Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014

Νέα αγροτοδικεία αύριο - Τις διώξεις καταγγέλλει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΥ

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό τα αγροτοδικεία, τη στιγμή που οι μικροί και οι μεσαίοι αγρότες βρίσκονται κατά χιλιάδες στους δρόμους του αγώνα ενάντια στα φοροληστρικά μέτρα που τους ξεκληρίζουν και διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμα να μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

Αύριο, Πέμπτη 13 Φλεβάρη σέρνονται στα δικαστήρια αγρότες από την Ανατολική Θεσσαλονίκη, ενώ στις 25 Φλεβάρη το ίδιο γίνεται και με αγρότες από τη Δυτική Θεσσαλονίκη, για τη συμμετοχή τους στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του 2010.


Σε ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΥ τονίζει:

«Κυβέρνηση και δυνάμεις καταστολής είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι έτσι μπορούν να κάμψουν τις αγωνιστικές διαθέσεις και την αποφασιστικότητα των μικρομεσαίων αγροτών.

Η ΠΑΣΥ καταγγέλλει τις διώξεις και τα αγροτοδικεία, τις κατασταλτικές τακτικές που συνοδεύουν πάντα τις αντιλαϊκές και αντιαγροτικές πολιτικές.

Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες να πυκνώσουν τα μπλόκα του αγώνα και τις κινητοποιήσεις τους, να δώσουν μαχητική απάντηση στον αυταρχισμό και την καταστολή.

Καλούμε τα ταξικά συνδικάτα, τους άλλους φορείς των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας να δυναμώσουν την αλληλεγγύη και την κοινή συμπόρευση με τους αγωνιζόμενους αγρότες.

Να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, να επιβάλουμε την κατάργηση των αγροτοδικείων και το σταμάτημα των διώξεων».
902

1 σχόλιο:

 1. Ακολουθεί άσχετο με την ανάρτηση σχόλιο (αν κρίνεις ότι δεν είναι χρήσιμο μη το δημοσιεύσεις)

  Κάποτε είχες κάνει την εξής ανάρτηση
  http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/12/blog-post_2146.html
  σχετικά με το ακόλουθο άρθρο στην Αυγή
  http://archive.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=738872

  Νομίζω ότι αξίζει να τα ξαναδιαβάσουμε υπό το πρίσμα της σημερινής είδησης:
  http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=269550&catid=9

  Ίσως είναι ώρα η κα ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ να γράψει ένα βαρυσήμαντο άρθρο για τις μειώσεις μισθών στην ΑΥΓΗ αποτέλεσμα της ενίσχυσης του ΣΥΡΙΖΑ.

  ρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή