Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014

ΚΚΕ: Να συνεδριάσει για το Κυπριακό η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της βουλής

ΚΚΕ: Να συνεδριάσει για το Κυπριακό η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της βουλής
Δημοσίευση: Δευ, 17/02/2014 - 13:24

Την άμεση σύγκληση της επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της βουλής, προκειμένου να συζητηθούν οι αρνητικές εξελίξεις που δρομολογούνται στο Κυπριακό ζητάνε με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της επιτροπής οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης και Λιάνα Κανέλλη.

Αναλυτικά το κείμενο της Επιστολής:


«Προς

Τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής της Βουλής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων

κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα
Αθήνα 17-2-2014

Κύριε Πρόεδρε,

Όπως όλα τα στοιχεία δείχνουν, επιταχύνονται οι εξελίξεις στο Κυπριακό μετά την «Κοινή Διακήρυξη» του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ντερβίς Έρογλου και την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μετά τη συνάντηση τους στις 11-2-2014, τις οποίες έχει επικροτήσει και η Ελληνική Κυβέρνηση.

Η Κοινή Διακήρυξη επί της ουσίας σηματοδοτεί την επαναφορά «λύσης» στα βήματα του σχεδίου Ανάν.

Οι αναφορές στην Κοινή Διακήρυξη σε «συνιστώντα κράτη» ενισχύουν τις ανησυχίες ότι επίκεινται επικίνδυνες εξελίξεις για τον κυπριακό λαό.

Η αναφορά σε λύση διζωνικής - δικοινοτικής ομοσπονδίας αναιρείται από την ύπαρξη «συνιστώντων κρατών», από την προβλεπόμενη σχέση τους με το ομοσπονδιακό σύνταγμα, από τη μη αναφορά ότι το «ομόσπονδο» κράτος θα αποτελεί συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, που στην ουσία οδηγούν σε λύση συνομοσπονδιακή και διχοτομική, νομιμοποιώντας την τουρκική εισβολή και κατοχή.

Η θέση ότι το μέλλον του κυπριακού λαού βρίσκεται εντός της ΕΕ έχει ως στόχο να δεσμεύσει τον κυπριακό λαό και να εξωραΐσει τον αντιδραστικό της χαρακτήρα, που οδήγησε και τον λαό αυτής της χώρας σε χρεοκοπία, ενώ έχει αποδειχθεί ότι δεν μπορεί να διασφαλίσει τα κυριαρχικά δικαιώματα και τα σύνορα ούτε της Ελλάδας ούτε της Κύπρου.

Η έκδοση της διακήρυξης μετά την επίσκεψη της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, αποδεικνύει την άμεση παρέμβαση εκείνων των δυνάμεων που ευθύνονται για την κυπριακή τραγωδία και σήμερα κινούνται με κριτήριο τον ανταγωνισμό για τον έλεγχο των πηγών και των δρόμων της Ενέργειας.

Το ΚΚΕ, δηλώνει ότι θα αντιταχθεί σε λύσεις που οδηγούν σε ανοιχτή ή συγκαλυμμένη διχοτόμηση, που στο παρελθόν απέρριψε ο ίδιος ο κυπριακός λαός και θα στηρίξει τον αγώνα για δίκαιη λύση του Κυπριακού σε όφελος όλων των εργαζομένων, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων .

Επειδή επιταχύνονται οι αρνητικές εξελίξεις για το Κυπριακό, για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι απαιτείται η άμεση σύγκληση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής για να γίνει συζήτηση των θεμάτων αυτών παρουσία και του Υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ
μέλη της Διαρκούς Επιτροπής της Βουλής

Θανάσης Παφίλης
Λιάνα Κανέλλη».

1 σχόλιο:

  1. και φυσικα ΔΕΝ προκειται να γινει τετοια κουβεντα ΠΟΤΕ ...γιατι αν γινει θα ΞΕΒΡΑΚΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή