Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014

Μππρρρρρρτττ! ΓΙΔΙΑ του "Εργατικού Αγώνα"!

"Τι όμως δεν είπε η Τ.Ε. Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας στην ανακοίνωσή της;
Δεν είπε κουβέντα για την ταμπακέρα. Δεν είπε δηλαδή τίποτα για τα πραγματικά γεγονότα που έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στην Κόνιτσα. Αντίθετα ισχυρίστηκε ψευδώς ότι το ψηφοδέλτιο με επικεφαλής το Σταύρο Κυρτσόγλου είναι το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για αυτό θα αναφερθούμε αναλυτικά παρακάτω."
ΕΑ

Μππππππρρρρρρτ! Ο "ψευδής ισχυρισμός" ότι κάποιος Σταύρος Κυρτσόγλου είναι o υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ στην Κόνιτσα, αποτυχημένοι ΓΚΕΜΠΕΛΟ-ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΔΕΣ, έγινε από το Epirus Gate και κατόπιν το Left.gr και, ακολούθως, και για να το εμπεδώσουμε, και από την "Αυγή" νο. 2, γνωστή και ως "Εφημερίδα των Συντακτών". Πάρτε screenshot να χετε, ΓΙΔΙΑ, συριζολακέδες της οκκάς:
Πάρτε τώρα και την ανακοίνωση της Τ.Ε Θεσπρωτίας-Ιωαννίνων και αν δείτε πουθενά τέτοιον ισχυρισμό (ή έστω το όνομα "Κυρτσόγλου"), γράψτε μου να σας γράψω στο ΚΚΕ επίτιμους καραγκιόζηδες για να διασκεδάζουν τα παιδιά σε γιορτές των ΚΟΒ:

ΤΕ Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας του ΚΚΕ: Σχετικά με προβοκατόρικα δημοσιεύματα στα τοπικά δικτυακά μέσα «ενημέρωσης»
Δημοσίευση: Τετ, 19/02/2014 - 18:12

Σε δελτίο τύπου σχετικά με προβοκατόρικα δημοσιεύματα στα τοπικά δικτυακά μέσα «ενημέρωσης» η Τομεακή Επιτροπή Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας του ΚΚΕ τονίζει:

«Με ευκολία φαίνεται να υιοθετούνται από το "Epirusgate"(διαδικτυακή πύλη "ενημέρωσης" υποτίθεται) και άλλες ιστοσελίδες, όπως αυτή του ΣΥΡΙΖΑ ("left.gr") που έσπευσαν να τα αναπαράγουν, διάφορα μυθεύματα σχετικά με το ΚΚΕ και τις Οργανώσεις του. Αυτή τη φορά, απασχολεί η δήθεν διαγραφή μιας ολόκληρης κομματικής οργάνωσης – της ΚΟΒ Κόνιτσας – με αφορμή τη δήθεν διαφωνία των κομματικών μελών εκεί, σχετικά με τη στήριξη του δημοτικού ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ!

Πέρα από το ανυπόστατο ψέμα και την προσπάθεια συνειδητής συκοφάντησης του Κόμματος, φαίνεται ότι ορισμένοι επιστρατεύουν και την ωμή προβοκάτσια απέναντι στις θέσεις του Κόμματος, τα μέλη, τα στελέχη του, τους φίλους και οπαδούς του, προκειμένου να πολεμήσουν το ΚΚΕ.

Δεν θα τους περάσει! Το ΚΚΕ, απ’ άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα, δίνει τη μάχη των τριπλών εκλογικών αναμετρήσεων του Μαΐου, ΕΝΙΑΙΑ, μαχητικά και αποφασιστικά με στόχο, ένα ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ, μέσα και έξω από το ευρωκοινοβούλιο, τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, στους χώρους εργασίας, τα σωματεία, τους συλλόγους... ΠΑΝΤΟΥ!

Δεν αξίζει περισσότερη κατανάλωση μελανιού. Ο λαός ας βγάλει τα συμπεράσματά του και ας καταδικάσει τους προβοκάτορες».
***
Ούτε ένα συκοφαντικό, αντικομμουνιστικό και φασίζον ψέμα της προκοπής δεν ξέρετε να σκαρώσετε και περιμένετε να φάτε κανα ευρουλάκι απ' την "κυβέρνηση της αριστεράς." Ερασιτέχνες!

77 σχόλια:

 1. Κάτι έλεγα στον Σαραντάκο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλά μέσα για να κάνει τις βρωμοδουλειές του πριν από λίγο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τι έγινε ρε μάγκες; Δεν σας τα λένε καλά οι δημοσκοπήσεις ότι θα πάρετε υπουργεία να βγάλετε τα έξοδα για την "ιδεολογία" και βγάλατε αφρούς απ' το στόμα; Για μολογάτε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ε; Τα λέει σωστά μήπως ο ούνα φάτσα ούνα ράτσα με τον εσμό σας "κομιστής";

   "Τον χαμένο του βηματισμό προσπαθεί να ανακτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τα μηνύματα των τελευταίων ημερών ότι όχι απλά δεν αυξάνει τη διαφορά του από τη ΝΔ στις δημοσκοπήσεις, αλλά τουναντίον εξανεμίζεται η δυναμική που είχε για ένα διάστημα."
   http://www.protothema.gr/politics/article/356061/i-dimoskopiki-upohorisi-odigei-ton-suriza-se-nea-aristeri-strofi/

   Διαγραφή
 3. Νίκο ξέρεις ποιο είναι το αντίθετο του αρνιόμουνα? Η τραγόπουτσα σαν την παραπάνω... Μιας και είσαι ειδικός στη γλώσσα θέλω τη γνώμη σου. Αλλά εδώ το ιστολόγιο είναι της ασφάλειας και το παραπάνω ποστ είναι ψέματα και παραποίηση της αλήθειας. Η οποία αλήθεια είναι πάντα αυτή που λέει ο ΕΑ, η Αυγή, το TVXS, το κουτί του Βαξεβάνη, το Left και ο πεθερός του μπατζανάκη της κουνιάδας του θείου σου από την Κόνιτσα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Οι "true" είχαν καιρό να εμφανιστούν, αλλά πιστεύω θα καλύψουν το όποιο χαμένο έδαφος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Η μονταζιέρα τους χρήζει αλλαγής. Έχει λειτουργικό Kirkos Version, το δε hardware είναι παρωχημένο κι έτσι δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις προπαγάνδας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Πρέπει να παίζει κάποιος άτυπος διαγωνισμός του Βαθέως ΣΥΡΙΖΑ για την πιο EPIC FAIL προβοκάτσια της χρονιάς...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Είχε γράψει ο Modesto κάποια στιγμή ότι είναι γνωστά τα άτομα που εμπλέκονται στον ΕΑ. Μπορεί να μου γνωστοποιήσει τα ονόματα; Θέλω να ξέρω. Εικάζω ότι πρόκειται για άτομα που σταμάτησαν να τα παίρνουν από τον "Ρ" και εκδικούνται ή νομίζουν τέλος πάντων ότι εκδικούνται δια του Μανιαδακισμού;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Αντιγράφω από Σφυροδρέπανο:

  Κλείνουμε το σημερινό κύκλο με το τελευταίο τεύχος του περιοδικού μαρξιστική σκέψη –συριζικών και τροτσκιστικών αναφορών, αν κρίνει κανείς από τα περιεχόμενά του και τα μέλη της συντακτικής επιτροπής- που φιλοξενεί διπλό αφιέρωμα στον καβάφη και την ιστορία του κουκουέ –χοντρικά την ίδια περίοδο που εξετάζει και ο πρώτος τόμος του δοκιμίου.

  Πώς συνδέονται αυτά τα δύο; Σύμφωνα με το εισαγωγικό σημείωμα της σύνταξης… «ο Καβάφης εξέφρασε και συνόψισε με την ποίησή του αυτό που παραμένει αξιοπρεπές στον παλιό κόσμο, τον αστικό κόσμο που πεθαίνει» ενώ αντιθέτως «στην ιστορία του ΚΚΕ, με αντιφάσεις, θετικά διαλείμματα και στιγμές, και με πολλές αμφισημίες μετά την αποκήρυξη του Άρη το 1945, αλλά οριστικά, αμετάκλητα και διαρκώς εντεινόμενα αφότου επικράτησε η ηγεσία της Παπαρήγα το 1991, κυριάρχησε σε επίπεδο ηγεσίας αυτό που είναι αναξιοπρεπές μέσα στο νέο κόσμο, το σοσιαλιστικό κόσμο που πασχίζει να γεννηθεί». Ενώ στη συνέχεια γίνεται λόγος και για το «ανώμαλο, ζαχαριαδικό καθεστώς» και άλλα συναφή ζητήματα στα οποία θα επανέλθει το περιοδικό με μελλοντικά αφιερώματα.

  Δε θα υπήρχε λόγος να ασχοληθούμε περισσότερο με το συγκεκριμένο αφιέρωμα, αν δεν υπήρχε το «άλλοθι πολυφωνίας» που του δίνουν τα κείμενα των συντελεστών του εργατικού αγώνα και του συλλόγου «γιάννης κορδάτος» -αν και δεν είμαι πολύ σίγουρος αν ταυτίζονται πλέον αυτά τα δύο: μια μελέτη του καλτσώνη για τη μαρξιστική συζήτηση στην ελλάδα σχετικά με το κράτος και την επανάσταση στη δεκαετία του 30’, μια μελέτη του πετρόπουλου για το γληνό και ένα κείμενο του λιόση –που έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν με το ίδιο περιοδικό- για την τακτική και στρατηγική του κκε τη δεκαετία του 30 και τις εξελίξεις στην κομιντέρν.

  Εκεί ο λιόσης αναφέρει μεταξύ άλλων σε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα.
  Η ΚΔ από το 3ο συνέδριό της, στο οποίο χαράχτηκε η τακτική του Ενιαίου Μετώπου (εφεξής ΕΜ), μέχρι και το 7ο, δεν παρουσίασε μια σταθερή ιδεολογικοπολιτική πορεία. Θεωρούμε πως το 4ο συνέδριο ήταν ένα συνέδριο σταθμός για την πορεία του κομμουνιστικού κινήματος, όχι όμως το 5ο (1924) και 6ο (1928). Δεν υποστηρίζουμε ότι οι αποφάσεις αυτών των συνεδρίων ήταν για το σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας, αλλά ότι υπήρξαν λάθη και αντιφάσεις που δε βοηθούσαν στην ανάπτυξη του επαναστατικού κινήματος. Υιοθετήθηκε το σχήμα του σοσιαλφασισμού (ταύτιζε το φασισμό με τη σοσιαλδημοκρατία), η Εργατική Κυβέρνηση (εφεξής ΕΚ) ταυτίστηκε με τη δικτατορία του προλεταριάτου, το ΕΜ περιορίστηκε ως τακτική που θα εφαρμοζόταν «από τα κάτω» (υποτιμούνταν ή εξαφανιζόταν το «από τα πάνω») και υπήρξαν κάποιες χρονικές φάσεις που εγκαταλείφθηκε η θέση του ενός συνδικάτου και προτιμήθηκε η γραμμή των «Κόκκινων Συνδικάτων» (συνδικάτα που συμμετείχαν μόνον οι κομμουνιστές και ο «κύκλος» τους).
  http://sfyrodrepano.blogspot.com/2014/02/blog-post_18.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εμπλέκονται οι μετέχοντες στο συριζο-τροτσκιστικό περιοδικό "Μαρξιστική Σκέψη" και την συγκεκριμένη επίθεση στο ΚΚΕ Καλτσώνης, Λιόσης και Πετρόπουλος με τον "Εργατικό Αγώνα";

   Και ποιοι άλλοι εμπλέκονται;

   Διαγραφή
 9. Κοίτα τώρα να δεις, όταν υιοθετείται επίσημα ένα πρακτικά ανυπόγραφο δημοσίευμα από ένα μπλογκ απ' τη Ήπειρο (που μπορεί κάλλιστα να συντάχθηκε από ένα ντεσκτοπ στο Μπραχάμι) και αναμεταδόθηκε από όλα τα προαναφερθέντα ηλεκτρονικά και μη μίντια, απλά δεν ξέρουν ούτε τα προσχήματα να τηρήσουν.
  Να το πρωτοδημοσίευε π.χ. το in.gr, το tvxs, ή tovima.gr ναι, εκεί αλλάζει το θέμα και την ευθύνη της προβοκάτσιας παίρνουν οι αρχικοί "έγκριτοι" συντάκτες των "έγκυρων" αυτών μίντια.
  Αλλά ρε παιδιά, copy-paste και αναδημοσίευση απ' το epirusgate.blogspot.com;
  Είναι σαν να υιοθετεί το ΚΚΕ , ο Ρ. και το 902.gr την κάθε ανάρτηση ή σχόλιο που θα γραφτεί εδώ, στο redfly ή στο γλόμπιγκ!

  Τέλος; αν αυτοί νομίζουν ότι θα χτυπήσουν μεγαλύτερα εκλογικά ποσοστά ροκανίζοντας τα μικρά ποσοστά του Κόμματος, θαρρώ ότι τους διακατέχει μια εκλογική ανασφάλεια.
  Κάνω λάθος;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ και σε δημοσκόπηση της Public Issue
   Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30% (31,5% τον Ιανουάριο στην έρευνα της ίδιας εταιρείας) και η ΝΔ 28,5% (28%). Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 8,5% (10%). Ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,5% (6,5%), το ΠΑΣΟΚ με 7% (6,5%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6% (4,5%) και η ΔΗΜΑΡ με 3,5% (3,5%). Τα «λοιπά» κόμματα συγκεντρώνουν 9% (9,5%).
   http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=415073

   7.5% δεν το λες ακριβώς μικρό ποσοστό με τα σημερινά δεδομένα. Είναι σχεδόν πλήρης αποκατάσταση του ποσοστού του Μάη 2012.

   Απ' την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει πτώση 1.5%.

   Δεν ξέρω, κάτι βρωμάει σ' αυτήν την υστερική εμμονή του βαθέος κόμματος και των συγκοινούντων δοχείων του με τα ψέματα για Κόνιτσα. Κάτι φοβούνται.

   Διαγραφή
  2. Πάντως κάμποσα φιλικά διακείμενα στο ΣΥΡΙΖΑ (τουλάχιστον μέχρι πρότινος) ιστολόγια ή τουϊτεροσχολιαστές εξ αρχής δεν το αναμετάδωσαν. Σοφά εποίησαν, η κακοτοπιά και η προβοκάτσια ήταν εμφανείς!
   (τουλάχιστον για όσους γνωρίζουν το δημοκρατικό συγκεντρωτισμό του Κόμματος)

   Διαγραφή
  3. Ρε spiral, αν έχεις μια οργάνωση που ξέρεις ότι θα κάνει άλλος (χαμηλότερης υποστάθμης λακές) τη βρωμοδουλειά, γιατί να βρωμίζεις εσύ τα χεράκια σου; Έπαιξε το Left.gr, έπαιξε η Εφσυν, παίζει μπαλίτσα και ο ΕΑ, συν όλα τα Βαθιά Κόκκινα, ecoleft, κλπ κλπ, συν οι ακροδεξιά που αναδημοσίευσε, τι άλλο θες;

   Να στο θέσω κι αλλιώς: Ο Σταθάκης, ένας απ' τους αστότερους των αστών στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι κύριος απέναντι στο ΚΚΕ; Είναι. Ποτέ δεν τον έχω δει να μπλέκει με τέτοια. Αλλά άμα έχεις τόσους και τόσους να σου κάνουν τη δουλειά, γιατί να μην είσαι κύριος, όπως είναι και οι εργολάβοι που προσλαμβάνουν Χρυσαυγίτες για το dirty work?

   Διαγραφή
  4. συν οι ακροδεξιά = συν η ακροδεξιά

   Διαγραφή
  5. Είπα, για όσους γνωρίζουν περί δημοκρατικού συγκεντρωτισμού. Για τους υπόλοιπους που ανάφερες έτερον εκάτερον. Στο κάτω-κάτω της γραφής ξέρουμε το ποιόν τους, οπότε το περίεργο θα ήταν να μην το αναμεταδώσουν.
   Άλλωστε τα (τουλάχιστον μέχρι πρότινος) φιλικά διακείμενα στο ΣΥΡΙΖΑ ιστολόγια και οι σχολιαστές, ήδη εδώ και καιρό έχουν αρχίσει να τους κράζουν για ανακολουθία "θέσεων" και δημόσιων λόγων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ..
   Κάτι είναι κι αυτό.

   Διαγραφή
  6. Όπως έγραψα και σ' άλλο σχόλιο, οι Εργατοσπορίτες είναι όντως ο πάτος του πάτου. Ακόμα και ο Καρτερός είχε τουλάχιστο την αξιοπρέπεια να πάει σε άλλο κόμμα, όχι να γράφει και κείμενα ως ΚΚΕς σαν αυτούς τους τελειωμένους.

   Διαγραφή
  7. Δεν ξέρω, κάτι βρωμάει σ' αυτήν την υστερική εμμονή του βαθέος κόμματος και των συγκοινούντων δοχείων του με τα ψέματα για Κόνιτσα. Κάτι φοβούνται.--->

   Όρος για τη «διεθνή» υποστήριξη τού ΣΥΡΙΖΑ είναι η αίσια περάτωση τής εργολαβίας διάλυσης τής κομμουνιστικής αριστεράς. Αυτός είναι άλλωστε ο μόνος λόγος ύπαρξης τού ΣΥΡΙΖΑ. Είναι όρος γραμμένος στο «μνημόνιο» --- όχι αυτό που σχίζουν, το άλλο, που υπεγράφη με την άρση τής απαγόρευσης εισόδου τού μαρξιστή Μηλιού εις τας ΗΠΑ. Χωρίς «απτά» αποτελέσματα (μείωση ποσοστών τού ΚΚΕ, κ.λπ.), υποστήριξη από τη «διεθνή» των «δανειστών» γιοκ.

   Διαγραφή
  8. @spiral architect

   "Τέλος; αν αυτοί νομίζουν ότι θα χτυπήσουν μεγαλύτερα εκλογικά ποσοστά ροκανίζοντας τα μικρά ποσοστά του Κόμματος, θαρρώ ότι τους διακατέχει μια εκλογική ανασφάλεια.
   Κάνω λάθος;"

   Μήπως είναι αδιάφορο αν θα χτυπήσουν μεγαλύτερα εκλογικά ποσοστά ροκανίζοντας τα μικρά ποσοστά του Κόμματος, ΑΛΛΑ όμως είναι σημαντικό το ροκάνισμα, η εκμηδένιση του Κόμματος; Άλλη μια αποστολή διαπίστευσης αν όχι η πιο σημαντική;

   graf

   Διαγραφή
  9. Έχει δίκαιο αναμφισβήτητο ο waltende, απλώς προσπαθώ να καταλάβω τι οξύνει την επίθεση κάθε φορά, αν υπάρχει κάποιο σταθερό "trigger" γύρω απ' τις κατά καιρούς οξύνσεις.

   Κατά τα άλλα, είναι ακριβώς όπως τα λέει: προϋπόθεση για την "κυβερνησιμότητα" του Σφυριζα είναι η εξαφάνιση του ΚΚΕ. Αυτό βέβαια δεν ήταν αποστολή μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν και της Χ.Α. Όχι με τα ίδια μέσα βεβαίως: ο ένας με μαλαγανιές, πλαστογράφηση, στρεβλώσεις, συκοφαντία και σφετερισμό ιστορίας, ο άλλος με μαχαίρια, γροθιές και τρομοκρατία.

   Διαγραφή
  10. για την "κυβερνησιμότητα" του Σφυριζα--->

   Για πολλά από τα στελέχη η «κυβερνησιμότητα» δεν είναι το μείζον. Τις προσωπικές τους φιλοδοξίες τις ικανοποιούν και αλλιώς (ΕΕ, πανεπιστημιακές θέσεις, thinktanks). Άλλωστε, όπου υπήρξε «κυβέρνηση τής αριστεράς» με τα χαρακτηριστικά ΣΥΡΙΖΑ ήταν βραχύβια. Αυτό το ξέρουν και το έχουν λάβει συνειδητά υπόψι στους υπολογισμούς τους. Αυτή η οπτική εξηγεί άλλωστε και τους συχνούς «πυροβολισμούς στο πόδι». Δηλ. τι θα εμπόδισε τους απατεώνες να βγουν να τάξουν σήμερα λαγούς με πετραχήλια (--->ένα μετριοπαθές σοσιλαδημοκρατικό πρόγραμμα με τους 58, Καμμένο κ.ο.κ.) και να κάνουν στροφή 180 μετεκλογικά; «Εκλογική δυναμική», βεβαίως, αλλά όχι και landslide.

   Διαγραφή
  11. Για προχώρα το λίγο αυτό. Άκρως λογικά όσα λες --τι ανάγκη έχει πχ ο Σταθάκης και ο Τσακαλώτος-- αλλά εν τέλει ποιο διάολο είναι το μείζον τότε αν όχι η πρόσβαση στο ευρωενωσιακό τυρί μέσω καρέκλας;

   Διαγραφή
  12. Πολλοί από αυτούς θα βρουν «φιλοξενία» σε άλλους μελλοντικούς αριστερούς και δεξιούς κυβερνητικούς-πολιτικούς σχηματισμούς (κυβερνήσεις συνασπισμού). Η στρατηγική επομένως είναι διπλή (1) να μην απονομιμοποιηθεί πλήρως η ευρύτερη δεξιά (Καμμένος, καραμανλικοί), ώστε να επανέλθει στα πράγματα «αναγεννημένη» στο μέλλον (2) να καταρρακωθεί το ΚΚΕ.

   Διαγραφή
  13. Για του λόγου το αληθές, φρέσκο:

   http://www.902.gr/eidisi/politiki/38155/diatirisi-tis-foroepidromis-den-tha-allaxoyme-kanena-syntelesti-dilonei-o-g

   Διαγραφή
  14. αν και κανουμε ασκησεις επι χαρτου, να πω δυο λογια στον προβληματισμο.
   δεν εχουν μεσα στον συρφετο ολοι τα ιδια "θελω". η αναγκη των πιλαφαιων ειναι η αναγκη να δειξουν στο ΚΚΕ οτι ειχαν δικιο. εστω με το να κυβερνησουν για 3 μηνες. μετα θα λενε οτι μας εφαγε το κεφαλαιο και δεν μας στηριξε το ΚΚΕ κτλ κτλ. επισης το μισος τους και το παθος τους να διαλυσουν το ΚΚΕ.
   υπαρχουν οι σταθακηδες. αυτοι δεν εχουν τοσα ζορια με το ΚΚΕ, δεν τους χαλαει να μην υπαρχει για να μην τους τα χωνει κανεις απο αριστερα, αλλα το κυριοτερο ειναι να δωσουν τις εξετασεις τους. θυμαστε που ειναι ο μπλερ ή σρεντερ; ξερει κανεις τα μελη των επιτελειων τους που ειναι; αν γινει μια ψαχτικη παω στοιχημα οτι θα ειναι καπου παρεα με τον σρεντερ. για να ερθουμε ποιο κοντα, ο μαντελης; που ηταν πριν τον γυρισουν πισω για τα σκανδαλα;
   και φυσικα δεν αποκλειω καθολου το μνημονιο εξαφανισης του ΚΚΕ και για απλους λογους. αν δεν υπηρχε το ΚΚΕ που θα εφτανε η παπατζα του πασοκ....εεε χμμ σορυ συριζα ηθελα ναπω!

   Διαγραφή
  15. Ναι graf, σωστά είναι κι αυτό που έγραψες ένα μεγάλο θέμα! ;-)

   Διαγραφή
  16. Συνέπεσα με τον waltendegewalt, αν και όταν έστειλα το σχόλιο δεν είχε εμφανιστεί το δικό του ακόμα. Σαφής στρατηγική λοιπόν. Δεν μπορώ να μην δεχτώ πως ενυπάρχει "trigger" που ενεργοποιεί τέτοιες τακτικές και η αναζήτησή του είναι κομβική, θα υπερβεί το επί μέρους και θα επιτρέψει συνολική εκτίμηση και αποτίμηση.
   Είναι άραγε δυνατή η ύπαρξη ίσως μιας "ομάδα Αλήθειας", κατ' αναλογίαν με την "ομάδα" της ΝΔ;
   Αναμένω με ενδιαφέρον την εξέλιξη της συζήτησης.

   graf

   Διαγραφή
  17. @graf, δεν θέλω να το πιστεύω. Οχι για τίποτα δικούς μου συναισθηματικούς λόγους, αλλά μάλλον θεωρώντας -και σύμφωνα με τα ως τώρα τεκταινόμενα- ότι δεν είναι άξιοι και ικανοί να το κάνουν. Δεν το' χουν ρε παιδί μου, πως να το κάνουμε! Για να κάνεις πιστευτή προβοκάτσια θέλει τεχνογνωσία και μαστοριά, που όλοι τούτοι δεν την έχουν.
   (δες μόνο την αφορμή αυτής της ανάρτησησς)
   Ασε δε που είμαστε στην ιντερνετική εποχή όπου, καθένας που έχει την κατάλληλη κατάρτιση και παιδεία έστω και να μην είναι μέλος του Κόμματος μπορεί να την ξεσκεπάσει. Δυο-τρεις ολιγόλεπτες διασταυρώσεις στο ίντερνετ αρκούν.

   Διαγραφή
  18. @spiral architect
   διαφωνω και θα σου εξηγησω γιατι. πριν μερικα χρονια οτι ελεγε η τηλεοραση (για το πολιτικο πεδιο αναφερομαι) ηταν νομος. ειχε γινει. ακομα και αν ελεγαν οτι δεν ανετειλε ο ηλιος θα το πιστευαν.
   το τελευταιο διαστημα αυτο εχει αλλαξει. αν γραφτει στο νετ -και μαλιστα απο οσο ποιο δευτερο σαιτ καλυτερα- γινεται πιστευτο.
   το πως μεγαλωσε το σαιτ του γκολια με τα φιδια που εγραφε ειναι χαρακτηριστικο παραδειγμα. πλεον - και μιλαω για τις ηλικιες 35(-) ειδικα- δεν χρειαζεται επιβεβαιωση. ετσι μαθαινουν απο μικρα, δεν υπαρχει αυτο. η σκεψη τους παει μεχρι ενα σημειο χωρις δυνατοτητα συνθεσης.
   απο την αλλη μια φημη/ψεμα, οσο ποιο χοντροκομμενη τοσο ποιο πιστευτη και ταξιδευει γρηγορα απο στομα σε στομα.
   νομιζω ο αντωνης ειχε κανει μια μαθηματικη πραξη που ελεγε οτι αν την πρωτη ειδηση την μαθουν Α, την διαψευση θα την μαθουν Α-Β (οπου Β=1/3Α) και στην τελικη οτι εμεινε απο το ψεμα καλο ειναι. εδω φαγανε αμασητα τα 100 σκυλια της β.κορεας θα κωλοσουν σε μια κομματικη οργανωση στην ακρη του πουθενα;
   αυτο που αμφισβητω εντελει ειναι το θεμα της παιδειας της πλειοψηφιας του κοσμου, που αισθανεται προδομενος απο αυτα που ψηφιζε τοσα χρονια και πιανεται απο τα μαλια του για σωτηρια χωρις να κοιταει το σωσιβιο διπλα του. ειχα μια κουβεντα με ενα τυπο που ηταν στο πασοκ απο την εποχη του πακ. η ατακα του ηταν οτι πριν πεσει η χουντα επρεπε να βαλει τους πολιτικους σε ενα καραβι και να τους βουλιαξει. οταν του θυμισα οτι για τους πολιτικους που αναφερεται ειναι αυτοι που στηριζε και ψηφιζε απο την εποχη του πακ, σηκωθηκε και εφυγε χωρις κουβεντα.
   ο τυπος ψηφιζε χ.α. πλεον, διορισμενος σε δημοσια υπηρεσια ΚΑΙ με τα 2 του παιδια ταυτοχρονα και αλλα πολλα.
   αυτος ο τυπος διαβαζοντας αυτη την ειδηση και την διαψευση, τι θα πιστεψει; εγω λεω οτι θα την φαει την φολα.
   σε αυτο το θυμικο χτυπανε. ταυτοχρονα υπαρχει και η παραπληροφορηση. ποιο μεσο επαιξε την δηλωση του σταθακη οτι δεν θα αλλαξουμε την φορολογια στα καυσιμα ή το δεν θα αλλαξουμε κανενα φορολογικο συντελεστη και να το κανουν λαστιχο και να τους στησουν στον τοιχο για την κοροιδια; αντιθετα η απαντηση του συρφετου οτι ο σταθακης ειπε οτι ο ελληνας υπερφορολογητε την επαιξαν. και το ειπε, αυτο που δεν ειπε ειναι αν θα μειωσει τον φορο του μισθωτου που ειναι 23% απο το πρωτο ευρω και εκει ειπε ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ.

   Διαγραφή
  19. Μόδεστε, όχι μόνο δεν αμφισβητώ τα λεγόμενά σου περί της μετεξέλιξης της παραπληροφόρησης απ' την τιβί στο ίντερνετ, αλλά τα ενστερνίζομαι. Ετσι ακριβώς όμως τυχαίνει να τα ενστερνίζονται και οι φιλοΣΥΡΙΖΑ σχολιαστές που έγραψα παραπάνω, με αποτέλεσμα να μη λινκάρουν προς αυτά. Τώρα για τους πολλούς, τι να πω; Και το κουτσομπολιό στην καφετέρια θα το πάρουν τοις μετρητοίς.
   Μιλώ όμως για τους σκεπτόμενους ...

   Διαγραφή
  20. Π.χ., μετά λίγο καιρό, δες τα σχόλια για τον Κιμ, το θείο του και τα σκυλιά.
   Ε, όσο να' ναι δεν τα κατάπιαν και αμάσητα.

   Διαγραφή
  21. φίλε spiral
   Συμπάθα με για το σεντόνι, μα θέλω να καταδείξω τη θέση "άξιοι και ικανοί".
   Διάβασα τον modesto και εσένα πιο πάνω και έχω:

   Παίρνω σα δεδομένο τα διαπιστευτήρια σε γνωστά ντόπια και ξένα ινστιτούτα, τις ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ που αποκόμισε, τα μπράβο που ανταπέδωσε. Αν διαχειριστεί αναλόγως θα έχει τις αβάντες του. Και καταβάλλει προσπάθειες. Η θεωρία των άκρων τον ενοχλεί όσον αφορά τον ίδιο. Απεμπολεί τον ρόλο που του χρεώνουν μα δεν αντιτάσσεται στην ίδια αυτή θεωρία. Μάλλον διαπρύσιος θιασώτης αυτής είναι.

   Δέχομαι σα δεδομένο πως στο δίκτυο και τη ζωή κυριαρχεί το τσιτάτο και αλληλοτροφοδοτείται παρά το ότι η αλήθεια περιμένει να την βρεις. Τους περισσότερους τους "βρίσκει" η "αλήθεια" αυτοπροσώπως. Θέλω να πω πως η ζημιά γίνεται, κι όπως σχολίασε ο Αντώνης σε άλλο άρθρο, βρισκόμαστε εδώ για να την μειώσουμε.

   Κρατάω την αμφιβολία ότι "δεν είναι άξιοι και ικανοί να το κάνουν" μόνο στο βαθμό που κουβαλάνε τις δικές τους εσωτερικές αντιφάσεις και γι' αυτό πιθανά αποτυγχάνουν. Δεν αποκλείω όμως να έχουν γίνει ή/και να γίνουν κοινωνοί κατάλληλης μεθοδολογίας. Άλλωστε έχουν δική τους εμπειρία από τα εμπνεύσεως "εσωτερικού" υπονοώντας ευθέως εξωτερικού εμάς, "ριζοσπαστικής αριστεράς" υπονοώντας ευθέως εμάς συντηρητικούς, χώρια το παρακλάδι "δημοκρατική αριστερά" υπονοώντας ευθέως εμάς σταλινική με ό,τι συνδηλεί σε συνδυασμό με την θεωρία τους των άκρων και άλλα.

   Τα ανέκδοτα στο Κόκκινο τον Δεκέμβρη του '08 άρχιζαν "Ήταν ένας κουκουές, ένας..." και δεν μαζεύονται με τίποτα πίσω. Μπορεί ναϊφ, μπορεί πριμιτίφ "τη δουλειά την κάνουν".
   Κανείς δεν προεξοφλεί πως εκεί που σήμερα αποτυγχάνουν(;) έτσι "δες μόνο την αφορμή αυτής της ανάρτησης", δεν θα πετύχουν αύριο. Τουλάχιστον υπάρχει θέληση. Κι αν δεν περπατήσει ο πυλώνας της "ελιάς" παραμένει υποψήφιος για το χρίσμα του ενός πυλώνα μόνος.

   Δέχομαι τον συριζα σαν μαθητευόμενο μάγο της εξουσίας. "Παίζω και Μαθαίνω" θα δοκιμάσει όλα τα ξόρκια μέχρι να εφαρμόσει ΤΗΝ φόρμουλά του.
   Κι όσο για την δευτέρα παρουσία που όλο πιπιλάει, αυτός την τρενάρει και την πάει παραπέρα με ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ, όχι εμείς. Εν τέλει τους έχω ικανούς.

   φιλικά,
   graf

   Διαγραφή
  22. @spiral: Δεν το πολυκαταλαβαίνω το σχόλιό σου, κοίταξα από περιέργεια τα σχόλια και πολλοί εξ'αυτών μια χαρά αμάσητα τα καταπίνουν, μάλιστα την πέφτουν ακόμη και σ'αυτούς που βάζουν τις διαψεύσεις του left.

   Επίσης έμαθα μέσω αυτών των σχολίων ότι πέραν του αδίστακτου Κιμ που ταίζει τα σκυλιά του με κρατούμενους, είναι κι ο αδίστακτος Μοράλες που στέλνει παιδάκια στα ορυχεία. Με συγκλόνισε τόσο πολύ αυτή η είδηση που ήθελα να την μοιραστώ με όλους. Α ρε κουλογλοειδή, πρώτα θα ξεβρωμίσει ο κουκουλόπουλος από την πασοκίλα και μετά εσείς.

   Ijon Tichy

   Διαγραφή
 10. τα ονοματα ειναι γνωστα σε πολλους. φανταζομαι και ο σφυροδρεπανος τα ξερει και ο trash. το προβλημα μου ειναι οτι δεν εχω αυτο που λεμε ατρανταχτα δεδομενα. το ψαχνω για να μπορω να το στοιχειοθετησω εδω και καιρο, αλλα οτι κουβεντες κανουν ειναι μπροστα σε κοσμο που θεωρουν εμπιστο.
  το ερωτημα ειναι ομως και αντιστροφο, γιατι αυτοι οι τυποι δεν βγαζουν την κουκουλα, τι φοβουνται;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Για το ότι δεν βγάζουν την κουκούλα, δεν τους παρεξηγώ. Αν έγραφα αυτά που γράφουν, εγώ θα φοβόμουν.

   Διαγραφή
  2. Πάντως, εκτός των γνωστών ευφάνταστων ψευδωνύμων, όπως αυτό του συγκεκριμένου γκεμπελίστικου παραληρήματος, στον ΕΑ γράφουν επωνύμως οι

   - Γ. Πετρόπουλος (απολυμένος "Ρ"): http://ergatikosagwnas.gr/EA/index.php/2012-02-04-20-07-12/1538-2014-01-23-19-20-20

   - Β. Λιόσης (διεγραμμένος 2010): http://ergatikosagwnas.gr/EA/index.php/2012-02-04-20-01-31/1351-2013-11-04-17-41-25

   - Ν. Πέρπερας (απολυμένος "Ρ"): http://ergatikosagwnas.gr/EA/index.php/-a-/775--q-q

   ενώ προωθείται ο Δ. Καλτσώνης (νομίζω διεγραμμένος μετά το 18ο συνέδριο, διορθώστε με αν κάνω λάθος): http://ergatikosagwnas.gr/EA/index.php/component/content/article/43-2012-02-04-19-13-28/445--q-q-1970-1973

   και βέβαια ο Νίκος Σαραντάκος (βιβλιοπαρουσίαση, τέλος δεξιά της βασικής ιστοσελίδας).

   Ταυτόχρονα, υπάρχουν σύνδεσμοι για το τον "Σύλλογο Γιάννης Κορδάτος" (πάλι Καλτσώνης, Λιόσης, Μαυρουδέας)

   και φαίνεται να υπάρχει σύνδεσμος με την "Μαρξιστική Σκέψη" (Καλτσώνης, Πετρόπουλος, Λιόσης),

   ενώ πλούσια είναι η αρθρογραφία των εμπλεκομένων σε "Σεισάχθεια", contramee, και οι διαφαινόμενοι δεσμοί με Σχέδιο Β', ΕΠΑΜ, και τα τοιαύτα.

   Αυτά ξέρω εγώ.

   Διαγραφή
  3. μπορουμε να ρωτησουμε τον χανο να μας πει.
   απο οσα γνωριζω διαχειριστης ειναι καποιος που δεν αναφερεσαι συχνα, αλλα τον αναφερεις.
   δεν ειναι απο αυτους που εχεις μονιμα στην μπουκα και κραταει ποιο χαμηλο προφιλ απο τους αλλους

   Διαγραφή
  4. Νίκο! Τι μαθαίνω ρε φίλε? Στον ΕΑ? Τσ τσ τσ τσ..... Κοίτα να δεις που τελικά άλλους νόμιζα εγώ για ασφαλίτες. Κάτι χαμούρες σαν και την πάρτη μου που έχουν το κακό συνήθειο να βρίζουν χυδαία τους επιστήμονες της γλώσσας, αντί να τους προσφέρουν φερέρο ροσέ. Για πες μας ρε Νίκο για τα παιδιά του ΕΑ? Κομμουνισταράδες ε? Επανασταταράδες ε? Και πάνω απ' όλα με τρόπους....

   Διαγραφή
  5. Ε, αφού είναι φίλος του Πετρόπουλου που είναι στον ΕΑ ρε Ανδρέα. Ο ίδιος δεν το είπε και κουβάλησε εδώ τον Πετρόπουλο να μου κάνει...μήνυση για συκοφαντία;

   (Έλα Μ εις την νι στον τόπο σου δηλαδή...)

   Διαγραφή
  6. 'Ανθρωποι που πουλάνε την ψυχή τους αρκεί να τους δημοσιεύει κάποιος και να τους διαβάζουν. Αυγή, Μαρξιστική Σκέψη, δεν βαριέσαι, ό,τι να ναι, φτάνει να χουμε ένα φόρουμ να μας θαυμάζουνε. Κι άμα θέλουν να γίνουμε Τυρίμοι, να γίνουμε Τυρίμοι, σιγά το πράμα.

   Τι να πω, πραγματικά δηλαδή...πόση κατάντια κρύβει μέσα του ο άνθρωπος...

   Διαγραφή
  7. Κάτι θυμάμαι πάντως για τον Τύριμο από το βιβλίο του Χανδρινού...

   Διαγραφή
  8. Ας μπει εδώ για να υπάρχει:

   Δεν έχω καμιά απολύτως σχέση με τον Εργατικό Αγώνα, ό,τι κι αν είναι αυτό το πράγμα. Από τα παραπάνω άτομα ο μόνος που ξέρω είναι ο Γιώργος Πετρόπουλος, που είναι πράγματι φίλος μου και συνεργαζόμαστε σε διάφορες φιλολογικές-ιστορικές έρευνες.

   Θέλει πολύ μεγάλη δόση κακοπιστίας ή βλακείας για να μετατρέψεις το "Ο ιστότοπος ΕΑ παρουσιάζει το βιβλίο του ΝΣ" σε "ο ΝΣ γράφει στον ιστότοπο ΕΑ" -με την ίδια λογική γράφω και στον Ριζοσπάστη ή στο Πριν ή στο Βήμα ή στην Ημερησία ή στην Καθημερινή, γιατί όλα αυτά τα έντυπα έχουν παρουσιάσει βιβλία μου.

   Διαγραφή
  9. Δεν ξέρω αν έχεις σχέση ή δεν έχεις, Νίκο, εγώ αναφέρω facts. Έγραψα ότι "προωθείσαι" και προωθείσαι. Μπορεί να προωθείσαι γιατί τους εμπνέεις, ξέρω γω.

   Και βέβαια, έφερες εδώ την ίδια ψευδο-υπόθεση και σπέκουλα. Αν και αναμφισβήτητα, αυτό το πράμα στον ΕΑ ξεπερνάει και σένα.

   Διαγραφή
  10. Για πες μας κύριε της ακρίβειας, του λόγου και της γλώσσας. Ποιος έγραψε εδώ ότι γράφεις στον ΕΑ? Μάλλον τελικά καρφώθηκες μόνος σου χαλβαδάκο μου γιατί παρά βιάστηκες να πετάξεις από πάνω σου τη ρετσινιά...

   Διαγραφή
  11. Επίσης βλέπω άλλον έναν πρώην του Ρίζου. Το γελοιογράφο Κώστα. Όλοι οι καλοί χωράνε για το καλό του κομμουνισμού σε αυτή τη χώρα...

   Διαγραφή
  12. O Aντώνης έγραψε το αμφίσημο "προωθείται", εσύ είπες "μπα; και ο Σ. στον ΕΑ;" και ο Αντώνης δεν διαφώνησε. Οπότε, καλό είναι να υπάρχει η δική μου σαφής διάψευση.

   Και δεν θα ήθελα να επανέλθω.

   Διαγραφή
  13. Αμφιβολίες το μυαλό μου βασανίζουνε πολλές,
   αμφιβολίες τρελές, αμφιβολίες τρελές.


   ή το άλλο που λέει


   Να το ξέρεις, παραμύθια δε σηκώνω
   εγώ δεν είμαι από κείνα τα παιδιά,
   που τα βλέπουνε και κάνουν το κορόιδο
   την ξέρεις τη δική μου την καρδιά,
   που τα βλέπουνε και κάνουν το κορόιδο
   την ξέρεις τη δική μου την καρδιά,
   να το ξέρεις, παραμύθια δε σηκώνω
   δεν είμαι από 'κείνα τα παιδιά.


   Θα 'ρθω μες στο σπίτι σου
   κι αλίμονο στην τύχη σου,
   κι αλίμονο στην τύχη σου,
   θα 'ρθω μες στο σπίτι σου.

   Διαγραφή
  14. Νίκο, εγώ θα σε μπανάρω μονίμως με μονομερή ενέργεια που λέει και ο Τσίπρας αν διανοηθείς να ξαναδιασπείρεις τις παπαρδέλες που προσπάθησες να διασπείρεις τις τελευταίες δυο-τρεις φορές, αλλά θέλω να ξέρεις ότι σε σχέση με τα κατακάθια του ΕΑ σε έχω ψηλά για δύο άκρως σημαντικούς για τα ηθικά μου μέτρα λόγους:

   1. Δεν φοράς κουκούλα και έχεις τα γκατς να τις τρως για αυτό που εκπροσωπείς με το όνομά σου.
   2. Δεν τολμάς να το παίξεις "τρου" ΚΚΕ. Είσαι ανοιχτός Συριζαίος, με την 'Αυγή' σου και τα ωραία σου.

   Εκεί που φτάσανε και κατάντησαν ορισμένοι, που τολμάνε να πιάνουν στο στόμα τους το ΚΚΕ και να κατηγορούν άλλους ως λαθρεπιβάτες, αυτά είναι μεγάλα προσόντα για έναν οπορτουνιστή την σήμερον.

   Απλά, και για να μην παρεξηγούμαστε, το νόημα είναι να ξέρεις ότι ξέρουμε ότι δουλεύουν απευθείας για σας οι Μανιαδακόσποροι.

   Διαγραφή
  15. Πέρα από τα σαδιστικά ένστικτα που βγάζει στους ανθρώπους για το πρόσωπό του, συντελεί επίσης στον εκφυλισμό της γλώσσας, οι λέξεις χάνουν το νόημά τους, είτε με αυτά που λέει για το ΚΚΕ είτε με αυτά που δεν λέει για τον Σφύριζα. Είναι σημαντικό που γράφει επώνυμα, αλλά τι να το κάνεις ? Πολτοποιεί τα μυαλά των ανθρώπων επώνυμα. Αρκετούς δεν έχουμε να μας το κάνουν αυτό είτε στην πραγματική μας ζωή είτε στο διαδίκτυο?

   Διαγραφή
  16. εκφυλισμό της γλώσσας=ευτελισμό της γλώσσας

   Διαγραφή
 11. Ενα τσουρμο κουτσομπολες της ασφαλειας ειναι αυτος ο συρφετος και τιποτα αλλο. Κατηγορουν το ΚΚΕ ως τροτσκιστικο και ειναι οι ιδιοι που γραφουν σε τροτσκιστικα εντυπα! Δινουν ρεστα στη συκοφαντια του ΚΚΕ για μια θεσουλα στην αυριανη κυβερνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Φτυσιμο στη μουρη χρειαζονται απο οποιον τους συνανταει. Γνησιοι απογονοι του Τυριμου κλπ...

  ratm

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κουτσομπόλες ας είναι. Ψεύτες αισχροί και με περικεφαλαία όμως; Και άντε να ναι και ψεύτες. Το άλλοθι του "τρου" όμως προϋποθέτει και μια στοιχειώδη σοβαρότητα. Είναι και καραγκιόζηδες από πάνω. Πώς θα ψαρέψεις καναν αδαή με τέτοια δημοσιεύματα;

   Διαγραφή
  2. Το κουτσομπολιο ειναι εκ των πραγματων ψεμα αφου του λειπουν γενικες παραδοχες που τεκμηριωνουν την αληθεια οπως, ερευνα,στοιχεια,πηγες κλπ αγνωστες λεξεις για αυτο τον ξεπουλημενο συρφετο ματαιοδοξων...
   Μπορω να σου πω οτι τους εργατοσποριτες του εχω στον πατο κατω και απο τους πασοκους του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτη τη θεση την κερδισανε επαξια απο καθε ανθρωπο εντος ΚΚΕ ή περιξ του ΚΚΕ.

   ratm

   Διαγραφή
  3. Συμφωνώ. Είναι ο πάτος του πάτου. Και γω σέβομαι και τον Ρηγά-Συνασπιστή-Συριζαίο και ακόμα και τον Πασόκο πολύ περισσότερο.

   Διαγραφή
  4. Για "κουτσομπολιό": εδώ δεν πρόκειται όμως για ατεκμηρίωτο ισχυρισμό αλλά για τερατώδες ψέμα μέσω του οποίου κατηγορείται το θύμα για πράγματα που έκανε ο θύτης (και "σπρώχνεται" ο θύτης).

   Άλλο η διασπορά φημών και άλλο η ενσυνείδητη αντιστροφή της τεκμηριωμένης αλήθειας.

   Διαγραφή
  5. Ισχυει μαλλον ξεμειναν και απο κουτσομπολιο και αποφασισαν να ξεπερασουν τον εαυτο τους. Μια ματια στο λιβελο τους αρκει. Καλα δε σκεφτονται οτι μπορει να κατηφορισει κανας αυντροφος απο την Κονιτσα και να τους αρχισει στα κλωτσιδια?
   Ωστοσο ναι οφειλο να ανασκευασω αυτο δεν ηταν κουτσομπολιο ηταν ψεμα απο το 0 κατι σαν τους πιθηκανθρωπους του Σταλιν που εδειξε καποτε η ΕΡΤ...

   ratm

   Διαγραφή
 12. υπαρχει κι ενα προβλημα στο κειμενο του ΕΑ ο τυπος λεγεται κυρτΖογλου και οχι κυρτσογλου οπως εγραψε ο Σαραντακος τωρα παλι γινεται κυρτΣογλου δηλαδη ο μανιαδακης δεν διαβαζει καλα το μαθημα του ?

  το χειροτερο με τον ΕΑ ειναι οτι οι πρωην γραφουν σαν νυν ασφαλιτες (και πολυ φοβαμαι χωρις να ειναι στο pay roll)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το ίδιο και η Νέα Σπορά. Καθαρά ασφαλίτικη συμπεριφορά και σε ατομικό επίπεδο. Για κείνους βέβαια δεν ξέρω καθόλου τι μπουμπούκια εμπλέκονται.

   Διαγραφή
  2. "υπαρχει κι ενα προβλημα στο κειμενο του ΕΑ ο τυπος λεγεται κυρτΖογλου και οχι κυρτσογλου οπως εγραψε ο Σαραντακος τωρα παλι γινεται κυρτΣογλου"

   Δευτέρες Πέμπτες είναι Κύρτσογλου

   Τρίτες Παρασκευές Κυρτσόγλου

   και Σαββατοκύριακα Κυρτζόγλου.

   Στο μεταξύ, ΕΧΕΙ ΚΑΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΝΙΤΣΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ;

   Διαγραφή
  3. Το σωστό είναι Κυρτσόγλου. Ήταν λάθος γραμμένο στο site, που είχε δώσει ο κ. Σαραντάκος, με τους υποψηφίους της Λα.Συ. στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές.
   Έχει μαγαζί και μάντρα με οικοδομικά υλικά, με άλλους συνεργάτες.
   Όποιος μπορεί και θέλει ας το διασταυρώσει και από αλλού.

   relic

   Διαγραφή
  4. @relic
   έχουν μπει εδώ τα τα στοιχεία της εταιρίας του όπως εμφανίζονται σε "διαύγεια".

   Τελικά είσαι από την περιοχή;

   Τσουμάνης Σ.

   Διαγραφή
 13. Αλλη μια φορα που σου βγαζω το καπελο Αντωνη για το αρχειο σου .Φανταζομαι τον σκληρο δισκο σου γεματο φακελους φακελακια ,ταξινομημενα ,υποενοτητες ,ενοτητες .....εδω Σαραντακος ,εκει Λαφαζανης ,παρακει Σπορα ,Ανταρσυα ...
  ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ Αλοιμονο σ αυτον που θα τα βαλει με το LR ....θα τον κλαιν οι ρεγγες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Για τον ΕΑ η δική μου εκτίμηση είναι ότι μέχρι και πριν το συνέδριο (αν και ήταν ξεκάθαρο για ποιούς δούλευαν) στέκονταν κάπως (κουτσά-στραβά) μόνοι τους. Μετά από αυτό και αφού οι προβλέψεις τους πήγαν κουβά (διάλυση του κόμματος πχ) δεν τους δίνει σημασία και πολύς κόσμος.

  Το μόνο μέσο λοιπόν που τους προβάλλει τακτικά είναι η ισκρα του πιλαφ (σε άλλο συριζαϊκό μέσο είναι δύσκολο να σταθούν άλλωστε σε τακτική βάση, ξέρει κι άλλα κόλπα και πιο αποτελεσματικά ο πασόκος για να τσιμπήσει ψήφους, δεν χρειάζεται να βάζει τους πυροβολημένους να τα χώνουν στο κκε που δεν είναι αρκούντως "σταλινικό"). Κάθε 1-2 βδομάδες θα υπάρχει και ένα άρθρο κουκουεδολογίας από εκεί. Ο πετρόπουλος σε σχόλιά του στο σφυροδρέπανο έλεγε πως ο συριζα δεν είναι ενιαίος και πως το κκε θα έπρεπε να συμβάλλει στον αγώνα της "αριστερής πίεσης". Η πραγματικότητα τους έχει ταράξει στην σφαλιάρα βέβαια και δεν πείθουν και πολλούς. Και με δεδομένο ότι στο θέμα της κουτάλας οι πασόκοι δεν παίζουν μάλλον με το...αρχείο στο χέρι θα μείνουν.

  Ijon Tichy

  ΥΓ: Λίγη σημασία έχει αν προβάλλεται ή όχι ο σαραντάκος από εκεί. Πιθανώς να κάνει δουλειά πιο αθόρυβα. Σε ένα ψηφοθηρικό του παραλήρημα στο σφυροδρέπανο (τότε που έσκουζε "ψηφίστε μας αλλιώς θα εξαφανιστήτε") έγραφε τα ίδια με εα, ότι δλδ ο προσυνεδρικός διάλογος οδήγησε σε παρ'ολίγον διάλυση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. "ενώ πλούσια είναι η αρθρογραφία των εμπλεκομένων σε "Σεισάχθεια", contramee, και οι διαφαινόμενοι δεσμοί με Σχέδιο Β', ΕΠΑΜ, και τα τοιαύτα."
  ας θυμηθούμε τον ΔΚ που έγραφε στον εργατικαγωνα ότι ακριβώς έλεγε ο Δημήτρης Καζάκης. Μάλιστα ο Δημήτρης Καζάκης και όχι ο ΔΚ στο ομώνυμο blog του είχε γράψει πως συμφωνεί σε πάρα πολλά μαζί τους και τους ξέρει καλά αλλά είναι σεχταριστές (επειδή δεν πήγαν μαζί του ίσως.)
  Μετά τις απολύσεις του Ρίζου(μοναχά φυσικά) έχει γεμίσει ο τόπος από σκιτσογράφους που ψάχνουνε δουλειά. Ο kraftwork είχε περάσει πολλά σκίτσα του στις αναρτήσεις του ΕΑ. Ας ρωτηθεί αν τους ξέρει και αυτός καλά.
  Ο ΚαΓκεΜπε είναι ο νέος "διώκτης" σου Αντώνη : http://ergatikosagwnas.gr/EA/fotos1/jpg_png/gidia.jpg
  Όσο για τον Κώστα neyrospastis της Κωττή δεν είναι ο kostas του ΕΑ

  N.Z.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Κι επειδή λέμε για τους πασόκους που άλλαξαν τον "καλό" χαρακτήρα του συριζα, εδώ κι ένα δείγμα των "νέων και άφθαρτων" υποστηρικτών του:

  https://twitter.com/talws/status/438236947807748096

  Πρόκειται για γνωστή μούρη στην μπλογκόσφαιρα, που είχε φυσικά φροντίσει να τουιτάρει την φόλα του epirusgate. Είχε βέβαια δώσει δείγματα και παλιότερα με την απεργία πείνας στην Υπατία για όσους θυμούνται. Έτσι δειγματοληπτικά το αναφέρω, δεν έχω τίποτα εναντίον του συγκεκριμένου.

  Ijon Tichy

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τον ξέρω.

   Είδα ένα ωραίο ρητό σήμερα, το οποίο είχα ξεχάσει:

   "Υπάρχουν πολλοί που δεν ξέρουν ότι είναι φασίστες αλλά θα το ανακαλύψουν όταν έρθει η ώρα."
   Ε. Χέμινγκγουέι, Για ποιον χτυπά η καμπάνα

   Διαγραφή
 17. Τα τσατσάκια του Ε.Α προσφέρουν προθύμως και αφειδώς τις υπηρεσίες τους σε όποιον να ναι, αρκεί να είναι αντι-ΚΚΕ.
  "Hired tsatsoi" επι το ελληνικότερον!
  Και με αφορμή την περί γιδιών φιλολογία και εικονογράφηση, η γνωστή παροιμία: "Το γίδι που φεύγει απ το μαντρί, το τρώει ο λύκος"

  λαθραναγνώστης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Σήμερα στο κόκκινο στην εκπομπή του Κυριτση κάποιος Παρασκευόπουλος υποψήφιος του Σύριζα θέλοντας να κάνει κριτική στον ΟΟΣΑ προβόκαρε το ΚΚΕ λέγοντας Ότι το πρόγραμμα του ΚΚΕ στο 8 συνέδριο ήταν αντιγραφή από αυτό της Βολιβίας με αλλαγμένα τοπωνύμια γιατί έτσι τους είπαν οι σοβιετικοί κάτι τέτοιο κάνει κάνει και ΟΟΣΑ με τα προγράμματα του και η παπαρολογία συνεχίζεται.

  υγ Στην ίδια εκπομπή επανάληψη της ατάκας το ΚΚΕ έδωσε τον 902 σ αυτόν που έχει την εφημερίδα παραπολιτικά αντί να την δώσει στην ''αριστερά'' ας το σκεφτούν αυτό οι ΚΚεδες ...

  bonus διαφήμιση της Αύγης για ένα θεατρικό έργο γράμματα αγάπης στον Στάλιν μετά το τέλος του έργου συζήτηση με τον δημιουργό για την δυνατότητα καλλιτεχνικής δημιουργίας σε καθεστώτα ανελευθερίας... Πολιτικά μικροαστικά απόβλητά ξεράσματα του ΠΑΣΟΚ ...

  Giorgio Lazer

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Το γελοίο αυτό κατασκεύασμα αναδημοσιεύτηκε από "Ίσκρα": http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=15429:konitsa-kke-stoygianoy&catid=72:dr-ekdilosis&Itemid=279

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. H ISKRA έβαλε "αποποιητικό ευθύνης" (disclaimer).
   Από τους τσάτσους καλό είναι να κρατάς κάποιες επιφυλάξεις. Ακόμα κι αν είναι δικοί σου.

   λαθραναγνώστης

   Διαγραφή
  2. δεν το εκανε για αυτο, για να κρυφτει το κανει, για να μην μπορει κανεις να πει οτι το δεχεται
   ΑΛΗΤΕΣ

   Διαγραφή
 20. δεν ξέρω να γελάσω ή να κλάψω με το ότι αυτοί οι Μανιαδάκηδες
  θέλουν να ιδρύσουν (άκουσον άκουσον) κομμουνιστικό κόμμα...
  για την ώρα θα αρκεστούν σε ούρα της ανταρσύας, ούρας του σύριζα,
  αλλά το κρυφό το όνειρο δεν κρύβεται!
  απλά, είναι λεπτή η γραμμή, ανάμεσα στο να είσαι ουρά και στα ...ούρα!

  @ψηρίς

  ΑπάντησηΔιαγραφή