 35 (ενώ 32 ψήφισαν λευκό), έλεγε, μεταξύ άλλων:

   [...] Λαμβάνοντας επίσης υπόψη την απόφαση 77 (ΧΙΙ) που υιοθέτησε το Συμβούλιο Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της Οργάνωσης της Αφρικανικής Ενότητας στην 12η συνεδρία της, που πραγματοποιήθηκε στην Καμπάλα από τις 28 Ιουλίου ως τις 1 Αυγούστου 1975, και η οποία θεώρησε πως "το ρατσιστικό καθεστώς στην κατακτημένη Παλαιστίνη και το ρατσιστικό καθεστώς στη Ζιμπάμπουε και την Νότια Αφρική έχουν κοινές ιμπεριαλιστικές πηγές, συναποτελώντας σύνολο, έχοντας την ίδια ρατσιστική δομή και συνδεόμενα οργανικά στην πολιτική τους, που έχει ως στόχο την καταστολή της αξιοπρέπειας και της ακεραιότητας του ανθρώπου" [...] αποφασίζει [ο ΟΗΕ] ότι ο Σιωνισμός είναι μορφή ρατσισμού και φυλετικών διακρίσεων.

   Δυστυχώς, οι Αφρικανοί και οι Ασιάτες που υπερψήφισαν την απόφαση αυτή των Ηνωμένων Εθνών, και μαζί και ο Ιβανώφ, που δεν κάνει τίποτε άλλο από να υιοθετεί το σκεπτικό της στο δικό του κείμενο, έπασχαν --είναι προφανές!-- από "αντισημιτισμό" και από ελλιπή πληροφόρηση για τα αποκαλυπτικά και παιδαγωγικά πονήματα του κυρίου Δημήτρη Ψαρρά. Έπρεπε να συνετιστούν. Και συνετίστηκαν. Με λίγη βοήθεια από τον Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο. Ναι, ναι, τον Τζορτζ Μπους, γιο του συνεργάτη των χρηματοδοτών των Ναζί Πρέσκοτ (συνέχεια), οικοδεσπότη του σφαγέα των Εβραίων Γιάροσλαβ Στέτσκο με τιμές ήρωα στην Ουάσινγκτον, και εμπνευστή της σφαγής των Ιρακινών επί "Καταιγίδας της Ερήμου" του 1990-91. Τι πάμε εμείς οι κόκκινοι και θυμόμαστε όμως!!!
   http://leninreloaded.blogspot.com/2014/01/blog-post_1745.html

   Διαγραφή
  2. "Η ανάκληση έγινε την συγκεκριμένη ιστορική στιγμή για τους λόγους που αναφέρονται."
   Αυτό λέω και εγώ.
   Ας μην ξεχνάμε πως υπάρχει ψήφισμα του ΟΗΕ για επέμβαση στην Κορέα όταν είχαν αποχωρήσει η ΕΣΣΔ και η Κίνα.
   Τυπικά μετά την υιοθέτηση και την κατοπινή ανάκληση ως "απαιτούμενη προϋπόθεση"(;) νομίζω πως ο καθένας μας θα μπορούσε να πει πως το κράτος του Ισραήλ ταυτίζεται με τον σιωνισμό άσχετα αν είναι ρατσισμός ή όχι.

   Ιωάννης

   *πάντα με εντυπωσίαζε το γεγονός της ψήφισης "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" από τον ΟΗΕ με τόσα καπιταλιστικά στοιχεία μέσα.

   Διαγραφή
 7. "Zionism is not a policy; it is the idea that led to the creation of a home for the Jewish people, to the State of Israel."
  George H. W. Bush

  Θάμνος

  ΑπάντησηΔιαγραφή