Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2014

Το Κοάν της ημέρας

- Ας μείνουμε λίγο στην έννοια των «μη συμβατικών μέσων πολιτικής». Μιλήσατε γι' αυτά σε μια συνέντευξή σας στο «Βήμα» το περασμένο καλοκαίρι. Τι ακριβώς περιλαμβάνει η έννοια αυτή;
-Το περιεχόμενο της έννοιας αυτής δεν είναι συγκεκριμένο, ούτε έχει όρια.
Γιάννης Δραγασάκης, συνέντευξη στην Αυγή

- Τι είναι αυτό που είναι "έννοια" αλλά δεν έχει συγκεκριμένο περιεχόμενο; Τι είναι το "περιεχόμενο" που όμως δεν περιέχεται, καθώς δεν έχει όρια;
- Δάσκαλε, τα νούφαρα λαμπιρίζουν κάτω απ' το φως του φεγγαριού, ο Βούδας χαμογελά.
- Δρα-γα-σά-κι.
- Δάσκαλε, φωτίστηκα. Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ.

6 σχόλια:

 1. Να απαντισω εγω? Ειναι η εννοια του Ειναι στον ιδεαλισμο! Ειναι αφιρημενη χωρις περιεχομενο και οσο το δυνατο πιο πλατια!Τα λεει ολα και τιποτα...χαχαχαχα

  G.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κλασικός συριζαϊκός λόγος.

  "Στην πραγματικότητα – λέει- εντάχτηκα ολόκληρος μέσα στην πολιτική. Όμως δεν υπήρξα ποτέ μόνο αυτό. Άρα είμαι διχασμένος ανάμεσα στο να είμαι μέσα στην πολιτική, από κάθε άποψη, και στη συνειδητή άρνηση της αποδοχής του μέτρου της, της λογικής της; Πιθανόν."

  " Ρίχνει στο τραπέζι κάποιες αναπάντεχες σημασίες και ένα είδος αυτοβιογραφικού σχολίου που φωτίζει διαφορετικά το πολιτικό οδοιπορικό ενός κομμουνιστή."

  "Θα μπορούσε, φυσικά, να διαβάσει τις σκέψεις αυτές σαν μια παραλλαγή σε ένα γνωστό θέμα. Το θέμα είναι η ένταση η οποία εμφανίζεται μεταξύ του ορθολογικού πολιτικού όντος και της ποιητικής ευαισθησίας και ευρύτερα η σύγκρουση μεταξύ της λογικής του πολιτικού αγώνα ή της κοινωνικής στράτευσης και της ατομικότητας, των προσωπικών ευαισθησιών."

  "Όταν το νόημα, είτε αφορά την πολιτική είτε αφορά την προσωπική μας ταυτότητα, δεν είναι δοσμένο, δεν είναι αδιαμφισβήτητο και εξασφαλισμένο, αισθανόμαστε δυσφορία. Αισθανόμαστε ακόμα ότι αυτός που μας το λέει αυτό, δεν ικανοποιεί την ανάγκη μας για περισσότερη βεβαιότητα, για εξιχνίαση των όσων, μυστήριων και ακατανόητων, συμβαίνουν στον κόσμο και μας επηρεάζουν."

  στο ρόλο της υστερικής εικοσάρα, που δείχνει σαραντάρα, ο Νικόλας -legalize it!- Σεβαστάκης
  http://rednotebook.gr/details.php?id=4379

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εχουν ομως και οι οπαδοι του συριζα την ταση να μενουν με στομα ανοιχτο μπροστα στο βερμπαλισμο που συνοδευεται απο απουσια νοηματος.Μιλαμε για τεχνη και φιλοσοφια μαζι,οχι ψεματα!

   G.

   Διαγραφή
 3. Και μπόνους κείμενο

  "http://epohi.gr/portal/politiki/15860-stratigikos-stoxos-o-sextarismos"


  Η επίθεση για τις εκλογές άρχισε. Σε λίγες μέρες θα τα ακούμε στη δουλειά, στη γειτονιά, στους δρόμους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Θα ακουστούν τα πάντα και τα χειρότερα, ακόμα και για τοπικές κι ευρώ, που να γίνουν και οι βουλευτικές, μη ξεχνάμε επίσης το "μπαμπούλα" της ΧΑ, ο ελβετικός σουγιάς-πολυεργαλείο του συστήματος, κι ο νοών νοείτο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Άσχετοι, όλοι σας! Υπάρχουν τα "συμβατικά μέσα πολιτικής" και τα "πυρηνικά μέσα πολιτικής". Για παράδειγμα:

  Ερ: Πώς μπορεί να τερματισθεί η λιτότητα;

  Απ: Ο τερματισμός της λιτότητας θα είναι αποτέλεσμα όχι μόνο νομοθετικών πρωτοβουλιών αλλά και ριζικών αλλαγών και άλλων εσωτερικών και εξωτερικών προϋποθέσεων. Στις πρώτες περιλαμβάνονται όλες οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν για να σταματήσει το μεγάλο «φαγοπότι» και ο προκλητικός πλουτισμός μέσω του κράτους και των τραπεζών, σε βάρος της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Στις δεύτερες περιλαμβάνεται το κούρεμα του χρέους, η ρήτρα ανάπτυξης, η εξασφάλιση αναπτυξιακής, μη δανειακής χρηματοδότησης.


  Τώρα, πώς γίνεται σε συνθήκες καπιταλισμού να μας χρηματοδοτούν για να αναπτυσόμεθα, μαδάμ, χωρίς να μας δανείζουν; Elementary, my dear Watson: Χρειάζεται α-να-προ-σαρ-μο-γή του Ευρωπαϊκού αναπτυξιακού μοντέλου! Δηλαδή, πώς μας χρηματοδοτούσαν τόσα χρόνια για να φτιάχνουμε (όλοι εμείς) οικολογικά σαλέ στη Σητεία, boutique hotel στο Πάπιγκο και καταφύγια για την πορτοκαλί (αυ)νανόχηνα στην Προσοτσάνη; Έτσι! Φυσικά, αυτά δεν ήταν δάνεια και ουδεμία σχέση είχαν με το ξεπάτωμα π.χ. της αγροτικής παραγωγής. Ούτε με τον επιπολασμό νέων αστών, με νέες ιδέες και αρπακτικές πρακτικές, που επιδόθηκαν σε "προκλητικό πλουτισμό μέσω του κράτους και των τραπεζών, σε βάρος της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού".

  gdmn1973

  ΥΓ: Για όποιον τυχόν δεν κατάλαβε σε ποιους κλείνει το μάτι ο wannabe "τσάρος της οικονομίας".

  ΑπάντησηΔιαγραφή