Κυριακή, 5 Ιανουαρίου 2014

Το Κοάν της ημέρας

Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, υλικές, γνωστικές και επικοινωνιακές, ώστε μια ποιοτικά πλούσια εξισωτική κοινωνία να είναι δυνατή.

[...]

Επιπλέον, τώρα ξέρουμε ξανά –και από εμπειρία αυτή τη φορά– τι είναι και τι δεν είναι [ο κομμουνισμός].

Δεν είναι μια κοινωνική θέσμιση στρατοπεδικής εξίσωσης προς τα κάτω, αλλά εκείνη η κοινωνία, όπου «η απελευθέρωση του καθενός είναι όρος για την απελευθέρωση όλων». Προσοχή: πρώτα ο καθένας μετά οι όλοι.

[...]

Γι’ αυτό, λοιπόν, κομμουνισμός.
Χρήστος Λάσκος, Red NotebookRejected draft:

Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, καρμικές, υποσυνείδητες και διαφημιστικές, ώστε μια αρωματική και εύγεστη, σέξι κοινωνία να είναι κομμουνιστική.

[...]

Επιπλέον, τώρα ξέρουμε ξανά –και από εμπειρία αυτή τη φορά– τι είναι και τι δεν είναι [ο κομμουνισμός].

Ο κομμουνισμός δεν είναι αυτό που φοβάται ο ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ένα ωραίο πράμα, που δηλαδή, κανείς να μην καταπιέζεται ρε παιδί μου, ελεύθερα να τα εκφράζουμε, την υγεία μας να χουμε πάνω απ' όλα, διότι το χρήμα, τι είναι το χρήμα στη ζωή φίλε μου, μαζί σου θα τα πάρεις; Προσοχή, μην πατάτε στο παρκέ.

[...]

Γι’ αυτό, λοιπόν, μπύρα Löwenbräu.

6 σχόλια:

 1. Ποδαρικό ο Λάσκος φέτος. Τον βλέπω να παίζει δυνατά το 2014!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. χαχαχχαχα το διεγραμμενο σπαρταριστο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Απαντήσεις
  1. Το "λέμε τώρα" θα έπρεπε να το γράψουν αμέσως μετά το "αν"...

   gdmn1973

   Διαγραφή
 4. Αμ πως! Κομμουνισμος ειναι το παιγνιο ορθολογικων ανθρωπων που κοιταζουν πρωτα το ατομικο τους συμφερον και την ελαχιστοποιηση του κοστους ,εις βαρος του συλλογικου συμφεροντος του σοσιαλισμου του στρατονα,που εχει ως αποτελεσμα την ιδια την αρνηση του ατομικου συμφεροντος οπως συμβαινει με το παιγνιο των 2 φυλακισμενων.

  http://perierga.gr/2011/06/%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%AF%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85/

  G.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αφού οι πελάτες του μαγαζιού δεν λένε πάμε στου Red Notebook. Πάμε στων φιλοσόφων το μαγαζί λένε. Όλα είναι ατμός κύριοι!
  http://www.youtube.com/watch?v=LI-dTNqF-sg

  ΑπάντησηΔιαγραφή