Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2014

Το Κοάν της ημέρας

Γιατί το να μην αναγνωρίζεις είτε ως ΚΚΕ είτε ως (δημιουργικός όμως όχι αεριτζής) αστός είτε ως ό,τι άλλο παίζει στην σκακιέρα, όσο πιο γρήγορα μπορείς (όσο γρήγορα σχεδόν προχωρούν οι εξελίξεις) ότι δεν κινδυνεύεις πια από την ελονοσία που σκότωσε στις αρχές του 20ου αιώνα χιλιάδες) αλλά (επί του παρόντος) από άλλες αρρώστιες, και να εξακολουθείς να καταγγέλλεις την ελονοσία (τον κρατισμό, τον κομμουνισμό κλπ ξέρετε, γλώσσα των κυβερνώντων που όσο πιο άδικο έχουν τα στελέχη τους τόσο πιο πολύ φωνάζουν στα κανάλια), ή το να κοιτάς τους «τρε-μπανάλ» φασαριόζους αδιαφορώντας να κάνεις στρατηγικές συμμαχίες για αντίσταση, σε κάνει ανάξιο να αναλάβεις τον όποιον ιστορικό ρόλο έχει απομείνει να σου αναλογεί, αλλά απόλυτα άξιο να πριμοδοτήσεις (και το 'χεις ως τάξη ξανακάνει όπως στην Ευρώπη του Μεσοπολέμου...) παλιές και νέες ασθένειες, που μπορεί να μεταμφιέζονται αλλά κρύβουν πάντοτε το ίδιο εφιαλτικό σενάριο. Την (για να θυμηθούμε τον Τζορτζ Όργουελ) «μπότα επάνω στο πρόσωπο του ανθρώπου».
Ελένη Καρασαββίδου, TVXSΖαβαρακατρανέμια ζαβαρακατρανέμια (Αλληλούια αλληλούια). Ζαβαρακατρανέμια, ίλεως ίλεως (λάμα λάμα) νάμα, νάμα νέμια. Αλληλούια (αλληλούια Ίλεως) ίλεως ίλεως, ίλεως (ίλεως νέμια) λάμα, λάμα (νάμα νάμα) "νέμια". Αλληλούια, αλληλούια. Ζαβαρακατρανέμια (ζαβαρακατρανέμια...). Αλληλούια, αλληλούια. Ζαβαρακατρανέμια (ίλεως ίλεως λάμα) λάμα νάμα νάμα, νέμια. Αλληλούια (αλληλούια) "Αλληλούια αλληλούια".

Ken Lee:

38 σχόλια:

 1. Μόλις τώρα το διάβαζα και ήμουν έτοιμος να κάνω copy - paste εδώ :P

  Το έχω διαβάσει ήδη δύο φορές. Δεν καταλαβαίνω!


  Αργή Χελώνα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το διάβασα τέσσερις, και πήρα 3 Παναντόλ ήδη. Μήπως είναι σε γραμμική Α;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εγω το κατάλαβα με την πρωτη (η χρηση παρενθεσεων παντα με βοηθουσε, αν και δεν ξερω πολλα απο μπιλιαρδο).
   Επίσης (αν κι εγω δεν) βοηθάει (εκτός απο το οτι είναι αποτέλεσμα της αστικης-αεριτζιδικης, αυτή τη φορα όμως- Εκπαίδευσης) και η χρήση ουσιων.
   Κάποιος σχετικος (κατα προτιμηση μη αεριτζης αστος και οχι βέβαια "Κ"ΚΕς, που ζει-?-σε ενα άλλο κοσμο, οχι ουτοπικο βεβαια) θα μπορούσε να μας πει αν οφείλεται σε κρασι, μαριχουανα, η σε αυτα τα φτηνα ναρκωτικα που σου ξεφλουδιζουν το δέρμα (προς θεου, οχι με την εννοια του peeling, peeling ειπα και οχι peeping).

   Διαγραφή
  2. Κείμενο που σου δημιουργεί αμνησία ώστε μετά από κάθε τρεις λέξεις που διαβάζεις να έχεις εντελώς ξεχάσει τις προηγούμενες τρεις πρώτη φορά βλέπω. Το αντίστοιχο ψυχοτροπικών πειραμάτων στον εγκέφαλο.

   Διαγραφή
  3. Εμενα πάντως η χρήση παρενθεσεων με βοήθησε (τωρα οι ψεκασμοι για τους σφυριζαιους δεν ξερω).

   Κι ομως Αντωνη λιγο πολυ αυτα ακουμε, τέτοιας φύσεως ειναι τα επιχειρήματα του κοσμου, απολυτη παρανοια.

   Διαγραφή
  4. Εϊναι σαν την Silence στο Doctor Who... Ξεχνάς αμέσως ότι τους είδες... Αλλά εδώ τουλάχιστον θυμόμαστε ότι διαβάσαμε ένα κείμενο. Ξεχνάμε όμως αμέσως τι έλεγε αυτό...

   Διαγραφή
  5. Ένα ακόμα κείμενο που προσπαθεί να αποκτήσει βαρύτητα από τον πλάγιο λόγο, τις παρενθέσεις και την ανάμιξη δημοσιογραφικής με δοκιμιακή γλώσσα, αλλά και με αργκό και το προσωπικό ύφος του ούφο που το έγραψε.

   Γιατί στο περιεχόμενο είναι ένα φόλα αντικομμουνιστικό κειμενάκι που παραδέχεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα δόσει καμία λύση, αλλά ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ! ο λαός δεν πρέπει να στηριχτεί στο ΚΚΕ.


   το οποίο κκε βέβαια δεν καταλαβαίνει ότι το πρόβλημα δεν είναι πλέον η ελονοσία (=κρατισμός, κομμουνισμός ή ο,τιδήποτε άλλο μπορεί να λέγεται συνήθως) αλλά άλλες αρρώστιες, δε λέει ποιες, οπότε... ΑΡΑ λέω... συνεργασία και ανάληψη ευθυνών, όλοι μαζί στα σκατά γιατί έτσι
   και μπότα του όργουελ και στον άνθρωπο στο πρόσωπό του επίσης

   Διαγραφή
  6. Θα σε μαλώσω. Να διαβάζεις προσεκτικότερα. Το κείμενο λέει ξεκάθαρα ότι το ΚΚΕ, όπως και ο Πάπας, συμβάλει στην εξάπλωση τού aids. Οι μόνες «δυνάμεις» που μπορούν να σας σώσουν από το οικονομικο-κοινωνικό aids και την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη είναι (α) ο ΣΥΡΙΖΑ (προφυλακτικό δια πάσα νόσο) και (β) οι σώφρονες «μη αεριτζήδες αστοί» (tres sic).

   ΥΓ Η φράση (ο θεός να την κάνει) «τον κρατισμό, τον κομμουνισμό κλπ ξέρετε, γλώσσα...» αναφέρεται στους τυφλούς κυβερνώντες, εκπροσώπους των «αεριτζήδων» (αυτοί είναι που καταγγέλλουν τον κομμουνισμό), Άλλωστε, είναι ως γνωστόν τοις πάσι, ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί την πεφωτισμένη μερίδα τής αστικής τάξης.

   Διαγραφή
  7. είτε ως αστός είτε ως καρατζαφέρης είτε ως κκε είτε ως πάπας, είσαι πάνω στη σκακιέρα, όπως και ο πύργος, μόνο που ο πύργος δε συμβάλει στην εξάπλωση του aids παρά μόνο αν είναι πύργος οργίων

   ο συριζα από την άλλη με τόση μαλακία σου επιφυλάσσει ανέρστο-άνοσο-μη ανοσοανεπαρκές μέλλον

   ό,τι και να μου πεις συριζα θα το ρίχνω

   Διαγραφή
 3. Τηναλήθειαρε Καρασαββίδου! Σε κώδικα γράφεις;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κάτι για το ΚΚΕ, τα κουνούπια και τον Όργουελ λέει. Να πάθουμε ελονοσία όσοι ψηφίζουμε ΚΚΕ; Το ΚΚΕ είναι σαν την ελονοσία; Η σκακιέρα της ελονοσίας; Ο Όργουελ έπασχε από ελονοσία;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι τρε μπανάλ αρρώστιες των αστών είναι στο ΚΚΕ ελονοσία Όργουελ;

   Διαγραφή
  2. Αρρώστιες να πάθετε όλοι, μαλάρια να σας χτυπήσει, σκορβούτο να πάθετε;

   Διαγραφή
  3. Παίρνω όρκο ότι μας βρίζει αυτή, απλά τα γράφει έτσι για να μην καταλαβαίνουμε τις βρισιές!

   Διαγραφή
  4. Η μαλάρια είναι η ασθένεια που προσβάλλει τον «κλασσικό καπιταλισμό», ο οποίος εσφαλμένα καταγγέλλεται από τις «παλαιοημερολογήτικες συνιστώσες», οι οποίες συγχέουν την ασθένεια με τον φορέα, γιατί όπως ακριβώς υπάρχουν πλέον πολλά φάρμακα για τη θεραπεία και την πρόληψη τής μαλάριας, π.χ. το Doxycycline, το Atovaquone, και το Proguanil, έτσι και στην περίπτωση τής «παγκόσμιας οικονομίας» υπάρχει το σκεύασμα ΣΥΡΙΖΑ που έχει δοκιμαστεί εργαστηριακά σε μαϊμούδες κι έχει αποδειχθεί η αποτελεσματικότητά του τόσο για την επιστροφή στον «κλασσικό καπιταλισμό» (--->«περιθωριοποίηση των παραγωγικών δυνάμεων του κλασσικού καπιταλισμού»), όσο και για την αντιμετώπιση των περιστατικών κάθε μορφής οικονομικής μαλάριας, και στο κάτω-κάτω τής γραφής ποιος λογικός άνθρωπος δεν θα προτιμούσε τη μαλάρια από το «οικονομικό-κοινωνικό aids» (φασισμό), για το οποίο δεν υπάρχει καμία πρόληψη, εκτός από το προφυλακτικό (--->ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ).

   Διαγραφή
  5. "υπάρχει το σκεύασμα ΣΥΡΙΖΑ που έχει δοκιμαστεί εργαστηριακά σε μαϊμούδες"

   Α να χαθείς, πνίγηκα!

   Διαγραφή
 5. Πάει, χάλασε ο κόσμος... Το ΚΚΕ (με την υποτιθέμενη του ξύλινη γλώσσα) μιλάει απλά και ο ΣΥΡΙΖΑ (με την υποτιθέμενη του επικοινωνιακή ανωτερότητα) δεν βγάζει απολύτως κανένα νόημα, ακόμη κι αν πλακωθείς στα τσίπουρα... :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κεν Ληηηηηη, ντουλίμπου ντίμπουου σοουου....

   Διαγραφή
  2. ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί έτσι αρέσει στον Κεν Λη.

   Διαγραφή
 6. Δηλώσεις έκανε μεγάλο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ για τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΣΕΒ... Όλα είναι ξεκάθαρα πλέον....

  http://www.youtube.com/watch?v=cSsbZrnB9u4

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τι εννοεί τάχα ο ποιητής;;;;;;;;; Αυτή δεν ειναι ξύλινη γλώσσα .... αυτή ειναι πλαστική

   Διαγραφή
  2. εκείνοι όμως..... οι" δημιουργικοί αστοί "και οι..... "τρε μπανάλ φασαριόζοι".... είναι όλα τα λεφτά !!!!!!

   Διαγραφή
 7. Οι άρρωστοι από ελονοσία δεν αφήνουν να παίξουν σκάκι τους άλλους που δεν πουλάνε αέρα αλλά είναι δημιουργικοί πάνω στο ταμπλώ με τα άσπρα και μαύρα τετραγωνάκια με ό,τι πιόνια παίζουν εκεί πάνω, μα, να, δεν είναι ελονοσία (ούτε καν μαλάρια) είναι οι μη δημιουργικοί κουκουέδες που ως φορείς πριμοδοτούν τη μόλυνση από ασθένειες που δεν μεταδίδεται με τα κουνούπια αλλά μεταμφιέζονται σε πράκτορες μιας τάξης, όπως και τότε παλιά, και προκαλούν εφιάλτες όπου μια σόλα πάνω στο πρόσωπό δεν σε αφήνει να πάρεις ανάσα και να σκεφείς στρατηγικά για όποια αντίσταση έχει απομείνει να κάνεις από το μεσοπόλεμο και μετά αν και (θυμηθείτε το) ο 'Οργουελ είπε ότι είναι άδικος κόπος να μιλάς με ένα τακούνι ή μια σόλα ή, τέλος πάντων, με ολόκληρη τη μπότα να σου πιέζει το πρόσωπο, διότι δεν θα σε καταλάβει κανείς.

  Και η ελενίτσα παριστάνει τον "τρελλό" στη σκακιέρα, κι αν δεν ήταν το κκε θα ήταν τώρα βασίλισσα και ρουά ματ. ("το μάτι μου", που λέγανε κάποτε).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ειναι η συνταγη φανουροπιτας του Μιχελογιαννακη ..ρε παιδια
  απλα η Ελενη την ....εκλαικευει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. παντως η ελονοσια προκαλει περι το 1,000,000 θανατους καθε χρονο σε ολο τον κοσμο
  http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs094/en/index.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό πού το βάζεις; Η ελονοσία είναι σαν το γκουλάγκ, γκουλάγκ, άρα ΚΚΕ, άρα ΚΚΕ=ελονοσία, μαλάρια και σκορβούτο να σας πιάσει κομμούνια.

   Διαγραφή
  2. Γιατρέ μου, η μαλακία κολλάει με τα κουνούπια;

   gdmn1973

   Διαγραφή
 10. Σημειώνω για πολλοστή φορά το ότι ο δασκαλόπουλος μετετράπη από αεριτζής και κομπραδόρος σε δημιουργικό αστό (κρίμας, κι είχαν δώσει τόσες ηρωικές μάχες το τβχσ και ο στελλάρας εναντίον των παπατζήδων αστών), και δίνω εδώ την ερμηνεία για τα κουνούπια, γιατί οι κουκουέδες είστε μπητ για μπητ ρε παιδί μου, τα λέει κι ο άλλος ο καρανίκας για την αλήθεια κτλ:

  http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231295760

  Ijon Tichy

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. sorry ίσως φταίνε τα τσίπουρα,ίσως και ο ήλιος,ίσως τα ψηλά βουνά,ίσως τα παραπούλια...ΔΕΝ ΒΓΑΖΩ ΑΚΡΗ ΛΑΙΜΑΙ!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πάει ο Δημήτρης Σεβαστάκης. Τον έσβησε απ' τον χάρτη η Καρασαββίδου. Κάργια Καρασαββίδου, σκότωσες τον αγαπημένο μου!

   Διαγραφή
  2. να ένας τρόπος για να πείσεις όλους αυτούς που μιλάνε για διαχωρισμό των ναρκωτικών και νομιμοποίηση των "ελαφρών"...τους δείχνεις αυτό το διαμάντι και πάει στα τάρταρα το επιχείρημα ότι δεν "πειράζουν" οι γλάστρες στα μπαλκόνια....

   Διαγραφή
 12. Πιστεύω πως την αναφορά στην ελονοσία την έκανε γιατί της έμεινε κουσούρι από τους ψεκασμούς.
  JLorX99

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Μόνο ο Μπαλούρδος τα πιάνει αυτά, ρε! :-D

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Στείλτο στον Νίκο ρε Αντώνη που είναι και γλωσσολόγος, που είναι και φωστήρας της γλώσσας, που είναι και στον ίδιο πολιτικό χώρο βρε αδερφέ, μπας και βρούμε καμιά άκρη. Νίκο ζητάω συγγνώμη για το κράξιμο που σου έχω ρίξει ταπεινά... Μετανιώνω (http://www.youtube.com/watch?v=gL8ncsoFWdM). Λύσε μας το αίνιγμα και σου ορκίζομαι ότι θα το ρίξω Βουδούρη δαγκωτό!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Αποφάσισα να κάνω ένα, επικίνδυνο το ομολογώ, πείραμα. Διάβασα το κείμενο της Καρασαββίδου στον 4χρονο ανιψιό μου, για να δω την αντίδρασή του. Μόλις τελείωσα την ανάγνωση, μου έκανε την εξής ερώτηση: θείε ονειρεύονται τα πρωτεύοντα;

  Τζιοβάνι Ντρόγκο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Επειδή τα βαλατε ολοι με την Καρασαββιδου, που τι είπε στο κατω-κατω η γυναίκα (? - αναπαντητο ερώτημα), για δείτε και εδώ:
  "Οι πρώτοι που θα τρέξουν να ενταχθούν σε σωματεία , συλλόγους , οργανώσεις , κυκλώματα είναι οι βλάκες και οι ατάλαντοι. Οι έξυπνοι και ταλαντούχοι τα βγάζουν πέρα μόνοι τους, δεν θέλουν κεχαγιά στο κεφάλι τους. Και επειδή , όπως λένε οι Γάλλοι , «οι βλάκες κινούνται μαζί» , πολύ γρήγορα ορδές βλακών πνίγουν ελπιδοφόρες συσπειρώσεις και κινήματα και η ανθρώπινη ανάγκη για συλλογικότητα νεκρώνεται."
  http://red-traverso.blogspot.gr/2014/02/blog-post_3439.html

  Καρασαββιδου-Χαριτοπουλος: 0-1

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Τελικα πιο "βλακας" ειναι η Καρασαββιδου 'η ο Χαριτοπουλος?
  Ο Trash ηδη απαντησε:
  TRASH says:
  11 Φεβρουαρίου 2014 - 7:27 π.μ.
  Ο βλάκας θεωρεί πάντα τον εαυτό του αρκετά έξυπνο ώστε να πιστεύει πως αυτός (ειδικά αυτός) καμμία ανάγλ
  κη από συμμετοχή σε συλλογικότητες δεν έχει. Οι συλλογικότητες καταπιέζουν το υπερτροφικό εγώ του ηλίθιου καθώς η συναστροφή και η πάλη απόψεων με άλλους ανθρώπους μπορούν να ανατρέψουν ανά πάσα στιγμή την είκόνα που ο ίδιος έχει φιλοτεχνήσει για τον εαυτό του.

  Με δεδομένο πως "οι βλάκες κινούνται αγελαία", μπορεί βάση αυτού να εξηγηθεί και η αποψίλωση των συλλογικοτήτων.

  Είναι λάθος να πούμε πως ο βλάκας δεν έχει απλά επίγνωση της βλακείας του.
  Κατά κανόνα θεωρεί τον εαυτό του πολύ ευφυέστερο του μέσου όρου.
  Βάση αυτού διαθέτει και την απαραίτητη αυτοπεποίθηση ώστε να ανέβει κοινωνικά. Αυτό επιβεβαιώνει την αρχική του εκτίμηση για τον εαυτό του (ή τους ομοίους του), πράγμα που του δίνει περισσότερη αυτοπεποίθηση κλπ...

  Οτιδήποτε κλονίσει την παραπάνω αυτοπεποίθηση, μετατρέπει τον βλάκα σε αγανακτισμένο εντός και εκτός εισαγωγικών.

  κλπ κλπ

  ΑπάντησηΔιαγραφή