Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014

Εργαζόμενη Κοζάνη-Να σταματήσουμε τη βιομηχανία δικών και κάθε είδους διώξεων ενάντια σε όσους αγωνίζονται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική‏


Να σταματήσουμε τη βιομηχανία δικών και κάθε είδους διώξεων ενάντια σε όσους αγωνίζονται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική

Την Τετάρτη 29 Γενάρη 2014, δικάζεται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Κοζάνης, το συνδικαλιστικό στέλεχος του ΠΑΜΕ, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης και Πρόεδρος του ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης συν. Δεληολάνης Βαγγέλης με την κατηγορία της «παράνομης βίας», για τη συμμετοχή του στην απεργιακή φρουρά έξω από το κατάστημα του Σ/Μ «Αρβανιτίδη» κατά τη διάρκεια της 48ωρης Γενικής Απεργίας της 28ης και 29ης Ιουνίου 2011. Η δίωξη του συναδέλφου έγινε μετά από καταγγελία στην αστυνομία στελέχους της επιχείρησης «Αρβανιτίδης» που επιτέθηκε βίαια στους συγκεντρωμένους απεργούς και μετά κάλεσε την αστυνομία δηλώνοντας το αντίθετο.Η επιχείρηση «Αρβανιτίδης» εφαρμόζει στα καταστήματά της ότι πιο αντεργατικό μπορεί να φανταστεί κανείς σε βάρος των εργαζομένων. Ο χαρακτηρισμός γαλέρα είναι επιεικής για τα μύρια όσα έχουν να καταμαρτυρήσουν οι εργαζόμενοι. Η συστηματική παραβίαση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, η απλήρωτη εργασία, τα ρεπό που δεν δίνονται, ο εξαναγκασμός -με απειλή την απόλυση- για αγορά προϊόντων από τους εργαζόμενους και η παρακολούθηση των πόντων κατανάλωσης, η χρέωση των ληγμένων, ο εκβιασμός για επιστροφή στην επιχείρηση μέρους των αποδοχών των εργαζομένων, η εντατικοποίηση της δουλειάς και η τρομοκρατία με κάθε ευκαιρία από τα τσιράκια της επιχείρησης, αποτελούν στιγμές από τον βίο και πολιτεία του «Αρβανιτίδη».

Η Γραμματεία Κοζάνης του Π.Α.ΜΕ, καταγγέλλει την ποινικοποίηση των απεργιακών και άλλων εργατικών και λαϊκών κινητοποιήσεων που εξαπολύθηκε από την κυβέρνηση, με αλλεπάλληλες μηνύσεις και δίκες εναντίον συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και άλλων αγωνιστών στην Δυτική Μακεδονία και ευρύτερα, με προφανή στόχο να τρομοκρατήσουν το λαό που αγωνίζεται ενάντια στην αντεργατική/αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Μ’ αυτές τις πρακτικές δεν πρόκειται να σταματήσουν τις λαϊκές αντιδράσεις ενάντια στην κατάργηση των εργατικών κατακτήσεων, την αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος από τα κάθε είδους χαράτσια και τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Ο αυταρχισμός και η κρατική τρομοκρατία μέσα από τη χρησιμοποίηση και της δικαιοσύνης δεν πρόκειται να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα του εργαζόμενου λαού.

Ο αγώνας για την ανατροπή συνολικά της βάρβαρης πολιτικής της συγκυβέρνησης, Ε.Ε, ΔΝΤ, μεγάλου κεφαλαίου, θα δυναμώσει.

Η Γραμματεία Κοζάνης του Π.Α.ΜΕ, ζητά την αθώωση του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ, το σταμάτημα της βιομηχανίας των δικών και κάθε είδους διώξεων ενάντια σε όσους αγωνίζονται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Δηλώνει την ενεργή στήριξη σε όσους αγωνιστές σέρνονται στα δικαστήρια και καλεί τα σωματεία να αντιδράσουν στον εντεινόμενο αυταρχισμό.


Κοζάνη, 27/01/2014

2 σχόλια:

 1. Κοζάνη: Καταδίκη συνδικαλιστή για τη συμμετοχή του σε απεργία
  ΠΑΜΕ: Οι εργαζόμενοι να μην πτοηθούν από την ταξική δικαιοσύνη

  Νέο κρούσμα επιχείρησης τρομοκράτησης αγωνιζόμενων εργαζομένων. Σε 5 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης ο Βαγγέλης Δεληολάνης, στέλεχος του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Δικάστηκε με την κατηγορία της «παράνομης βίας», για τη συμμετοχή του στην απεργιακή φρουρά έξω από το κατάστημα του σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης» κατά τη διάρκεια της 48ωρης Γενικής Απεργίας της 28ης και 29ης Ιούνη 2011.

  Η δίωξή του έγινε μετά από καταγγελία στην Αστυνομία στελέχους της επιχείρησης «Αρβανιτίδης», ο οποίος επιτέθηκε βίαια στους συγκεντρωμένους απεργούς και μετά κάλεσε την Αστυνομία δηλώνοντας το αντίθετο.

  Κατά τη διάρκεια της δίκης ο μάρτυρας κατηγορίας αστυνομικός κατέθεσε ότι δεν διαπίστωσε τέλεση του αδικήματος της παράνομης βίας εκ μέρους των συγκεντρωμένων. Επίσης η μάρτυρας κατηγορίας και υπεύθυνη του καταστήματος «Αρβανιτίδης» σε ερώτηση, που της απευθύνθηκε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της, για το αν ισχύουν οι καταγγελίες των σωματείων της περιοχής ότι η επιχείρηση, συστηματικά εδώ και χρόνια, καταστρατηγεί όλη την εργατική νομοθεσία και έχει παραβεί πολλά άρθρα του ποινικού κώδικα, αν εκβιάζει, τρομοκρατεί και έχει απλήρωτους του εργαζόμενους, αν συστηματικά παραβιάζει το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, αν έχει εξαναγκάσει τους εργαζόμενους -με την απειλή της απόλυσης- σε αγορά προϊόντων, παρακολουθώντας τους πόντους κατανάλωσης, αν έχει χρεώσει σε βάρος τους τα ληγμένα προϊόντα, αν έχει εκβιάσει τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στην επιχείρηση μέρους των αποδοχών τους, απάντησε: «Ναι, ισχύουν».
  Μέσα σ’ αυτό το κλίμα τρομοκρατίας, εκβιασμών και συνεχών απειλών απόλυσης, η βούληση των εργαζομένων για συμμετοχή στην απεργία ή για προσέλευση στην εργασία μόνο ελεύθερη δεν είναι, σημειώνει η Γραμματεία Κοζάνης του ΠΑΜΕ.

  Σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Το δικαστήριο παρ’ όλα αυτά αποδέχτηκε τους ισχυρισμούς των ανθρώπων της εργοδοσίας και καταδίκασε το συναγωνιστή σε πέντε μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή. Το σκεπτικό του δικαστηρίου ήταν ότι ασκήθηκε παράνομη βία που εμπόδισε την υλοποίηση της ελεύθερης βούλησης των εργαζομένων να μην απεργήσουν και να αναλάβουν εργασία.
  Αυτή η πρωτοφανής καταδικαστική απόφαση, ειδικά σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τους εργαζόμενους, και ειδικά στην επιχείρηση "Αρβανιτίδης" όπου εφαρμόζει στα καταστήματά της ό,τι πιο αντεργατικό μπορεί να φανταστεί κανείς σε βάρος των, εδώ και τέσσερις μήνες, απλήρωτων εργαζομένων, δείχνει την αυταρχική αντιμετώπιση των εργαζόμενων από το κράτος, τη δικαιοσύνη και τους εργοδότες. Η καταδικαστική απόφαση ανοίγει έναν πολύ επικίνδυνο δρόμο, δημιουργεί μια ακραία αντεργατική νομολογία που ουσιαστικά καταργεί το δικαίωμα στην απεργία και το δικαίωμα των εργατικών σωματείων να παλεύουν για την επιτυχία της, το δικαίωμα στην απεργιακή περιφρούρηση. Έτσι εργοδό­τες που καταπα­τούν τα εργατικά δικαιώματα μένουν στο απυρόβλητο, αλλά μπορούν να σέρνουν στα δικαστήρια και να πετυχαίνουν την καταδίκη συνδικαλι­στών και εργαζομένων που διεκδικούν τα νόμιμα δικαιώ­ματά τους.
  Η Γραμματεία Κοζάνης του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να μην κάνουν πίσω από τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, να μη φοβούνται, να καταγγέλλουν στα ταξικά σωματεία και στο ΠΑΜΕ κάθε αντεργατικό μέτρο της εργοδοσίας, κάθε καταπάτηση εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων. Να μην πτοηθούν από τη στάση της ταξικής δικαιοσύνης, να πεισμώσουν και να γίνουν μέλη των σωματείων τους και από κοινού με τους συναδέλφους τους να αντιπαλέψουν συνολικά την αντεργατική πολιτική των αστικών κυβερνήσεων και την επιθετικότητα των εργοδοτών».
  πηγή : http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/36100/kozani-katadiki-syndikalisti-gia-ti-symmetohi-toy-se-apergia

  Northern Star

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και υπαλλήλων υπηρεσιών Εορδαίας
  για την καταδίκη του Βαγγέλη Δεληολάνη

  Καταγγέλλουμε την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κοζάνης σε πέντε (5) μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή στον συναγωνιστή Βαγγέλη Δεληολάνη, στέλεχος του ΠΑΜΕ και πρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης.
  Η καταδίκη του συναδέλφου με την κατηγορία της παράνομης βίας για τη συμμετοχή του στην απεργιακή φρουρά έξω από το κατάστημα του Σούπερ Μάρκετ «Αρβανιτίδης» κατά τη διάρκεια της 48ωρης Γενικής Απεργίας της 28ης και 29ης Ιούνη 2011 αποκαλύπτει σε ακόμα περισσότερους εργαζόμενους το ρόλο της δικαιοσύνης, των κυβερνήσεων, του κράτους. Στο πλευρό των εργοδοτών για να κρατάν σκυμμένο το κεφάλι οι εργαζόμενοι, να μην τολμούν να διεκδικούν τα εργασιακά τους δικαιώματα, να μην αγωνίζονται, να μην οργανώνονται στο συνδικάτο τους ενάντια στα παράσιτα που τους ξεζουμίζουν “νόμιμα” αλλά και παράνομα κάθε μέρα.
  Τα μέσα που χρησιμοποιεί η μεγαλοεργοδοσία μαζί με το κράτος της, τη δικαιοσύνη της, τους μηχανισμούς καταστολής της και ο συγκεκριμένος εργοδότης, όπως η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, η απλήρωτη εργασία, η “παράνομη” πληρωμή σε είδος ( διατακτικές), ο εκφοβισμός της απόλυσης δείχνουν τη δικιά τους αγωνία, το δικό τους τρόμο. Το φόβο τους μην έρθει η ώρα και αντιληφθούν οι εργαζόμενοι τη δύναμη τους μέσα από την οργάνωση των αγώνων τους και την ενότητα τους. Γιατί γνωρίζουν ότι τότε, όχι απλά τα δεδουλευμένα και οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων θα είναι διασφαλισμένες, όχι απλά θα ζούμε αξιοπρεπώς και θα καλύπτουμε τις ανάγκες μας από την εργασία μας, όχι απλά θα υπάρχει πραγματική ελευθερία στο χώρο εργασίας, αλλά το πιο σημαντικό: οι ίδιοι οι εργαζόμενοι θα καρπώνονται τον πλούτο που οι ίδιοι παράγουν και τα παράσιτα, η εργοδοσία, που θησαυρίζουν από τη δικιά μας εργασία σήμερα, τότε θα ανακαλύψουν τι θα πεί εργασία. Καλά κάνουν και φοβούνται, λοιπόν τη δύναμη των εργαζομένων. Τους το διαβεβαιώνουμε : θα εκπληρώσουμε όλους τους φόβους τους!
  ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ
  πηγή: http://www.kozan.gr/?p=141895

  Northern Star

  ΑπάντησηΔιαγραφή