Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2014

Βουδούρειος άνεμος (ή όταν οι λαθρεπιβάτες της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ αλλοιώνουν τη βούληση της βάσης...)

ενώ διυλίζαμε τον κώνωπα του εκ Μεσσηνίας Οδυσσέως την κατάπιαμε την κάμηλο του εκ Κοζάνης Θεοδώρου...Πώς τόσοι πολλοί και τόσο πολύ αρρωστήσαμε έως θανάτου με τον Οδυσσέα εκ ΠΑΣΟΚ, ενώ αισθανθήκαμε απλώς κάποιες ενοχλήσεις με τον Θεόδωρο του σοκ;
Θανάσης "ο καλός τσάτσος" Καρτερός, Αυγή

ΝΟΜ/ΚΗ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ:ΕΝΝΙΑ (9) ΤΑΧΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΑ (4) ΛΕΥΚΑ

(Παρ. 14/2/14 - 22:00)


ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ: 13 ΥΠΕΡ ΒΟΥΔΟΥΡΗ, 8 ΚΑΤΑ, 4 ΛΕΥΚΑ, 3 ΑΠΟΧΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΤΟΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ

Στη Νομαρχιακή Λακωνίας που ψήφισε την Παρασκευή (14/2) το βράδυ, υπέρ της υποψηφιότητας του Οδ. Βουδούρη ψήφισαν δεκατρείς (13), κατά οκτώ (8), τέσσερις (4) ψήφισαν λευκό, τρεις (3) απείχαν, ενώ ένα (1) μέλος της Νομαρχιακής παραιτήθηκε διαμαρτυρόμενος, θεωρώντας απαράδεκτη την υποψηφιότητα του Οδ. Βουδούρη.

Το οριακό αυτό αποτέλεσμα κάθε άλλο παρά ενισχύει την υποψηφιότητα του Οδ. Βουδούρη, αφού οι θετικές υπέρ της υποψηφιότητάς του ψήφοι, παρ’ ότι σχετικά πλειοψηφικές, αποτελούν τη μειοψηφία της Νομαρχιακής, ενώ και οι περισσότεροι που ψήφισαν θετικά, δήλωσαν, κατά πληροφορίες, ότι ψηφίζουν το «πακέτο» της Κεντρικής Επιτροπής και όχι προσωπικά τον Οδ. Βουδούρη, για τον οποίο έχουν διαφωνίες.

ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΒΟΥΔΟΥΡΗ ΑΠΟ ΑΡΓΟΣ

Καταψηφίστηκε και από τον ΣΥΡΙΖΑ Άργους η υποψηφιότητα του Οδ. Βουδούρη για την περιφέρεια Πελοποννήσου. Στη ψηφοφορία της Οργάνωσης Μελών Άργους, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (12/2) το βράδυ, η πλειοψηφία των μελών δεν ενέκρινε την υποψηφιότητα του Οδ. Βουδούρη.

Αργά το απόγευμα της Δευτέρας (10/2) ο Οδ. Βουδούρης διένειμε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης την παρακάτω δήλωση:

ΔΗΛΩΣΗ ΟΔΥΣΣΕΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ

Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΕΛΙΔΑ

"Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να είμαι υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου αντιμετωπίστηκε θετικά τόσο από την «Κοινωνία Πρώτα» όσο και από μένα προσωπικά, διότι αποτελεί ένα βήμα για μια ευρύτερη συμμαχία αριστερών, δημοκρατικών, προοδευτικών και οικολογικών δυνάμεων, ικανή να ανατρέψει τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης και κυρίως να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση.

Κατανοώ ότι το δύσκολο αυτό εγχείρημα, όπως ανάλογα στο παρελθόν, γεννά έναν εσωκομματικό διάλογο, ενίοτε έντονο, συστατικό στοιχείο δημοκρατικών κομμάτων.

Όμως, από αυτή τη στιγμή και μέχρι την κάλπη θα δώσω, με όλες τις δυνάμεις μου, τη μάχη για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει ο τόπος μας, για την αναχαίτιση της εκρηκτικής ανεργίας, για την αγροτική και παραγωγική ανασυγκρότηση της Περιφέρειας, στον αντίποδα των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών του κ. Φούχτελ, για τη αποτελεσματική και διαφανή διαχείριση των απορριμμάτων και για μια νέα νοοτροπία δημοκρατικού ελέγχου, που απορρίπτει τις χρόνιες πελατειακές συμπεριφορές. Για να ανατρέψουμε όλοι μαζί την καταστροφική για το λαό της Πελοποννήσου, αλλά εξαιρετικά φιλική για την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, διοίκηση του κ. Τατούλη.

Η Πελοπόννησος πρέπει να γυρίσει σελίδα."

Πολιτικοί κύκλοι αναφερόμενοι στη δήλωση Οδ. Βουδούρη υπογράμμιζαν χαρακτηριστικά στην Iskra τη διαπίστωσή του πως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσωπό του δεν περιορίζεται απλώς σε μια μεμονωμένη συνεργασία στις περιφερειακές εκλογές και μόνο! Αντίθετα, κατά τον Οδ. Βουδούρη η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσωπό του αποτελεί προανάκρουσμα ευρύτερης συνεργασίας με ευρύτερες αλλά μη κατονομαζόμενες πολιτικές δυνάμεις! Συγκεκριμένα ο Οδ. Βουδούρης γράφει επί λέξει ότι αντιμετώπισε θετικά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί "αποτελεί ένα βήμα για μια ευρύτερη συμμαχία αριστερών, δημοκρατικών, προοδευτικών και οικολογικών δυνάμεων"!

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά της υποψηφιότητας του Οδ. Βουδούρη τάχθηκε και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας, η οποία συνεδρίασε τη Δευτέρα(10/2) μέχρι αργά το βράδυ.

Σημειώνουμε επίσης, ότι στη συνεδρίαση της την Κυριακή (9/2) η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε κατά της υποψηφιότητας Βουδούρη. Εικοσιπέντε (25) μέλη της Νομαρχιακής ψηφισαν κατά και οκτώ (8) ψήφισαν λευκό.

Εξ άλλου στην πρόσφατη συνεδρίαση της Ν.Ε. Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ εκφράστηκε η ομόθυμη αντίθεση των μελών της στην υποψηφιότητα Βουδούρη.

Να αρθεί η στήριξη στον Οδ. Βουδούρη ζητούν, σύμφωνα με πληροφορίες, και οι οργανώσεις της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο.

Κατά της υποψηφιότητας του Οδυσσέα Βουδούρη για την περιφέρεια Πελοποννήσου τάχθηκαν και οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στους Μολάους Λακωνίας και του Ναυπλίου στην Αργολίδα.
Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

2 σχόλια:

 1. Γιατί φωνασκούν τα συριζάκια; Κοντόφθαλμοι φανατικοί, δε το βλέπουν ως "βήμα για μια ευρύτερη συμμαχία αριστερών, δημοκρατικών, προοδευτικών και οικολογικών δυνάμεων"... Πάντως, ο άνθρωπος τo 'χει γράψει στην Αβγή από το... 2004!

  Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ και εμείς*

  ...

  Το πρώτο «κατάλοιπο» είναι η λέξη «Συνασπισμός». Η λέξη αυτή υιοθετήθηκε τόσο από τον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου όσο και από τον Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, διότι οι φορείς αυτοί αποτελούνταν από αυτοτελή κόμματα. Η λογική της ενοποίησης δεν συμβαδίζει, κατά την άποψή μου, με τον προσδιορισμό του νέου κόμματος ως συνασπισμού.

  Το δεύτερο «κατάλοιπο» είναι η λέξη «Ριζοσπαστική». Προσωπικά, πιστεύω πως ο όρος «ριζοσπαστική Αριστερά» είναι πλεονασμός. Είχα γράψει πριν μια δεκαετία περίπου ("Αυγή", 26 Μαΐου 2004): «Το πρόβλημα σήμερα δεν είναι ότι η Αριστερά δεν είναι αρκετά ριζοσπαστική, αλλά ότι δεν έχει προτάσεις, που να κινητοποιούν μαζικά. Η εναλλακτική λύση δεν είναι κάποια 'πρόταση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς', αλλά οι ριζοσπαστικές προτάσεις της Αριστεράς. Η Αριστερά είναι εξ ορισμού ριζοσπαστική και κάθε προσθήκη μόνο διαίρεση προσθέτει. Υπάρχει 'μη ριζοσπαστική Αριστερά'; Ποιοι την απαρτίζουν και τι πρέπει να κάνουν; Τον 'Συνασπισμό της Μη-Ριζοσπαστικής Αριστεράς'; Ή μήπως κάποιοι αριστεροί περισσεύουν;»

  ...

  *...δηλαδή όλοι οι πολίτες που ανήκουμε στον αριστερό, προοδευτικό, δημοκρατικό χώρο, συμμετέχοντας ή μη σε διάφορες οργανώσεις και κινήσεις...


  Αφού λοιπόν η Αριστερά είναι εξ ορισμού ριζοσπαστική, αφού η λογική της ενοποίησης έχει πρυτανεύσει και δε συνάδει με συνασπισμούς και τα τοιαύτα, αφού 'Συνασπισμός της Μη-Ριζοσπαστικής Αριστεράς' δε γίνεται, Κούλα μου, αφού οι καλοί (αριστεροί) παντού χωράνε και κανείς δεν περισσεύει, φάτε τον λοιπόν το Βουδούρη και σε καλή μεριά τα ψηφαλάκια.

  gdmn1973

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. αρχισαν τα οργανα απο τα συριζαιικα μπλογκς μετα το βιντεο της ΚΝΕ.

  http://anemosantistasis.blogspot.com/2014/02/video-2008.html#ixzz2tP7ureY5

  Sentic

  ΑπάντησηΔιαγραφή