Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014

Η "Αυγή" για το πραξικόπημα ΕΕ-φασιστών στην Ουκρανία: "Παράθυρο ελπίδας"

Ουκρανία: Παράθυρο ελπίδας μετά τη συμφωνία
Αυγή, 22/2/2014

Παράθυρο ελπίδας την ύστατη ώρα άνοιξε η χθεσινή συμφωνία για τον τερματισμό της πολύμηνης σύγκρουσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση στην Ουκρανία που έχει αιματοκυλήσει τη χώρα. Ο πρόεδρος Γιανουκόβιτς και οι ηγέτες της αντιπολίτευσης υπέγραψαν το κείμενο υπό τα "χειροκροτήματα" των Ευρωπαίων πολιτικών παραγόντων, ωστόσο η κατάσταση στο Κίεβο παραμένει πάντα ηλεκτρισμένη και εύφλεκτη ύστερα από μια εβδομάδα πολύνεκρων συγκρούσεων ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές.


Υπό τις έντονες και επίμονες πιέσεις της ευρωπαϊκής "τρόικας" (Γαλλία, Γερμανία, Πολωνία), ίσως και με τις παραινέσεις της Μόσχας, την οποία προσέγγισε με δική της πρωτοβουλία η Μέρκελ, ο Ουκρανός πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς αποδέχθηκε χθες τα βασικά αιτήματα της αντιπολίτευσης: την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, την επιστροφή στο σύνταγμα του 2004, που προβλέπει περιορισμένες εξουσίες για τον πρόεδρο, και τη χορήγηση γενικής αμνηστίας σε όσους συνελήφθησαν στη διάρκεια των ταραχών.
Η συμφωνία
Συγκεκριμένα το κείμενο της συμφωνίας που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών προβλέπει τα εξής:

* Το Σύνταγμα του 2004 θα αποκατασταθεί εντός 48 ωρών και μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα σχηματιστεί εντός 10 ημερών.

* Η συνταγματική μεταρρύθμιση για την εξισορρόπηση των εξουσιών του προέδρου, της κυβέρνησης και του κοινοβουλίου, θα πρέπει να αρχίσει αμέσως και να έχει ολοκληρωθεί έως τον Σεπτέμβριο.

* Οι προεδρικές εκλογές θα διεξαχθούν μετά την υιοθέτηση του νέου Συντάγματος, όχι όμως αργότερα από τον Δεκέμβριο του 2014 και αφού ψηφιστεί νέος εκλογικός νόμος.

* Μια έρευνα για τις πρόσφατες πράξεις βίας θα διεξαχθεί υπό κοινή επίβλεψη από τις ουκρανικές αρχές, την αντιπολίτευση και το Συμβούλιο της Ευρώπης.

* Οι ουκρανικές αρχές δεν θα επιβάλουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τόσο οι ίδιες όσο και η αντιπολίτευση θα απόσχουν από τη χρήση βίας.

* Τα παράνομα όπλα θα παραδοθούν σε φορείς του υπουργείου Εσωτερικών.

Ψήφισε η Βουλή

Η συμφωνία έφτασε αμέσως στο ουκρανικό κοινοβούλιο και τα μέλη του ψήφισαν με μεγάλη πλειοψηφία υπέρ της επιστροφής στο σύνταγμα του 2004, βάσει του οποίου ο πρόεδρος Γιανουκόβιτς θα χάσει μέρος των εξουσιών του.

Επίσης ψηφίστηκε και η άνευ όρων παροχή αμνηστίας σε όλους όσοι κρατούνται ή ενδέχεται να αντιμετωπίσουν διώξεις για συμμετοχή στις ταραχές των τελευταίων μηνών. Η αμνηστία αυτή σημαίνει ότι θα αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί εναντίον ανθρώπων που κρατούνται ή που φοβούνται ότι θα συλληφθούν επειδή συμμετείχαν στις αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης η συμφωνία έγινε αποδεκτή υπό τον όρο ότι ο νυν υπουργός Εσωτερικών και ο γενικός εισαγγελέας θα αποκλειστούν από οποιαδήποτε μεταβατική κυβέρνηση, ένας όρος που, κατά τα φαινόμενα, έγινε δεκτός.

Χαιρετίζουν οι Ευρωπαίοι

Από τους πρώτους που χαιρέτισαν τη συμφωνία και το "θάρρος" των αντίπαλων πλευρών ήταν οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Πολωνίας, που διαδραμάτισαν άλλωστε καθοριστικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις κατά τη μεσολαβητική αποστολή τους στο Κίεβο.

Με την σειρά του, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρομπάι χαιρέτισε τη συμφωνία και τη χαρακτήρισε «απαραίτητο συμβιβασμό για να ξεκινήσει ο αναγκαίος πολιτικός διάλογος». «Τώρα όλες οι πλευρές έχουν ευθύνη να επιδείξουν θάρρος και να κάνουν τα λόγια πράξεις για χάρη του ουκρανικού λαού» πρόσθεσε ο Ρομπάι στην ανακοίνωσή του.

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον είπε από την πλευρά της ότι το μέλλον της Ουκρανίας θα είναι στο εξής "γεμάτο προκλήσεις" και η πορεία των εξελίξεων θα εξαρτηθεί από το πόσο καλά θα εφαρμοστεί η συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση. Η Άστον αποκάλυψε ότι είχε επικοινωνήσει νωρίτερα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ενώ, όταν ρωτήθηκε αν η Ευρωπαϊκή Ένωση θα άρει τις κυρώσεις που επέβαλε προχθές στην κυβέρνηση του Κιέβου, είπε ότι "αυτό θα εξαρτηθεί".

Χαιρετίζοντας κι αυτός την συμφωνία στην Ουκρανία, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κάλεσε τις αντίπαλες πλευρές να την εφαρμόσουν «στο σύνολό της και στο βέλτιστο χρονικό διάστημα». «Η Γαλλία και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για να βοηθήσουν τη χώρα να εξέλθει από την τρέχουσα κρίση με δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις και μέτρα εκσυγχρονισμού» υπογράμμισε ο Ολάντ.

***

ΑΛΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΝΕΑ:

Στις πρώτες δηλώσεις της αμέσως μετά την απελευθέρωσή της το απόγευμα [η Τιμοσένκο] τόνισε πως «η δικατορία έπεσε», ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως στο εγγύς μέλλον η Ουκρανία θα ενταχθεί στην Ε.Ε. «Είμαι βεβαία ότι η Ουκρανία θα γίνει ένα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτό θα τα αλλάξει όλα» είπε.

Ουκρανία: Βοήθεια μέσω ΔΝΤ προτείνουν ΗΠΑ - Βρετανία

Την έναρξη, το συντομότερο δυνατόν, συζητήσεων μεταξύ της Ουκρανίας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για ένα πακέτο στήριξης προτείνει ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λου.

Ο κ. Λου επικοινώνησε με τον Αρσένι Γιάτσενγιουκ, μέλος της προσωρινής ηγεσίας της χώρας, καθώς επέστρεφε στην Ουάσιγκτον μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής των G20 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Ο εν λόγω αξιωματούχος διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ, μαζί με την Ευρώπη και άλλες χώρες της διεθνούς κοινότητας είναι έτοιμες να χορηγήσουν οικονομική βοήθεια μέσω του ΔΝΤ για να αμβλύνουν τις συνέπειες της εφαρμογής οικονομικών μεταρρυθμίσεων για τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα του ουκρανικού πληθυσμού.

ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΣΕΙ, ΑΝΕΝΔΟΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΣ ΣΕ ΠΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ; ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ;;;;;;;;; ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ ΔΝΤ, ΤΗΝ ΕΚΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ;;;;;;; ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΛΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ;;;;;;;;

50 σχόλια:

 1. ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΣΕΙ, ΑΝΕΝΔΟΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΣ ΣΕ ΠΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ; ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ;;;;;;;;; ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ ΔΝΤ, ΤΗΝ ΕΚΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ;;;;;;; ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΛΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ;;;;;;;;
  Προφανως...μακρια απο τον κωλο μας και οπου ναναι, ελα ομως που ερχετε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Θα γράψει ιστορία το "παράθυρο ελπίδας". Θα ξεπεράσει κατά πολύ τον "αέρα αλλαγής του Ολάντ"...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Νομίζω ότι έχει ακόμα ψωμί η δουλειά. Θα δούμε πολλά από τα παιδιά του Αλέξη όσο περνά ο καιρός. Το επόμενο τους βήμα προς τον φασισμό θα είναι μια παρόμοια συμφωνία να χαρακτηριστεί ως μια "Βάρκιζα" του ουκρανικού επαναστατικού κινήματος...
  Για ξεκίνα να ποστάρεις κείμενα από το "Η χρεωκοπία της δεύτερης διεθνούς". Έχει πολλά να μας πει για την περίπτωσή τους ο Βλαδίμηρος...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ...Σα να μην έφτανε η συστράτευση με φασίστες, με ΔΝΤ, με Τρόικες, με διαόλια και τριόλια (το χε πει ο ηγέτης ότι θα συμμαχήσουν και με το διάβολο), έχει εξαφανιστεί και ο έγκριτος.

  Χαίρονται άλλοι τις παρεμβάσεις αιχμής και επιπέδου:
  Σκόρπιες σημειώσεις για τον πουτσόγιαννο
  Η μάλλον άγνωστη αλλά εκ πρώτης όψεως άσεμνη λέξη του τίτλου είναι ένα ζώο της θάλασσας, ο πουτσόγιαννος, που λέγεται επίσης ψωλιόγκος ή ψωλιάγκος, ή ψωλή της θάλασσας, ή πουτσόγιαλος ή θαλασσόπουτσος ή γιαλίσιος ψώλος ή γιαλόπουτσος ή αφρόπουτσος ή θαλασσοψωλή ή πούτσος του αφρού.
  http://tvxs.gr/news/blogarontas/skorpies-simeioseis-gia-ton-poytsogianno

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο Σαραντάκος είναι ιδέα και να μην τον πειράζετε :)

   Είναι η ιδέα μιας αριστεράς που είναι αυτό που υποτίθεται αντιμάχεται: Ο Σαραντάκος ξιφουλκεί κατά των λαθολόγων αλλά είναι ο μεγαλύτερος λαθολόγος ever - Η αριστερά σκίζει μνημόνια, αλλά είναι η πιο σωτήρια εκδοχή του συστήματος αυτή τη στιγμή.

   Είναι επίσης η ιδέα μιας αριστεράς που φλυαρεί ακατάσχετα και αναλύει ό,τι κόμμα και ό,τι τελεία βρεθεί στο δρόμο της, κάθε γιαλόπουτσο, αφρόπουτσο και θαλασσοψωλή, αρκεί να μην ασχοληθεί με τον ιμπεριαλισμό, με την ΕΕ, με το κεφάλαιο και άλλα τέτοια ξεπερασμένα. Είναι πολύ σύνθετα όλα, πολύ πολύπλοκα, οπότε ας ασχοληθούμε με τους πούτσους του αφρού.

   Έφη Α.

   Διαγραφή
  2. Εμένα μ' αρέσει η επιστημοσύνη του ΣΥΡΙΖΑ. Έρχεται η ιστορία και σου λέει: στην Ουκρανία οι φασίστες ανακοίνωσαν πογκρόμ κατά των κομμουνιστών. Έχουν διαπράξει σειρά αντισημιτικών ενεργειών, δέρνουν όποιον διαφωνεί με τη στάση τους και νοσταλγούν το Χίτλερ. Πώς κρίνεις το γεγονός ότι η ΕΕ που στηρίζεις τους στηρίζει;

   Και σου απαντά, πχ, ο Ρογήρος: Κοιτάξτε, όλα αυτά έχουν να κάνουν με ένα συνάχι που κόλλησε ο Βοεβόδας του Χαρκόβου το 1578 όταν πήγε εκδρομή στο Κίεβο, με αποτέλεσμα να καταραστεί τους κατοίκους του Κιέβου και να υποδαυλιστεί το μίσος μεταξύ των κατοίκων αυτών των πόλεων. Αλλά εμείς με την ΕΕ είμαστε, μην τρελαθούμε τώρα.

   Τα πιάνουνε επιστημονικά το ζήτημα, απ' τις ρίζες του το πιάνουνε.

   Διαγραφή
  3. Άσε που μια κότα ενός δυτικοΟυκρανού είχε, το 1613, επιτεθεί σε μια κότα ενός Ανατολικο-Ουκρανού. Για αυτό σου λέω, σύγχυση, σύγχυση.

   Διαγραφή
  4. Αυτό ακριβώς το παράδειγμα είχα υπόψη μου: οι Ρως του Κιέβου, φίλε μου. Αυτό είναι το φλέγον ζήτημα.

   Έφη Α.

   Διαγραφή
  5. Μεσαιωνικά πράματα δηλαδή, κατάλαβες; Άντε να μπούνε στην ΕΕ οι άνθρωποι, να μπουν στον 21ο αιώνα! Κολλήσανε εκεί πέρα με το 1500 και το 1600, από Β' Παγκόσμιο χαμπάρι δεν έχουν πάρει!

   Διαγραφή
  6. Άσε που δεν ανακαλύφθηκε ακόμα εκεί ο ιμπεριαλισμός δηλαδή.

   Διαγραφή
  7. Τι περιμένεις Έφη μου; Το λέει ο Ρογήρος: Μιλάνε οι Έλληνες για Ουκρανία χωρίς να ξέρουν τα τεκταινόμενα το 1567, όταν συγκρούστηκαν οι δύο καθοριστικές δυνάμεις της εποχής μας, οι Νορβηγοί με τους Τατάρους.

   Διαγραφή
  8. Ο Σαραντάκος υπάρχει για να μας θυμίζει τη μοίρα που περιμένει τις "Φραγκίσκες" που μείναν στην ΕΕ αντί να πάνε στη Β. Κορέα και ότι, δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν έχουμε πλέον το περιθώριο να είμαστε "Φραγκίσκες".
   http://leninreloaded.blogspot.fi/2014/01/blog-post_7867.html
   Μπάμπης

   Διαγραφή
  9. Φαίνεται πως ο γιαλόπουτσος δεν τσιμπάει σήμερα.Πέτα κι άλλο ψωμάκι.

   rednready2

   Διαγραφή
  10. Μιλάει με Κοντονή μέσω Κόνιτσας στο Facebook.

   Διαγραφή
  11. Έχω και τα ονόματα των 4-5 διαγραμμένων: Ο Μπόλεκ, ο Λόλεκ, ο Γιωρίκας, ο Κωστίκας και πιθανώς ο Κουτσούμπας.

   Διαγραφή
  12. Αληθεύει για το Μπόλεκ.Η αυγοτούμπουρδο δημοσίευσε φώτο όπου ο διαγραμμένος αδερφός συνομιλεί με σαραντάκο για την ενωτική προσπάθεια.Φήμες κάνουν λόγο για επιστολή διαμαρτυρίας σαραντάκου και sklhr;h απάντηση από το εγκυρότατο έντυπο όπου καταγγέλουν τον Γιωρίκα για έλλειψη φλέγματος ,στυλ και βλαχομπαροκισμό.

   rednready2

   Διαγραφή
  13. όπου sklhrh=σκληρή

   rednready2

   Διαγραφή
 5. Aν αληθεύει αυτό, αγριεύει το πράμα. Και εκτός αυτού γυρίσαμε και 70 χρόνια πίσω επίσημα...
  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=669596996429993&set=a.235769213146109.59043.212020558854308&type=1&theater

  Κώστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η φωτο ειναι απο την συγκεντρωση που εγινε στη Μόσχα
   http://www.editoweb.eu/nicolas_maury/Moscou-15-000-manifestants-solidaires-des-ukrainiens-contre-les-neonazis-d-EuroMaidan_a7480.html

   Διαγραφή
  2. @Αντώνης:
   Εσύ λες για τους ΣΥΡΙΖΑίους:
   "...Έρχεται η ιστορία και σου λέει: στην Ουκρανία οι φασίστες ανακοίνωσαν πογκρόμ κατά των κομμουνιστών. Έχουν διαπράξει σειρά αντισημιτικών ενεργειών, δέρνουν όποιον διαφωνεί με τη στάση τους και νοσταλγούν το Χίτλερ..."
   Που να δεις με τα ανάρχια τι γίνεται, που μου έχουν κάνει πέσιμο, για την αναδημοσίευση άρθρου ....ουκρανών ομοϊδεατών τους!
   Περιττό να σου πω πως το ίδιο το άρθρο δεν το μοιάζει να το έχει διαβάσει ούτε ένας....
   (http://fadomduck2.blogspot.gr/2014/02/blog-post_22.html)

   Νομίζω πως πλέον ο φασισμός δεν είναι ταμπού για κανέναν τους...

   Διαγραφή
  3. Δεν κάνουν λίγο ΜοΚΟ πες τους; Γιατί δεν τους παίρνει.

   Διαγραφή
  4. Η οργάνωση RKAS, [Ukrainian section of Revolutionary Confederation of Anarcho-Syndycalists Makhno.*], κείμενο τής οποίας αναπαράγει το «βαθύ κόκκινο» (ΧΡΥΣΗ-ΝΑΡ ), είναι μάλλον (σίγουρα) οι «αναρχοεθνικιστές» για τους οποίους κάνει λόγο αυτό:

   came across the website of Dimitrov Kutchinsky, that guy is crazy. There are also references to national-anarchism.

   Are you familiar with that concept at all?

   Yeah there are some idiots claiming to be that in the United States. In San Francisco, and New York and Chicago. Are they much of a thing in the Ukraine?

   Yes, actually yes. Because unfortunately this is a very popular trend - to mix with the leftist things, like (in adopting an) anticapitalism (narrative). The anarchist (position) is very trendy, cool and gives you some points immediately, but people mix it with national things, which also look very trendy and cool with the youth, mainly with teenagers who just don't see any problem in trying to combine these things. And it's especially funny in Ukraine because we have a very big myth about Makhno.

   Today he's an integral part of the national myth, he's considered a nationalist, actually, because, well, he fought the Bolsheviks, therefore he must be for Ukraine, for independent Ukraine, and for the rule of the nation and so on. Obviously this is total bullshit, but this mythology is very popular and it adds to the popularity of that left-right synthesis, the third position actually, like Terza Posizione, (which is) the Italian fascist tradition.

   Στο μεταξύ αυτό Counterpunch:

   Kiev is awash with the newest US dollars fresh from its mint (of a kind yet unseen in Moscow, I’ve been told by Russian friends). The US embassy spread money around like a tipsy Texan in a night club. Every able-bodied young man willing to fight received five hundred dollar a week, a qualified fighter – up to a thousand, a platoon commander had two thousand dollars – good money by Ukrainian standards.

   Counterpunch

   πβ. http://leninreloaded.blogspot.com/2014/02/blog-post_2430.html?showComment=1393091134989#c49078547694206158

   Διαγραφή
  5. Τυπώνει δολάρια ο Αμερικάνος, φτιάχνουν "θεωρίες" οι παραλήπτες (ο Π.Π πήρε ή έμεινε στην απέξω, κοτζάμ δυαδική εξουσία απέδωσε στο φασιστο-ιμπεριαλιστικό πραξικόπημα ο άνθρωπος), αρπάζουν τον ορυκτό πλούτο οι Αμερικάνοι, βάζουν κάτι πίσω απ' το μελάνι στα δολάρια που τυπώνουν, να μην είναι σκέτο μελάνι και χαρτί.

   Και ο κόσμος είναι ωραίος και κυρίως κινηματικός και αριστερός.

   Διαγραφή
  6. Δε μπορώ να πω για ατομικές η γενικότερα μεμονωμένες περιπτώσεις, όμως νομίζω ότι σε μεγάλο βαθμό το "αναρχικό" παραμύθι στην Ελλάδα τελείωσε εκεί κάπου στα τέλη Οκτώβρη με αρχές Νοέμβρη του 2011.

   Διαγραφή
  7. Τελείωσε με δόσεις, στην πραγματικότητα, αλλά συμφωνώ. Για αυτό και στις τελευταίες μου συγκρούσεις με "α/α" πριν καιρό τους επαναλάμβανα διαρκώς "τελειώσατε", άλλωστε.

   Η τελευταία δόση ήταν, κατά τη γνώμη μου, οι δηλώσεις "δε θέλουμε αντιεξουσιαστές" Σκουρλέτη, το "είμαστε με τους νοικοκυραίους" Τσίπρα, και το πλήρες άδειασμα στις καταλήψεις κτηρίων. Από κει και πέρα κάτι ΣτρατουλοΣταθάκηδες στην TVX Gold απλώς αποτέλειωσαν τον ενθουσιασμό για το μόνο σημείο "συνέργειας" που είχε απομείνει, στη Χαλκιδική. Πρέπει να σαι πολύ βαθιά στις Βρυξέλλες και την Ουάσινγκτον σήμερα για να το παίξεις "αναρχικός υπέρ 'εξέγερσης' στην Ουκρανία"). Όχι ότι δεν υπάρχουν, βέβαια, τέτοιοι λεβέντες με ελληνικό διαβατήριο κάπου.

   Διαγραφή
  8. http://nocheinparteibuch.wordpress.com/2014/02/24/wie-eurofaschisten-unbewaffnete-einwohner-der-krim-ermordet-haben/

   Εδώ λέει για δολοφονίες στο Κορσούν αντι-διαδηλωτών (αντι-Μαϊντάν) καθ' οδόν προς επιστροφή στην Κριμαία.

   Διαγραφή
 6. Με τον ΔΝΤ νομίζω πως δεν ήταν πάντα ανένδοτος. Ίσως στο 1ο μνημόνιο, μετά άλλαξε στάση με τους πολλαπλασιαστές κτλ. Να είμαστε δίκαιοι δλδ.

  Ijon Tichy

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. «Πολύτιμο Μαλάκιο»: Ράντοσλαβ Σικόρσκι

  http://www.theguardian.com/world/2014/feb/24/ukraine-protests-warrant-arrest-viktor-yanukovych-live-updates

  Here is an unusual map showing toppled monuments of Lenin in Ukraine, tweeted by the Polish foreign minister.

  Good bye Lenins. pic.twitter.com/JGAYSvIpKE""
  — Radosław Sikorski (@sikorskiradek) February 23, 2014


  https://twitter.com/euromaidan/status/437695947821162496/photo/1

  ΥΓ Συνταγές δεν δίνει ο Νίκος the Great Protester: «Τώρα, για τη φολκλορική ιδέα ενός συσχετισμού ανάμεσα στη μεγάλη ψωλή και το λειψό μυαλό», ergo, η μη φολκλορική, επιστημονική ιδέα είναι ότι υπάρχει αντίστροφος συσχετισμός ... Πειστήκαμε. Γαμώ την αντλερ-ιανή μου ψυχανάλυση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν είναι μόνο ο Ραντόσλαβ -σύζυγος Αν Απλμπάουμ- Σικόρσκι: https://twitter.com/sikorskiradek/status/437708783218077696

   Είναι και ο Σουηδός Καρλ Μπιλντ: Has been decidedly bad days for Lenin statues in Ukraine recently. You might ask why there were still there. pic.twitter.com/skgDsUolNf

   https://twitter.com/carlbildt/status/437609913045770240

   Διαγραφή
  2. Ξεκόλλα, μάνα μου, το ύψιστο πολιτικό ζήτημα σήμερα είναι το μέγεθος τής ψωλής τού Ν. Σαραντάκου. Το λέει και το tvxs.

   Διαγραφή
  3. Όχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία, αλλά το συγκεκριμένο άρθρο (που βέβαια δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα) είναι κυρίως γραμμένο από άλλον, τον φίλο Μπουκανιέρο, στον οποίο ανήκει άλλωστε και το απόσπασμα που παραθέτει ο waltengewalt («Τώρα, για τη φολκλορική ιδέα ενός συσχετισμού ανάμεσα στη μεγάλη ψωλή και το λειψό μυαλό....»). Αν κάποιος διαβάσει το άρθρο, θα μπορέσει να εντοπίσει ποια κομμάτια είναι δικά μου και ποια του φίλου μου. Το λέω αυτό για να επιμερίσετε σωστά τις ποινές.

   Διαγραφή
  4. @rednready2
   Φαίνεται πως ο γιαλόπουτσος δεν τσιμπάει σήμερα.Πέτα κι άλλο ψωμάκι.

   Με παραδέχεσαι;

   Διαγραφή
  5. @waltendegewalt
   Μέγας ψαράς ψυχών! Σε παραδέχομαι!

   rednready2

   Διαγραφή
  6. Κάποιες διαψεύσεις που ορφάνεψαν εδώ και μέρες θα τις αναλάβει καμιά ψυχή;

   rednready2

   Διαγραφή
  7. @waltendegewalt
   Υποκλίνομαι!

   Who's next?

   Αδιόρθωτος

   Διαγραφή
  8. @rednready: Κάτσε, γιατί έχουμε κι άλλα χρωστούμενα...

   Διαγραφή
  9. Ανώνυμος24 Φεβρουαρίου 2014 - 12:46 μ.μ.
   Φαίνεται πως ο γιαλόπουτσος δεν τσιμπάει σήμερα.Πέτα κι άλλο ψωμάκι.

   rednready2

   waltendegewalt24 Φεβρουαρίου 2014 - 8:37 μ.μ.
   Ξεκόλλα, μάνα μου, το ύψιστο πολιτικό ζήτημα σήμερα είναι το μέγεθος τής ψωλής τού Ν. Σαραντάκου. Το λέει και το tvxs.

   waltendegewalt24 Φεβρουαρίου 2014 - 11:22 μ.μ.
   @rednready2
   Φαίνεται πως ο γιαλόπουτσος δεν τσιμπάει σήμερα.Πέτα κι άλλο ψωμάκι.

   Με παραδέχεσαι;


   Προσκυνώ πεσμένος στα γόνατα από τα γέλια. Χαχαχαχαχα

   Διαγραφή
  10. Μου επιτρεπετε μετα απο αυτα να τον φωναζω "χανο" ετσι;;
   :) :) :) :)
   παρεπιπτοντως μουγκα στην στρουγκα χανε ε; ειχαμε και αλλα στην κομοτηνη
   σορυ για το οφ τοπικ

   Διαγραφή
  11. Όχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία-αλλά το συγκεκριμένο σχόλιο περί γιαλόπουτσου στον οποίο ανήκει άλλωστε και η απάντηση που παραθέτει ο waltengewalt ,αφορά το ψωλιόγκο και έγινε από εμένα.(Στέκει βέβαια η φολκλορική ιδέα ενός συσχετισμού ανάμεσα στο ψωλιόγκο και το λειψό μυαλό..).Το λέω αυτό για να επιμερίσουμε σωστά τις ευθύνες.

   rednready2

   Διαγραφή
 8. Το αν και ποιος τσίμπησε φαίνεται από την αναλογία σχολίων: ένα δικό μου για είκοσι δικά σας.

  Από κει και πέρα, σε περίπτωση που το Παρατηρητήριο Σύριζα (τέως Lenin Reloaded, πρώην Radical Desire) αποφασίσει να παρακολουθεί και την ταπεινότητά μου, χρήσιμο θα είναι να προσέξει ότι το ιστολόγιο "Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία" επικουρικά μόνο ασχολείται με την πολιτική και ασφαλώς δεν εκφράζει τον Σύριζα αλλά μόνο όσους γράφουν σε αυτό. Πράγματι, πιστεύω πως είναι καλύτερο ο καθένας να εστιάζεται σε ό,τι ξέρει και μπορεί καλύτερα. Εγώ σε θέματα γλώσσας και λογοτεχνίας, τα κομματικά ιστολόγια στην προβολή των θέσεων του κόμματός τους, κι εσείς στο ψέμα, τη διαστρέβλωση και το ασφαλίτικο υβρεολόγιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τι να κάνουμε ρε Νίκο; Έσεις έχετε τόσα μέσα για να κάνετε τη βρωμοδουλειά σας καθημερινά, και τα χρησιμοποιείτε όλα. Να μην χρησιμοποιούμε και μεις ένα μέσο να καταγράφει τις βρωμοδουλειές σας; Να περνάν "απαρατήρητες"; Αφού μας τις τρίβετε και στη μάπα από πάνω.

   Συνέχισε ποιοτικά.

   Διαγραφή
  2. Αρκετά ταϊσαμε το Ν.Σ.,που μας κάνει και τη παρθένα της εγκράτειας, δε νομίζετε; Μαζόχες όσοι τον θέλατε εδώ να εξακολουθεί να "σχολιάζει", θα τον λουστείτε-ούμε τώρα...

   Διαγραφή
  3. νομιζω οτι πρεπει να συνεχιζει πχιοτικα!!!!
   τι να σχολιασεις ρε χανε; την ξεφτιλα σας;
   για το ποιος ειναι ασφαλιτης, για το ποιος χαιρετε με τους φασιστες να κοιταξεις στον καθρεφτη.
   οχο οτι του φερνω, απλα μια και εστιαζεις ως ειδικος σε θεματα λογοτεχνιας και γλωσσας μηπως ξερεις με τι γλωσσα καταχεριαζε ο λενιν τους οπορτουνιστες σαν και την φαρα σου;
   σε συγκριση και λιγα σας λεμε.
   αλλα μια που κοπιασες μηπως θες να σχολιασεις την "υγρασια" που νοιωθει η αυγη για τους φασιστες της ουκρανιας και την σταση της εφημεριδας που γραφεις;
   ή θα ακολουθησεις την ρηση του χριστοδουλου δεν ξερω εγω διαβαζα (γραφω συνταγες)

   Διαγραφή
  4. ξερεις ποιο ειναι το θεμα pedro;
   το τυπακι ειναι χαρακτηριστικο δειγμα αποπατου τσυριζαιου.
   ψεμα, διαστροφη, προβοκατσια, απαντηση καμια σε κανενα θεμα (η μπαλα στην εξεδρα) και ταυτοχρονα διαβολη (βλ. την τελευταια προσπαθεια για τον αγγουρακη).
   η ρηση λεει κρατα τον φιλο κοντα και τον εχθρο ακομα ποιο κοντα, να τον εχεις και ευκαιρο την κρισιμη ωρα (για να μην στην χωσει στην πλατη εννοω)

   Διαγραφή
  5. @pedro
   Νομίζω πως υπερβάλεις.
   @modesto
   χμμμμ....
   @κ. ΝΚ
   Σοβαρά τώρα.Τι είσαι πέντε χρονών;Αφού ποτέ δεν θέλησες να συζητήσεις σοβαρά και δικαίωμα σου στο κάτω-κάτω.Γιατί φορτώνεις έτσι;Το αν θα σε μπανάρει ή όχι ο διαχειριστής είναι δικό του θέμα.Προσωπικά θέλω να ακούγεσαι ή να σιωπάς κατά πως σε βολεύει,αλλά όλοι κρινόμαστε.Την αξιοπιστία σου δεν την χάνεις και δεν την κερδίζεις από εμάς αλλά από εσένα τον ίδιο.Είμαι σίγουρος πως αν αρχίσεις να συζητάς πραγματικά, όχι εις βάρος του χρόνου σου εννοείται,θα τύχεις πολύ διαφορετικής αντιμετώπισης από αυτή που τόσο άστοχα καταλογίζεις.Εξάλλου όταν προβοκάρεις ,εσκεμμένα ή μη, θα έχεις την ανάλογη αντιμετώπιση.Δεν πρέπει κανείς να έχει επίγνωση που μιλάει και να προσαρμόζεται ανάλογα;

   rednready2

   Διαγραφή
  6. "Πράγματι, πιστεύω πως είναι καλύτερο ο καθένας να εστιάζεται σε ό,τι ξέρει και μπορεί καλύτερα.Εγώ σε θέματα γλώσσας και λογοτεχνίας, τα κομματικά ιστολόγια στην προβολή των θέσεων του κόμματός τους, κι εσείς στο ψέμα, τη διαστρέβλωση και το ασφαλίτικο υβρεολόγιο."

   Νίκο πάμε γερά! Δώσε! Επιτέλους ξεσπαθώνεις και ξεπουτσώνεις και ξεκαυλώνεις και ξαπαυτώνεις και ξεκωλώνεις και ξεμουνιάζεις και όλα τα του γιαλού τα βοτσαλάκια!
   Παιδιά ο άνθρωπος είναι ειδικός στη γλώσσα. Επόμενο θέμα του ιστολογίου του το γλυφομούνι!
   Τα "ασφαλίτικα" υβρεολόγια πάντως προσωπικά μου ταιριάζουν Νίκο και είμαι ειδικός σε αυτά. Ξέρεις εμείς οι πλεμπαρία (που έγραφε και ένας δικός σας) δεν έχουμε μάθει γαλλικά και πιάνο. Μπινελίκι, αργκό και ροχάλες πράσινες (πάει και το νεοΠΑΣΟΚ σας) ξέρουμε να ρίχνουμε σε κάτι γυαλόψωλους του καθωσπρεπισμού σαν και εσένα.

   Σχετικά με παράπονό σου θα σου απαντήσω όπως η αρκούδα στον κυνηγό στο γνωστό ανέκδοτο.
   Μου φαίνεται ότι δεν έρχεσαι στο δάσος για κυνήγι ε?

   Για να δεις όμως ότι σε συμπαθώ κατά βάθος, πάρε ένα τραγουδάκι από τον Γιώργο να σε παρηγορήσει λίγο:

   http://www.youtube.com/watch?v=GWEps0FW6RU

   Διαγραφή
  7. "Τι να κάνουμε ρε Νίκο; Έσεις έχετε τόσα μέσα για να κάνετε τη βρωμοδουλειά σας καθημερινά, και τα χρησιμοποιείτε όλα. Να μην χρησιμοποιούμε και μεις ένα μέσο να καταγράφει τις βρωμοδουλειές σας; Να περνάν "απαρατήρητες"; "

   "ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ", νέο κρούσμα ψωλομυαλίασης. Τελευταίο ποστ.

   Διαγραφή
  8. Αναδημοσίευση
   http://epirusgate.blogspot.gr/2014/02/left.html
   Πηγή: ergatikosagonas

   Ρε τον Στουγιάννο πέραση πουχει...

   Στουμήτσο

   Διαγραφή