Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2014

Χίος: Νέα απόπειρα δίωξης συντρόφου/Κεφαλλονιά: 4 τόνους τροφίμων και φαρμάκων συνέλλεξε η εργατιά

Χίος: Αφέθηκε ελεύθερος ο Μάρκος Σκούφαλος, ο οποίος συνελήφθη μετά από μήνυση

Ελεύθερος αφέθηκε ο Μάρκος Σκούφαλος, στέλεχος του ΚΚΕ, μέλος του δημοτικού συμβούλου Χίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος του ΔΣ Δασκάλων και Νηπιαγωγών. Συνελήφθη μετά από μήνυση που υπέβαλε εναντίον του ο εκπρόσωπος («προϊστάμενος» όπως δηλώνει ο ίδιος) της «ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΚΜΗ ΑΕ» και φιλικά προσκείμενος στη Χρυσή Αυγή, για το περιεχόμενο και την ουσία της ανακοίνωσης που εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση, με την οποία ασκούσε κριτική για την προγραμματική σύμβαση μεταξύ της συγκεκριμένης επιχείρησης με τρία νομικά πρόσωπα - δημοτικές επιχειρήσεις του Δήμου Χίου για την ενοικίασης εργαζομένων σε αυτές.


Πρόκειται για τη σύμβαση των τριών εταιρειών που αφορούν στο κοινωνικό παντοπωλείο, στον καθαρισμό του Κάστρου και στη στείρωση αδέσποτων ζώων με τη συγκεκριμένη ΚΟΙΝΣΕΠ μέσω της περιβόητης ενοικίασης εργαζομένων, που συνιστά σύγχρονο δουλεμπόριο και εκμετάλλευση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μάρκος Σκούφαλος μόλις έμαθε για τη μήνυση η οποία ήταν με τη διαδικασία του αυτοφώρου, παρουσιάστηκε ό ίδιος στην αστυνομία και από εκεί οδηγήθηκε στην Εισαγγελία, απ' όπου αφέθηκε ελεύθερος.

Αναμένεται να αποφασιστεί αν η υπόθεση θα μπει στο αρχείο ή θα οριστεί δικάσιμος.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Χίου και την εισαγγελεία μετά από κάλεσμα της Τομεακής Επιτροπής Χίου του ΚΚΕ.

Έμπρακτη αλληλεγγύη από το ΠΑΜΕ στους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς - «Σιγή ιχθύος» στα δελτία ειδήσεων

Επιλεκτικές «ευαισθησίες» έχουν τα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών. Όλοι θυμόμαστε την προβολή των συσσιτίων που οργάνωναν οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, φακελώνοντας απελπισμένους πολίτες για ένα καρβέλι ψωμί και δυό πατάτες. Βούϊζαν τα δελτία για τους δήθεν φιλάνθρωπους φασίστες, την στιγμή που έσταζαν χολή (όταν δεν τις αποσιωπούσαν εντελώς) για τις δράσεις αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ σε απεργούς, εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους κλπ.

Και σήμερα, αποσιωπήθηκε πλήρως η έμπρακτη αλληλεγγύη του ΠΑΜΕ απέναντι στους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς. Ούτε κουβέντα στα λαλίστατα δελτία για τους 4 τόνους τροφίμων και φαρμακευτικού υλικού που συγκεντρώνουν άνθρωποι του μόχθου, κομμουνιστές και μη, σε όλη την Ελλάδα μέσω του ΠΑΜΕ. Η «ταξική αλληλεγγύη», φαίνεται, δεν «πουλάει» όσο η ψηφοθηρική ψευτοφιλανθρωπία των νεοναζί και η βοήθεια της - ούτως ή άλλως ζάμπλουτης - Εκκλησίας της Ελλάδος.

Αντιγράφουμε απ' το blog "Λαϊκή Κεφαλονιά":

Το ΠΑΜΕ συγκέντρωσε 4 τόνους τροφίμων και φαρμακευτικό υλικό, για τους σεισμόπληκτους, τα οποία θα σταλούν στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου για να διατεθούν στις ανάγκες των κατοίκων. 
Στην ανακοίνωσή τους το ΠΑΜΕ αναφέρει: 
«Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ για συγκέντρωση τροφίμων, φαρμάκων και άλλων ειδών για το λαό της Κεφαλονιάς, συνδικάτα, λαϊκές επιτροπές, εργαζόμενοι, άνεργοι συγκέντρωσαν μια πρώτη δόση αλληλεγγύης. 
Συγκεντρώθηκαν: 500 κιλά ρύζι, 500 κιλά φασόλια, 500 κιλά φακές, 1.000 κιλά μακαρόνια, 1.500 κιλά γάλα και φαρμακευτικό υλικό. Όλα αυτά θα σταλούν στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς το Σάββατο 8 Φλεβάρη για να διατεθούν στις ανάγκες του λαού της περιοχής. 
Η Εκτελεστική Γραμματεία καλεί όλα τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τα συνδικάτα, τις λαϊκές επιτροπές, την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους συγκεντρώνοντας όσο περισσότερα είδη πρώτης ανάγκης μπορούν. 
Να δυναμώσει ο αγώνας για τη λύση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο λαός της Κεφαλονιάς με την απαίτηση από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα, ουσιαστικά μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων».
Έτσι είναι. Επιλεκτική αμνησία. Αποσιώπηση και στρουθοκαμηλισμός. Η είδηση περνάει στα ψιλά, μην τυχόν και μάθει ο κόσμος την έμπρακτη αλληλεγγύη του ΠΑΜΕ και των εργατικών σωματείων στους σεισμόπληκτους. Η υποκρισία της αστικής δημοσιογραφίας σε όλο της το μεγαλείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου