Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2014

Δεν τα λέμε εμείς...

Το Ίσκρα, ως γνωστόν, δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει απ' το να αναρωτιέται αν το ΚΚΕ είναι, ή αν παραμένει Κομμουνιστικό Κόμμα. Σαν να λέμε, αναρωτιέται ο Πουλαντζάς αν είναι μαρξιστής ο Λένιν.

Είπα να πρωτοτυπήσω και να μην απαντήσω στην συγκεκριμένη ανάρτηση. Αντ' αυτού, αναδημοσιεύω το πρώτο μισό (αυτό που έχει εγκυρότητα απ' τη δική μου σκοπιά) άρθρου για την Αριστερή Πλατφόρμα εκ του Σχεδίου Βου. Γιατί, ρε αδερφέ, δεν είναι πρέπον να τα λέμε μόνο εμείς ...

----------
Τι είναι και τι θέλει η Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ
Του Αρη Μεσούντα*(κατά κόσμον Γιώργου Σιώζου)

Το ερώτημα το τι είναι και τι θέλει η Αριστερή - πλέον - Πλατφόρμα στον ΣΥΡΙΖΑ, ερώτημα που απασχολούσε τα μέλη που ανήκουν σ' αυτή την τάση, αλλά και ευρύτερα και άλλους πολιτικούς σχηματισμούς της Αριστεράς, έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να απαντηθεί με σαφήνεια.

Αρκεί η παράθεση των τελευταίων γεγονότων και η στάση των βουλευτών της Α.Π. απέναντι σε αυτά να μας επιτρέψει να εξάγουμε κάποια ασφαλή συμπεράσματα.

1) Η θετική ψήφος των βουλευτών της Α.Π. για τη διακοπή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής με βάση το νόμο 187 (περί σύστασης τρομοκρατικής οργάνωσης).

2) Η πλήρης κάλυψη των δηλώσεων Τσίπρα από το μακρινό Τέξας από τον Π. Λαφαζάνη με τη δήλωση ότι αυτές κινούνται στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συνεδρίου.

3) Η παντελής έλλειψη κριτικής των δηλώσεων του Γ. Δραγασάκη περί συνέχειας του κράτους με ότι αυτό συνεπάγεται. Δηλαδή τη συνέχιση των δεσμεύσεων έναντι των δανειστών, τήρηση των ευρωατλαντικών συμφωνιών και εν τέλει υποταγής στην αστική νομιμότητα από μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή η στάση εκ μέρους των βουλευτών και των κεντρικών στελεχών της Α.Π. συνιστά πλήρη υποταγή και αφομοίωση στην πλειοψηφική ομάδα και την κυρίαρχη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή η στάση εκ μέρους των κεντρικών πολιτικών στελεχών της Α.Π. καθιστά έωλη τη θεωρία που επικαλούνται περί αλλαγής των συσχετισμών στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτοντας το προφανές: ότι το πραγματικό διακύβευμα των κεντρικών πολιτικών στελεχών της Α.Π. είναι η αγχώδης προσπάθεια για τη διατήρηση και την ενίσχυση των θέσεών τους στη νομή της εξουσίας εντός κόμματος και μάλιστα ενόψει κατάληψης της κυβερνητικής εξουσίας. Το στόχο αυτό τον εξυπηρετούν δε, έναντι των υπηρεσιών που προσφέρουν, με τον εγκλωβισμό αριστερών συνειδήσεων εντός του ΣΥΡΙΖΑ, εντός ενός συστημικού και δεξιόστροφου κόμματος.

Παράλληλα, η Α.Π. αποτελεί το αριστερό άλλοθι που επιτρέπει στον ΣΥΡΙΖΑ να ψαρεύει σε θολά νερά αριστερούς ψηφοφόρους. Ιδιαίτερα σήμερα με την αναβίωση στην κεντρική πολιτική σκηνή της παλιάς και ανιστόρητης θεωρίας, του "Σκότους" και του "Φωτός". "Σκότος" και "Φως" που στη σημερινή συγκυρία σημαίνει μνημονιακό τόξο (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) και αντιμνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ, που έχει ως στόχο τον εκβιασμό των αριστερών ψηφοφόρων, και η Α.Π. προσφέρει τα μέγιστα στη διατήρηση του "αριστερού" προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ.

Προς επίρρωση των παραπάνω έρχεται να συνηγορήσει η δομή, ο χαρακτήρας και οι διαδικασίες της Α.Π. Δεν υπάρχει οργανωτική δομή, δεν υπάρχει εκλεγμένο όργανο που να εκφράζει τη βούληση των μελών και δεν υπάρχει συντακτική επιτροπή στην ΙΣΚΡΑ (ιστοσελίδα που εκφράζει την Α.Π.), η οποία θα έθετε την ιστοσελίδα στην υπηρεσία της συλλογικότητας.

Ποτέ η Α.Π. δεν έχει καταθέσει ολοκληρωμένη ιδεολογική και πολιτική πλατφόρμα εν όψει συνεδρίων ή συνδιασκέψεων παρά μόνο εξαντλείται στην κατάθεση προσθηκών και τροπολογιών. Γεγονός που δεν είναι καθόλου τυχαίο. Γιατί η συγκρότηση ιδεολογικής και πολιτικής πλατφόρμας θα έθετε ζήτημα παραμονής της στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας πασιφανές ότι πουθενά, ούτε ιδεολογικά αλλά ούτε και πολιτικά υπάρχει συνάφεια με την πλειοψηφούσα άποψη του ΣΥΡΙΖΑ.

Κι ας έρθουμε τώρα στις συσκέψεις της Α.Π. Δεν παίρνεται καμία απόφαση, δεν γίνεται καμία ψηφοφορία, όλοι λειτουργούν κατά βούληση και ενίοτε - όπως στα τελευταία γεγονότα που αναφερόμαστε- οι βουλευτές της Α.Π. λειτουργούν σε πλήρη αντίθεση με τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών.

Ως εκ τούτου οι συσκέψεις της Α.Π. καθίστανται συνεδρίες ομαδικής ψυχοθεραπείας καταπιεσμένων αριστερών συνειδήσεων και λειτουργούν ως αμορτισέρ απορρόφησης των αριστερών κραδασμών που υφίσταται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύντροφοι της Αριστερής Πλατφόρμας είναι η ώρα να μπει ένα τέλος.
----
(Εδώ μπαίνει τέλος και στην αναδημοσίευση γιατί μετά αρχίζουν τα "να σας κάνουμε εμείς την Αριστερή Πλατφόρμα καλύτερα απ' την Αριστερή Πλατφόρμα;", και αυτό δεν είναι "τέλος", είναι "φτου κι απ' την αρχή να φτιάξουμε μια αριστερή πτέρυγα της αριστερής πτέρυγας (Πιλάφ) της αριστερής πτέρυγας (ΣΥΡΙΖΑ) της αριστερής πτέρυγας (ΔΗΜΑΡ) του ΠΑΣΟΚ").

3 σχόλια:

 1. Στο "δε τα λέμε εμείς" μπορούμε να βάλουμε και αυτό:
  http://www.techiechan.com/?p=2085

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εμπνευσμένο το ψευδώνυμο του κυρ Γιώργη δεν μπορείς να πεις... Αλλά και η κατακλείδα του άρθρου καταπληκτική. Έλα ρε Αντώνη μιας και είμαστε και οι δύο φανατικοί του Θανάση να ιδρύσουμε την Ηλεκτροϋδραυλική Πλατφόρμα με την κωδική ονομασία Σχέδιο Θου-Βου να τους δείξουμε πως λειτουργούν οι πλατφόρμες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σχέδιο Θου Βου για την άρδευση, την υδραγώγηση και την ηλεκτροδότηση της Αριστεράς!

   Με σήμα τον Κύρο Γρανάζη.

   Διαγραφή