Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

Ουκρανία: Νεοναζιστικό εγκληματικό κράτος στην καρδιά της Ευρώπης (Ι)


Ουκρανία: Νεοναζιστικό εγκληματικό κράτος στην καρδιά της Ευρώπης
Voltairenet, 25 Φεβρουαρίου 2014
Μτφρ.: Lenin Reloaded


“Υπάρχουν πολλοί που δεν ξέρουν ότι είναι φασίστες
αλλά θα το ανακαλύψουν όταν έρθει η ώρα.”
Ernest Hemingway, Για ποιον χτυπά η καμπάνα


Στις 22 Φεβρουαρίου, τρομοκράτες του Κοινοβουλίου του Ευρωμαϊντάν έφεραν σε πέρας ένα νεοναζιστικό πραξικόπημα, χρησιμοποιώντας την ένοπλη βία, καταστρατηγώντας κάθε κανόνα του Συντάγματος και του διεθνούς δικαίου, και τσαλαπατώντας τις ευρωπαϊκές αξίες. Η Ουάσινγκτον και οι Βρυξέλλες --που είπαν στον κόσμο πως το Ευρωμαϊντάν είναι μια μη βίαιη δράση του Ουκρανικού λαού-- προκάλεσαν Ναζιστικό πραξικόπημα για να εξυπηρετήσουν τα γεωπολιτικά συμφέροντα της Δύσης, εκμεταλλευόμενες την αδύναμη στάση της κυβέρνησης Γιανουκόβιτς.

Μετά την υπογραφή μιας άκυρης συμφωνίας "επίλυσης της κρίσης" την Παρασκευή, η κατάσταση στην Ουκρανία ξέφυγε ραγδαία από τον έλεγχο των συμβαλλομένων και "μαρτύρων" της. Καμία από τις πρόνοιες αυτού του εγγράφου δεν υλοποιήθηκε. Οι νόμιμες αρχές διέφυγαν (ή προσπάθησαν να διαφύγουν) απ' τη χώρα, τα κυβερνητικά κτίρια του Κιέβου έχουν καταληφθεί από τον εξεγερμένο όχλο. Οι εξτρεμιστές υπαγορεύουν τους νέους κανόνες σε "ηγέτες" της αντιπολίτευσης-βιτρίνα, οι οποίοι προσπαθούν απελπισμένα να ελέγξουν το Μαϊντάν.

Αυτό το οποίο συνέβη στην Ουκρανία στις 22 Φεβρουαρίου 2014 είναι ουσιαστικά ένα εγκληματικό πραξικόπημα το οποίο διέπραξαν ένοπλοι αναρχικοί και Ουκρανοί Ναζί, οι οποίοι απολαμβάνουν οικονομικής, διπλωματικής και ακόμα και θρησκευτικής στήριξης και ενθάρρυνσης από τις ισχυρές ομάδες της Δύσης εδώ και δύο δεκαετίες. Πολλές από τις πόλεις της Ουκρανίας πέφτουν τώρα στο χάος της λεηλασίας, της απρόκλητης βίας, του νόμου του Λυντς και της πολιτικής καταστολής.

Τα πρώτα σημάδια του επερχόμενου χάους είναι πρόδηλα, καθώς οι Ουκρανικές αρχές παλινδρόμησαν απέναντι στην τρίμηνης διάρκειας πολιορκία του κέντρου του Κιέβου από ακραία ένοπλα στοιχεία της Γαλικίας και από τοπικές εγκληματικές συμμορίες. Κοίταζαν σιωπηλά όταν εξοργισμένοι φανατικοί έκαιγαν ζωντανούς άοπλους αστυνομικούς και αξιωματικούς της Μπερκούτ, όταν τους λυντσάριζαν και τους έβγαζαν τα μάτια. Δεν έκαναν τίποτε για να σταματήσουν τους αλλόφρονες "μαχητές της ελευθερίας" απ' τις επιθέσεις στις επαρχιακές διοικήσεις, τον εξευτελεισμό των αξιωματούχων και τη λεηλασία αστυνομικών και στρατιωτικών οπλοστασίων στη Δυτική Ουκρανία. Παρέλυσαν όταν άγνωστοι ελεύθεροι σκοπευτές σκότωναν εν ψυχρώ στρατιωτικό προσωπικό, διαδηλωτές και απλούς περαστικούς απ' τις στέγες των κτιρίων του Κιέβου. Κήρυξαν ακόμα και αμνηστία (δύο φορές!) για αυτούς που ευθύνονται για κτηνώδη εγκλήματα ενάντια στην αστυνομία και τη δημόσια τάξη. Έτσι, το ίδιο το καθεστώς Γιανουκόβιτς έστρωσε το δρόμο για να έλθει στην Ουκρανία ένα φρικιαστικό φάντασμα της διαλυμένης απ' τον πόλεμο Λιβύης.Είναι η πλευρά των ανταρτών ένα αυτο-οργανωμένο και αυτοδίδακτο λαϊκό κίνημα που κουράστηκε να αντιμετωπίζει ένα διεφθαρμένο και ανίκανο κράτος; Μάλλον όχι.

Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, οι διεθνείς ομάδες ισχύος έχουν επενδύσει δισεκατομμύρια από τα χαρτονομίσματα του Federal Reserve (επίσης γνωστά ως δολάρια) για τη χρηματοδότηση "δημοκρατικών" ΜΚΟ και πολιτικών. Καθώς διακήρυσσαν την "Ουκρανική αφοσίωση στην ευρωπαϊκή επιλογή και τις δημοκρατικές αξίες", είδαν ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει βραχυπρόθεσμη ιστορική προοπτική για να καταστεί η Ουκρανία κράτος εχθρικό προς τη Ρωσία, πράγμα που είναι σαφώς ο τελικός στόχος της παγκόσμιας πολιτικής στην Ανατολή. Το βάρος του στοιχήματος έπεσε στα ακραία εθνικιστικά στοιχεία της Δυτικής Ουκρανίας και της Ουνιτικής Εκκλησίας, μιας μειονοτικής Ελληνικής-Καθολικής κοινότητας που ακολουθεί ανατολική τελετουργία, και η οποία δημιουργήθηκε από την Αγία Έδρα στον 16ο αιώνα, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να αδυνατίσουν τα στενά δεσμά των Ορθόδοξων με τη Μόσχα. Από τις αρχές του 1990, οι Ουνίτες απολαμβάνουν τη σιωπηλή στήριξη των άρτι αυτόνομων κεντρικών αρχών του Κιέβου. Η τακτική τους ήταν να καταλάβουν Ορθόδοξους ναούς στο έδαφος του Πατριαρχείου της Μόσχας. Το τελευταίο πράγμα που δίδασκαν οι ιερείς των Ουνιτών στις κατειλημμένες εκκλησίες όλα αυτά τα χρόνια ήταν το χριστιανικό κάλεσμα σε μετάνοια και ειρήνη.  Αντ' αυτού, κήρυτταν μια νέα εκστρατεία ενάντια στους Ορθόδοξους και προκάλεσαν άμεσα και νομιμοποίησαν ρατσιστικές επιθέσεις και ακόμα και δολοφονίες, ενεργώντας ακριβώς όπως οι ακραίοι τζιχαντιστές των ένοπλων ψευδο-ισλαμικών σεκτών. Αρκεί να δείτε μια "Κυριακάτικη λειτουργία" του Mykhailo Arsenych, ιερέα τοπικής Ουνιτικής Εκκλησίας στην περιοχή Ivano-Frankovsk της Ουκρανίας, ο οποίος λέει: "Σήμερα είμαστε πραγματικά έτοιμοι για επανάσταση. Οι μοναδικές αποτελεσματικές μέθοδοι μάχης είναι οι δολοφονίες και η τρομοκρατία! Να βεβαιωθούμε ότι κανένας Κινέζος, Νέγρος, Εβραίος ή Μοσχοβίτης δεν θα 'ρθει να μας πάρει τη γη αύριο!"30 σχόλια:

 1. "Τα πρώτα σημάδια του επερχόμενου χάους είναι πρόδηλα, καθώς οι Ουκρανικές αρχές παλινδρόμησαν απέναντι στην τρίμηνης διάρκειας πολιορκία του κέντρου του Κιέβου από ακραία ένοπλα στοιχεία της Γαλικίας και από τοπικές εγκληματικές συμμορίες."
  http://www.kyivpost.com/content/ukraine/rada-decides-to-release-political-prisoners-including-pavlychenko-family-337521.html
  Verkhovna Rada of Ukraine on Monday, Feb.24 decided to release political prisoners, including businessman Dmytro Pavlychenko and his son Serhiy, who were found guilty of killing Kyiv Shevchenkivsky District Court judge Serhiy Zubkov in the spring of 2011.

  Τα ίδια τους τα μέσα επιβεβαιώνουν snipers ΚΑΙ εναντίον αστυνομικών: http://euromaidanpr.wordpress.com/2014/02/26/chief-of-volyn-berkut-tells-who-issued-the-weapons-and-how-much-his-berkut-were-paid/
  "Beliayev said that several Berkut were wounded literally within 5 minutes by an unknown sniper. "

  Αδιόρθωτος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μήπως εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια μας οι μέρες του '36 χωρίς όμως τη CCCP;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έγραψα πριν 4 μέρες:

   Το ρολόι της Ευρώπης ξαναδείχνει 1939, μείον την ΕΣΣΔ.

   ΣΥΡΙΖΑ: Η κηδεία ενός απατηλού ονείρου, http://leninreloaded.blogspot.com/2014/02/blog-post_8681.html

   Διαγραφή
  2. Τρομακτική διαπίστωση.
   Geiger

   Διαγραφή
  3. Στις 23 Φεβρουαρίου 2014 η Ράντα της Ουκρανίας «ψήφισε» τους εξής νόμους:

   4 199- Σχέδιο απόφασης κατάργησης του δικαιώματος των μειονοτήτων στη χρήση της γλώσσας τους. (Απαγορεύθηκαν τα Ρωσικά, τα Ρουμανικά, τα Ουγγρικά, τα Ελληνικά).

   4201 - Σχέδιο απόφασης για την απαγόρευση των δραστηριοτήτων του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας

   4217 - Σχέδιο ψηφίσματος για την αντιμετώπιση των συνεπειών της σοβιετικής κατοχής της Ουκρανίας.

   4176 - Σχέδιο Νόμου για την κατάργηση του νόμου που ποινικοποιούσε την ναζιστική προπαγάνδα.

   4184 - Σχέδιο απόφασης για τον διορισμό ως υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας του V.Avakov και τον διορισμό μελών της νεοναζιστικής ομάδας «Δεξιός Τομέας» στο Υπουργείο.

   4215 - Σχέδιο απόφασης για το «Πάνθεον των εθνικών ηρώων».

   4203 - Σχέδιο διατάγματος για την εισαγωγή δημοσιονομικών περιορισμών.

   4215 - Σχέδιο ψηφίσματος απόδοσης τιμής στους συμμετέχοντες στις ένοπλες συγκρούσεις κατά τη διάρκεια ειρηνικών διαδηλώσεων.

   4197 - Σχέδιο απόφασης για το διορισμό του μέλους του κόμματος "Svoboda" Α.Mahnitskogo στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα.

   4204 - Σχέδιο Νόμου για τα καθήκοντα του Προέδρου της Ουκρανίας.

   4191 - Σχέδιο απόφασης για τον διορισμό του μέλους του (φιλογερμανικού) κόμματος "UDAR" V.A. Nalivaychenko ως επόπτη της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας

   4211 - Σχέδιο απόφασης της απόλυσης από την υπηρεσία των στρατιωτών και αξιωματικών των σωμάτων ασφαλείας. (Στη θέση τους προσλαμβάνονται μέλη των ακροδεξιών ομάδων).
   Geiger

   Διαγραφή
  4. Το είδα, και ρώτησα αν έχουμε διασταύρωση. Έχουμε διασταύρωση για ορισμένα, αλλά δεν ξέρω από πού προέρχεται η πλήρης λίστα. Δεν την βρήκα πουθενά σε ξένα σάιτ.

   Διαγραφή
  5. Αντώνη, σου έβαλε το λινκ ο Ιδομενέας (νομίζω). Αν πας στο επίσημο σάιτ της ουκρανικής βουλής, κάτω δεξιά έχει όλα τα πρόσφατα νομοθετήματα, αποφάσεις κλπ.: http://translate.google.gr/translate?sl=auto&tl=en&js=n&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Frada.gov.ua%2F&act=url

   Δεν τα έψαξα εξονυχιστικά, αλλά απ' ό,τι είδα επιβεβαιώνονται όσα αναφέρει η παραπάνω λίστα (και υπάρχουν κι άλλα, π.χ. απαγόρευση ενημερωτικών τηλεοπτικών εκπομπών -απ' ό,τι κατάλαβα ρωσόφωνων καναλιών).

   Για πιο γρήγορα, δες αυτή τη λίστα και κάνε αναζήτηση με τα νούμερα των νομοθετημάτων (π.χ. 4201 για το ΚΚ Ουκρανίας): http://translate.google.gr/translate?sl=auto&tl=en&js=n&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Frada.gov.ua%2F&act=url

   Έφη Α.

   Διαγραφή
  6. Ο, ευχαριστώ.

   Χρειάζομαι ξεκούραση, αλλά έχω τρομερή ψυχική φόρτιση αυτή τη στιγμή.

   Διαγραφή
  7. Σόρυ, παραπάνω μπήκε δύο φορές η ίδια διεύθυνση. Για αναζήτηση με τους αριθμούς των νομοθετημάτων, πατήστε εκεί που λέει 'Registered for the current week'.
   Έφη Α.

   Διαγραφή
 3. Για τις ΜΚΟ στην Ουκρανία: http://www.902.gr/eidisi/diethni/38099/otan-stin-oykrania-epaizan-kai-paizoyn-mpala-kai-oi-mko#/0

  Έφη Α.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. http://goo.gl/W0WDvp
  Θα πρέπει να μετακινείτε την γλώσσα μεταξύ Ρώσικων και Ουκρανικών για να διαβάσετε και τα σχόλια αλλά οι φίλοι του του Σάββα του ΕΕΚ τα έγραφαν από τον Δεκέμβρη του 2013 και από τότε τίποτα.
  Η φωτογραφία με τον "ορθόδοξο", ουνίτη παπά είναι όλα τα λεφτά.
  Το λέω ευθεία και ουχί διπλωματικά:
  Σε περίπτωση κυβέρνησης Σύριζα θα δούμε πως γίνεται σωστή χρήση της πλατείας Συντάγματος από την "Εθνική Δράση" βεβαίως - βεβαίως.
  Ζήτω οι πορτοκαλί επαναστάσεις και οι μεταστάσεις τους...

  Ιδομενεύς

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Στις διαδηλώσεις κατά του Μαδούρο στη Βενεζουέλα εμπλέκονται ομάδες Τροτσκιστών: http://ww4report.com/node/13032.

   Και ενδιαφέρουσα αμερικάνικη χρήση φιλοτροτσκιστικών συναισθημάτων εναντίον του:

   "To translate: Maduro, whose regime has done everything to stifle a democratic opposition from being heard, including the recent murders of demonstrators by the regime’s police, is now claiming that they are in fact, by arresting Lopez, protecting him from the wrath of other of his fascist followers! Just like when Stalin had one of his agents assassinate Leon Trotsky, in exile in Mexico, by wielding an ice-ax to his skull, he was protecting the people from Trotsky’s supposed coming alliance with Hitler to overthrow Stalin’s workers’ paradise.

   So far, the ranks of the American leftwing have been relatively silent, except for one voice, as you’ll see on the next page.

   I found nothing on the website of The Nation, whose writers are seemingly too busy trying to find rationales for Putin’s attack on Ukraine. But fortunately, one voice was brave enough to defend Nicolas Maduro — the former member of Congress, Joseph Kennedy II."
   http://pjmedia.com/ronradosh/2014/02/22/will-venezuela-follow-ukraine/

   Διαγραφή
  2. "Αυτό το οποίο συνέβη στην Ουκρανία στις 22 Φεβρουαρίου 2014 είναι ουσιαστικά ένα εγκληματικό πραξικόπημα το οποίο διέπραξαν ένοπλοι αναρχικοί και Ουκρανοί Ναζί, οι οποίοι απολαμβάνουν οικονομικής, διπλωματικής και ακόμα και θρησκευτικής στήριξης και ενθάρρυνσης από τις ισχυρές ομάδες της Δύσης εδώ και δύο δεκαετίες. "
   Γιατί όχι και Τροτσκιστές στην Βενεζουέλα ή Μηδενιστές στο Σύνταγμα;
   Άλλωστε εδώ δεν μπερδεύτηκαν οι μολότωφ των "για τα Ίμια" με τις άλλες που ήθελαν να κάψουν απλά το μπουρδέλο;
   Λοιπόν, ίδωμεν, αν η φωτογραφία https://pbs.twimg.com/media/BhGEOZxIQAAfqh6.jpg στην άκρη της δείχνει Μεγάλη Βρετανία και τα πανό θα γράφουν τις νέες χώρες εξαγωγής.

   Ιδομενεύς

   ΥΓ αν έστω και ένας ψηφοφόρος του Σύριζα καταλάβει πόσο πολύ μας αγγίζουν γεγονότα σαν της Ουκρανίας και της Βενεζουέλας θα ψηφίσει σίγουρα ΚΚΕ.

   Διαγραφή
  3. 30 Ιαν. 2014, Ανακοίνωση του ΚΕΑ για την Ουκρανία:

   "Η τωρινή κρίση στην Ουκρανία, που οφείλεται στην άρνηση της κυβέρνησης --υπό την πίεση της Ρωσίας-- να υπογράψει την Συμφωνία Σύνδεσης με την ΕΕ, απαιτεί έκτακτα μέτρα τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την ΕΕ και τη Ρωσία."
   http://www.european-left.org/positions/ukraine-el-favour-strengthening-democratic-conditions-solve-crisis

   Σβάστιγκες σε ροζ-μωβ και αριστερό σκατί βγαίνουν, Ιδομενέα; Θα χρειαστούν στην Ελλάδα.

   Διαγραφή
 5. Σεχτάρ ο Τρομερός26 Φεβρουαρίου 2014 - 4:12 μ.μ.

  http://rt.com/news/putin-drill-combat-army-864/

  Τύμπανα πολέμου....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Παντως η σταση των τροτσκιστων απεναντι στα γεγονοτα της Ουκρανιας και κυριως το γεγονος ότι τείνουν (χωρις να ταυτιζονται) υπερ των ναζι και φιλο-εε δυναμεων αποδεικνυουν ότι οι κατηγοριες τη δεκαετία του 1930 περι συνεργασιας Τροτσκι και Χιτλερ δεν είναι τοσο εξωπραγματικες όσο η αντικομμουνιστικη προπαγανδα θελει να τις εμφανισει Ενδεικτικο επισης το μισος και η συκοφαντια για τις θεσεις του ΚΚ Ουκρανιας
  Το να συμμαχεις με τον εχθρό τους εχθρου σου είναι σε ορισμενες περιπτωσεις ισοδυναμο με προδοσια και οι τροτσκιστες το εχουν επαναλαβει αρκετες φορες στην πορεια των χρονων. Συνεπως ο παγοκοφτης παραμενει μια δοκιμη θεραπεια για τη συγκεκριμενη αρρωστια

  http://www.ergatiki.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=9321:i1107&Itemid=62

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. δεν ειναι παγοκοφτης, ονομαζεται πιολε και ειναι εργαλειο ασφαλειας για τους ορειβατες....απλα για να ειμαστε ακριβεις :) :) :)
   μην αρχισει τις διορθωσεις ο εγκριτος

   Διαγραφή
  2. οσο για την φορτιση ναι, δεν νομιζω οτι υπαρχει καποιος απο μας που δεν ειναι συναισθηματικα φορτισμενος αυτη την στιγμη

   Διαγραφή
 7. Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ....ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ....ΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΣΦΟΙ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΘΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟΣ ΞΑΝΑΓΕΝΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΠΙΑ ΚΟΙΛΙΑ ΤΗΣ ΤΟ ΤΕΡΑΣ...ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ "ΑΙ ΓΙΩΡΓΗΣ"-ΕΣΣΔ-ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ....

  και συγγνωμη για τα κεφαλαια αλλα ειμαι πολυ φορτισμενος με τα γεγονοτα στην Ουκρανια, ερχονται πολυ κακα μαντατα απο κει σε σφους που καποτε σπουδασαν σε αυτη τη χωρα.

  Ταξικος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μη ζητάς συγνώμη, κοντεύει να σπάσει το κεφάλι μου απ' την συναισθηματική ένταση...

   Διαγραφή
 8. "Kerry urges Russia to avoid ‘Cold War’-style confrontation over Ukraine"

  Decadent

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Αντώνη αυτό με τους ένοπλους αναρχικούς πως προκύπτει;
  Η ριζοσπαστική αριστερά αφού έγλυψε τον ´´αυθορμητο λαό´´, αφού αισθητικοποιησε τη διαμαρτυρία αδειαζοντας τη απο κάθε ταξικό-πολιτικό περιεχομένο, τώρα μας λέει ότι οι ναζι δεν ειναι ακριβώς και ναζι ρε παιδί μου, αλλα στάδιο στη συνειδητοποίηση του λαού.
  Τιμή στο ΚΚΕ γιατί και πάλι εχει πλήρη εικόνα της κατάστασης και την αναλύει χωρίς ωραιοποιησεις.
  Οι ναζιστες παίρνουν με όπλα την εξουσία και η χορτατη γηρασμενη αριστερα χαζογελα ως γνήσιο τέκνο της παρακμής του καπιταλισμού. Ψηλά οι σημαίες μας σύντροφοι.
  Γκιαπ

  Υγ: αυτοί ειναι τροτσκιστες; http://avantgarde2009.wordpress.com/2014/02/25/apo-mia-amihi-ston-kindyno-tis-gagrenas/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Στο πρωτότυπο, η φράση είναι "What happened to the Ukraine on February 22, 2014 is essentially a criminal coup committed by the radical armed anarchists and Ukrainian Nazis".
   (http://www.voltairenet.org/article182329.html)

   Για τον ρόλο των αναρχικών απ' τη δική τους σκοπιά:

   http://tahriricn.wordpress.com/2014/01/23/ukraine-maidan-babtism-of-blood/
   http://anarchistnews.org/comment/38459

   Σε μια τρίτη πηγή, αναφέρεται μεταξύ άλλων;

   "Now there is also another group of people who are often confused with the radical left. I mean organizations like“Narodniy Nabat” and several other initiatives who call themselves anarchists but actually have a very conservative political agenda full of machismo and xenophobia. After the protests have begun, they shifted to the right dramatically; they reached truce with the nazi groups and showered Molotov cocktails at the police together. Eventually, they parted ways with left movement finally."
   http://avtonomia.net/2014/02/20/maidan-contradictions-interview-ukrainian-revolutionary-syndicalist/

   Διαγραφή
  2. @Γκιαπ
   Σίγουρα προέρχονται απ τον τροτσκισμό, και είχαν και νταλαβέρι με τον συριζα (απ ότι φαίνεται, μπήκαν, είδαν, βγήκαν) το άρθρο που παραθέτεις όντως ρίχνει ένα χεστήριο σε ΣΕΚ και ΔΕΑ (και το αμερικάνικο αδερφάκι της ΔΕΑ το ISO).

   Έχουν συστήσει μια οργάνωση τελευταία που θέλει να υπερβεί απ ότι λένε τον τροτσκισμό (αυτό το συμπέρασμα εξάγω απ'την θέση 9 της διακύρηξης τους).

   Αυτό είναι το site της "Κομμουνιστικής Επαναστατικής Δράσης" http://komepd.wordpress.com/

   ΥΓ: Αν όμως θεωρούν την "άνοιξη της πράγας" σαν "αντιγραφειοκρατικό κίνημα" έχουν μάλλον πολύ δρόμο να διανύσουν ακόμα, και παραθέτω:

   " Εξάλλου μια σειρά αντιγραφειοκρατικών κινημάτων στις χώρες αυτές όπως η “άνοιξη της Πράγας” ή η αυταπάτη μιας ”πολιτιστικής επανάστασης” ενάντια στις “κλίκες των παλινορθωτών” έδιναν την αίσθηση ότι τίποτα δεν έχει χαθεί οριστικά. "

   Διαγραφή
 10. Σύντροφοι,μπορεί να μην υπάρχει ΕΣΣΔ,αλλά μην ξεχνάμε ότι η εργατική τάξη καλείται να παίξει τον ρόλο της,μπορεί να μην υπάρχει ΕΣΣΔ,αλλα αυτοί έχουν το τέρας σύμμαχο,αλλά το ΚΚΕ έχει 95 χρόνια εμπειρία,έχει ζήσει τις χρυσές σελιδες του εργατικου-λαϊκού και του κομμουνιστικού κινήματος.Δεν είναι τυχαίο ότι οι εκτιμήσεις του κόμματος,πέφτουν μια προς μια μέσα.Μην ξεχνάμε πως ο 21ος αιώνας είναι ο αιώνας αναζωογόνησης του εργατικού κινήματος,το κομμουνιστικό κίνημα βρίσκεται σε βαθιά κρίση,αλλά δεν είναι ανύπαρκτο.Καλό βράδυ σε όλους.Νομίζω πως η ιστορία είναι έτοιμη να γράψει τα νέα κατορθώματα των σύγχρονων ηρώων....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όπως τα λες είναι. Τιτάνιος ο αγώνας, και όχι μόνο για την Ελλάδα.

   Καλή μας δύναμη.

   Διαγραφή
 11. Ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις. Θυμήθηκα ότι τα λέγανε καλά με τις πλατείες της μικροαστιλας, αλλα ότι μετά συριζιασανε κι αυτοί.περαστικα τους αν έφυγαν.
  Ζούμε ιστορία και μόνο η τόλμη, η θεωρητική συγκρότηση, το κόμμα και το όραμα του μόνου αλλού κόσμου που ειναι εφικτος μπορεί να ειναι ο μπουσουλας μας και η οριοθέτηση μας απο κάθε είδους παραλλαγή της κυρίαρχης ιδεολογίας. Εδώ οι ξεφτιλες συριζαιοι παριστάνουν ο,τι δεν καταλαβαίνουν τους ναζί. Ε βέβαια αφού εκτός των άλλων κατανοούν την ιστορία ως νεκρή αφαίρεση κι όχι ως ίχνος του χθες στο σήμερα.
  Γκιαπ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ρώτησες για το Avant Garde. Κάποτε τους θεωρούσα σοβαρούς ανθρώπους. Μετά ήρθε αυτό: http://avantgarde2009.wordpress.com/2012/06/06/γιατι-τρεμουν-την-κυβερνηση-της-αριστ/, το οποίο υπογράφει ο ίδιος άνθρωπος που τώρα κλαίει και οδύρεται για το Ουκρανικό.

   Ήρθε και αυτό: http://avantgarde2009.wordpress.com/2012/02/21/προσδοκίες-και-ματαιώσεις-περί-επανα/

   και εκεί έβγαλα το λινκ απ' το μπλογκ μου.

   Αυτοκριτικό κείμενο για τούτα δεν είδα ποτέ. Παρά το γεγονός ότι βγάζει μάτι πως κάτι πήγε πολύ στραβά. Εγώ ξέρω τι πήγε στραβά, αλλά δεν είναι θέμα δημόσιο τούτο. Οι κακές παρέες φέρνουν κακά αποτελέσματα.

   Χωρίς αυτοκριτική και αναλυτική ματιά στο γιατί ένας χώρος που είχε τις θέσεις που είχε το 2011 έφτασε εκεί που έφτασε το 2012-3, και τώρα ξαναγυρίζει το 2014, εγώ δεν μπορώ να ασχοληθώ σοβαρά με κάποιον.

   Διαγραφή
  2. Εννοώ, τα πολιτικά λάθη είναι ανθρώπινα, αλλά πρέπει να υπάρχει και ενσυνείδητη επεξεργασία τους. Δεν μπορεί τη μια μέρα να λες α, την άλλη ω, την τρίτη ξανά α και να διατηρείς την αξιοπιστία σου αυτομάτως. Η αξιοπιστία προϋποθέτει εντιμότητα για το γιατί το α έγινε ω πάνω στην τούρλα των εκλογών του 2012. Και δεν είναι θέμα απλώς στάσης απέναντι στο ΚΚΕ. Και το Σαραγέβο φόλα αντι-ΚΚΕ είναι, αλλά κωλοτούμπες δεν έκανε.

   Διαγραφή
  3. Συμφωνώ απολύτως. Οι γρήγοροι ρυθμοί της κρίσης μπορεί και να μπερδεύουν και να κανείς και λάθη, αλλα η αυτοκριτική και ο αναστοχασμος αποτελούν τα όπλα για να τσεκαρεις τη θεωρία και τη μεθοδολογία σου. Αλλιώς γίνεσαι τσίρκο.
   Εξι χρόνια κρίση κι έχουν δει τα ματιά μας, τώρα βλέπουμε και ναζί να κάνουν αντεπανασταση με χορηγία ΗΠΑ κι ΕΕ..πλέον κανείς δεν μπορεί να ισχυρίζεται χωρίς κόστος πως δεν καταλαβαίνει ή να μας σερβίρει τα ίδια παραμύθια. Ιμπεριαλισμός, πόλεμος, επανάσταση. Κι όσοι θέλουν κάτι πέρα απο αυτά τα όρια, είτε τρίτους δρόμους, είτε σοσιαλδημοκρατικού τύπου παραμύθια ειναι προπομπός των ναζι και τσιρακια των ιμπεριαλιστων.
   Γκιαπ

   Διαγραφή