Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014

Το Κοάν της ημέρας

Όπως και έλεγε και ο σ. Νίκος Μπογιόπουλος και πριν απο αυτόν ο ίδιος ο Μαρξ πρέπει πρώτα να φάμε και μετά να μπορέσουμε να κάνουμε ιστορία. Στις λαϊκες γειτονιες γυρίζοντας καποιος με τις λαϊκες επιτροπες διαπιστώνει ότι ούτε το γάλα ούτε το ψωμί υπάρχει σήμερα στο τραπέζι.

Μια κυβέρνηση της Αριστεράς ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ θα ήταν δεσμευση ότι κανενας δε θα έμενε στο δρόμο, ότι κανένας δεν θα έμενε νηστικός χωρις ψωμί χωρίς φαρμακα στο σκοτάδι.

Ας θυμηθούμε τα λόγια του ύμνου του ΕΑΜ "Το ΕΑΜ μας έσωσε απ τη πείνα".
Σχόλιο στο άρθρο του Δ. Δημητριάδη, "Για τη θεωρία των σταδίων", Ίσκρα

Γυρνώντας με τις λαϊκές επιτροπές στις λαϊκές αγορές, διαπίστωσα ότι το μπαρμπούνι έχει γίνει δυσεύρετο. Και όπως έλεγε ο σ. Τσακνής και πριν απ' αυτόν ο Στάλιν, "νηστικό αρκούδι δε χορεύει."

Μια κυβέρνηση της Αριστεράς ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ θα ήταν δεσμευση ότι όχι μόνο το μπαρμπούνι, αλλά και το λιθρίνι και η τσιπούρα θα ήταν φρέσκα Μεσογείου και όχι κατεψυγμένα απ' του διαόλου τη μάνα.

Ας θυμηθούμε και τα λόγια του Καραϊσκάκη στη μάχη του Εσκί Σεχίρ: "Μολών λαβέ"!

7 σχόλια:

 1. Και που να πλησιάζει ο Μάης, τι έχουμε ν'ακούσουμε, καλά δε μιλάω για ενδεχόμενες βουλευτικές...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Nαι... "Το ΕΑΜ μας έσωσε από την πείνα", αλλά ταυτόχρονα έκανε και μερικά ακόμη... πραγματάκια.

  Αυτοί σε λίγο θα μας πουν ότι το ΕΑΜ ήταν κάτι σαν εκκλησιαστική ΜΚΟ και σκοπός του ήταν να διοργανώνει συσίτια...

  Ή μπορεί να μας πούνε με αφορμή το "πολεμάμε και τραγουδάμε", ότι η αντίσταση ήταν ένα απέραντο dancing with the stars...

  :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν ξέρω τι έκανε το ΕΑΜ για την πείνα (catering ήτανε;) αλλά σίγουρα στον ύμνο του ΕΑΜ το ΕΑΜ δε μιλά για τον εαυτό του ως αυτό που "μας έσωσε απ' την πείνα". Από την άλλη, μπορεί το "μολών λαβέ" να μην το είπε ο Καραϊσκάκης στο Εσκί Σεχίρ αλλά ο Μέγας Αλέξανδρος στο Τεπελένι. Η ιστορία του σοσιαλισμού είναι πολύπλοκη.

   Διαγραφή
  2. Επίσης, αναρωτιέμαι ποιος μεσολαβεί ανάμεσα στους θεωρητικούς Μαρξ και Μπογιόπουλο στο παγκόσμια στερέωμα των μαρξιστών που μίλαγαν για την ανάγκη να φάμε.

   Διαγραφή
 3. εγω αμα επρεπε να μαντεψω παντως θα ελεγα οτι αυτο το κειμενο ειναι του σταθη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. "Μια κυβέρνηση της Αριστεράς ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ θα ήταν δεσμευση ότι κανενας δε θα έμενε στο δρόμο, ότι κανένας δεν θα έμενε νηστικός χωρις ψωμί χωρίς φαρμακα στο σκοτάδι."

  Το πιστεύω κι εγώ αυτό. Ειδικά αν μπει το ΚΚΕ στην κυβέρνηση. Δίνει αυτή την αίγλη της λευκής μαγείας στις κυβερνήσεις. Και έχει καλούς μάγους το ΚΚΕ. Με μόνο4,5% αλλάζουν τους συσχετισμούς. Γι' αυτό ψηφίστε να φτάσει το 14,5%.

  τσαφ

  ΑπάντησηΔιαγραφή