Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014

ΑΚΕΛ: Θα χρειαστεί προσήλωση σε αρχές

ΑΚΕΛ: Θα χρειαστεί προσήλωση σε αρχές
12-02-2014

Η έναρξη των διαπραγματεύσεων δεν σημαίνει αυτομάτως και θετική κατάληξη των διαπραγματεύσεων, δήλωσε χθες ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια πολύ δύσκολη πορεία και ότι θα χρειαστεί τεράστια προσπάθεια για να έχουμε θετική κατάληξη πρώτα και κύρια από την πλευρά του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος «πρέπει να είναι συνεπής στις αρχές λύσης του Κυπριακού και πρέπει να λειτουργήσει με προσήλωση στο στόχο της λύσης, αλλά και με συλλογικότητα για να εξασφαλίσουμε ότι θα υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο».


«Θα επαναλάβω ότι ρόλο έχουμε να διαδραματίσουμε και εμείς τα πολιτικά κόμματα. Δίχως να ακυρώνουμε τις θέσεις μας έχει σημασία πώς θα διατυπώνεται η διαφορετική πολιτική άποψη. Και τα λέμε αυτά εμείς του ΑΚΕΛ που δεινοπαθήσαμε κυριολεκτικά τα τελευταία πέντε χρόνια από τον ισοπεδωτικό ρόλο με τον οποίο μας μεταχειρίστηκαν πολιτικά κόμματα, αλλά και ο ίδιος ο κ. Αναστασιάδης», υπενθύμισε ο Α. Κυπριανού. Τόνισε ιδιαίτερα ότι για να έχει αίσια κατάληξη η προσπάθεια, θα πρέπει να υπάρξει ανταπόκριση και από την πλευρά των Τ/κ συμπατριωτών μας, της Τουρκίας αλλά και της διεθνούς κοινότητας.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ απευθύνθηκε ωστόσο και στο διεθνή παράγοντα και όσους «λένε ότι θα ασκήσουν την επιρροή τους για να συμβάλουν ότι θα υπάρξει προσπάθεια συνεννόησης στο πλαίσιο το οποίο έχει αποφασιστεί από τη διεθνή κοινότητα, με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, τις συμφωνίες υψηλού επιπέδου, το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο», ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ. Υπέδειξε πως «αν όλοι αυτοί συνεργαστούμε, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα οδηγηθούμε σε αίσια κατάληξη, θέλουμε να δούμε δείγματα γραφής και από την Τουρκία και από την ηγεσία της τ/κ κοινότητας αλλά και από κάποιους στη διεθνή κοινότητα».

«Εμείς έχουμε στηρίξει την έναρξη του διαλόγου γιατί θεωρούμε ότι είναι ο μόνος δρόμος για να επιλυθεί το Κυπριακό, αλλά δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι πάμε προς τη λύση. Θα χρειαστεί τεράστια προσπάθεια και προσήλωση στις βασικές αρχές λύσης του Κυπριακού», υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου