Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014

Κοίτα κάτι συμπτώσεις...

Στην ομιλία του στο "Ακροπόλ" ο ηγέτης του κόμματος των ανυπόληπτων πήρε πάσα απ' το megamou, το οποίο άφησε στην άκρη το ξεροκέφαλο γεγονός ότι βάσει δημοσκοπήσεων η μισή βάση του ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, για να προτάξει το απίθανο σενάριο του τι θα ψήφιζε το ΚΚΕ αν στον δεύτερο γύρο περνούσαν ο τέταρτος και ο πέμπτος των δημοσκοπήσεων, δηλαδή οι Κασιδιάρης και Σακελαρίδης αντίστοιχα. Πήρε λοιπόν πάσα ο παγκόσμιος διανοητής και άρχισε να υφαίνει τα προικιά από αέρα κοπανιστό: μετά την πρωθυπουργία στην Αλέκα, έχουμε τώρα και γκαραντί στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, των ψηφοφόρων δηλαδή που δεν ψηφίζουν ούτε τους δικούς του υποψήφιους, στους υποψήφιους του ΚΚΕ αν περάσουν στο δεύτερο γύρο...και με την συγκεκριμένη προϊστορία συγκροτημένης στάσης του κόμματος απέναντι στο ΚΚΕ. Το ΄πε ο Αλέξης, ο υπέρτατος εκφραστής της αξιοπιστίας!*


Το σύγκρυο απ' την αίσθηση περιλούσιμου με αηδιαστική γλίτσα είναι άσχημο συναίσθημα. Αλλά θα το αντιπαρέλθω για να παρατηρήσω ότι λίγο μετά αυτά τα δύο επεισόδια παίχτηκε κι ένα τρίτο, όπου τα χουβαρνταλίκια τύπου "φήφισέ με εσύ τώρα και εγώ να δεις πώς θα σε ψηφίσω αν..." και τα ευφάνταστα σενάρια με μοναδικό στόχο τον ψηφοφόρο του ΚΚΕ τα διαδέχτηκε μια διαφορετικού είδους δημο(σ)κοπική σεναριολογία, με τον ίδιο όμως ακριβώς στόχο: τον εκβιασμό της κομμουνιστικής ψήφου να αυτομολήσει.

Πιο συγκεκριμένα, το Ίσκρα δημοσίευσε αποτελέσματα δημοσκόπησης της MARC, όπου οι πολίτες της Αττικής ρωτήθηκαν τι απ' τα δυο θα ψήφιζαν σε μια σειρά σεναρίων για τον δεύτερο γύρο εκλογών για Περιφερειάρχη Αττικής, απ' τα οποία, όλως τυχαίως, αποκλείστηκε ο Παφίλης και το ΚΚΕ και παίζουν μόνο συνδυασμοί Δούρου, Παχατουρίδη και Σγούρου.

Έτσι είναι: όταν θέλεις να χτυπήσεις το ΚΚΕ, μπορείς ταυτόχρονα να προκρίνεις τα πιο σουρεαλιστικά "διλημματικά" σενάρια ("ναι, αλλά μεταξύ Τζίμι Χέντριξ και Μάικλ Σουμάχερ ποιος θεωρείς ότι θα έφτιαχνε καλύτερο μουσακά;") και να αποκλείεις ως "μη ρεαλιστικά" σενάρια που φέρνουν υποψήφιο του ΚΚΕ για Περιφερειάρχη στον δεύτερο γύρο, ώστε να εκβιάζεις την ψήφο με τον ίδιο στόχο αλλά με τις ακριβώς αντίθετες προϋποθέσεις για το λογικό και το απίθανο ("δεν θα περάσει ο δικός σας, οπότε διαλέξτε άλλον").

Όποιος έχει στάλα μυαλό θα καταλάβει ότι η αισχρότητα της χειραγώγησης έχει ήδη χτυπήσει ταβάνι. Τα αστικά κόμματα και ΜΜΕ έχουν μετατρέψει προ πολλού τις εκλογές σε επίδειξη ταχυδακτυλουργικών ικανοτήτων στο "Εδώ παππάς, εκεί παππάς", άλλωστε. Δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε. Το ΚΚΕ ζητά την ψήφο του λαού κοιτώντας τον κατάματα και ζητώντας του να το κρίνει βάσει της εμπειρίας του απ' την πραγματικότητα και της έμπρακτης στάσης του κόμματος στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Δεν θέλουμε ψήφους που προορίζονται για χαρτοκλέφτες, ακροβάτες και masters of illusion. Τα αστικά καραγκιοζιλίκια δεν αφορούν κομμουνιστές. Για μας η πολιτική είναι πεδίο εκδήλωσης της ταξικής πάλης. Είναι ο χώρος όπου συγκρούονται οι εκμεταλλευτές και οι εκμεταλλευόμενοι, το κεφάλαιο και η εργασία. Το ότι για κάποιους άλλους είναι τσίρκο δεν αλλάζει το παραμικρό σε ό,τι μας αφορά.

Υ.Γ. Νίκος Σοφιανός, Θανάσης Παφίλης και ξύδι!

* "Σε άλλο σημείο της συνέντευξης [στη Real News], ο παππάς [ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ] ισχυρίζεται πως ο σύριζα θα υποστηρίξει στο δεύτερο γύρο κάθε κομμουνιστή υποψήφιο απέναντι σε χρυσαυγίτες και κυβερνητικούς εκπροσώπους. Αλλά ακόμα κι αν κάνουμε αφαίρεση από την πείρα που έχουμε και τις κάθε λογής ικαρίες, η ίδια η βάση του σύριζα δε φαίνεται να συμφωνεί μαζί του. Σε δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας, στο ίδιο φύλλο, σχετικά με την πρόθεση ψήφου στο δήμο αθηνών, υπάρχει ένα ειδικό ερώτημα που εξετάζει ποιον υποψήφιο θα σκεφτόταν γενικά να στηρίξει το σώμα, ανεξάρτητα από το τι θα ρίξει τελικά στην κάλπη. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, μόλις ένας στους τέσσερις-πέντε (22,8%) ψηφοφόρους του σύριζα θα σκεφτόταν να στηρίξει το σοφιανό –σε αντίθεση με το 58,4% που απαντά αρνητικά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο- οριακά πάνω από τον καπερνάρο των ανελ και τον νυν δήμαρχο καμίνη ή άλλους υποψήφιος. Κι αυτό σε πλήρη αντίθεση με την εκλογική συμπεριφορά ενός μέρους των «σκληρών δογματικών κουκουέδων» που υπέκυψε στο εκβιαστικό δίλημμα του σύριζα να μη βγει η δεξιά, στα χνάρια των καλύτερων παραδόσεων του παπανδρεϊκού πασόκ και το απατηλά θέλγητρα μιας «εύκολης λύσης» αριστερής κυβέρνησης."
http://sfyrodrepano.blogspot.com/2014/02/blog-post_18.html

5 σχόλια:

 1. "Σε άλλο σημείο της συνέντευξης [στη Real News], ο παππάς ισχυρίζεται πως ο σύριζα θα υποστηρίξει στο δεύτερο γύρο κάθε κομμουνιστή υποψήφιο απέναντι σε χρυσαυγίτες και κυβερνητικούς εκπροσώπους. Αλλά ακόμα κι αν κάνουμε αφαίρεση από την πείρα που έχουμε και τις κάθε λογής ικαρίες, η ίδια η βάση του σύριζα δε φαίνεται να συμφωνεί μαζί του. Σε δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας, στο ίδιο φύλλο, σχετικά με την πρόθεση ψήφου στο δήμο αθηνών, υπάρχει ένα ειδικό ερώτημα που εξετάζει ποιον υποψήφιο θα σκεφτόταν γενικά να στηρίξει το σώμα, ανεξάρτητα από το τι θα ρίξει τελικά στην κάλπη. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, μόλις ένας στους τέσσερις-πέντε (22,8%) ψηφοφόρους του σύριζα θα σκεφτόταν να στηρίξει το σοφιανό –σε αντίθεση με το 58,4% που απαντά αρνητικά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο- οριακά πάνω από τον καπερνάρο των ανελ και τον νυν δήμαρχο καμίνη ή άλλους υποψήφιος. Κι αυτό σε πλήρη αντίθεση με την εκλογική συμπεριφορά ενός μέρους των «σκληρών δογματικών κουκουέδων» που υπέκυψε στο εκβιαστικό δίλημμα του σύριζα να μη βγει η δεξιά, στα χνάρια των καλύτερων παραδόσεων του παπανδρεϊκού πασόκ και το απατηλά θέλγητρα μιας «εύκολης λύσης» αριστερής κυβέρνησης."
  http://sfyrodrepano.blogspot.com/2014/02/blog-post_18.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δες το 4ο όνειρο του Κουροσάβα (" Η Χιονοθύελλα"), σαν μια αλληγορία για την συγκυρία.
  Πρωταγωνιστεί το κόμμα (ηγεσία, μέλη, υποστηρικτές) και ο οπορτουνισμός.

  ημιάγριος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αυτή την φορά έχουν γνώση οι φύλακες... Και φύλακες του Κόμματος και της Τιμής του είμαστε πρώτα από όλα εμείς, οι απλοί εργαζόμενοι που στεκόμαστε μαζί του. Τα ΣΥΡΙΖοκολπάκια ΔΕΝ θα περάσουν. ΚΚΕ και μόνο ΚΚΕ. Η λογική του μικρότερου κακού οδηγέι με βεβαιότητα στο μεγαλύτερο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τα βλέπετε τι φέρνει η ενότητα; και η ...Συριζοεντιμότητα;;
  Στην Ικαρία ο δήμαρχος που στηρίχτηκε από ΠΑΣΟΚ.Ν.Δ. ΣΥΡΙΖΑ ΔΗΜΑΡ Λ.Α.Ο.Σ. έγινε ανεξάρτητος,ΠΑΣΟΚ Ν.Δ ΣΥΡΙΖΑ ΔΗΜΑΡ Λ.Α.Ο.Σ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή