Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014

Κατέρρευσε το κατηγορητήριο σε βάρος των προεδρείων των σωματείων ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ

Κατέρρευσε στο Πλημμελειοδικείο του Πειραιά το κατηγορητήριο σε βάρος των προεδρείων των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, για την απεργία στις 29 Ιούνη 2010.

Σε ανακοίνωσή τους οι διοικήσεις της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού και της Πανελλήνιας Ένωσης κατώτερων πληρωμάτων μηχανής ΕΝ «Ο Στέφενσων» αναφέρουν:


«Εφοπλιστές – κυβέρνηση έστειλαν στο εδώλιο με χαλκευμένα στοιχεία τα προεδρεία των σωματείων με την κατηγορία ότι παρεμπόδισαν, μαζί με δυνάμεις του ΠΑΜΕ, τον απόπλου σε 6 πλοία στο λιμάνι του Πειραιά, όταν από τα μεσάνυχτα λιμενικές και ειδικές δυνάμεις είχαν περικυκλώσει από τα μέσα το λιμάνι παρεμποδίζοντας στον οποιονδήποτε την προσέγγιση στα πλοία. Επιβάλλοντας καθεστώς τρομοκρατίας και βίας, τον "κοινωνικό αυτοματισμό", το "νόμο και την τάξη".

Η σωρεία ποινικών διώξεων σε βάρος συνδικαλιστών των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ, αποτελεί πολιτικό σχέδιο του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, να περάσει η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, να καταργήσουν το δικαίωμα στην απεργία.

Επιδιώκουν την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, της καπιταλιστικής βαρβαρότητας στις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης των μονοπωλίων, τσακίζοντας κάθε συνδικαλιστικό δικαίωμα για την κατακρεούργηση του συνόλου των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, των εργαζομένων, για την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Καταδικάζουμε την ποινική δίωξη σε βάρος των 27 συνδικαλιστών του σωματείου πορθμείου Καβάλας – Θάσου, καλούμε τα σωματεία, τους ναυτεργάτες, τους εργαζομένους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, να συμμετέχουν τη μέρα της εκδίκασής τους, στην κινητοποίηση στη Θάσο την Δευτέρα στις 27 Γενάρη στις 9 το πρωί έξω από τα δικαστήρια.

Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζομένους, να απαντήσουμε στη βία, την καταστολή και τις ποινικές διώξεις, με οργάνωση – συσπείρωση δυνάμεων, να μην περάσει η κατάργηση των ΣΣΕ και της κοινωνικοασφαλιστικής προστασίας, ενάντια στη "μαύρη" ανασφάλιστη εργασία, να αναπτύξουμε τη δράση μας για την υπεράσπιση των αναγκών της εργατικής λαϊκής οικογένειας και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου