Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014

Τι α; Άξινος και Ξηρός!

Τρομοκρατία, ασφάλεια, ριζοσπαστικοποίηση στο Συμβούλιο υπουργών Δικαιοσύνης στην Αθήνα

Συνεδριάζει στην Αθήνα το Άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της ΕΕ στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας.

Ο ενιαίος «χώρος ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης» ήταν στο επίκεντρο των συζητήσεων με σκοπό την ταχύτερη οικοδόμηση ενιαίου ευρωπαϊκού αστυνομικού και δικαστικού χώρου. Παράλληλα εξέτασαν τη διαβίβαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σε τρίτες χώρες ή διεθνείς οργανισμούς π.χ. ΝΑΤΟ.


Αύριο Παρασκευή το Συμβούλιο συνεδριάζει με πρώτο θέμα «Τρομοκρατία και η Ασφάλεια των Συνόρων». Η Ελληνική Προεδρία εισάγει για συζήτηση «σειρά προβληματισμών» αναφορικά «με τη σχέση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης με την τρομοκρατία, ιδιαίτερα υπό το πρίσμα της αστάθειας που επικρατεί στο εσωτερικό των τρίτων χωρών άμεσης γειτνίασης της χώρας μας και ειδικότερα της κρίσης στη Συρία».

Δεύτερο θέμα είναι «Οι μελλοντικές εξελίξεις στο τομέα των Εσωτερικών Υποθέσεων». Οι υπουργοί προγραμματίζεται να συζητήσουν την «αναγκαιότητα εφαρμογής των ήδη θεσπισμένων ευρωπαϊκών κανόνων, καθώς και της λήψης νέων πρωτοβουλιών (νομοθετικών και μη) που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες προκλήσεις για την ΕΕ και τα κράτη μέλη».

Η αρμόδια Επίτροπος Cecilia Malmstrοm θα πραγματοποιήσει παρουσίαση με θέμα: «Πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης της τρομοκρατίας και του βίαιου εξτρεμισμού - Ενδυνάμωση της απάντησης της ΕΕ».

Πρόκειται για θέμα που προκαλεί ανησυχίες για τη στοχοποίηση του εργατικού λαϊκού κινήματος.
902


Προειδοποιήσαμε (στο βρόντο, ως συνήθως) στο "Μάντεψε τι σου ετοιμάζει η ΕΕ", 21 Νοέμβρη 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου